Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Sebességmérõk

* * * * * 1 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
1986 hozzászólás a témában

ZolkoW

ZolkoW

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.703 hozzászólás

Tudnátok ajánlani nekem egy viszonylag jó, kilóméterórát olyan 4-5ezer Ft körül?
DH-ra sztem sebességmérés és idõmérés céljából... :D :D
Köszi

Cateye velo 8, 3e körül van, és tud átlagot is :D

Def Jam

Def Jam

törzsvendég

• fórumtag
  • 658 hozzászólás
Tudnátok ajánlani nekem egy viszonylag jó, kilóméterórát olyan 4-5ezer Ft körül?
DH-ra sztem sebességmérés és idõmérés céljából... :D :D
Köszi

Cseya

Cseya

vendég

• fórumtag
  • 111 hozzászólás

Sziasztok,

tudja valaki, hogy a cateye astrale8 es strada cadence kozott mi a valodi kulonbseg?

Igen, az Astrale 8 nem ázik be, a Strada pedig igen.

eeeasy

eeeasy

vendég

• fórumtag
  • 14 hozzászólás
Sziasztok,

tudja valaki, hogy a cateye astrale8 es strada cadence kozott mi a valodi kulonbseg? a cateye weboldalat neztem, de ott nemigazan derul ki a praktikus, hasznalati oldalrol nezve. orszaguti bringahoz kellene. koszi

newbiker

newbiker

törzsvendég

• fórumtag
  • 520 hozzászólás
használ valaki közületek Polar CS200cad típusú sebességmérõt? a kérdésem arra irányul, hogy a cadence szenzorhoz tartozó kis mágnest, hogy raktátok fel? én használtam vettem és bár van vmi maradék 2oldalas ragasztószalag féle a mágnesesen, nem vagyok benne biztos, hogy a 2oldalas a megfelelõ rögzítési megoldás...

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
Pontatlan, mert ha ráülsz benyomódik a gumi.

A sebesség mindent megold.

ZolkoW

ZolkoW

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.703 hozzászólás
ha már toldás, akkor kicsit igényesebb zsugorcsövezni, de lehetõleg ekkor az egész vezetéket csere, és a két végén told, mert úgy már majdnem úgy fog kinézni, mint egy gyári.
egyébként egy régi órám mintha tudott volna olyat, hogy hátsó kerékre is szerelhetõ, ebbõl gondolom hogy elég sok vezeték lehetett hozzá... de már nincs meg.

kerékméret: én is úgy szoktam lemérni, hogy ráülök, vagy ránehezkedem, és elgurulok vele két fordulatot, krétával megjelölt gumival.
egyébként pont ma reggel azt vettem észre, hogy nem tûnik olyan soknak a sebességem, mint amit mutat az óra.... majd eszembe jutott, hogy nem állítottam vissza a régi 214 centis kerületet a 216 helyett, pedig tegnap visszacseréltem a "kisebb" gumikat.
pedig ez nem egész 1%... igaz, nem bizonyított, hogy tényleg éreztem a különbséget, mert lehetett más is, csak gondoltam megosztom.
végülis nekem csak azért fontos ez, hogy ne csaljak fölfele..

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.688 hozzászólás
Kerékméret mérésére az nagyon kispolgári módszer, hogy fal mellé a kerék, derékszögû vonalzót odarak, jelöl a falon, leméri a földtõl és megszoroz 3,14-el ?? Elvileg ez már az ókor óta mûködõ mérési mód a kör kerületére. Átmérõ X Pi.
Ennyi.
Marci

Gyalogkakukk

Gyalogkakukk

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.739 hozzászólás

Sajnos max 70-75 cm-es vezetékkel találtam eddig bármilyen típusút, pedig néztem már párat. Kipróbáltam már vezeték nélkülit is (Cateye), de légvonalban kb 60 cm-nél bizonytalanná vált, el-elvesztette a jelet, még teljesen új elemmel is. Így az órát nem tudtam a kormányra szerelni, csak a vázra, ahol nehezebb leolvasni fekvõ helyzetben. Más típusnál még kevesebbet mertek vállalni távolságban, mondván, hogy az esetleg egymás mellett kerekezõk hasonló órái ne zavarjanak be egymásnak. Én ezt megértem, de mondjuk elektronikailag erre könnyen lehetne jobb megoldást találni....
A vezetékesnél magamnak én is a betoldásos technikával oldottam meg a kérdést, de ez nem igazán jó megoldás a boltunknak.
(Egyébként jó lenne, ha már 100-200 rekura kellene ezt megcsinálni!) :)

tegnap szedtem le egy országútiról a vezetékes km órát, azon a hátsó láncvillára volt rögzítve a jeladó, meg a pedálfordulatmérõ, egy Y elágazással. A kábel volt legalább 1,5m sztem, este megpróbálom megnézni milyen tipus volt.

semmiho

semmiho

törzsvendég

• fórumtag
  • 637 hozzászólás
Tegnap "kicsit" szétoffoltam a Gumitopikot a témában, hogy totál más a 26x1.75-ös gumim mérete, kilóméterórám pedig szerintem csal a CatEye-táblázat szerinti 202mm-es beállításakor. S minõ meglepõ, valóban! :) Ugye már ott gyanús volt, hogy a valós szélesség 1.75 helyett 38.6mm, azaz 1.52coll (Maxxis OverDrive MaxxProtect 26x1.75). Na mindegy, annyira nem fontos ez most.
Lényeg, hogy egy hosszú egyenes csík mentén 3x végiggurítottam magam a lehetõ legegyenesebb módon, fent ülve a bicajon és alig-alig pöccintve magam lábujjam hegyével. Ja, ezt megelõzõen kiakasztottam az elsõ V-fékem, majd átkötöttem egy színes drótot a szelepnél az abroncson, hogy pontosan tudjam követni a fordulatot, és mind a három alkalommal 4-4-4 fordulatot mentem.
A távolságokat mérõszalaggal mértem: 797.5, 796 és 798 jött ki - gondolom az elsõ kerekem kisebb oldalirányû mozgásaiból adódhat az eltérés. Ez alapján beállítottam egy 199mm-es kerületet az õskövület CatEye Velo8-amba. ;)
(Gondoltam leírom módszerem, bár biztos Ti is sokan hasonlóképp "méritek be" a kerék kerületét.)

Murla

Murla

vendég

• fórumtag
  • 188 hozzászólás
Sajnos max 70-75 cm-es vezetékkel találtam eddig bármilyen típusút, pedig néztem már párat. Kipróbáltam már vezeték nélkülit is (Cateye), de légvonalban kb 60 cm-nél bizonytalanná vált, el-elvesztette a jelet, még teljesen új elemmel is. Így az órát nem tudtam a kormányra szerelni, csak a vázra, ahol nehezebb leolvasni fekvõ helyzetben. Más típusnál még kevesebbet mertek vállalni távolságban, mondván, hogy az esetleg egymás mellett kerekezõk hasonló órái ne zavarjanak be egymásnak. Én ezt megértem, de mondjuk elektronikailag erre könnyen lehetne jobb megoldást találni....
A vezetékesnél magamnak én is a betoldásos technikával oldottam meg a kérdést, de ez nem igazán jó megoldás a boltunknak.
(Egyébként jó lenne, ha már 100-200 rekura kellene ezt megcsinálni!) :)

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6.811 hozzászólás
esetleg lehetne hozzá kábelt forrasztani-toldani, kb. 15 perc alatt megvan vele az ember...nekem egy bukásnál elszakadt teljesen a cateye-om kábele, fogtam a forrasztót, a forrasztóónt, meg egy darab kicsit vastagabb -és ezáltal strapabíróbb- vezetéket, amit itthon találtam csak úgy találomra, (de itt bármelyik villamossági boltban adnak neked 15-20 cm jófajta kéteres kábelt a maradékból, ha rendesen kéred és veszel mellé 4-5 darab csavart...), kitotóztam, hogy melyik kábel melyikhez passzol (2 eset volt...), aztán forrasztóónt neki + ragasztópisztolyos ragacst (vízálló, szigetel) és fekete szigszalag...gány mgoldás, de praktikus. a vastagabb vezeték meg sosem árt...

persze ezt lehet, hogy 100-200 rekura elég húzós dolog megcsinálni...

enté

enté

titanium freak

• fórumtag
  • 7.605 hozzászólás
Érdemes lenne kipróbálni a vezeték nélküli órákat. Lehet, hogy ekkora távolság esetén is mûködnek.
A Cateye, Sigma, VDO órák közül valamelyik biztosan mûködik.

"Some people say I'm a titanium freak - it's okay... I am."

"The titanium is the nicest way to reducing the carbon bikeprint."
[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]

Murla

Murla

vendég

• fórumtag
  • 188 hozzászólás
Ismer valaki olyan sebességmérõt, melynek a vezetéke gyárilag legalább 90 cm? Vagy vezetéknélkülit hasonló hatótávval? Ez a kérdés eddig sajnos mindenkin kifogott, pedig a rekukhoz sokszor ilyen kell...
Köszi a segítséget elõre is.

M3nyus

M3nyus

újonc

• fórumtag
  • 1 hozzászólás
Hello

Most készülök sebességmérõt venni, de engem az érdekelne, hogy mien határok közöt tudok kerékméretet beállítani? 10 colos kerékre kéne.
Már van egy kiszemeltem Cateye MC-100 személyében, fõleg a hátérvilágitása miatt. csak a leirásába a legkisebb kerékméret 12 es volt, legalábis errevolt kerék kerület megadva, de ennél kissebet is betudnék állítani?

MC Pite

MC Pite

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.388 hozzászólás
Ofkorsz, és nem akarok sokat szenvedni ezzel, csak ha vki vett és a többiekéhez képest fele ár a minõséget is tükrözi, akkor inkább veszek egy vezetékest oszt kezicsókolom!
De ha nem xar/nincs ellenszavazat, akkor meg is van a nyertes :).
Nekem sem a Velo sem a Velo8 nem ázott be (utóbbi többet kapot), de volt akinek volt itt (vagy a km órák topicban :chin:) beázott órája... Szakadõ esõnél többet nem, fog kapni :).

"A hegyikerékpározás több mint versenysport, a természetközpontúan gondolkodó, egészségmegőrző,aktív életstílust kedvelő emberek szabadidősportja." Paripám

Hotmaat

Hotmaat

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.150 hozzászólás
Ajaj itt megint tele lesz 1-2 oldal a filozgatással.

Szerintem sebeségmérõt baromi egyszerû választani. Megnézed miket tud, ha neked az elég akkor megveszed ennyi. Vizálosága, meg szinte már mindegyiknek jó. Nyilván nem akarsz beugrani vele a kádba az esõt meg bírják.

MC Pite

MC Pite

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.388 hozzászólás
Látom már hogy vezetékesbõl mi éri meg; de filózok vezetéknélkülin.
STP 13 funkciós wireless ha bírja a strapát/vizet akkor a tudása teljesen elég nekem; csak gondolom csekkolom hogy használ(t) e vki ilyet hogy hogy bírja.
http://www.ridebike....ek-nelkuli/4937
Feltöltött kép
:prosze:

Átlagsebesség és megtett idõt kellene hogy tudja, többinél ez már 10K környékén van... Jah, ezüst elõny :).
Elem meddig bírja kb vezetéknélküliekben?

"A hegyikerékpározás több mint versenysport, a természetközpontúan gondolkodó, egészségmegőrző,aktív életstílust kedvelő emberek szabadidősportja." Paripám

PTamás

PTamás

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.695 hozzászólás

köszi a gyors válaszokat pozitiv véleményetek végkép meggyözöt még 1kérdés ehez a tipushoz adnak ojan spirált amivel a bowden házhoz rögzithetö a kábel vagy ez csak régen volt szokás?

Igen, adnak hozzá.
White Horse

Nothing is impossible. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Cipõ!!! :)_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Minden jóban van valami grammánia.

juby

juby

törzsvendég

• fórumtag
  • 540 hozzászólás
köszi a gyors válaszokat pozitiv véleményetek végkép meggyözöt még 1kérdés ehez a tipushoz adnak ojan spirált amivel a bowden házhoz rögzithetö a kábel vagy ez csak régen volt szokás?