na az van hogy fizettem elõleget 10.000 pénzt a nõcinek!
beszéltem vele utána telefonon...hát inkább elõtte kellett volna:(
miénk lesz az egész keco kis szobástól mindenestül, DE az összeg nem jó felé változott sajnos:
azt mondta tél van fûteni kell, miénk az egész bla-bla-bla 2300Ft/fõ!
no pánik! mindenre van megoldás!
azt ugye eddig is tudtuk, hogy elvileg a nagyobb szobák olcsóbbak, mint a kisebbek pl: két ágyasak drágábbak...nem szoktam okoskodni túlzottan ilyenekkel, de mivel a tulaj sem az a ma született rendes adózó, ha már nem akar számlát adni, ergó az államnak fizetendõ IFA-t zsebre készül tenni és nekünk nem elengedni;) pedig szép gesztus lenne:) szóval mivel nem lesz ott csak mikor én megyek vagy már akkor sem pénteken ill. csak vasárnap jönnek délután a maniért, ezért két dolgot gondoltam össze költséghatékonyságra.
1. akinek két ágyas szoba kell az picivel többet fizet, mint mindenütt máshol is szokás ill. pont azt a 2300-at!(papíron ez pont ennyi lenne + a 300 IFA, szóval még így is jónak mondható)
2. simán letagadok 1-2 embert a 18-19(végére talán 15)emberbõl így durván 400FT-ot tudunk spórlni fejenként tehát 1900-2000Ft/fõ/éj a nagy szobásoknak(így olcsóbb is valamivel, mint a hirdetett ár)
ezeket lehet emészteni, új ötleteket adni, elküldeni engem a picsába, lemondani az egészet stb. de várom az észrevételeket:) Hajrá!
még egyszer a link hogy ne kelljen lapozgatni érte:
http://www.bukkituristahaz.hu/
Részemrõl rendben, 1-2 gondolat.
1: Az hogyan jött ki neki, hogy egységesen 2300Ft, amikor a nagy szobákban 1800+300 a tarifa? Palira akar venni, sokkal több marad a zsebében, mintha rendes áron mennénk és kérnénk számlát. Ha ennyire akarja, megtehetjük.
Az IFA-t alapból be kéne fizetnie az önkormányzatnak, a szobaárból pedig 18% ÁFA-t a kincstárba. Majd meg kell gyõzni.
2: Nem látok olyat, hogy fûtés felár, erre ne hivatkozzon, fõleg úgy, hogy sípálya mellett van és a programok között is szerepel a szomszédban lévõ sípálya, mint lehetõség. Tehát télen is nyitva van és benne van az árban a fûtés. Az más lenne, ha csak tavasztól -õszig lenne nyitva és csak a mi kedvünkért nyitna ki. Egyébként nyáron olcsóbb? Nem hát.
Ja, és szólj neki, hogy legyen rendesen befûtve, ha már erre hivatkozik, nincs kedvem 18 fokos házban vacogni.
2: Evidens, hogy a kis szobában szunyálók többet fizetnek, mint a gruppenesek!:sex:
Szerk: eddig csak kompakt gépet akartam vinni, de látva a terveket és a brigádot, viszem az összes fotóscuccot, hátha megmarhultok!
Csak nehogy vasárnap azon versenyezzetek, hogy ki fizethesse ki a szállásomat bizonyos képek törléséért cserébe!