Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Sebességmérõk

* * * * * 1 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
1986 hozzászólás a témában

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.272 hozzászólás

Ezek most a legújabb modellek ugye?

van most valami magasságmérõs csoda is...

asszem elözõ oldalon linkeltem. de mégeccer
-- Bikemarket.hu -- Cateye
mondjuk én altimetrrnek (ha nem kell a pulzus) biztos ezt venném.
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás
Ezek most a legújabb modellek ugye?

van most valami magasságmérõs csoda is...

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.821 hozzászólás
Ilyet nem használ valaki?

Feltöltött kép

Ronin

Ronin

törzsvendég

• fórumtag
  • 844 hozzászólás
Magasságmérõs órát akarok venni ezt vagy emezt. A CM 8.3A-nál olvasható az a kifejezés, hogy " Digitális adatátvitel (BlueEye III - 2,4 GHz)" , a CM 4.4A óránál ez nem szerepel. Láma vagyok nagyon, mire szolgál a digitális adatátvitel, ami van az egyikben, de nincs a másikban?

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.821 hozzászólás

Sziasztok!

Én most ruháztam be egy Cateye Enduro 8-as kilométerórára. Esetleg ezzel kapcsolatban bármi tapasztalat, ki használ még ilyet?
Nekem egy nap után nagyon bejön :) Bárkinek bármi tapasztalat, észrevétel?

Köszike!

Nekem Mity 8 van, az kb ugyanaz, mint az Enduro 8, csak a vezeték vékonyabb, én is szeretem. Arra érdemes figyelni, hogy ha vizet kap, akkor le kell törölgetni a tarókonzolt, mert berozsdásodik az érintkezõ.

lacix86

lacix86

vendég

• fórumtag
  • 28 hozzászólás
Sziasztok!

Én most ruháztam be egy Cateye Enduro 8-as kilométerórára. Esetleg ezzel kapcsolatban bármi tapasztalat, ki használ még ilyet?
Nekem egy nap után nagyon bejön :) Bárkinek bármi tapasztalat, észrevétel?

Köszike!

izomhod

izomhod

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.538 hozzászólás
sziasztok!

cateye velo 2-höz tartókonzolja van valakinek felesleges?

üdv

Funki

Funki

vendég

• fórumtag
  • 147 hozzászólás
üdv.

fõként Rob-hoz szánnám a kérdésem,de hát,hogy ha valaki hallott mtb-re is olyan kis kütyürõl mint ami országúton Shimano Flight Deck computer (SC-6502) néven fut.

itt egy link róla,hogy mit tud mit nem.

Montin se lenne gond ha 08 xt dcl karhoz fellehetne használni.
van valakinek ötlete?Rob esetleg neked mint shimanos?

üdv,Péter

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.272 hozzászólás

Hát, ha nem akarsz zsákbamacskát, akkor inkább valami nevesebbet szerintem. Nem feltétlen jobbak, de hátha. Cateye, Polar, VDO, Sigma...

polar meg sigma legalább 2x annyibe kerül ami alti is (plusz ezek pulzus is ami nem biztos hogy kell). vdo - ból meg csak a drótós mc 1,0 ami jó, tõlük a Z1 sem igazán ajánlott darab.
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.280 hozzászólás
  • LocationTahitótfalu (ritkán Ózd)
Hát, ha nem akarsz zsákbamacskát, akkor inkább valami nevesebbet szerintem. Nem feltétlen jobbak, de hátha. Cateye, Polar, VDO, Sigma...

Vegyipari Technikus, Biológia Tanár, Specialized Epic Marathon, Lumix G80, Golden retrievers

ludovikusz

ludovikusz

vendég

• fórumtag
  • 20 hozzászólás

A kezdeti tapasztalataimról itt írtam, aztán meg még 2-3x fûztem hozzá pár dolgot, de ezt most hadd ne bogarásszam elõ a végeláthatatlan zanzából! ;-)
Ami nekem igazán bezavart, az egy CatEye Uno lámpa. Ha bekapcsoltam, akkor a sebességmérés megszûnt vagy nagyon pontatlanná vált, akárcsak a pulzusmérõ mellövem jele, amit úgyfent torzított. Amint kikapcsoltam a lámpát, minden jó lett. A sebességmérõ jeladója is vacakolt már a végén, szerintem lemerült benne az elem; de amíg nem cseréltem még ki, így ezt nem tudom 100% biztosan állítani. Annál zavaróbb viszont, hogy maga az óra téli túrák alkalmával kétszer is lefagyott. Olyannyira, hogy a gombelem kivéte segített csak, amivel sajnos minden addigi mért adatom elveszett... Azóta nem használtam. A merevfarún nekem VDO MC1.0+ van, az eddig atombiztos és egészen megbízhatónak tûnik, és még a kemény fagyokban is az volt. RS800CX + G3 GPS-szel mérek igazából most már mindent, és ha a merevfarút hajtom, túra után meg szoktam nézni, mit mért a VDO. Kevesebb, mint 1%-kal tér csak el a Polartól, szóval nem rossz cucc ez; noha - tudtommal - az MC1.0+ is kódolatlan. Ezen túlmenõen, személyes tapasztalatom szerint megbízhatóbb, mint a Ciclosport, bár nekem a Ciclosport CM4.4A HR is tetszett, egészen a téli, fagyos tekerésekig...
Azt azért kiemelném még, hogy 1db Ciclosport és 1db VDO MC1.0+ -t használtam eddig (= tesztem így minden, csak nem reprezentatív:)), szóval lehet, hogy elõbbibõl kifogtam egy vacakolósabb, utóbbiból meg egy pont jó darabot. :-) Utóbbiról is azért olvastam már fórumokon pár "érdekességet". ;)

Köszi a további részletes beszámolót! Már hétvégére kellene, úgyhogy nem meditálok tovább a dolgon, kipróbálom a Ciclo-t.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.272 hozzászólás
a drótnélküli mc nek is lehetett több szériája. Tieden kívül 2-t ismerek amivel semmi gond teljesen jók, de mind 2 ilyen 2006 körülrõl származik.

viszont 2008 és utániból 4 et láttam (illetve 3-at irl egy meg itt egy forumtársé,) amik totál használhatatlanok.

semmiho

semmiho

törzsvendég

• fórumtag
  • 637 hozzászólás

Semmiho nem írt semmit a jeladóról, ezek szerint jól mûködik neki. De ha erre jár, megerõsíthetné ;-)

A kezdeti tapasztalataimról itt írtam, aztán meg még 2-3x fûztem hozzá pár dolgot, de ezt most hadd ne bogarásszam elõ a végeláthatatlan zanzából! ;-)
Ami nekem igazán bezavart, az egy CatEye Uno lámpa. Ha bekapcsoltam, akkor a sebességmérés megszûnt vagy nagyon pontatlanná vált, akárcsak a pulzusmérõ mellövem jele, amit úgyfent torzított. Amint kikapcsoltam a lámpát, minden jó lett. A sebességmérõ jeladója is vacakolt már a végén, szerintem lemerült benne az elem; de amíg nem cseréltem még ki, így ezt nem tudom 100% biztosan állítani. Annál zavaróbb viszont, hogy maga az óra téli túrák alkalmával kétszer is lefagyott. Olyannyira, hogy a gombelem kivéte segített csak, amivel sajnos minden addigi mért adatom elveszett... Azóta nem használtam. A merevfarún nekem VDO MC1.0+ van, az eddig atombiztos és egészen megbízhatónak tûnik, és még a kemény fagyokban is az volt. RS800CX + G3 GPS-szel mérek igazából most már mindent, és ha a merevfarút hajtom, túra után meg szoktam nézni, mit mért a VDO. Kevesebb, mint 1%-kal tér csak el a Polartól, szóval nem rossz cucc ez; noha - tudtommal - az MC1.0+ is kódolatlan. Ezen túlmenõen, személyes tapasztalatom szerint megbízhatóbb, mint a Ciclosport, bár nekem a Ciclosport CM4.4A HR is tetszett, egészen a téli, fagyos tekerésekig...
Azt azért kiemelném még, hogy 1db Ciclosport és 1db VDO MC1.0+ -t használtam eddig (= tesztem így minden, csak nem reprezentatív:)), szóval lehet, hogy elõbbibõl kifogtam egy vacakolósabb, utóbbiból meg egy pont jó darabot. :-) Utóbbiról is azért olvastam már fórumokon pár "érdekességet". ;)

ludovikusz

ludovikusz

vendég

• fórumtag
  • 20 hozzászólás

az tényleg hiányosság, enm is tudtam hogy volt aolyan ami nem szummázott
("fogyasztásra" meg amúgy esetelg az elemekbõl nem lehetett egy selejtes széria ?)
az enyém meg már az utólsó darabok egyike lehet.

mindenesetre nálam erõsen játszik az új cateye

Cateye - Cc-at200w - Adventure

Igen, a tiéden az elõlap már valószínûleg nem csavarokkal van rögzítve.

Jogos, mert tényleg jókat tud ez az új Cateye, nekem legalábbis bõven elég ennyi... Ahogy nézem új modell, itthon csak a bikemarket árulja, de most nem akar bejönni az oldaluk.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.272 hozzászólás

Én pont azt a régi Cateye órát használom/tam, de mostanában egyszerûen megzabálja az elemeket. Pár év normális mûködés után, a legutóbbi új elem konkrétan használat nélkül fogyott ki, ez elõzõ pedig egy-két hónap használat után, míg korábban egy évig is kihúzta csere nélkül. Másik hátránya, hogy az én legelsõ szériás órám csak az aktuális szintet írja ki, de nem összegzi az emelkedéseket.

Semmiho nem írt semmit a jeladóról, ezek szerint jól mûködik neki. De ha erre jár, megerõsíthetné ;-)

az tényleg hiányosság, enm is tudtam hogy volt aolyan ami nem szummázott
("fogyasztásra" meg amúgy esetelg az elemekbõl nem lehetett egy selejtes széria ?)
az enyém meg már az utólsó darabok egyike lehet.

mindenesetre nálam erõsen játszik az új cateye

Cateye - Cc-at200w - Adventure

adamszeged

adamszeged

törzsvendég

• fórumtag
  • 274 hozzászólás
Nekem is CM órám van,semmi baja a jeladónak ;)

ludovikusz

ludovikusz

vendég

• fórumtag
  • 20 hozzászólás

kicsit vissaolvasol van itt tapasztalat (Semmiho kolléga pl) Ciclosport órával, ha nem is pont ezzel. (pulzusmérõs testvére)

de kb ilyen árban van (bikemarketen) a cateyenek is az új drót nélküli altimétere (adventure a neve asszem). a régi drótós (cc-at100) cateye altimeter az legendásan jó volt, és amúgy a drót nélküli cuccaik is jók szoktak lenni.

Én pont azt a régi Cateye órát használom/tam, de mostanában egyszerûen megzabálja az elemeket. Pár év normális mûködés után, a legutóbbi új elem konkrétan használat nélkül fogyott ki, ez elõzõ pedig egy-két hónap használat után, míg korábban egy évig is kihúzta csere nélkül. Másik hátránya, hogy az én legelsõ szériás órám csak az aktuális szintet írja ki, de nem összegzi az emelkedéseket.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.272 hozzászólás

Sziasztok! Kicsit ódzkodom a vezeték nélküli mérõktõl, de a jelenlegi vezetékes magasságmérõs õskövületem megadta magát. Körülnéztem, jelenleg mit kapni hasonló tudással és az egyetlen zsinóros VDO mellett a Ciclosport 4.4A -t találtam jó ár érték arányban. A kérdésem, hogy az ilyen mérõket mennyire zavarják más mérõk jelei, vagy elektromos vezetékek? Mennyire megbízhatóak? Egy külföldi fórumban ovastam, hogy néhány jeladó hangosan kattog, ez a Ciclosportra is igaz?

kicsit vissaolvasol van itt tapasztalat (Semmiho kolléga pl) Ciclosport órával, ha nem is pont ezzel. (pulzusmérõs testvére)

de kb ilyen árban van (bikemarketen) a cateyenek is az új drót nélküli altimétere (adventure a neve asszem). a régi drótós (cc-at100) cateye altimeter az legendásan jó volt, és amúgy a drót nélküli cuccaik is jók szoktak lenni.

ludovikusz

ludovikusz

vendég

• fórumtag
  • 20 hozzászólás
Sziasztok! Kicsit ódzkodom a vezeték nélküli mérõktõl, de a jelenlegi vezetékes magasságmérõs õskövületem megadta magát. Körülnéztem, jelenleg mit kapni hasonló tudással és az egyetlen zsinóros VDO mellett a Ciclosport 4.4A -t találtam jó ár érték arányban. A kérdésem, hogy az ilyen mérõket mennyire zavarják más mérõk jelei, vagy elektromos vezetékek? Mennyire megbízhatóak? Egy külföldi fórumban ovastam, hogy néhány jeladó hangosan kattog, ez a Ciclosportra is igaz?

Montifan

Montifan

törzsvendég

• fórumtag
  • 277 hozzászólás
Csõsztök!
Szerintetek megéri vennem egy Kellys KCC-16WL Wireless bringa computert, vagy ruházzak be a többe kerülõ Cateye CC-MC100W Micro-ra??:-)

yep!