Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Tárcsafékek v1.

- - - - -

• Lezárt topik Lezárt topik
646 hozzászólás a témában

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
LCS koléga az isten!

Most végra valaki jól megmondta, hogy mi a kaki van tulajdonképpen. És annyira igazad van, hgy az hihetetlen! Ennél lényegre törõbben én sem tudtam volna elmagyarázni!

legszebbcsavo

legszebbcsavo

bentlakó

• fórumtag
  • 5.125 hozzászólás
Adosa!

Sajnos tévedsz és mindenki téved, aki hasonlót állít.
Tisztázni kéne már végre és értsétek meg: nem az a lényeg, hogy pofára tudsz e esni, vagy sem. Pofáraesni úgy is lehet, hogy a lábadat berakod a küllõk közé. Eleve a fékezésnek nem ez a lényege. A tárcsafék lényege pont abban van, hogy nem digitális, mint a Vfék (1-fog, 0-nem fog).
1. Ahhoz, hogy ezt valaki érezze elõször is ki kéne próbálni, és nem úgy hogy elkérem a haveromét és 3 percet bohóckodok vele.
2. Szerintem az adagolhatóság beli tulajdonságai elsõsorban nagy sebességnél jönnek elõ, pl amikor sziklás talajon kanyarodás közben kell az elsõvel vészfékezni. V fékkel ilyenkor csak pofáraesni lehet.
3. Tárcsafék használatakor már érdemes drágább gumikra beruházni, ugyanis én például azóta nem fékezem szét a gumijaimat, amióta ilyenem van.

összegezve: korántsem fikázom a V féket, de könyörgöm :'( :'( ne erõlködjünk azon, hogy egy lapon emlegessük õket!!
Ja és most a hidraulikusokról volt szó természetesen.

üdv.:lcs

vendég__*

vendég__*
  • vendég
Hi,

Én azt modom, hogy egy jó V vék is rendesen pofán vághat bárkit. Én 106 kilósan a LX párhuzamossal xt fékarral simán pofára esek ha nem vigyázok. De azért aki nem akar sok pénzt költeni és mégis jót akar, az elõre vegyen egy drábább jó társást és hátra szerintem bõven elég egy V fék is. A bringa igy könnyebb és fékhatás szempontjából ugyanott vagy !!! Az elsõ keréknél azért érdemes azt is figyelembe vanni, hogy tárcsa esetén sokkal nagyobb a küllökre és a felnire ható erõ így nem csak az agy, de a jó felni és küllök is elengedhetetlenek.

GerMan

GerMan

törzsvendég

• fórumtag
  • 445 hozzászólás
üdv tárcsások,
mit lehet tenni, ha visit a fék? konkrétan egy Judyra szerelt deore olajosról van szó. vajon gyenge a teló szára ? a festéket még nem kapartam le teljesen onnan, ahol fel van erõsitve a fék, remélem ez majd segiteni fog, de ha van valami ötletetek, légyszi irjátok le!

legszebbcsavo

legszebbcsavo

bentlakó

• fórumtag
  • 5.125 hozzászólás
Cserkó Cserkó Cserkó Cserkó Cserkó Cserkó Cserkó Cserkó Cserkó Cserkó Cserkó Cserkó Cserkó Cserkó Cserkó Cserkó!!!
na végre beszóltál te is!

cserko

cserko

vendég

• fórumtag
  • 76 hozzászólás
Helló nekem egy bikepositive bolt-on os DH agyam van, ár nagyon jó asszem 15000 környéke iparis és iszonyat masszív csak ajánlani tudom.

Üdv: Cserkó

legszebbcsavo

legszebbcsavo

bentlakó

• fórumtag
  • 5.125 hozzászólás
Emberkék!

Van valakinek tapasztalata az RST DA/DH tárcsafékrõl (192mm tárcsa stb..) és a hozzá való FORMULA bolt-on os agyról?
Kérem, aki nem próbálta kíméljen.

üdv.:lcs

Vole

Vole

bentlakó

• fórumtag
  • 7.561 hozzászólás
A FUNN agyak mondjuk ennyiert tenyleg nem rosszak, de ha nagyon kemenyen gyurod, akkor azert nem birja olyan sokaig, bar kesobb ugyis lecsereled oket, mint mindenki mas.
Ilyen alkatreszekben nem erdemes evekre elore gondolkodni, azt vedd meg amire van penzed, aztan ugyis jobbat akarsz majd. Szoval egyenlore jo lesz az olcsobb agy, inkabb egy jobbfajta tarcsafeket vegyel, mert azzal tobbet nyerhetsz.
Sok szerencset a vasarlashoz.

ssst

ssst

vendég

• fórumtag
  • 57 hozzászólás
Hello!
F.U.N.N.-t vegyél mindenképp!!! nekem f.u.n.n kormányom van és marha brutál gondolom atöbbi alaktarészük se valami gagyi szoval mindenképpen megéri a shimanonál ezerszer jobbak!! és az átütõtengelyes "csak" 22e és a normál is 15 környékén mozog mindenképp megéri és birni fogja szerintem

Vole

Vole

bentlakó

• fórumtag
  • 7.561 hozzászólás
Sracok!!! Ne mondjatok baromsagokat.
Az XT agy szerintem eleve nem lehet olyan szuper, mivel nem ipari csapagyas. Nezzetek meg a jobb fajta agyakat, mindegyik iparis, amit DH -ra kemenyebb dolgokra terveztek. En nemreg adtam el egy par Ritchey agyat, mind a ketto iparis, elol 2 hatul 3db, es mind a ketto 12mm -es tengellyel volt. Ami szerintem az XT agyadat otszor lekorozi. mondjuk itthon nem lehet ilyet kapni, de attol meg az XT, vagy a Huru Guru nem jobb. Most egy Big Bertha elso agyam van, de csak azert mert atalakitos, es nem akarok a teloval egyutt agyat is cserelni, mert egyszerre eleg lesz az egyiket kifizetni. De nem is ez a lenyeg, hanem az, hogy a Shimano miert nem gyart iparis agyat?????????????????????????  Annal a szar golyos rendszernel leragadtak.
Ha kell, tudok kuldeni Planet -X agyrol kepet. Az tenyleg nagyon brutal...

Major

Major

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.320 hozzászólás
Én az XT agyra esküszöm! Annyira brutál, hogy az nem semmi! Nekem hátul már az van, elõl is remélhetõleg az lesz hamarosan!

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
Hi boyok n' girlök!

Még kezdö vagyok bocs az esetleges hibák(hegyek)ért.

to:YOci

Szerényke véleményem szerint, ha már tárcsaféket veszel, akkor nem súlymániás cc racer vagy, hanem a bevállalós állatkodós típus.Ugye? Hogy eltaláltam! :) Na azért gondolom, hogy az agyvásárláskor ne a súly legyen a döntõ, és ne sajnáld a pénztárcádat! Én a F.U.N.N. Huru Guru-t néztm ki magamnak elõre 13k, hátra 15-16k körül leledzik. Ennél olcsóbbat én nem igazán szeretnék megtûrni a gépemen.
(az alacsony ár miatt érzett öröm rövidebb ideig tart, mint a gyenge minõség okozta bosszúság) A csúcs szerintem még mindig a Hügi 240-ese, (svájci minõség, nem kell ecsetelni).

Major

Major

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.320 hozzászólás
A legtöbb boltban tudnak rendelni bármien abapert! De a Hajdu-ban biztos! Kisjános altábornagy utcában van!

GerMan

GerMan

törzsvendég

• fórumtag
  • 445 hozzászólás
helló evribadi,
nincs valakinek/ismerõsének 99/2000-es trek váza, amire tárcsaféket rakott ? adaptert hol lehet szerezni hozzá ?
a 22mm-es "parallel" szemre kellene egy "nemzetközi szabvány 2000"-re átalakító.

Major

Major

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.320 hozzászólás
Elég drága! Kb 10 körül kezdõdenk (Acor, Bike+, és társak)
és kb 50 körülig tarta v válszték! Én most XT-t veszek, se es még nekem is rohadt drága (19 egy hátsó). Éerdemes párat venni, mert ugyanannak a féknek is más a fékhatása más aggyal! Szóval jól fontold meg! Hamár már 50e forint körül beruházol fékre ne az a 7-8 ezren múljon!!! Amúgy szerintem Deore alá ne menj semmiképp!!!

YOci

YOci

törzsvendég

• fórumtag
  • 545 hozzászólás
Hi!

Attol is függ,hogy elsõt akarsz vagy hátsot.
Asszem a deore hátso ugy kb.:12 000 Ft körül mozog az elsõ kb.:na ebbe annyira nem vagyok bizti de ugy 10 000. :P

Kislust

Kislust

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.507 hozzászólás
ez rosszhír!! :(
mennyi egy  hozzávaló agy?

kislust

Major

Major

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.320 hozzászólás
Nem nem, sõt még a küllõket sem! Mert a normálnál rövidebb küllõ kell bele!! Az meg 40 ft/db (ez polír DT küllõ) azaz 36*40=1440 ft!

YOci

YOci

törzsvendég

• fórumtag
  • 545 hozzászólás
Szasz Major!

Csak azt akarom kérdezni,hogy az agyat is bele számoltad?

Kislust

Kislust

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.507 hozzászólás
Ugyanolyan vázunk lesz!!!! ;D ;D ;D

kislust