Jelentkezz be Regisztrálj

Sebességmérõk
Írta 2010. május 19. - 22:22

Írta 2010. május 19. - 22:16

Még egy kérdés. Egyenlõre
Hol találok olyan táblázatot ahol a sebességmérõbe beírandó kerékméretet megtalálom?
Az enyém 57-559 26x 2,25
http://www.cateye.co...300W_ENG v3.pdf
De ha leméred tényleg pontosabb
"just chillin killin"
Írta 2010. május 19. - 21:32

Még egy kérdés. Egyenlõre
Hol találok olyan táblázatot ahol a sebességmérõbe beírandó kerékméretet megtalálom?
Az enyém 57-559 26x 2,25
Mérd le, nem egy nagy feladat, és pontosabb adatot kapsz.
Írta 2010. május 19. - 21:27

Az enyém 57-559 26x 2,25
Írta 2010. május 19. - 21:22

Sziasztok!
Ma egy Sigma Rox 8.0 boldog tulajdonosa lettem, de van egy apró problémám amiben ti biztos tudtok segíteni összeszerelés szempontjából.
1.
Van annak funkciója, hogy a küllõmágnest illetve a szenzort mennyire rakom a keréknek a külsõ vagy belsõ ( felni - külsõ, tengely - belsõ) íve felé?
Melyik a praktikusabb? A szenzor szerelésnek vannak olyan szabályai, hogy villán elhelyezve az szigorúan elõre kell néznie?
2.
A pedálfordulat mérõ szenzorát nem tudom feltenni. Nincs egyszerûen hely ahova a szenzort tudnám tenni. Ha a hátsó villán a kerék felé teszem, akkor a mágnes nem fér el. Ha a pedál tengelye felé rakom, akkor ott meg egyszerûen a váltótól nem fér el a szenzor.
Ezt ti hogyan oldottátok meg?
Kérem akinek ilyen tapasztalata van az ossza meg velem.
Nézz be a sebességmérõs topikba, mostanában volt másnak ugyanilyen gondja. Sheldon Brown pedig azt ajánlja, hogy minél közelebb legyen a kerékagyhoz a szenzor, mert ilyenkor a mágnes lassabban halad el elötte.
Hát felteszem itt is a kérdést

Írta 2010. május 18. - 18:51

Írta 2010. május 18. - 18:00

Nekem ciclo 4.3A van és nálam eleinte elõfordult, hogy napi reset után véletlenül átállítottam a bike1-et bike2-re és azzal az értékkel mért (ami nincs is beállítva, csak vmi deafult értékre). Aztán csodálkoztam, hogy egész mások az adatok. (Mostmár azért lelelenõrzöm reset után, mire van állítva).
Szóval nálam nem kellett külön jeladó, ugyanazzal mért csak kerékméret alapján.
Sikerült végre elindítanom bike2 módban is a sebességmérést, de ezt csak úgy sikerült, hogy töröltem a bike1 módhoz a jeladó érzékelést...így viszont csak bike2-ben mér. Jól meg van bonyolítva a kétféle kerékméret közötti átváltás / a biker honlapján egyértelmûen ki van írva hogy két különbözõ kereket lehet programozni / a hozzáadott magyar nyelvû használati utasítás viszont két külön bringáról beszél. Egyszerûbb ha csak átírom az egyik üzemmódban az átmérõt mikor éppen milyen gumit használok. Szerencsére nem mindennap cserél az ember külsõt... viszont alig várom, hogy kipróbálhassam a szintmérést, elvégre ezért vettem.

Írta 2010. május 18. - 17:39

Na most döntenem kell már.
Sigma Rox 8.0 35ezer vagy VDO Z3 Pc 42ezer.
Segítsetek.
sigma
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való
Írta 2010. május 18. - 15:19

Igen, egy bringán van, és drótnélküli. Attól tartok én is, hogy a " bike1" és "bike2" módot szó szerint kell érteni és nem lehet 2 külön kerékméretre vonatkoztatni a beállításokat ha egyazon bringán használom a cuccot. Nem nagy tragédia, de egy kicsit azért csalódtam, ha valóban így van.
Nekem ciclo 4.3A van és nálam eleinte elõfordult, hogy napi reset után véletlenül átállítottam a bike1-et bike2-re és azzal az értékkel mért (ami nincs is beállítva, csak vmi deafult értékre). Aztán csodálkoztam, hogy egész mások az adatok. (Mostmár azért lelelenõrzöm reset után, mire van állítva).
Szóval nálam nem kellett külön jeladó, ugyanazzal mért csak kerékméret alapján.
Írta 2010. május 18. - 14:34

Sigma Rox 8.0 35ezer vagy VDO Z3 Pc 42ezer.
Segítsetek.
Írta 2010. május 17. - 20:05

de ez egy bringán van most ?
nem lehet hogy a bike2-re "másik jeladótól várja az infót" ? ja ez drótnélküli cucc ?
Igen, egy bringán van, és drótnélküli. Attól tartok én is, hogy a " bike1" és "bike2" módot szó szerint kell érteni és nem lehet 2 külön kerékméretre vonatkoztatni a beállításokat ha egyazon bringán használom a cuccot. Nem nagy tragédia, de egy kicsit azért csalódtam, ha valóban így van.
Írta 2010. május 17. - 19:58

Be van állítva ott is a kerékméret, mégsem indul el Bike2 módban a mérés. Nem értem hol lehet a bibi. A használati utasítás valami olyasmit ír, hogy ha a jeladó már üzembe lett helyezve az 1. kerékpáron, akkor azt nem lehet egyidejüleg megtenni a 2. kerékpárra is. A 2. kerékpárra történõ átváltáshoz törölni kell az 1. kerékpár üzembe helyezését. Használ valaki ciclosport 8.3A órát? Tényleg ilyen nem egyszerû az egész átváltás, vagy csak én vagyok funkcionális analfabéta és nem tudom értelmezni a szöveget? Bosszant, hogy ha felteszek mondjuk egy 2,10-es külsõ helyet egy 1,60-at, akkor a sima gombonyomásos átváltás helyet össze-vissza kéne törölgetnem meg újra állítgatnom mindent az órán. Mert jelen pillanatban bike2 módban nem indul a sebességmérés, ha meg elindítom a jeladó keresését, akkor meg magától átvált bike1 módra.
de ez egy bringán van most ?
nem lehet hogy a bike2-re "másik jeladótól várja az infót" ? ja ez drótnélküli cucc ?
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való
Írta 2010. május 17. - 19:53

Ha a "bike2" módra váltasz, nézd meg, be van-e állítva a kerékméret,........, szóval minden, amit a "bike1" -re már elsõ alkalommal beállítottál. Ezt a bike2-nél is végig kell csinálni. Talán itt lehet a hiba.
Be van állítva ott is a kerékméret, mégsem indul el Bike2 módban a mérés. Nem értem hol lehet a bibi. A használati utasítás valami olyasmit ír, hogy ha a jeladó már üzembe lett helyezve az 1. kerékpáron, akkor azt nem lehet egyidejüleg megtenni a 2. kerékpárra is. A 2. kerékpárra történõ átváltáshoz törölni kell az 1. kerékpár üzembe helyezését. Használ valaki ciclosport 8.3A órát? Tényleg ilyen nem egyszerû az egész átváltás, vagy csak én vagyok funkcionális analfabéta és nem tudom értelmezni a szöveget? Bosszant, hogy ha felteszek mondjuk egy 2,10-es külsõ helyet egy 1,60-at, akkor a sima gombonyomásos átváltás helyet össze-vissza kéne törölgetnem meg újra állítgatnom mindent az órán. Mert jelen pillanatban bike2 módban nem indul a sebességmérés, ha meg elindítom a jeladó keresését, akkor meg magától átvált bike1 módra.
Írta 2010. május 16. - 21:57

Ha a "bike2" módra váltasz, nézd meg, be van-e állítva a kerékméret,........, szóval minden, amit a "bike1" -re már elsõ alkalommal beállítottál. Ezt a bike2-nél is végig kell csinálni. Talán itt lehet a hiba.Van egy vadonatúj ciclosport 8.3A kilométerórám. Beállítottam rajta már mindent, illetve még ismerkedem egyes beállítási módokkal, és egy valamire nem tudok rájönni: Ha "bike 2" üzemmódba kapcsolom, akkor nem indul el a sebességmérés, és ha ugyanebben a módban kézzel elindítom a jeladó keresését, akkor meg magától átugrik a "bike 1" beállításra. Hogyan lehet a "bike 1 és 2" mód között átváltani úgy, hogy mindkettõnél mûködjön a sebességmérés ?
Írta 2010. május 16. - 20:24

Írta 2010. május 15. - 06:27

de pontosan mire gondolsz? egy példán keretsztül jobban megértem.
Írta 2010. május 14. - 22:38

Tud, ez az, mikor kijelölsz neki egy way- pointot.
Magyarán van egy köröd amit szoktál menni, és ott van pl 4 nagy emelkedõ, akkor mind a négy nagy emelkedõ alját megjelölheted menet közben az órán (egy gombnyomás) és a kielemzéskor látod, hogy hol vannak a jelölések a körödben. Így a keelemzõ diagram 4 részbõ áll és mindegyikhez tartozik sebesség, magasság, emelkedés, pulzus stb adat..
Félreértesz, engem nem az utólagos kielemzés érdekel, hanem hogy tud-e elõre megtervezett edzést levezényelni.
Írta 2010. május 14. - 22:15

Magyarán van egy köröd amit szoktál menni, és ott van pl 4 nagy emelkedõ, akkor mind a négy nagy emelkedõ alját megjelölheted menet közben az órán (egy gombnyomás) és a kielemzéskor látod, hogy hol vannak a jelölések a körödben. Így a keelemzõ diagram 4 részbõ áll és mindegyikhez tartozik sebesség, magasság, emelkedés, pulzus stb adat..
Írta 2010. május 14. - 15:13

Akkor egy rövid bezsámoló a ROX 9.0-ról.
Felszerelése egyszerû, adnak hozzá gyorskötözõt és gumigyûrûket is. Nekem csak a pedálfordulat méréssel volt bajom, mert a gyári mágnes túl nagy volt és hozzáért a szenzorhoz, ezért vettem egy sima mágnest és azt ragasztottam fel kétoldalú ragasztóval a hajtókarra.
Használata pofon egyszerû. Felsõ gombok a fõmenûben való lépésekre valók, az alsó gombok a menün belüli navigációra jók és van egy külön gomb ami a mentést indítja, állítja le, vagy egy way-point -ot jelölsz meg.
A kijelzõje sokat mondó: pillanatnyi pulzus, pillantnyi magasság, pedálfordulat, emelkedés/lejtés szöge, sebesség, + 10 egyénileg beállítható információ jelentíhatõ meg az alsó sorban (pl, napi km, tekerés ideje, átl pulzus és millió más funció közül állíthatod be mi legyen az a 10 amit ilyenkor látni akarsz.)
A kiértékelõ része nagyon jó! Maximálisan igényes. Komplett elemzésre megfelelõ. Az órán be lehet állítani, hogy hány mp-es legyen a mintavételezés gyakorisága (5mp, 10mp...) Nekem 5mp-re van beállítva és így 13 órát tud menti. A megjelentítés 1 diagrammon látható, amire Te választhatod ki, hogy mit akarsz látni. (sebesség, szintmagasság, pulzus, hõmérséklet stb). A kiértékelés részt nem részeletezem jobban, mert nagyon sok lehetõséget nyújt.
Ami biztos, az óra nagyszerû! nem bántam meg, hogy ezt vettem, rengeteg infót mutat ki egyszerre, úgy hogy nem kell hozzá gombokat nyomkodni.
Olyat tud-e, hogy intervallumokat levezényel, pulzus, idõ, és/vagy távolság szerint?
Írta 2010. május 13. - 14:29

Én is nagyon hezitáltam azon, hogy ROX 8.0 v 9.0 legyen. Én csak a szín miatt dontöttem a 9.0 mellett, de utólag átgondolva és látva sokkal jobb döntés volt a 9.0. Ennek többek között az is az oka, hogy a 8.0-hoz (ami ugye tudja menteni a kerékpározás adatait) ha megveszed külön a dokkoló részt akkor sem tudsz olyan kimutatásokat/elemzéseket csinálni, mint a 9.0-val, mert az egy kicsit kevesebb lehetõséget nyújt mint a nagyobb tesó... + nem tudom a 8.0-val hogy tudod a log-olást (kerékpározás adatait rögzíteni) mert azon 1 gombbal kevesebb van. + mekkora a 8.0 memóriakapacítása az is kérdéses.