Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Sebességmérõk

* * * * * 1 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
1986 hozzászólás a témában

pauly

pauly

vendég

• fórumtag
  • 90 hozzászólás
Az oké,csak pl a 28" miért nincs benne,miközben 27" meg sokkal kisebbek benne vannak? :)

Dormi

Dormi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.125 hozzászólás
A 28" Az szerintem a kerék méretére értendõ. A 700c Azt nem tudom.

pauly

pauly

vendég

• fórumtag
  • 90 hozzászólás
Ilyen gumi van rajta:trax runway 700x35c
Nem tudom hogy ezt kérdezted-e,van rajta mindeféle adat,de hogy mi micsoda...nem értek a gumikhoz,15 éve nem bicikliztem,csak most kezdtem el megint :)
Lemértem mégegyszer,de csak annyi,216cm.Szóval azt jól mértem.Esetleg még valamit be kéne állítani a computerben?Pl az mit jelent hogy 700c?Meg 28" miért nincs benne?Meg a manualban az a táblázat se tiszta nekem...Én csak annyit csináltam hogy ahol lehet változtatni egyesével a méretet,ott beállítottam hogy 216,és annyi...
Powered by Google Docs

Szerk:Ja,most nézem 215-öt mértem elõzõleg,de inkább 216 az!

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.932 hozzászólás

ha pontosan mérted a kereket akkor teljesen pontosnak kell lennie. (és az is)
mekkora külsõt használsz? mert 215 cm kerülete, az ilyen ballonosabb 2,3-as gumiknak van..
ha kisebb akkor jó eséllyel nem jól mérted

de ha jól értem, akkor neki még így is kevesebbet mutat, szóval ha elmérte, és kissebb, akkor még kevesebbett fog mutatni

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.272 hozzászólás

Sziasztok!

Vettem egy Cateye Velo 8-as computert,és úgy látom hogy nem mér valami pontosan.Mennyit csalnak ezek általában?Mert ha jól mértem akkor nálam 215m helyet mérhet most kb olyan 205 métert...Ez nem sok különbség?mert ugye pl 20 kilóméteren már 1 kilóméter a különbség.
Amúgy úgy csináltam hogy megmértem hogy hány centit tesz meg egy kerékfordulat,ez nálam 215 cm volt,majd beállítottam, megpörgettem a kereket,és pl 100 fordulatnál 0,215 helyett még csak 0,20-nél áll a számláló...még kellett 2-3 fordulat hogy egyáltalán 0,21-et mutasson...
vagy ne 215-öt állítsak be kerékméretnek hanem annyit hogy pont kijöjjön amennyinek lennie kellene a megtett útnak?Mert ugye ha 215cm a kerék kerülete,akkor ugye 100 fordulatnál mindenképp 0,215-nek kellene lenni,nem?vagy legalábbis gondolom nem ekkora különbségnek...
Elõre is köszi!

ha pontosan mérted a kereket akkor teljesen pontosnak kell lennie. (és az is)
mekkora külsõt használsz? mert 215 cm kerülete, az ilyen ballonosabb 2,3-as gumiknak van..
ha kisebb akkor jó eséllyel nem jól mérted
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

pauly

pauly

vendég

• fórumtag
  • 90 hozzászólás
Sziasztok!

Vettem egy Cateye Velo 8-as computert,és úgy látom hogy nem mér valami pontosan.Mennyit csalnak ezek általában?Mert ha jól mértem akkor nálam 215m helyet mérhet most kb olyan 205 métert...Ez nem sok különbség?mert ugye pl 20 kilóméteren már 1 kilóméter a különbség.
Amúgy úgy csináltam hogy megmértem hogy hány centit tesz meg egy kerékfordulat,ez nálam 215 cm volt,majd beállítottam, megpörgettem a kereket,és pl 100 fordulatnál 0,215 helyett még csak 0,20-nél áll a számláló...még kellett 2-3 fordulat hogy egyáltalán 0,21-et mutasson...
vagy ne 215-öt állítsak be kerékméretnek hanem annyit hogy pont kijöjjön amennyinek lennie kellene a megtett útnak?Mert ugye ha 215cm a kerék kerülete,akkor ugye 100 fordulatnál mindenképp 0,215-nek kellene lenni,nem?vagy legalábbis gondolom nem ekkora különbségnek...
Elõre is köszi!

exxpert

exxpert

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.288 hozzászólás
Köszönöm Uraim, az érdekelt, hogy a konzol engedi-e...
De ezek szerint igen!
Mégegyszer köszönöm!

[highlight] The bike way of life [/highlight]

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6.068 hozzászólás
Fel lehet rakni egyszerûen elfordítod a felfogató konzolt 90 fokkal természetesen azután hogy szét csavaroztad, össze rakod és örülsz.
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

Tamoo

Tamoo

vendég

• fórumtag
  • 191 hozzászólás

Srácok, a Cyclo Sport 4.1-est fel lehet szerelni kormányszárra?

Szerintem fel. Nekem 4.2-van, és tudtommal ugyanolyan a konzoljuk.

papabear: Filóztam mostanában egy 4.4a beújításán magasságmérés miatt, de most hogy ezt leírtad nem bánom hogy nem vettem meg. Na meg nem is biztos, hogy olyan nagy szükségem van arra az egy plusz funkcióra ennyi pénzért.

Max egyszer egy ILYET veszek :D

exxpert

exxpert

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.288 hozzászólás
Srácok, a Cyclo Sport 4.1-est fel lehet szerelni kormányszárra?

[highlight] The bike way of life [/highlight]

gandros

gandros

törzsvendég

• fórumtag
  • 305 hozzászólás
A ROX árakat nézzd meg a Bike24 - Online Shop - Cycling, Running, Swimming, Triathlon - Bike parts, Racing Cycles, Mountainbike (MTB), Bike Wear, Sportswear oldalon.
265-ös árfolyamon nem olyan rosszak az árak. Én tûlük vettem a ROX9.0-t

papabear

papabear

vendég

• fórumtag
  • 197 hozzászólás
Dilemma, vegyek megint ciclo 4.4-et 21-ért, ahhoz megvan a pulzusmérõm és egy szett sebességmérõ-kormánytartó.
Így lesz két szett sebességmérõm, ami jól jönne mivel most rakom össze az utcai gépemet. De nem igazán bízom a márkában, korábban leírtak miatt.

Vagy vegyek drágábban egy Polar CS200-at ami ugyan nem mér magasságot, de talán hosszútávon megbízhatóbb cucc (vagy ez is made in china és egyre megy). de ahhoz vennem kell +egy sebességmérõt + kormányfoglalatot ha mindkét bringán akarom hassználni...?

Szerintetek?
Hegyibringás = Kerekes Jeti

nika01

nika01

újonc

• fórumtag
  • 4 hozzászólás
A computer, amit az imént írtam úgy néz ki, mint a KELLY'S KCC-16WL WIRELESS, csak nincs rajta felirat, tehát ugyanaz a haszálati jó lenne hozzá. Köszi még egyszer.

nika01

nika01

újonc

• fórumtag
  • 4 hozzászólás
Sziasztok! Tavaly vettem egy használt kelly's montit, amihez kaptam egy állítólag kellys vezeték nélküli km órát PRO CYCLE felirattal, amelyhez az eladó ígérete ellenére nem küldte el a használati útmutatót, ezért nem igazán tudom használni.
Ha esetleg így felismeritek a típust, tudnátok nekem küldeni egy scannelt leírást, vagy címet, ahol esetleg azt megtalálom? Elõre is nagyon szépen köszönöm.

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6.068 hozzászólás
Nekem is ciclo van a 3-ik egyet eloptak egyet egy esésnél elhagyta a 3.-ik is tökéletesen mükszik mindenben vannak rosszul mûködõ darabok.
Ami eddig volt 8.2 8.3 ill. most hac 4 pro. Én mindenkinek ajánlom.
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

erre

erre

vendég

• fórumtag
  • 28 hozzászólás

én meg felraktam ma a 2004-es cateye cc-at 100-ast az új vasra, és tökéletesen mûxik.

rox, annyuért kb nagyker áfa nélkül

Egy ismerõsöm hozta ennyiért.

A pedálra a mágnes nagyon jó tipp volt. Vettem egy kerek mágnest, az meg a pedál talp menetének a helyén saját magától rögzül. Hiszen mágnes :)

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.272 hozzászólás

szomkivan, most bontottam szét a ciclo 4.4a -mat. Már egy ideje a gombok rakoncátlankodtak, hiába nyomkodtam, nem kapcsolt a comp.
Szétszedtem, megpucoltam, semmi. Ha csavarhúzóval összeérintem a nyákon gomb érzékelõit akkor mûködik, de a gombok használhatatlanok.

Másik probléma ami miatt elegem lett, hogy már harmadszorra fordult elõ, hogy egyszer csak teljesen kikapcsolt, se kép se hang se gombnyomásra se kerékfordulatra. A nagyreset gomb megnyomása után újra életre kelt, de persze nullára törölt adatokkal.

Szóval nem javaslom a ciclo vásárlását én is nézek más után. Pedig nagyon szépen hangzott ezért az árért a pulzus és magasságmérés és mûködött is egy évig...

erre, te hol vetted a rox 8-at 35-ért?

én meg felraktam ma a 2004-es cateye cc-at 100-ast az új vasra, és tökéletesen mûxik.

rox, annyuért kb nagyker áfa nélkül
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.280 hozzászólás
  • LocationTahitótfalu (ritkán Ózd)
Erre mondják, hogy vegyen olcsót az, akinek sok pénze van. Én már szoptam be párszor, bizonyos dolgokban tényleg számít a márka, az évek, évtizedek tapasztalata...

Vegyipari Technikus, Biológia Tanár, Specialized Epic Marathon, Lumix G80, Golden retrievers

papabear

papabear

vendég

• fórumtag
  • 197 hozzászólás
szomkivan, most bontottam szét a ciclo 4.4a -mat. Már egy ideje a gombok rakoncátlankodtak, hiába nyomkodtam, nem kapcsolt a comp.
Szétszedtem, megpucoltam, semmi. Ha csavarhúzóval összeérintem a nyákon gomb érzékelõit akkor mûködik, de a gombok használhatatlanok.

Másik probléma ami miatt elegem lett, hogy már harmadszorra fordult elõ, hogy egyszer csak teljesen kikapcsolt, se kép se hang se gombnyomásra se kerékfordulatra. A nagyreset gomb megnyomása után újra életre kelt, de persze nullára törölt adatokkal.

Szóval nem javaslom a ciclo vásárlását én is nézek más után. Pedig nagyon szépen hangzott ezért az árért a pulzus és magasságmérés és mûködött is egy évig...

erre, te hol vetted a rox 8-at 35-ért?
Hegyibringás = Kerekes Jeti

gandros

gandros

törzsvendég

• fórumtag
  • 305 hozzászólás
Nekem is problémám volt a pedálfordulat méréssel, mert nem fért el a gyári mágnes a hajtókar és a szenzor között.
A megoldás, hogy elmész és veszel egy sima (nem Sigma) kisméretû mágnest amit egy kétoldalú ragasztóval rögzítesz a hatókaron, s máris megoldva a probléma.
Én speciel bicikliboltban vettem kerékére szeretlhetõ mágnest, amit szétszedtem kivettem beõle a mágnes és azt ragasztottam fel.