y
asectoncsinak:Már 25 éve túrázok, itthon, Európában, tengeren túl, stb...nem vagyok egy mai kiadás.

Amit én használok - a YASEC gépemen

- az egy Hebie kitámasztó, amit kissé átalakítottam, a felfogó lapját újra gyártottam, mert nem illeszkedett pontosan a váz láncvilláinak a méretéhez. Ez nem a gyártó hibája, Yasec készített egy egyedi méretû vázat nekem.
Ha figyelted hogy mit írtam, akkor az is feltûnhetett, hogy más típusra is hivatkozok, hogy elérhetõ a forgalmazónál, de arról - valamiért - nincs kép náluk. Hogy kibír-e 60 kg-t, nem tudom. Én - már három éve - csak utánfutóval túrázok, de ettõl függetlenül is csak ezt az egy kitámasztót használom a szerelvény letámasztásához.
Amúgy nagyon sok múlik a kitámasztó hosszán, mennyire engedi megdõlni a bringát. Lesznek helyek, helyzetek, ahol nem lehet másként letenni a gépet, csak ha alkalmas helyre odatámasztom valamihez (fa, oszlop, isten tudja).
Régebben, míg csak csomagokkal jártam - hátul két tatyi, elsõ villán két tatyi, kormánytáska - addig hátul és elöl is használtam kitámasztót. Sose tört el. Ámbátor, megkockáztatom, 60kg sose volt a bringám. Az nekem rengeteg! (Pedig nem vagyok egy papírkutya.)
juhe83Pontos típust már nem tudnék adni, mert nagyon régen vettem, és már olyan ütött-kopott szegény, hogy a márkajelzés is eltûnt róla.
A felfogatását - az enyém oldalra támaszt - egyedileg oldottam meg a fentebb leírtak okán.
Vadkemping:
Nincs mindenhol használható jó recept, de talán...
- légy szemfüles és keresd azokat a helyeket, ahol nem vagy szem elõtt (útról ne vegyenek észre)
- ne hagyj magad mögött semmi nyomot, fõleg szemetet
- én pár alkalommal megtaláltam - vagy éppen találkoztam - az adott terület tulajdonosával, akitõl kértem engedélyt a sátrazásra. Ennek nem egyszer az lett a vége, hogy meghívtak a házukba éjszakára.
- ettõl függetlenül büntettek már meg, sõt, 2 nap elzárás, Coloradóban.

Az élet szép...