Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Tárcsafékek v1.

- - - - -

• This topic is locked This topic is locked
646 replies to this topic

Major

Major

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,320 posts
JAJA!!! Ismerem a bringál és a tulajt is!!! Az egy Junior T.!!! Valóban 8"os rajta a konzol!!! Szóval NEM olyan mint a Z3on!!! Hanem nagyobb!!! Arra HOPE való vagy valami hasonló!!!  ;)

b

b

törzsvendég

• fórumtag
  • 665 posts
hátha ismeritek a srácot, crescent vagy hogy írják narancssárga váz, és abban volt az ezüst szinû teló....csakhogy tényleg z1 volt ráírva  ::) bár kezdek elbizonytalanodni  ;D

legszebbcsavo

legszebbcsavo

bentlakó

• fórumtag
  • 5,125 posts
a bombereken azér áll úgy a konzol, mert a papucsuk nagyon elõre áll, amúgy nem mindegy hogy néz ki?

a duplavállast illetõen a Majornak igaza van.

a szimplavállasaik (z1...z5, stb) többnyire IS 6"
a duplavállasok (junior, supert, monster, shiver) meg IS 8"-osak, úgyhogy a duplavállasra azér nem ment fel a fék 160-as tárcsával.

Major

Major

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,320 posts
Duplavállas Z1 NINCS!!!!!

Az amit te láttál valszek egy Junior T volt van valami hasonló!!! Ezeken 8"os a konzol és nem 6"os mint a szimplavállasokon!!! Szóval erre elképzelhetõ hogy nem ment fel!!!

b

b

törzsvendég

• fórumtag
  • 665 posts
amit láttam kis szememmel. duplavállas Z1gyel begurult illetõ boltba, kért rája deore-t és nem sikerült rátenni sehogy se...akkor most nem értem mi van, mert ugyanaz a kialakítás a Z1 és Z3 villákon. De remélem neked lesz igazad  ;D

Major

Major

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,320 posts
Nemtom!!! Nekem 2001es Deore van fenn  2001es Z3on és álat!!! A szem 160as tárcsához van tervezve csak a teló elõnyösebb terhelése miatt áll így ki!!! A 180as vagy 200as tárcsaáko adapter kel!!!!! Szerintem a 2002es-el is tökéletesen kéne mûködnie!!!!!!!  ;)

b

b

törzsvendég

• fórumtag
  • 665 posts
2001es bomber z3 és 2002 deore hidrafék hogy megy együtt ? néztük hozzáértõ emberrel és totál ferdén állna a fék ha feltenném az villára  :( vagy eleve 180as tárcsához van a bomer tervezve ?
Az a gány hogy a felsõ szem nagyon kilóg a villából. Mi lehet a teendõ ??

TOM

TOM

törzsvendég

• fórumtag
  • 836 posts
Jolvan ;) Nem vagyok turelmetlen... :)))
Most neztem meg a Chainspottingot eleg sok arc ezt hasznalja... termeszetesen ez nem jelent semmit.....
Egyebkent annyira nem jott be ez a film... marmint ami a szereplok hozzaallasat illeti... jo tudom lazadunk de azert nem kene elhajigalni a szemetet, meg ala nature fejjel dongetni a betonyt.../legalabb  a filmen ne... aztan meg utanozzak/

A masik oldalrol viszont szolasszabadsag van vagymi ;)

Egyebent nagyon tudnak a sracok. Tenyleg le a kalappal :)))

iljicS

iljicS

zsonglõr

• fórumtag
  • 6,613 posts
Még NINCS meg! Amint Peppencs sporttárs felhozza Pestre felhív én meg elmegyek érte! Ha meg lesz AZONNAL leírom milyen!

TOM

TOM

törzsvendég

• fórumtag
  • 836 posts
Iljics!
HS 33 tapasztalatok?
Olyan sokan hasznaljak - de ez NEM minden. Lehet hogy egy XT v XTR legalabb olyan jo???

KOszi!

TOM

TOM

törzsvendég

• fórumtag
  • 836 posts
Per pill. marad a hatulra XTR elolre valami suti tarcsas megoldas... suly-egyszeruseg-ar haromszog...... ;)

iljicS

iljicS

zsonglõr

• fórumtag
  • 6,613 posts
Nekem Hayes HFX Alu-m van, ez mindenben ugyanaz, mint a Magnesium-os csúcsmodell, csak alumínium-cink ötvözetbõl van, ami nehezebb, de erõsebb és olcsóbb mint a magnéziumos. 8" /203mm/ tárcsával használom, s nem kormányozza félre a biciklimet. Viszont ilyet valószínüleg már nem kapsz, mert vitrinbõl vittem el az utolsót, de elõbb-utóbb csak lesz megint. Ja, az ára 52900.-, az adapter ha kell +5000.

TOM

TOM

törzsvendég

• fórumtag
  • 836 posts
Jelenleg /Mivel tobb bicom is van/ Regi LX + piros ritchey pofa, SUN Ditch Witch  sima bowden, v ugyanez FUNN tarcsas bowden -haz -kulso Araya RM17 tel, meg egy regi Lógenny is van ;)

Meg a Logennyt is sikerult ugy beloni, hogy jobban fog mint egyes emberkek sokszorosaba kerulo cuccai.... csak naggyon bajos... es kicsit mar szet is nyirtam.... ezert esedekes az upgraed a jobbik bicon.

Az arakat es a valaszokat koszonom! A Hayes -rol inkabb vannak araim.
Meg egy kerdes : Melyik van es hanyas tarcsaval?

iljicS

iljicS

zsonglõr

• fórumtag
  • 6,613 posts
Nem drága a tárcsa?! A többség tényleg nem, de a Hayes biza 16000, ami már annyi, mint egy Deore mechanikus fék! Sejtem, hogy a Hope sem lesz olcsóbb...

Andix

Andix

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,380 posts
A tárcsa amúgy sem drága.
Na én vagyok itten a Hope megszállott, már telefonáltam is nekik, egy hónapja. A Mini olyan 50valahányezer, de 60 alatt van, a M4-es pedig 60valahányezer, de 70 alatt van. Mindkettõ vagy 4-5 féle méretû tárcsával kérhetõ alapból, 4,5,6 lyukas agyakhoz. A Hopeot 2002 modellévtõl forgalmazzák itthon, és mikor Eu többi országába megjönnek a 2002es Hope cuccok, megkapjuk mi, magyarok is. Lehet, hogy már a sporton kint lesznek  ???
Hopera fel! Nekem is az lesz, már ha lesz rá pénzem  ;) 8) .

iljicS

iljicS

zsonglõr

• fórumtag
  • 6,613 posts
A Hope-ot a Top Gun Kft. forgalmazza idéntõl, eddig a Votec-et forgalmazta, nemtom hogyan, de biztos jól, mert senki sem szidta õket. A Hayes-t az X-Factor / Hajdú bike forgalmazza, mindenféle pótalkatrész van hozzá, de nemigen szokott kelleni.
Az én Hayes-emmel nagyon kellemesen lehet egyújjasan fékezni, s tudtommal az XT-vel is.
Jelenleg mit használsz ?
A Hope Mini biztosan elég borsos, valamit valamiért.
Ha a fék teljesen új, akkor egy ideig beleérhet a pofába, ha késõbb is így csinál akkor be kell állítattni. A jobb fajta tárcsák elég sokat kibírnak, szerintem elég nagyot kell bukni ahhoz, hogy egy Hayes/Hope tárcsát kinyírj.

TOM

TOM

törzsvendég

• fórumtag
  • 836 posts
Tenlyeg, normalis az ha a tarcsa beleer a pofakba - meg ha kicsit is?
Es mi van akkor ha a tarcsa telibe kapa egy kovet???

Apropo Hope Mini mibe kerulhet kb???

Forgalmazokkal mi a helyzet Hayes es Hope teren??? Kik forgalmazzak, mennyire cicaznak garis ugyekben etc...

Valaszokat elore is koszonom!

TOM

TOM

törzsvendég

• fórumtag
  • 836 posts
Mivel mar legalabb egy eve tortent igy nem emlekszem milyen fek volt. Az biztos hogy hidraulikus, /na+ draga ;)/ Agyonkonnyitett CC bicon volt es /nekem legalabbis/ nagyon gaz erzes volt hogy szabalyosan elkormanyozta a bicot...

RST nem igazan jott be, meg probaltam egy ket Deore-t ... az elso talan alapbol(?) a masodik meg kis kosztol -  meg a megallas is megkerdojelezendo volt....

Amik bejottek azok talan a hidr. Hayesek voltak... foleg nagyobbfajta tarcsakkal...:) Tipust ne kerdezz ;) nem a feliratokat nezegettem!
Hosszu lefeleken tenyleg mas erzes lenne veluk menni... viszont en mar elegge hozzaszoktam az egyujjas fekezeshez...  Meg lehet /a jot ;)/ szokni??? V lehet egyes darabokat egy ujjal is huzni???

iljicS

iljicS

zsonglõr

• fórumtag
  • 6,613 posts
Melyik Hayest használtad, s mi volt a rossz benne ?
Nekem -6 nap alatt- csak jó tapasztalatom van, azonkívül, hogy kicsit még zajong a tárcsa, de ez el fog múlni, ha az idõ és a BKV is úgy akarja.

TOM

TOM

törzsvendég

• fórumtag
  • 836 posts
Tulajdonkepp kb 3 eve probaltam a HS33 -at - de szerintem nem tudtak rendesen beloni, igy nem kaptam objektiv kepet :(((
Azota probaltam mar RST, Deore, XT, Hayes stb.- ket is vegyes tapasztalatokkal....

Mindenesetre valszeg olyan allasponton leszek mint telo ugyben. Vagy k***vajot vagy inkabb semmit.
De hatulra nem tudok /es talabn nem is akarok ;)/ tarcsat... Vazat meg plane nem akarok cserelni v heggesztetni ra szemeket.... :)))