Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Tárcsafékek v1.

- - - - -

• Lezárt topik Lezárt topik
646 hozzászólás a témában

hoki

hoki

vendég

• fórumtag
  • 60 hozzászólás
Az egyik hazai szaklapban kajakra lefikázzák a Deore mechanikus tárcsáját. Volt alkalmam kipróbálni egy RST-vel szerelt gépet bekoptatott állapotában felejthetõ élmény volt. Én hosszas keresgélés és sok mágus véleményének kikérése után döntöttem a Deore bowdenes mellett és ahoz képest, hogy mennyire le húzza minden újság az elsõ 500 méter megtétele alkalmával már blokkolható volt "elsõ tárcsa" és az idõ mulásával "megtett km" egyre királyabbul fogott.

Major

Major

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.320 hozzászólás
A Bowdwnwes Deore áráról csak annyit hogy mostanába 40 körül már meg lehet venni egy párat (tárcsával, kar nélkül!!!)

A Hydraolikus Deoreról így 3 napos használat után: Eddig ngyon bejön!!! Mindenkinek ajánlom aki szereti a satu feelinget és az t hogyha meghúzza a kart kompromisszum nélkül fékez!!! Az adagolhatóságról csak annyit hogy nagyon hozzá kell szokni!!! TÉNY, hogy nem egy XT, de szerintem jó kis fék!!! Felrakni nem nehéz de beállítani annál inkább!!! (Alátétek stb...) Eddigi hátrányok: Hát a felrakás és az hogy átütõ tenely hijján a teló merevsége ellenére szinte minden kanyarban beleér a tárcsa a fékbetétbe!!! Viszont ha egyenesbe állok rögtön vosszaáll!!! De a hékhetás ekkor se romlik!!!

Majd még írok ha többet nyúztam!!!

KillerTom

KillerTom

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.570 hozzászólás
major es mindenki aki tarcsaorult..

talaltam az Usa Bicycling mag. '01 jan/freb sz.ban egy osszehasonlito tesztet lehet akad erdekes info ..

ez csak a vegeredmeny akit erdekel a teljes szivesen beszkenelem emilbe /inglises/

..........szal a ket versenyzo:

- HAYES HMX-1                     ($218 elso hatso)

- SHIMANO DEORE MECH        ($150 elso hatso)

................................ azota tuti olcsobbak .....................................

ami a $68 kulombseget illeti hayes 143 g al konnyebb , hasono "feeling" , allitasi lehetosegek ... kivetel . a shim nal a feknyeregnel lehet allitani a bowden feszesseget hogy ez mi a fa!zt jelent remelem tarcsasok tudjatok:)
.
A nagy kulombseg a fekbeteteknel jelentkezik , a hayes jo minosegu pofai:) szelesosegesebb id.korulmenyek kozott jobban mukodnek  , de a shimano betetei tovabb tartonak neznek ki .

aszongyak mindketto jobb stoping erot szolgaltat mint a V-fekek..de a magazin a hayes re tippel annak ellenere hogy dragabb..

jahh megvalami.... 8 inches tarcsaval van mind a ketto....

en meg maradok a xt/dkg fekmerevito/kool-stop-nal meg egy par evig..........udv.... a pokolban:)

country

country

törzsvendég

• fórumtag
  • 927 hozzászólás
gyerekek tudja  valaki hogy milyen vastag az RST fékbetétje?  újonnan persze.

vendég__*

vendég__*
  • vendég
A deore is egész jó

vendég__*

vendég__*
  • vendég
Nek m sajnos :'( nincs tárcsafékem de a hope és a hayes jókat gyárt.

CURTISPAPI

CURTISPAPI

vendég

• fórumtag
  • 197 hozzászólás
AZÉRT KÖSZ A SEGÍTSÉGET YOCI! EGYÉBKÉNT AZÉRT ÉRDEKEL, MERT AZ ENYÉMET SZERETNÉM ELADNI FÉKKARRAL EGYÜTT. EGYENLÕRE CSAK AZ ELSÕT. EGY SRAM 9.0-ÁT NÉZTEM KI. HA VALAKINEK VAN RÓLA TAPASZTALATA, AKKOR AZT FELNYOMATHATNÁ. AZ E HAVI BIKE MAGBEN ELÉGGÉ LEHÚZTÁK.

YOci

YOci

törzsvendég

• fórumtag
  • 545 hozzászólás
Hi!!!

Sajnos pontos árat nem tudok,de ennek nem nehéz utánna nézni, ami a féket illeti semmilyen fékkart nem kapsz hozzá!
Én az Avid 2.0-át javaslom ha a bowdenes mellet döntesz.DE NE VÁRJ ETTÕL A FÉKTÕL CSODÁT!!!!
Talán megtudsz állni.

CURTISPAPI

CURTISPAPI

vendég

• fórumtag
  • 197 hozzászólás
ÜDV MINDENKINEK!

AZT SZERETNÉM MEGTUDNI, HOGY A DEORE BOVDENES TÁRCSAFÉK ÁRA TARTALMAZZA A DEORE KART MEG VALAMI BOVDENT IS, VAGY CSAK FÉK+TÁRCSA? EGYÉBKÉNT HASZNÁLTAN MIBE KERÜL EGY TAVALYI BOVDENES DEORE+KAR?

Vole

Vole

bentlakó

• fórumtag
  • 7.561 hozzászólás
Miert?? Te lattal mar ilyet kozelrol?? Lattad mar egymas mellett a ket modellt?? Nem? Gondoltam!!
Akkor miert mondod hogy ronda?? Lehet, hogy eloben sokkal szebb mint a kepen. Sokszor igy van.
Jovore kiderul...

Joe

Joe

vendég

• fórumtag
  • 132 hozzászólás
XTR 2003
nem akarok senkinek a lelkébe gázolni, de szerintem kibaszott ronda a hátsó váltó és a fék/váltófékkar vagy mi a szösz
nekem a 2002-es hátsóváltó, meg a hajtókar is sokkal jobban tetszett, de nem baj, ezek mejd olcsóbbak lesznek és majd nekem is telik rá!!  8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) ;D ;D ;D ;D ;D

vendég__*

vendég__*
  • vendég
Néztétek, hogyan van felrakva az 2003-as XTR-en  az agyra a tárcsa? Eléggé furcsa.

TOM

TOM

törzsvendég

• fórumtag
  • 836 hozzászólás
Akit erdekel a teszt kuldjon PRIV MSG-et, es 'kolcsonadom' az ujsagot

T0M

PS: Major prv msg ment....!

TOM

TOM

törzsvendég

• fórumtag
  • 836 hozzászólás
Ok is vallaljak hogy kulfoldi teszteredmenyekbol mazsolaztak. En is ide irom hogy toluk vettem at.

Raadasul mivel nincs az ujsag hatuljaba irva hogy nem hasznalhatok fel belole semmit ezert linkkel beszurom...

Egyebkent inkabb mert adatok, de szerintem ez is hasznos lehet...

mindjart atjon belso halon a cucc,feltolom es akkor megy a link :)

iljicS

iljicS

zsonglõr

• fórumtag
  • 6.613 hozzászólás
Te tudod, hogy berakod-e ide egy másik újság cikkét...
Viszont én is tudok egy linket hozzá! Bemész a kedvenc boltodba és megnézed benne a tesztet, vagy esetleg arra vetemedsz hogy megveszed. Vagy megvárod a következõ BikeMag-ot, amiben lesz tárcsafékteszt !
Maga a szóbanforgó teszt nekem nem tetszik, mert egyikre se mondja ki, hogy ez most jó, vagy rossz. Kevés benne a személyes tapasztalat, inkább csak a külföldi élménybeszámolókra alapoz. Meg eleve kevés szó esik 1-1 fékrõl. Szerintem a tavalyi BikeMag féle teszt sokkal jobb, informatívabb. Ráadásul az fenn is van a neten, legálisan.

TOM

TOM

törzsvendég

• fórumtag
  • 836 hozzászólás
Keszen van :)))
De nincs pofam berakni ide... inkabb csak a linket irom be...

Vagy legyen? ;)

Major

Major

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.320 hozzászólás
OK! Várom!!!  ;D

vendég__*

vendég__*
  • vendég
keresek scannert ikab ;)

Major

Major

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.320 hozzászólás
Én nagyon örülnék ha beírnád ide!!!  :)

Elõre is köszi!!!

TOM

TOM

törzsvendég

• fórumtag
  • 836 hozzászólás
Mivel ugy erzem ez nem olyan oldal, ezert nem ellenreklam : a marciusi bringaban van egy egesz jo tarcsafekteszt / amibol 1ebkent a HOPE kimaradt .../
Tulajdonkepp ok is masoktol vettek at az infot es csak osszegeztek.
Erdekesek meg a grafikonok.
Ha nagyon erdekel vkit legepelhetem, nem tart sokaig, de abrat ne nagyon kerjetek ;)