Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Sebességmérõk

* * * * * 1 votes

• Please log in to reply
1986 replies to this topic

kulitoko

kulitoko

törzsvendég

• fórumtag
  • 320 posts
Az teljesen tök mindegy, hogy a mágnest hová teszed, mivel a kerék bármely pontján ugyanolyan szögsebességgel halad, ugyanannyi idõ alatt tesz meg egy fordulatot.
Úgy mûködik az egész, hogy a jelvevõben van két kis lapka, amit az elõtte elhaladó küllõmágnes "rövidrezár", gondolom én a jelvevõben lévõ külsõ lapkát rátaszítja a belsõre, vagy valami ilyesmi. Mint egy kis mikrokapcsoló, amit mágnes vezérel. Ezt a rövidzárat az óra érzékeli, és a rövidzárak között eltelt idõbõl és a betáplált kerékkerületbõl kalkulálja ki a sebességet. Szerintem :D V=s/t :)

gren_tamas

gren_tamas

törzsvendég

• fórumtag
  • 696 posts
2-3 éve vettem egy Sigma Sport BC 1200-ast, azóta is jó, pontos; adtak hozzá két kis használati utasítás füzetecskét is, sok nyelven (magyarul is).

Ha mindkettõ elveszett volna, a Használati utasítás a Világhálón is elérhetõ (PDF) pl. BC1606L-hez (ott a többi is; más nyelven is, ez itt épp a francia), letölthetõ, kinyomtatható:

http://www.sigmaspor...?punkt=zubehoer -> Mode d'emploi [pdf]

http://www.sigmaspor...e/bikecomputer/

Nekem 23-as (23-622 azaz 700x23C) és 32-es (szintén 622) kerekû biciklikhez van beállítva mint I. és II. bicikli (a haszn. utasítás szerinti ,,kerület milliméterben'' adataival), 8 km-es (ismert, azonos, gyakran megtett) távon méterre ugyanazt mutatja.

Ott a BC 906-é is.

A mágnes helyzete természetesen irreleváns a mérés tekintetében, hisz a szögelfordulás számít, abból számítja az adott kerülettel az utat. Azaz a jel fordulatonként érkezik.

Az O gyûrû nekem eddig rendesen tart (mindkét biciklin).

TREKs Atesz

TREKs Atesz

törzsvendég

• fórumtag
  • 789 posts

aha, szóval ez a kerék kerülete akar lenni, értem!
akkor majd méricskélek egyet, bár nem tudom, hogy hogy is van ez, mert elvileg akkor nem mindegy hogy a mágnest is milyen magasságba teszem :)

Szerintem mindegy milyen magasságba van a jeladó mágnes,mert a megadott beírt értékek után számolja ki a sebesség és egyébb táv értékeket(ezért találták ki hogy be kell írni a méreteket.)Szerintem. :chin: Nekem Cateye-om van és nálam kb közép álásban van rakva és kifogástalanúl(pontosan) mér.:chin:
TREK bike-on szebb az élet!!:cool2:

Iceshark

Iceshark

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,036 posts

én ebben a pillanatban álítottma be a 2006 Hr-en a 2140 mm-t a 2,25-ös nobby nic hez

2,155 az 2155 mm a set után a mode1 gombbal tudod váltani hogy melyik jegyet akaros modosítani (reset mode 2 vel meg növelni csökkenteni)

a táblázatot meg leszarni, mérd meg a kerék kerületét az a biztos

aha, szóval ez a kerék kerülete akar lenni, értem!
akkor majd méricskélek egyet, bár nem tudom, hogy hogy is van ez, mert elvileg akkor nem mindegy hogy a mágnest is milyen magasságba teszem :)

"Sose becsüld alá az emberi hülyeség hatalmát!"

hegyi kecske ; zõdcség ; városi vadász

a bringaszállító

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,272 posts

Majd írhatsz tapasztalatokat az óráról! Köszi!

ok majd írok :)

mindensetre a szenzor O gyûrûs rögzítése nem látszik túl idõtállónak
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

enté

enté

titanium freak

• fórumtag
  • 7,605 posts

én ebben a pillanatban álítottma be a 2006 Hr-en a 2140 mm-t a 2,25-ös nobby nic hez

Majd írhatsz tapasztalatokat az óráról! Köszi!

"Some people say I'm a titanium freak - it's okay... I am."

"The titanium is the nicest way to reducing the carbon bikeprint."
[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,272 posts

Sigama computereknél, hogy a tökömbe állítom be a kerékméretet?
Vettem egy alap 906-ot, erre ilyen 2.155 az alap beállítás a kerékméretnél, dombonülõ fûcsomó legyek, ha értem a táblázatot amit ehhez mellékeltek
a 26x2.00-ház valami érthetetlen négyjegyû szám van rendelve a táblázatban/ja köze nincs a 2.xyz valamihez/,
értem én, hogy az van odaírva, itt a táblázat nézze meg mekkora kereket használ és ez alapján állítsa be a az órát, de hát fu*k!
és mi ez a 2.155? he? Valaki világosítsa már meg az agyam, legyen oly kedves!

2,155 az 2155 mm a set után a mode1 gombbal tudod váltani hogy melyik jegyet akaros modosítani (reset mode 2 vel meg növelni csökkenteni)

a táblázatot meg leszarni, mérd meg a kerék kerületét az a biztos
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

Iceshark

Iceshark

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,036 posts
Sigama computereknél, hogy a tökömbe állítom be a kerékméretet?
Vettem egy alap 906-ot, erre ilyen 2.155 az alap beállítás a kerékméretnél, dombonülõ fûcsomó legyek, ha értem a táblázatot amit ehhez mellékeltek
a 26x2.00-ház valami érthetetlen négyjegyû szám van rendelve a táblázatban/ja köze nincs a 2.xyz valamihez/,
értem én, hogy az van odaírva, itt a táblázat nézze meg mekkora kereket használ és ez alapján állítsa be a az órát, de hát fu*k!
és mi ez a 2.155? he? Valaki világosítsa már meg az agyam, legyen oly kedves!

"Sose becsüld alá az emberi hülyeség hatalmát!"

hegyi kecske ; zõdcség ; városi vadász

a bringaszállító

t-unit

t-unit

vendég

• fórumtag
  • 76 posts
nekem cateye micro wireless van,ezen van 3mp-ig tartó háttérvili de sokat nem ér mert max csak koromsötétben látni jól,azt a velo-t meg kár cserélni emiatt.

rbalint88

rbalint88

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,387 posts

Heló emberek!
Létezik olyan kilóméterórakómpúter, aminek gombnyomásra lehet bekapcsolni a háttérvilágítást? Hogy értsétek is,
Benyomom a gombot, mikor már nem látom, kinyomom, ha hazaértem.
Ilyen kellene, ha lehet nem is arany árban, mert akkor marad a mostani.
Illetve;
Cateye Velo-5, még a régebbi, sarat nagyon jól bírja, aztán közelrõl ráslagoltam,(ráadásul nem is kis nyomással) meg se kottyant neki. Kijelzõ nem párásodott be, semmi baja. Csak kellene egy háttérvilágítás bele. :)

cateye micro: gombnyomós világítás, de olyan mint a karórán, szóval kb 3 mp-ig világít. olyanról még nem hallottam, amelyik folyamatosan tud világítani. sõt, olyannal se találkoztam sokkal, ami egyáltalán képes világítani

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5,592 posts
Heló emberek!
Létezik olyan kilóméterórakómpúter, aminek gombnyomásra lehet bekapcsolni a háttérvilágítást? Hogy értsétek is,
Benyomom a gombot, mikor már nem látom, kinyomom, ha hazaértem.
Ilyen kellene, ha lehet nem is arany árban, mert akkor marad a mostani.
Illetve;
Cateye Velo-5, még a régebbi, sarat nagyon jól bírja, aztán közelrõl ráslagoltam,(ráadásul nem is kis nyomással) meg se kottyant neki. Kijelzõ nem párásodott be, semmi baja. Csak kellene egy háttérvilágítás bele. :)

'A gépjármûvezetõ nem ellenség, a közúti közlekedés nem háború, ebbõl következõen a helyváltoztatás nem túlélési gyakorlat!'

ELADÓ! http://forum.bikemag.../hirdetes-12960

frontway

frontway

vendég

• fórumtag
  • 125 posts
Én meg ma kaptam egy Kellys kcc 16wl wireless-t. Remélem beválik!
6eft volt és 16 funkciós. Idáig tetszik!
Scott G-Zero FX, Csepel Royal 3* flip-flop, Bulls Cross Nexus 8

rbalint88

rbalint88

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,387 posts

Sziasztok!
Mostanában szeretnék új kilométerórát venni, és a Cat Eye Micro Wireless-sel szemezek. Ha van valakinek tapasztalata, légyszi írja meg, mert nem szeretnék 10000-et kidobni az ablakon...Köszi elõre is:)

Szia!
én ma vettem meg az enyémet, hát nagyon egyben van, VILÁGÍT A KIJELZÕ!!!, (éjszakai bringások figyelmébe) ezért is lett ez. korrekt módon van összeszerelve, a velo8-cal, velo5-tel, tomo xc-vel sem volt gond. szóval nyugodtan megveheted. és nincs egész 9ezer forint, ami a tudásához képest nagyon korrekt szerintem.

Jimmy8: régit vegyél, az új nem olyan strapabíró, mint a régi, tudásban meg ugyanaz mind2. és még drágább is...

TREKs Atesz

TREKs Atesz

törzsvendég

• fórumtag
  • 789 posts
Sebesség mérõben én is Cateye fan vagyok nekem egy 2002-es OS1.0 van.Egy karórákéhoz hasonló nagyon elegáns kemény müanyag doboza van a gyártó logojával díszitve.Eddig 1x cseréltem benne energia forást,és még mindig hibátlanúl teszi a dolgát és nagyon pontos.Azt hiszem 7 funkciós meg egy rakás mellék funkció,és ami még nagyon tetszik benne (amit nem tudom hogy a többi márka tud-e?)az az hogy ha reggel bekapcsolom angolul kiírja hogy jó reggelt,jan.1.-jan.31.ig meg hogy boldog új évet egy jópofa grafika kíséretével.
Mióta ez az órám meg van azóta nem hordok karórát sem.(az ékszereket amúgy sem szeretem.)
Én nagyon márkahû emberke vagyok tehát ha nállam egy márka bevállik akkor annál a márkánál maradok és ha valamikor ez megadja magát a következõ sebesség mérõm is az vagyis esetemben Cateye lessz.
TREK bike-on szebb az élet!!:cool2:

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6,811 posts
nekem régebbi van, kapott már mindent az elmúlt 2-3 év alatt. az emlékezetes szilvási folyós trutyis sárban-esõben is végig mért, igaz, egyszer le kellett vennem és megpucolni az érintkezõit, mert eltömõdtek sárral. de a magasnyomásús bringamosást, amikor figyelmetlenségbõl rajtahagytam, azt is kibírta. funkcióban semmi eltérés, talán a külsõben van.

szóval a régebbi nekem bevált.

jimmy8

jimmy8

vendég

• fórumtag
  • 31 posts
Sziasztok!
Cateye velo 8-at szándékozok venni. Egy kicsit eltérõ véleményeket olvastam a vízállóságával kapcsolatba. Tudom nem 100%-ig vízálló , de többen jelezték, hogy azért nem ázik el egybõl. De melyikrõl is beszélhettek?
Mert az eBIKE oldalon 2 fajta is van:
Az egyik (újabb): Cateye'07 Velo8: itt nem említenek semmit a vízállóságról.
A másik (gondolom régebbi típus): Cateye Velo8: ezt vízállóként árulják. Tehát mi is az igazság, érdemesebb megvennem a régebbit? Esetleg mennyiben más, mint az újabb (én a funkciókban nem olvastam eltérést....)

apr

apr

törzsvendég

• fórumtag
  • 567 posts
A jeladóban is jó az elem?

vittore30

vittore30

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,864 posts
sziasztok,

egy vezeték nélküli sigma bc 1106L-t gyûrök, probléma: nem mutat sebességet, és semmilyen trip adatot, csak nullán áll, illetve 0-n villog. nem villan fel a bal felsõ sarokban az óra ikon. elem nem merült. a mágnes és a jeladó 'látja egymást' - megvan a szükséges kattogás.

van ötletetek mi lehet a probléma?

Pro Bike Gear

Pro Bike Gear

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,662 posts

A magyarázat mellé van írva. A Cateye gyártja az Authornak, aki csak felmatricázza. Nincs ezzel semmi probléma szerintem:)

ja, ezt nem láttam...

ludovikusz

ludovikusz

vendég

• fórumtag
  • 20 posts

Írd át NULLÁra az értéket manuálisan

Köszi a tanácsot. A megoldás végül is a mode az S/S és a set gombok egyidejû néhány mp-es lenyomása volt, benne is volt az angol nyelvû leírásban, csak nem láttam a szememtõl...