Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Építsd meg az álomgéped!

- - - - -

• Please log in to reply
789 replies to this topic

ViktoRider

ViktoRider

törzsvendég

• fórumtag
  • 993 posts
Most Argyle-al v Gold Labellel 140, ami megintcsak igen jó ár..
DMR-ek egyszerûen nem tetszenek:), planetx-et meg nem ismerem annyira..
off
Rendelést még nemtom, odébb van még, USA-ból kicsit macerás lenne..

vendég_Sugárfertõzött Oposszum_*

• vendég
Igen, nagyon jó cuccokat csinálnak és ahhoz képest, hogy ez is ilyen ritka/amcsi presztizsmárka meglepõen versenyképesek az áraik...anno én is Trail or Park-on gondolkoztam...egy Sherman Flick-el vázszettben lett volna 140 000 HUF körül...végül nem lett, de már nem is bánom.
Viszont a piacon körbenézve az enduro-ból is övék a legjobb ajánlat sztem.

Látom 4130-asban gondolkodsz Vikto. Esetleg Planet-x (mindenkinek magafelé hajlik a keze :D, de komolyan: nagyon állat dögök) vagy DMR? Ezek a viszonlyag megfizethetõbbek...

Amúgy asszem Pesten van egy fekete Dirtbag, fórumon is látom néha a csókát...már régóta építgeti a bringát...

OFF
A Transition-t külföldrõl rendeled gyártótól, vagy Iljiccsel ledumálod? Ugye tudod, hogy ukránoknál van forgalmazójuk ;)

ViktoRider

ViktoRider

törzsvendég

• fórumtag
  • 993 posts
Látom nem csak én szeretem a Transitionokat.
Az összes váz gyönyörû, eddig egy Bottlerocket volt az álmom, azóta rájöttem h nem fog nekem kelleni soha fully..
Szal most egy Trail-or-Park vázra hajtok, ami õsszel lehet meg is lesz:P
(versenyben van még egy Suburban, illetve egy Blk Mrkt Riot..)

• vendég
Én is gondoltam egyet...majd ha lesz pénzmag rá építek egy vérbeli enduro/AM/light FR gépet. Viszont mivel a jelenlegi paripám full-merev, SS, ezért minden beteges hajlamom kiélem a másikon...ha lúd legyen kövér::D
http://www.transitio...ert_Pricing.cfm
Az enduro gépek között nincs is olyan horror-ára mint a többinek...500 rugóból kijönne a komplett gép (FOX Float R-el, meg FOX Vanilla 140-el) behozatalall együtt...természetesen fehér színben :D...ha egyetem mellett találnék normális melót, tán egy év alatt meglenne rá a pénz, vagy másfél év...nem is olyan rossz...szerintetek?

OFF
Zorg, szaraxik a szerver...megint elvette a felét, annak amit írtam

Iceshark

Iceshark

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,036 posts
konás!

olyan áron számolom amilyenen láttam, majd ha lesz erre ennyi megtakarított pénzem, amit nem másra kell költeni, akkor talán megpróbálom olcsóbban kihozni, amíg csak álom, addig kár ezen felakadni! bár igazad van ha olcsóbb akkor közelebb kerül az álom a valósághoz :)

tigger!
ebben van valami amit mondasz, sõt akár mondhatjuk jobb választás lehet egy element :) Kösz!
ja hát a súlyadatok meg persze kb(amúgy is jön hozzá a gumi, belsõ és még egy rakás apróság, de akkor se lenne 11,5 fölött)

"Sose becsüld alá az emberi hülyeség hatalmát!"

hegyi kecske ; zõdcség ; városi vadász

a bringaszállító

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,275 posts
csak azt nem értem egy 5"-t mozgó aránylag masszív all mountain vázba mért 80 mm-t mozgó telót teszel ?

ehez a konfighoz egy 3,5" - t mozgó element team scsandium váz illik /az kb 2,3 kg rugóstaggal/

súlyadatokhoz meg hozzáadhatsz kicsit, nem feltétlen igazak a katalóg adatok..
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10,714 posts
jujjj, milyen árakon számolod már!!!
teleszkóp nem lenne több 150nél, aztán a kerekek se kerülnének többe 180nál...
ezek amik hirtelen szemet szúrtak...
gyanítom, hogy meg lehetne ezt úszni sokkal kevesebbõl is ;)

Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu

Iceshark

Iceshark

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,036 posts
Nagy unalmamban álmodoztam én is egy kicsit és ez jött ki belõle. Szóval mi lenne, ha (nyernék a lottón, rámszakadna egy zsák pénz vagy valami ilyesmi)

szóval:

váz: Rocky Mountain ETSX-Team 2.99kg(18", de nekem 16,5" elég szóval még könnyebb lenne ennél valamivel) FOX FLOAT RP23-as tag kb 600.000 FT
teló: FOX F80 Disc 1560g 189.900FTkerekek: gyári Mavic Crossmax SLR Disc 1520g/pár :) 227.500 FT
Hajtómû: KCNC Type XC-1 780g 66.360 FT
Fogaskoszorú: Shimano XTR 224g 39.920FT
Lánc: Sram PC-991 279g 8.000FT
Korm csapi:Chris King titanium 102g 73.440FT
Stücni: KCNC SC WIng 100g 21.840FT
Kormány: KCNC Bone XC 115g 11.430FT
Fék: Hope Mono Mini 750g/pár 85.600FTVáltók: Elsõ XTR 125g 15.990FT

Hátsó: X.0 carbon 192g 47.990FT [/list]Váltókar: X.0 Trigger 225g 39.990FT
Pedál: Eggbeater TI 230g
64.900FTNyeregcsõ: KCNC TI Pro Lite 142g 15.960FT
Nyeregcsõbilincs: Carbon-Ti 27g 13.700FTNyereg: Fizik Arione Triathlon titanium 270g 18.000FT

Ha minden igaz ez olyan 9.6kg és 1.5milla! Asszem valami ilyesmirõl álmodhatok amikor alszom :D Csak az a baj hogy mindig felébredek...

"Sose becsüld alá az emberi hülyeség hatalmát!"

hegyi kecske ; zõdcség ; városi vadász

a bringaszállító

Gabe84

Gabe84

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,248 posts
Részemrõl az álomgép:

váz - Kona Kula Primo '07
teleszkóp - Fox F80 RLT '05
kormány - BBB carbon 110 gramm
stucni - Specialized 90 mm 160 gramm
Ezek megtartását sokáig tervezem :)

A többi cucc az ami szépen lassan cserélgetve lesz
hajtómû - deore \ lx, xt, truva. stylo, olcsóbb race face
kerék - mavic 117 felni specialized, alivio agyak \ xt agyak + mavic xc 717 felnik
váltók - e. deore, h. lx \ xt
váltókar - deore \ xt
fék - deore tárcsafékszett, igazából teljesen elégedett vagyok vele, úgyhogy ezt cserélem legutoljára
pedál - shimano520 \ eggbeater sl
nyeregcsõ - kopott ritchey pro \ race face, thomson vagy ajánljatok valamit
nyereg - specialized bg \ lövésem sincs, valami könnyebb.
Ha valamelyik alkatrészre hasonló árban van javaslat szívesen fogadom.

Bár számomra a bringa súlya most sem rossz 11,75 kg IRC notos 1,95-ös gumikkal.

rocsipeti

rocsipeti

bentlakó

• fórumtag
  • 6,770 posts
tessék:

http://cgi.ebay.com/...1QQcmdZViewItem

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11,904 posts

PG 970/990bõl van 5ágú alu tartóbakos, ami könnyebb is, és fõleg sokkal jobb a sár (kosz) állósága!
Nova agy+DS2Xc kombót meglesném a helyedben... Eggbeatert sokan nem szeretik mert nem túl tartós, a jobb sárállóság miatt vagy a 4 belépési pont miatt cserélnéd? Amúgy nem rossz :). Ha 1× iszonyatosan ráérek összeadom hogy a Scott elvileg milyen pontosan súlyú; de lehet inkább veszek egy mérleget itthonra :D.

Fél-OFF; telibetrafáltad a dolgot, Nova Light agy lett, és az "új" DS1XC (hegesztett) És az Eggbeaterrõl is letettem, fõként, h 2 520-as pedál is van itthon, és hülyeség lenne a stoplikat cserélgetni.
Ami most az "álom"; hogy találjak egy boltban egy elfekvõ Uturn-os Dukeot a Trancebe... Kb esélytelen, de azt tudom elképzelni leginkább :(

Endroo

Endroo

bentlakó

• fórumtag
  • 7,030 posts
csak úgy érdeklõdésképpen de szerintetek miért van Ki milyen bringával nyomul topik? :chin: mintha ennek nem ez lenne a fõ profilja.

MC Pite

MC Pite

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,388 posts
Aham, mûxik, facás. Ugyan abban kicsit több kilcsi volt, de satu csodákra képes :).

Szarvra mindenki akivel talákoztam Budamracin azt ondta hogy élõben jó(plusz van olyan emelkedõ ahol még ezt is a végén fogom és így is rá kell feküdjek a kormányra hogy hanyatt ne essek); nyeregre meg szerintem te sem tudod mi a panaszod, úgyhogy azt fel se veszem :D
Örülök hogy tetszik. Nekem is :)

Egyébként talán az pontosabb hogy annyira elvesztem a részletekben, hogy nem 'zoomoltam ki' hogy ez végülis mi.

"A hegyikerékpározás több mint versenysport, a természetközpontúan gondolkodó, egészségmegőrző,aktív életstílust kedvelő emberek szabadidősportja." Paripám

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6,811 posts

szal valahogy így nem láttam a fátol az erdõt .

és fájt?:D:D amúgy jó kis gép az, nekem tetszik. (csak az a kormányszarv meg a nyereg.:D, de tudom, magánügye ez a kettõ mindenkinek..). használd egészséggel.;)

btw Pite, mûködik már az a váltó, amit vettél tõlem?:)

MC Pite

MC Pite

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,388 posts
Igen, memóriámmal szokott gond lenni :D
Én még rééégen eredetileg maraton gépet szerettem volna építeni (me' úgy tetszettek meg azt hittem hogy pont az való nekem :D), de annak fényében hogy hogy használom, pár helyen attól eltértem (kb a fenti lista); ezt pl kerékben inkább egyszerûbb volt egy idõ után AM keréknek hívni mint kicsit túlméretezett CC-snek mert amibe lehet bele lehet kötni/belekötöttek mindenütt :). Ettõl függetlenül fel sem tûnt hogy végülis az az 1-2 kivétel nem is csak 1-2, és pont AM gép lett belõle. Így lelkem is helyre zökkent mert nincs besorolási problémám már, és súlyban is már jobbnak számít ez a 13,x-14kg mint ha maraton gép lenne 1-2 erõsebbre méretezett alkatrésszel :). (Pontosan nem tudtam megmérni, de Treknél legalább 1, de inkább 2 kg-val könnyebb (az is aluvázas) és (hoki)mérlegen olyan 13-14kg a gép.)

Szal ez olyan mint amikor visszaolvasod amit leírtál, de nem azt olvasod vissza amit írtál, hanem amit írni akartál; szal valahogy így nem láttam a fátol az erdõt :D .

"A hegyikerékpározás több mint versenysport, a természetközpontúan gondolkodó, egészségmegőrző,aktív életstílust kedvelő emberek szabadidősportja." Paripám

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár
Én is végig azt hittem, hogy az álomgéped egy am gép.

A sebesség mindent megold.

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6,811 posts
vazeg Pite, amikor olyan sokat kérdeztél, akkor is mindig így kérdezted:

"szerintetek a ... egy AM/maraton gépbe jó?" :D

és amikor a kerekedrõl nyomtál képet, akkor is ott védted, hogy ez egy AM kerékhez képestegész jó súly. tehát te eredetileg is egy AM gépet akartál építeni, ami alkalmas maratonozásra, de egy kis durvulásra is...;)

valami gond van a memóriáddal?:chin1:

MC Pite

MC Pite

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,388 posts
féloff: Jééééééééé, most esett le hogy addig építettem Maraton gépet, hogy AM lett belõle :D. De végülis ez így jó :).
(Maratonnál mindjárt nagyobb rugóút(100/115@130/115 vagy 130hisz a tagban is van tartalék), erõsebb agy(9/10es átütõs), nagyobb fék, rövidebb/erõsebb stucni, erõsebb küllõk, szimpla CCnél picit erõsebb felni, rövidkanalas váltó.)

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6,811 posts
robnak szerintem enduroja lesz.;)

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts

Akkor Cube + XTR, sok variáció nem lehet. ;)

ejnye de biztos vagy magadban :D

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.