A krómozott acél becsúszó finomabban járna, mint bármilyen felületkezelt alu. Csak éppen az acélt leginkább olcsó villáknál használják, ott meg egyéb körülmények miatt (perselyek, tömítések, kenés) nem mozog olyan jól...
Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!Jelentkezz be Regisztrálj
Marzocchi
Started by
zOrg
, 2002. July 02. 06:48
Posted 2005. January 20. - 22:08
Posted 2005. January 20. - 21:19
és ezért csinálja a monstert és a supert-t is aluból ugye?
és melyik alu becsúszó bírna el ~200 kg-ot?(+ a tulaj súlya) a fél kilós húzott alu csõ?
mind1.
fúrd ki akkor azt a lyukat.
utána gyere vissza, és meséld el milyen lett.
és melyik alu becsúszó bírna el ~200 kg-ot?(+ a tulaj súlya) a fél kilós húzott alu csõ?
mind1.
fúrd ki akkor azt a lyukat.
utána gyere vissza, és meséld el milyen lett.
Posted 2005. January 20. - 21:17
De Állítólag a 2004-es Dj-nek az egyik nyomórúdján nincs lyuk,a negatív rugónál a szelep alatt a másikon pedíg van.
A 2003-as dj-nek pedig mindkét nyomórúdon van lyuk, amúgy belsõségileg teljesen megegyeznek, a lyukat leszámítva.Tehát szerintem ez miatt nem érzékeny.Valaki írta is régebben hogy õ kifúrta a másik nyomórudat és olyan finoman mozog neki mint a 2003-as dj. Amúgy meg a krosszmotoroknak is acél krómozott a becsúszószára és ez azért jelent vmit.Meg a Marzo szerint is a krómozott acél a legjobb.
A 2003-as dj-nek pedig mindkét nyomórúdon van lyuk, amúgy belsõségileg teljesen megegyeznek, a lyukat leszámítva.Tehát szerintem ez miatt nem érzékeny.Valaki írta is régebben hogy õ kifúrta a másik nyomórudat és olyan finoman mozog neki mint a 2003-as dj. Amúgy meg a krosszmotoroknak is acél krómozott a becsúszószára és ez azért jelent vmit.Meg a Marzo szerint is a krómozott acél a legjobb.
Posted 2005. January 20. - 20:16
A drop off 2003 v. 2004 az szinte mindenre jó. Marzocchi szerint fr villák de simán jó dirtre. Szép finoman mozog és nincs vele sok baj
A szex miatt megnõsülni olyan, mint megvenni egy Boeing 747-est az ingyen mogyoróért.
http://szirmariders.uw.hu/
http://szirmariders.atw.hu/
http://szirmariders.uw.hu/
http://szirmariders.atw.hu/
Posted 2005. January 20. - 20:09
dropoff meg?
szórjuk el vagy hasonló:-)
nemértem mit vár az ember egy acél becsúszós mozó súlyát ütõ villátõl. abba is pakolt nem egy ember nyilt olajfürcsit, mégse mozgott. nem arra valók.
komforttelónak ott a dropoff. ez piszkosugrásra való(gyártó szerint)
szórjuk el vagy hasonló:-)
nemértem mit vár az ember egy acél becsúszós mozó súlyát ütõ villátõl. abba is pakolt nem egy ember nyilt olajfürcsit, mégse mozgott. nem arra valók.
komforttelónak ott a dropoff. ez piszkosugrásra való(gyártó szerint)
Posted 2005. January 20. - 20:06
Azt nem értem hogy miért nem a gyártó által megjelölt felhasználási mód szerint használják az emberek a villákat..
Ráadásul ennek a neve is árulkodó.
Ráadásul ennek a neve is árulkodó.
Vedd be a piros kapszulát, és kitágul az univerzum.
Posted 2005. January 20. - 20:02
mert ez ilyen villa.
amiért nem mozog: persely, nem megfelelõ becsúszó bevonat/anyag(acél becsúszós villát - nem teflonos/anodizált bevonatú - még nemláttam szépen mozogni) nem finom mozgásra kiképzett belsõrész
add el.
vegyél dropoff-ot.
amiért nem mozog: persely, nem megfelelõ becsúszó bevonat/anyag(acél becsúszós villát - nem teflonos/anodizált bevonatú - még nemláttam szépen mozogni) nem finom mozgásra kiképzett belsõrész
add el.
vegyél dropoff-ot.
Posted 2005. January 20. - 19:58
Posted 2005. January 20. - 19:48
nem, nem kicsi, hanem 5w-nyi.
enyémben 4.5 van ha jól tudom, és mintha csapvíz lenne benne...
szal dj3-ban (2004 ha jól tippelem) lecseréled a 7.5-öt 2.5-re, nem fogsz semmit észrevenni, max hogy már a csillapítás sem müködik. finomabban nem fog mozogni.
enyémben 4.5 van ha jól tudom, és mintha csapvíz lenne benne...
szal dj3-ban (2004 ha jól tippelem) lecseréled a 7.5-öt 2.5-re, nem fogsz semmit észrevenni, max hogy már a csillapítás sem müködik. finomabban nem fog mozogni.
Posted 2005. January 20. - 19:45
Az eddigi hozzászólások szerint akkor a 2.5W és a 7.5W között nagyon kicsi a különbség??
Posted 2005. January 20. - 19:43
Posted 2005. January 20. - 19:43
Valaki írt itt a viszkozitásról.Most a 2.5W-s nem hígabb mint a 7.5W.Vagy ez a W most mit jelent???
Posted 2005. January 20. - 14:52
különbség (by Grécsy László)
Valszeg nem lesz egetverõ különbség !!! 2,5 egységnyi változtatás mellett, én spec 10-est raktam 7,5-ös helyére (mert ez volt itthon) és kicsit kellett csak kifelé tekerni a csillapítást, hogy ugyanolyan maradjon a mozgás. Az MXC-t azt hiszem belülrõl lehet babrálni ugyhogy kicsit nehezebb terepen állítani, de szvsz inkább azzal játsz, mint az olaj sûrûségével. Vagy pucold meg a telót belülrõl, attól is jobban fog mozogni.
Valszeg nem lesz egetverõ különbség !!! 2,5 egységnyi változtatás mellett, én spec 10-est raktam 7,5-ös helyére (mert ez volt itthon) és kicsit kellett csak kifelé tekerni a csillapítást, hogy ugyanolyan maradjon a mozgás. Az MXC-t azt hiszem belülrõl lehet babrálni ugyhogy kicsit nehezebb terepen állítani, de szvsz inkább azzal játsz, mint az olaj sûrûségével. Vagy pucold meg a telót belülrõl, attól is jobban fog mozogni.
Posted 2005. January 20. - 14:30
De 120mm nél már érezhetõbb a külömbség ugye???
Pont errõl akartam kérdezni és itt állnak a tények. Süti!
Pont errõl akartam kérdezni és itt állnak a tények. Süti!
Posted 2005. January 20. - 14:21
Még jó hogy nem akarsz okoskodni. :lol1:
Mellesleg azért csodát ne várj attól, hogy kicseréled az olajat pláne egy ilyen rövid utas villánál.
Mellesleg azért csodát ne várj attól, hogy kicseréled az olajat pláne egy ilyen rövid utas villánál.
Posted 2005. January 20. - 14:10
Köszi az infókat!
Nem akarok okoskodni, de nem szabad összetéveszteni a sûrûséget a viszkozitással
belsõ súrlódás (viszkozitás): az áramló testek (közegek) belsejében, az elmozdulással szemben fellépõ nyíróerõ. Másképpen fogalmazva a szomszédos folyadékrétegek közötti lamináris elmozdulást ellenállás gátolja, ez az ellenállás a belsõ surlódás (viszkozitás).
Pl: a víznek nagyobb a sûrûsége mint a gliceriné, de a viszkozitása jóval kisebb.
Nem akarok okoskodni, de nem szabad összetéveszteni a sûrûséget a viszkozitással
belsõ súrlódás (viszkozitás): az áramló testek (közegek) belsejében, az elmozdulással szemben fellépõ nyíróerõ. Másképpen fogalmazva a szomszédos folyadékrétegek közötti lamináris elmozdulást ellenállás gátolja, ez az ellenállás a belsõ surlódás (viszkozitás).
Pl: a víznek nagyobb a sûrûsége mint a gliceriné, de a viszkozitása jóval kisebb.
"A sport a test útján nyitja meg a lelket.":)
Posted 2005. January 19. - 19:20
De ha 7.5-ös helyett 5-õst rak bele vki akkor az mennyit számít?
Az egy dolog h hígabb az oil, de mennyivel lesz gyorsabb.Tudom ez villától is függhet.
Mert én pl a DJ-be 5-öst akarok rakni, de nem tudom h mennyivel lesz más a gyorsasága.Tudom h 1.5-tel lesz kb gyorsabb ,d e ezt használat közbeb lehet csak észrevenni h elég híg-e vagy nem.Én 80kg vok.Valaki azt írja h 2.5-öst rakjak bele vki az 5-öst mondja.80 kg-hoz most melyik a jó?Az írjon aki már a dj-be olajad cserélt és tudja hogy mennyit változott a rugózás. Arra meg most nincs pénzem h vegyek 2 doboz olajat és próbálgassam.1 flakonnal veszek, de jó minõségût, azok meg nem vmi olcsók.Légysz segítsen aki tud, aki meg csak oszt az tartsa meg magának a véleményét.
Az egy dolog h hígabb az oil, de mennyivel lesz gyorsabb.Tudom ez villától is függhet.
Mert én pl a DJ-be 5-öst akarok rakni, de nem tudom h mennyivel lesz más a gyorsasága.Tudom h 1.5-tel lesz kb gyorsabb ,d e ezt használat közbeb lehet csak észrevenni h elég híg-e vagy nem.Én 80kg vok.Valaki azt írja h 2.5-öst rakjak bele vki az 5-öst mondja.80 kg-hoz most melyik a jó?Az írjon aki már a dj-be olajad cserélt és tudja hogy mennyit változott a rugózás. Arra meg most nincs pénzem h vegyek 2 doboz olajat és próbálgassam.1 flakonnal veszek, de jó minõségût, azok meg nem vmi olcsók.Légysz segítsen aki tud, aki meg csak oszt az tartsa meg magának a véleményét.
Posted 2005. January 19. - 14:52
Posted 2005. January 19. - 13:50
Lenne egy kérdésem:
ha 7.5-es (viszkozitás) olaj helyett 5-öset teszek a 2002-es MXC telóba akkor hogyan változik a csillapítás? Gyorsabban csillapít és ez által a kavicsosabb, sziklásabb terepen irányíthatóbbá válik a gép?
ha 7.5-es (viszkozitás) olaj helyett 5-öset teszek a 2002-es MXC telóba akkor hogyan változik a csillapítás? Gyorsabban csillapít és ez által a kavicsosabb, sziklásabb terepen irányíthatóbbá válik a gép?
"A sport a test útján nyitja meg a lelket.":)