Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Tárcsafékek v1.

- - - - -

• This topic is locked This topic is locked
646 replies to this topic

iljicS

iljicS

zsonglõr

• fórumtag
  • 6,613 posts
Pedig az lcs moegmondta elõre !  ;D

country

country

törzsvendég

• fórumtag
  • 927 posts
miért nem azt mondtad, hogy nincs összekopva a cucc?????  

Major

Major

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,320 posts
Húúúúú képzeljétek:

Szóval elmentem ma Egomi DH-ra és mikor elindultram küóüzdtem az ominózus problémával!!! Atán amikor mentem le a hegyrõl akkor egyre jobb lett!!! Mikorra már lenyomtam 6szor a pályát éreztem hogy nagyon döfi a cucc!!!  :D A versenyen kimondottan jól szuperált és mikorra ahazaértem komolyan maga lett a tökély!!!  :)

Köszönöm mindenkinek a segítséget!!! Ha valami lesz majd szólok!!!  ;)

MG

MG

törzsvendég

• fórumtag
  • 970 posts
Feltöltött kép
Így néz ki

MG

MG

törzsvendég

• fórumtag
  • 970 posts
Ezt néztétek: http://www.nsmb.com/...s_hmx_02_05.php Hayes bowdenes + FUNN fékkar. Pont ilyen lex nekem is elõl, hátul marad a deore a funnal.

Morty_Mike

Morty_Mike

törzsvendég

• fórumtag
  • 529 posts
Magura Blood 50 ml: 1300,-
Magura Blood 1 l: 7900,- !!!

country

country

törzsvendég

• fórumtag
  • 927 posts
na most én is beleszólok mán az olajos témába. DOT  remélem azzal mindenki tisztában van hogy mit jelöl a szám a szavacska után . szóval minél nagyobb a szám annál többször rakhatod egymás után a jani hegyet lefelé . ez most nem elég érthetõ.  na akkor egyszerûbben én nem tudom melyik fék karmantyúi nem bírják a gépjármûtechnikában alkalmazott fékolajat de egyet biztosan tudok amelyiknek a  gumi alkatrészei az ilyen olajra beadják a kulcsot azok amúgy is egyenlõek egy rakással.- tárcsáról beszélek- mér mondom ezt mer az ásványi olajas dolog már úgy alapjában baromságnak és védjük a természetet hisz bringázunk /mondjuk ezerrel lefele a hegyrõl  és nem is tekerek viszont a faunának adok / hangzik hiszen amikor a fiatalok azt monnyák jól lejöttem a hegyrõl oszt kék a tárcsa  a ffékem meg szar ilyet sem veszek akkor meg kéne kérdezni egy szakembert  vagy olyat aki látott már életében autót vagy legalábbis féket.  na lejön a gyerek szétég a fék és akkor mi lehet a gond szar anyagból volt a betét és jó fajta olaj volt a rendszerbe. most ezek közül mindkettõn segíthetünk úgy hogy fõleg a kis fékfelületû fékeknél nomeg az olyanoknál mint a deore ahol elfelejtették kiluggalni a tárcsát nyomjuk a rend.be a DOT 4-et. az ötöst most hagyjuk mert azzal  voltak gondok autókban is.  mer ha nem akkor az ásványink egy pillanat alatt habzó gõzzé válik ha van olyan a fékhatásunk meg a kukában.  egyszerû ez mint az egyszeregy ha a betét is szétég akkor az is gagyi volt gyárilag irány  a felujító és rakjanak rá valami finom puhát olcsóért aztán lehet bicikliznii tovább
bocs de hosszú lett.

Shaman

Shaman

vendég

• fórumtag
  • 237 posts
Major.. ha még segít vmit, írt a kért link:
http://www.shimano-e...ing/index.phtml

ez a shimano 'users manual' vagy 'service instuctions'.. töltsd le, nem nagy szám., csak pdf ben van, ahhoz pedig sajna kell Adobe vagy vmi progi, azt hiszem az is letölthetõ vhonnan onnan..

csöves..

Vole

Vole

bentlakó

• fórumtag
  • 7,561 posts
Altalban nem a vezetekkel, hanem a szimeringekkel szokott baj lenni, hogy esetleg szetmarja. Haveromnak tonkretette a Sram -ot valamilyen olaj, nem tudom mit rakott bele. Teljesen megdagadt, azota egy koton van a tartaly peremenel ;D ;D ;D Fo a biztonsag..

Major

Major

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,320 posts
Csak azt nem tudom hogy a vezeték bírja e!!!  :-/ Az XT-n kicsit komolyabb vezeték van!!!

Vole

Vole

bentlakó

• fórumtag
  • 7,561 posts
En csak azt tudom, hogy az XT -be mar kiprobalta par srac a Dot tipusu fekolajat /koztuk en is/ es a feknek semmi baja, egyaltalan nem teszi tonkre.
De ez az XT -re biztosan mukodik, a Deore sem kulonbozik nagyon tole, viszont nem garantalt, de nagyon valoszinu hogy jo lesz.

TOM

TOM

törzsvendég

• fórumtag
  • 836 posts
A regi Formulaban is DOT van. Volt egy ket arc aki feltoltotte asvanyi olajjal merthogy a Magura igy megy biztos aze jo...

Aztan meg csodalkoztak hogy egy nagy szar lett az egesz meg ossze vissza felpuposodott az egesz...

Ughogy lehet hogy nem annyira kompatibilis... Visszafele nem tudom. Mert pl az abroncsos magurakba is elvileg asvanyi van, de hallottam mar mindenfele olajrol amit beletettek es mukodott...

Ennek utana kene nezni ...

Vole

Vole

bentlakó

• fórumtag
  • 7,561 posts
:) :) :)

Major

Major

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,320 posts
Lcs:
Hol lehet kapni azt a Magura olajat ? ? ? Mennyi ? ? ? Mien kiszerelés ? ? ? Mennyi olaj kell egy fékrendszerbe ? ? ?

Nomeg HOL lehet kapni azt a shomano légtelenítõ szettet amit már a bikk makk-ban is hirdettek ? ? ?

Rob:
Nem is öntöm mellé!!!!!!  :-[ Amúgy majd te fogsz öntögetni!!!  :)

iljicS

iljicS

zsonglõr

• fórumtag
  • 6,613 posts
A Magura Blood is ásványi olaj, nem ?

vadkanur

vadkanur

törzsvendég

• fórumtag
  • 525 posts
Sorn: milyen telot csereltel milyenre? ugyertem mekkora ut--> milyen hosszu kabel kell??

vadkan

Shaman

Shaman

vendég

• fórumtag
  • 237 posts
LCs,miét akarsz engem utánozni?:))...

bazz, itt ülök éjjel, és senki nincs akit most elhívhatnék bringázni.... ááhh.. namind1, csöves

legszebbcsavo

legszebbcsavo

bentlakó

• fórumtag
  • 5,125 posts
az enyémben is magura van, mert csak az volt, de nem is vagyok isten, csak az akarok lenni >:(

BNorbert

BNorbert

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,004 posts
nem hiszem, hogy le leszel ugatva!! fõleg azért mert teljesen igazad van!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Shaman

Shaman

vendég

• fórumtag
  • 237 posts
hejj,
nekem nagyon úgy tûnik, ez a fékolaj móka rendesen fel van fújva..
a shimano persze hogy azt mondja használd az õ olajukat.. különben ki a fene venné meg olyan marha drágán...

sajnos divatszagot érzek...

na én is rendesen le leszek ugatva ;D

csöves