Úgy mûködik az egész, hogy a jelvevõben van két kis lapka, amit az elõtte elhaladó küllõmágnes "rövidrezár", gondolom én a jelvevõben lévõ külsõ lapkát rátaszítja a belsõre, vagy valami ilyesmi. Mint egy kis mikrokapcsoló, amit mágnes vezérel. Ezt a rövidzárat az óra érzékeli, és a rövidzárak között eltelt idõbõl és a betáplált kerékkerületbõl kalkulálja ki a sebességet. Szerintem
Jelentkezz be Regisztrálj
Sebességmérõk
Írta 2008. április 09. - 01:33
Úgy mûködik az egész, hogy a jelvevõben van két kis lapka, amit az elõtte elhaladó küllõmágnes "rövidrezár", gondolom én a jelvevõben lévõ külsõ lapkát rátaszítja a belsõre, vagy valami ilyesmi. Mint egy kis mikrokapcsoló, amit mágnes vezérel. Ezt a rövidzárat az óra érzékeli, és a rövidzárak között eltelt idõbõl és a betáplált kerékkerületbõl kalkulálja ki a sebességet. Szerintem
Írta 2008. április 08. - 23:29
Ha mindkettõ elveszett volna, a Használati utasítás a Világhálón is elérhetõ (PDF) pl. BC1606L-hez (ott a többi is; más nyelven is, ez itt épp a francia), letölthetõ, kinyomtatható:
http://www.sigmaspor...?punkt=zubehoer -> Mode d'emploi [pdf]
http://www.sigmaspor...e/bikecomputer/
Nekem 23-as (23-622 azaz 700x23C) és 32-es (szintén 622) kerekû biciklikhez van beállítva mint I. és II. bicikli (a haszn. utasítás szerinti ,,kerület milliméterben'' adataival), 8 km-es (ismert, azonos, gyakran megtett) távon méterre ugyanazt mutatja.
Ott a BC 906-é is.
A mágnes helyzete természetesen irreleváns a mérés tekintetében, hisz a szögelfordulás számít, abból számítja az adott kerülettel az utat. Azaz a jel fordulatonként érkezik.
Az O gyûrû nekem eddig rendesen tart (mindkét biciklin).
Írta 2008. április 08. - 17:46
aha, szóval ez a kerék kerülete akar lenni, értem!
akkor majd méricskélek egyet, bár nem tudom, hogy hogy is van ez, mert elvileg akkor nem mindegy hogy a mágnest is milyen magasságba teszem
Szerintem mindegy milyen magasságba van a jeladó mágnes,mert a megadott beírt értékek után számolja ki a sebesség és egyébb táv értékeket(ezért találták ki hogy be kell írni a méreteket.)Szerintem. :chin: Nekem Cateye-om van és nálam kb közép álásban van rakva és kifogástalanúl(pontosan) mér.:chin:
Írta 2008. április 08. - 17:25
én ebben a pillanatban álítottma be a 2006 Hr-en a 2140 mm-t a 2,25-ös nobby nic hez
2,155 az 2155 mm a set után a mode1 gombbal tudod váltani hogy melyik jegyet akaros modosítani (reset mode 2 vel meg növelni csökkenteni)
a táblázatot meg leszarni, mérd meg a kerék kerületét az a biztos
aha, szóval ez a kerék kerülete akar lenni, értem!
akkor majd méricskélek egyet, bár nem tudom, hogy hogy is van ez, mert elvileg akkor nem mindegy hogy a mágnest is milyen magasságba teszem
"Sose becsüld alá az emberi hülyeség hatalmát!"
Írta 2008. április 08. - 17:24
ok majd írokMajd írhatsz tapasztalatokat az óráról! Köszi!
mindensetre a szenzor O gyûrûs rögzítése nem látszik túl idõtállónak
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való
Írta 2008. április 08. - 17:19
Majd írhatsz tapasztalatokat az óráról! Köszi!én ebben a pillanatban álítottma be a 2006 Hr-en a 2140 mm-t a 2,25-ös nobby nic hez
"Some people say I'm a titanium freak - it's okay... I am."
"The titanium is the nicest way to reducing the carbon bikeprint."
[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]
Írta 2008. április 08. - 17:13
én ebben a pillanatban álítottma be a 2006 Hr-en a 2140 mm-t a 2,25-ös nobby nic hezSigama computereknél, hogy a tökömbe állítom be a kerékméretet?
Vettem egy alap 906-ot, erre ilyen 2.155 az alap beállítás a kerékméretnél, dombonülõ fûcsomó legyek, ha értem a táblázatot amit ehhez mellékeltek
a 26x2.00-ház valami érthetetlen négyjegyû szám van rendelve a táblázatban/ja köze nincs a 2.xyz valamihez/,
értem én, hogy az van odaírva, itt a táblázat nézze meg mekkora kereket használ és ez alapján állítsa be a az órát, de hát fu*k!
és mi ez a 2.155? he? Valaki világosítsa már meg az agyam, legyen oly kedves!
2,155 az 2155 mm a set után a mode1 gombbal tudod váltani hogy melyik jegyet akaros modosítani (reset mode 2 vel meg növelni csökkenteni)
a táblázatot meg leszarni, mérd meg a kerék kerületét az a biztos
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való
Írta 2008. április 08. - 17:02
Vettem egy alap 906-ot, erre ilyen 2.155 az alap beállítás a kerékméretnél, dombonülõ fûcsomó legyek, ha értem a táblázatot amit ehhez mellékeltek
a 26x2.00-ház valami érthetetlen négyjegyû szám van rendelve a táblázatban/ja köze nincs a 2.xyz valamihez/,
értem én, hogy az van odaírva, itt a táblázat nézze meg mekkora kereket használ és ez alapján állítsa be a az órát, de hát fu*k!
és mi ez a 2.155? he? Valaki világosítsa már meg az agyam, legyen oly kedves!
"Sose becsüld alá az emberi hülyeség hatalmát!"
Írta 2008. április 07. - 21:36
Írta 2008. április 07. - 21:25
Heló emberek!
Létezik olyan kilóméterórakómpúter, aminek gombnyomásra lehet bekapcsolni a háttérvilágítást? Hogy értsétek is,
Benyomom a gombot, mikor már nem látom, kinyomom, ha hazaértem.
Ilyen kellene, ha lehet nem is arany árban, mert akkor marad a mostani.
Illetve;
Cateye Velo-5, még a régebbi, sarat nagyon jól bírja, aztán közelrõl ráslagoltam,(ráadásul nem is kis nyomással) meg se kottyant neki. Kijelzõ nem párásodott be, semmi baja. Csak kellene egy háttérvilágítás bele.
cateye micro: gombnyomós világítás, de olyan mint a karórán, szóval kb 3 mp-ig világít. olyanról még nem hallottam, amelyik folyamatosan tud világítani. sõt, olyannal se találkoztam sokkal, ami egyáltalán képes világítani
Írta 2008. április 07. - 20:59
Létezik olyan kilóméterórakómpúter, aminek gombnyomásra lehet bekapcsolni a háttérvilágítást? Hogy értsétek is,
Benyomom a gombot, mikor már nem látom, kinyomom, ha hazaértem.
Ilyen kellene, ha lehet nem is arany árban, mert akkor marad a mostani.
Illetve;
Cateye Velo-5, még a régebbi, sarat nagyon jól bírja, aztán közelrõl ráslagoltam,(ráadásul nem is kis nyomással) meg se kottyant neki. Kijelzõ nem párásodott be, semmi baja. Csak kellene egy háttérvilágítás bele.
'A gépjármûvezetõ nem ellenség, a közúti közlekedés nem háború, ebbõl következõen a helyváltoztatás nem túlélési gyakorlat!'
ELADÓ! http://forum.bikemag.../hirdetes-12960
Írta 2008. április 03. - 22:17
6eft volt és 16 funkciós. Idáig tetszik!
Írta 2008. április 03. - 18:19
Sziasztok!
Mostanában szeretnék új kilométerórát venni, és a Cat Eye Micro Wireless-sel szemezek. Ha van valakinek tapasztalata, légyszi írja meg, mert nem szeretnék 10000-et kidobni az ablakon...Köszi elõre is:)
Szia!
én ma vettem meg az enyémet, hát nagyon egyben van, VILÁGÍT A KIJELZÕ!!!, (éjszakai bringások figyelmébe) ezért is lett ez. korrekt módon van összeszerelve, a velo8-cal, velo5-tel, tomo xc-vel sem volt gond. szóval nyugodtan megveheted. és nincs egész 9ezer forint, ami a tudásához képest nagyon korrekt szerintem.
Jimmy8: régit vegyél, az új nem olyan strapabíró, mint a régi, tudásban meg ugyanaz mind2. és még drágább is...
Írta 2008. április 03. - 17:26
Mióta ez az órám meg van azóta nem hordok karórát sem.(az ékszereket amúgy sem szeretem.)
Én nagyon márkahû emberke vagyok tehát ha nállam egy márka bevállik akkor annál a márkánál maradok és ha valamikor ez megadja magát a következõ sebesség mérõm is az vagyis esetemben Cateye lessz.
Írta 2008. április 03. - 16:28
szóval a régebbi nekem bevált.
Írta 2008. április 03. - 16:23
Cateye velo 8-at szándékozok venni. Egy kicsit eltérõ véleményeket olvastam a vízállóságával kapcsolatba. Tudom nem 100%-ig vízálló , de többen jelezték, hogy azért nem ázik el egybõl. De melyikrõl is beszélhettek?
Mert az eBIKE oldalon 2 fajta is van:
Az egyik (újabb): Cateye'07 Velo8: itt nem említenek semmit a vízállóságról.
A másik (gondolom régebbi típus): Cateye Velo8: ezt vízállóként árulják. Tehát mi is az igazság, érdemesebb megvennem a régebbit? Esetleg mennyiben más, mint az újabb (én a funkciókban nem olvastam eltérést....)
Írta 2008. március 18. - 12:13
Írta 2008. március 15. - 22:13
egy vezeték nélküli sigma bc 1106L-t gyûrök, probléma: nem mutat sebességet, és semmilyen trip adatot, csak nullán áll, illetve 0-n villog. nem villan fel a bal felsõ sarokban az óra ikon. elem nem merült. a mágnes és a jeladó 'látja egymást' - megvan a szükséges kattogás.
van ötletetek mi lehet a probléma?
Írta 2008. március 15. - 20:00
ja, ezt nem láttam...A magyarázat mellé van írva. A Cateye gyártja az Authornak, aki csak felmatricázza. Nincs ezzel semmi probléma szerintem:)
Írta 2008. március 11. - 20:42
Írd át NULLÁra az értéket manuálisan
Köszi a tanácsot. A megoldás végül is a mode az S/S és a set gombok egyidejû néhány mp-es lenyomása volt, benne is volt az angol nyelvû leírásban, csak nem láttam a szememtõl...

Belépés
Felhasználó létrehozása

Ugrás az oldal tetejére