Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Formula 1 fanok ide!

- - - - -

• Please log in to reply
2757 replies to this topic

kela

kela

bentlakó

• fórumtag
  • 7,622 posts
Vettel, Alonso, Massa

Gabe84

Gabe84

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,248 posts
Mivel nem volt további szankció a német verseny után, értelemszerûen a ferraris pontokat is jóváírtam.

Edzéstipp: 1. Vettel, 2. Webber, 3. Alonso
"A fordulóig nyélen, utána ing, gatya"

Robooo

Robooo

törzsvendég

• fórumtag
  • 385 posts
Idõmérõ:
Vettel
Alonso
Webber

Mivel megyek Bükkre ezért versenyre:
Alonso
Vettel
Kubica

legszebbcsavo

legszebbcsavo

bentlakó

• fórumtag
  • 5,125 posts
Enyim: Vettel, ALonso, Massa

Dózer

Dózer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,361 posts
Idõmérõ tipp:Webber,Vettel,Alonsó

Megy valaki a futamra?

legszebbcsavo

legszebbcsavo

bentlakó

• fórumtag
  • 5,125 posts
Csapatutasítás még, Webber. Egyszerû és õszinte.

enté

enté

titanium freak

• fórumtag
  • 7,605 posts
Nálam eddig ez az év mondata: Schumacher's car designed for me.

"Some people say I'm a titanium freak - it's okay... I am."

"The titanium is the nicest way to reducing the carbon bikeprint."
[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]

Gabe84

Gabe84

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,248 posts
Én boldog lennék, ha eltûnne.

Ha már érdekes autók: volt talán egy Brabham amelyiknek a hátulján egy vagy 1 méter átmérõjû rotor volt :) Mondván leszorító erõ.

enté

enté

titanium freak

• fórumtag
  • 7,605 posts
Az a baj a Ferrari csapattal, hogy a szabályok mindenkire vonatkoznak, de rájuk nem, mert a Ferrari a szabályokon felül lebeg 10 centivel. Mindig visítanak amikor valaki áthágott egyet, de visszafele ilyet csak ritkán látni. Az aktuális csapatfõnök, Domenicali meg fõleg olyan, hogy minden dologban megmondja a tutit. Három autó csapatonként, meg hasonló légbõl kapott dolgok, amik csak nekik jó. Tesztnek álcázott filmforgatás, befizetik a büntetést, a többiek nem csinálják. Az egészben az a vicces, hogy a Ferrari (még) az egyetlen csapat, amelyik házon belül építi az autót és a motort, tehát a legjobbat tudná összehozni. Mégsem tudja, eléggé frusztráltak, ez pedig alkalmanként kétségbeesett megoldásokat szül. A Ferrari a Forma-1 Ferencvárosa. Egy pár évre eltûnhetne az élvonalból, lehet észre sem vennénk...

Egy kis hallgatni való:

[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
Nyilvan Schumachernak nincs semmi gondja a csapatutasitassal, mivel o volt az akit elengedtek :)

Es Dozerral ertek egyet, ha mar van egy szabaly [legyen az barmennyire vitathato] akkor tartsak magukat hozza. Meg akkoris ha ok ugy gondoljak hogy nekik mindent szabad. Ez a "kodolt" uzenet [marha nehez volt kitalalni mit jelent] meg ahogy Alonso a vegen nem tudott semmit az egeszrol [biztos valtoproblemaja volt Felipenek] az a bicskanyitogato. Csinaljak ugy hogy ne vegyuk eszre, es akkor minden oke. De ez az amator sumakolas elszomorito ilyen szinten.

Top Geares Senna klipet mar ketszer lattam, nagyon jo. Elvileg lesz egy hosszabb dokumentumfilm a BBC-n, csak Clarkson nem mondja pontosan mikor.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

enté

enté

titanium freak

• fórumtag
  • 7,605 posts
Ha már Tyrrell, itt van néhány érdekesség
http://img.racingpas...igier-js5-2.jpg
http://tapantaleme.f...ensign-n179.jpg
http://grandprixinsi...elland-1972.jpg
http://www.carstylin...outh-Africa.jpg
http://www.asag.sk/n...n09march751.jpg

[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]

Tommmas

Tommmas

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,086 posts
mostani top gearben ( 15x05 ) van egy übermegagigajó senna visszaemlékezés, mindenkinek ajánlom.

( pedig én sem nézek forma1et, meg autóbuzi sem vagyok )

hozé: a 6kerekú tyrellnél már csak a brm h16os motor elrendezése betegebb..
/// Demalgon /// mert balul ütött be az élet, pedig jobbat vártam ///
de hiszen mindeki tudja, h az életet nem érdemes végigélni
Expinálom a pinarámát.

hozé

hozé

bentlakó

• fórumtag
  • 5,747 posts

... mert 20 éve mindet megnéztem, mégis inkább visszatérnék a mátrixba, hogy érezzem a marhaszték ízét...

Akkor te azon kevesek közé tartozol, akik emlékeznek még a 6 kerekû autóra is. ( Tyrell Ford, talán...) :)
Idõnként, amikor beszélgetõs társaságokban szóba kerül az F1, be szoktam dobni a témát,
hogy emlékszik-e még rá valaki. Persze mindenki hülyének néz.

"Nem szeretném megmondani, hogy a függöny mögötti nõ jó-e.
De néha elhúzom a függönyt, hogy el tudd dönteni magad."

legszebbcsavo

legszebbcsavo

bentlakó

• fórumtag
  • 5,125 posts

Lehet tényleg, hogy velem van a baj.
(...)
De nem ragozom, mert a véleményem kb. egyezik a Schumaherével:
F1h

Nincs veled semmi baj, véleménye mindenkinek van.
Én pl képben vagyok minden stiklivel kapcsolatban, mert 20 éve mindet megnéztem, mégis inkább visszatérnék a mátrixba, hogy érezzem a marhaszték ízét...

Ráadásul egyet is értünk lényegében, Schuminak igaza van.

Még tetézném ezzel is: Flavio Briatore

"Ez a csapatutasításos szabály egy értelmetlen dolog, semmi értelme, és el kellene törölni. A Formula-1 egy csapatsport. Nem hiszem, hogy a Ferrari bármi rosszat is tett volna. Fernando (Alonso) több ponttal rendelkezik, mint Massa, így logikus a legjobb eséllyel rendelkezõ pilótára tenni.

Jobban is lehetett volna kezelni? Könnyû utólag ezt mondani, de a futam alatt teljesen más. Nyilvánvaló az, hogy Massa mérnökének (Rob Smedley) nem kellett volna akkor megszólalnia. De csak egy ember nyerheti meg a bajnokságot. Mondom, ez a szabály teljesen abszurd.

A tanács elnöke, Jean Todt, aki 2002-ben a Ferrari vezetõjeként megparancsolta Ausztriában Barrichello-nak, hogy engedje el Schumacher-t a kockás zászló elõtt, így azt hiszem mindannyian megnyugodhatunk. "

A középsõ részben nem adok csak neki igazat, mert ez már nem az elsõ buta megoldás egy helyzetre, igenis lehetett volna ügyesebben csinálni, fõleg, hogy tudták, ezen a hétvégén elõször nyilvános minden rádiózás.

hozé

hozé

bentlakó

• fórumtag
  • 5,747 posts

És hozé, ha hozzászólsz, sztem nem érdemes csak az alapján véleményt alkotnod, amikor mindig "véletlenül" pont azt a futamot látod, ami miatt "nem nagyon" nézed az f1-et ;)

Lehet tényleg, hogy velem van a baj.
Az idei cirkuszból kb. annyit láttam, hogy - nyilván sportérdekbõl - autóversenyeztek Monaco (??) utcáin, és törték porrá magukat.
Meg volt valami balhét a két Redbullos faszi között, amikor asszem kilökte, vagy nekiment, az A a B nek.
Azt persze hallottam,(mert indexet, origót, meg bikemagot :P olvasok), hogy Reddbullnál volt valami balhé, mert az egyiknek -sportérdekbõl- két jobb szárny jár, amíg a másiknak meg nem.
Most a befutó után kapcsoltam oda, és a riporter sopánkodását hallva, kíváncsi voltam milyen képet vágnak a versenyzõk. Magát az "elõzést" nem láttam.

Igazából a versenyhez nemis szóltam volna én hozzá, mert nem értek hozzá. Én nem az F1-rõl beszéltem,
hanem a reakcióitokról, amit nem értek; miért jobb hülyének nézni a nézõket?
De nem ragozom, mert a véleményem kb. egyezik a Schumaherével:
F1h

"Nem szeretném megmondani, hogy a függöny mögötti nõ jó-e.
De néha elhúzom a függönyt, hogy el tudd dönteni magad."

Montifan

Montifan

törzsvendég

• fórumtag
  • 277 posts

szerintem legkesobb szerdan megtudjuk hogy mi a szitu. remelem elveszik a pontot mindket pilotatol. Massa is mondhatta volna hogy lof.sz a s.ggetekbe ha gyorsabb akkor elozzon meg. Meg Alonso is mondhatta volna hogy igy nem akarok nyerni. ez nem a katonasag hogy parancsmegtagadasert hadbirosag jar.

Domenicali tipikus olasz. nagy melleny van csak semmi nincs mogotte.

Ja aztán következõ az lett volna, hogy Massával már a Ferrari ügyvédei beszélnek rádión a szerzõdésének a bontásáról (mint annak idején Barichello-val):D, mert az tuti, hogyha nem engedte volna el a spanyolt úgy kib.szták volna a csapatból, hogy a lába se érte volna a földet! Alonso meg nem az a nagyon becsületes pilóta hogy ilyet utasítson vissza.

blueshark

blueshark

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,190 posts
a szurkolók majd eldöntik:
N
Team Heavy Pedal - Szeged

A tehetség az, amikor többet tudsz, mint amennyit tanultál.

Gabe84

Gabe84

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,248 posts
Botor gondolta volt tõlem, hogy talán lesz még valami szankció...Jean Todt az elnök...

legszebbcsavo

legszebbcsavo

bentlakó

• fórumtag
  • 5,125 posts
Meg azért túl álszentek se legyünk és gondoljunk az összes élsportra, stikli mindenhol van.
Ez is politika. Pl abban az országban ahol a politikusok ügyesen lopnak, az emberek nem hápognak annyit. Nem az a kérdés lopnak e.
Ha a ferkának lenne annyi esze, hogy a sport...khm (ugyanmár, inkább saját üzleti érdekük) kedvéért meghagyják az emberek örömét, nem lenne gáz. De nincs. Ezúttal alulmúlták évtizedes balf***ságaikat, mert dilettáns nyálas buzeránsok vezetik, ennyi.
A többi meg rácsapott naná és tanult belõle, ezentúl jönnek a kódolt beszélgetések, amit majd betilt az FIA, és így tovább :)

És hozé, ha hozzászólsz, sztem nem érdemes csak az alapján véleményt alkotnod, amikor mindig "véletlenül" pont azt a futamot látod, ami miatt "nem nagyon" nézed az f1-et ;)

Dózer

Dózer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,361 posts
azért stikli,mert tilos.Ha nem az lenne,akkor nem beszélnénk most errõl.Ha letekertetik vele a motort,akkor is stikli,de legalább nem égetik le magukat.
Lehet hogy tényleg hülyeség ez a szabály,mint annyi más is a F1-ben,de jelenleg ez van.A kerékpár sportban is van csapatérdek,még csak ott!De ott ez nem tilos,ha valakinek végig felvezetnek,majd a végén meg "betolják" a célba.Lehetne akár a F1-ben is ilyen érdek,és persze ezt nem tiltó szabályok.Amúgy szerintem a F1 egy egyik rákfenéje,a túlszabályozás.A nehezen ellenõrizhetõ és bizonyítható szabályokat el kéne törölni.Ahogy láthatjuk,így is úgyis elengedik egymást a pilóták,ha ez az utasítás.Persze akkor kevesebb lenne a cirkusz,és a szabályalkotók talán pont ezt nem szeretnék.