Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Sebességmérõk

* * * * * 1 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
1986 hozzászólás a témában

TREKs Atesz

TREKs Atesz

törzsvendég

• fórumtag
  • 789 hozzászólás

Ha az aktuális adatokat nézed,akkor igen a Cateye pontosabb. Mész egy 120kmes túrát, a nap végére a Sigma is 120at fog mérni a Cateye nemkülönben, viszont a napi összkm mérésekor egyenletes tempónál elõfordul, hogy a Sigma 10esével veszi a métereket, aztán pár pillanatig semmi, majd utána egyszerre 30at ugrik a számláló. A Cateye egyenletesen 10esével számolja. Azt hittem ez zavaró lesz a Sigmában, de a többi elõnye mellett elhalványul ez. A napi össztávot ugyanolyan pontosan méri. Nekem ez a fontos, nem az hogy a 114.km-nél mennyi a pontos tempóm. Eddig azt hittem fontos, de nem..

Ami miatt csalódtam a Cateye ban, hogy a kmóra tartó konzolon van egy kis felálló pöcök, ami a helyén tartja az órát ez anyagfáradásos okok miatt egyszerûen letörött. Kb 4-6szor vettem le, tettem fel fél év alatt, nem feszegettem, egyszer csak (Szegeden a körön történt, ha valaki megtalálja megköszönném :-) ) nézem azaz nézném az órám, hát nincs sehol. Egyszerûen letörött az a kis pöcök, az óra meg huss leszaladt a sínrõl egy kis úthibánál én meg nem vettem észre. Egy top modellnél ilyen banális minõségbeli hibát elkövetni.. ez nálam kiverte a biztosítékot. Meg amúgy is kiváncsi voltam a Sigmára.

Az én Cateye-m nél már vagy 3 éve letõrt az a kis pöcök és lám milyen érdekes az óra nkem nem akar leesni pedig igen sokat megyek terepen.Én sem voltam nagyon boldog hogy letõrt de ezért az apró hibáért nem váltok a legjobb japán márkáról!! :P Persze nem tudom hogy mostanában milyen a Cateye-k konzolja mert az én OS1.0-m már 6 éves:p De szerintem a Cateye konzolja még igyis sokkal tartósabb mint egy gumi gyûrû.Szerintem a gumi hamarabb elöregszik elfárad mint a mûanyag.:chin:

Olvashatóság:Csak az én órámról tudok nyilatkozni.Szóval az enyémnél van karakter méret állitás ahol is be állithatom hogy mekkora méretben írja ki az információt.:P Aki ekkora karaktert nem lát az jobb ha elmegy a szemészetre.
A kontraszt állitásról a pontosságról és egyébb nyalánkságokról stb stb már nem is beszélve szóval nálam Cateye the king. :P
TREK bike-on szebb az élet!!:cool2:

kipage

kipage

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.954 hozzászólás
Ha az aktuális adatokat nézed,akkor igen a Cateye pontosabb. Mész egy 120kmes túrát, a nap végére a Sigma is 120at fog mérni a Cateye nemkülönben, viszont a napi összkm mérésekor egyenletes tempónál elõfordul, hogy a Sigma 10esével veszi a métereket, aztán pár pillanatig semmi, majd utána egyszerre 30at ugrik a számláló. A Cateye egyenletesen 10esével számolja. Azt hittem ez zavaró lesz a Sigmában, de a többi elõnye mellett elhalványul ez. A napi össztávot ugyanolyan pontosan méri. Nekem ez a fontos, nem az hogy a 114.km-nél mennyi a pontos tempóm. Eddig azt hittem fontos, de nem..

Ami miatt csalódtam a Cateye ban, hogy a kmóra tartó konzolon van egy kis felálló pöcök, ami a helyén tartja az órát ez anyagfáradásos okok miatt egyszerûen letörött. Kb 4-6szor vettem le, tettem fel fél év alatt, nem feszegettem, egyszer csak (Szegeden a körön történt, ha valaki megtalálja megköszönném :-) ) nézem azaz nézném az órám, hát nincs sehol. Egyszerûen letörött az a kis pöcök, az óra meg huss leszaladt a sínrõl egy kis úthibánál én meg nem vettem észre. Egy top modellnél ilyen banális minõségbeli hibát elkövetni.. ez nálam kiverte a biztosítékot. Meg amúgy is kiváncsi voltam a Sigmára.

retizotyo

retizotyo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.760 hozzászólás

-a Cateye pillanatnyi mérése pontos, a Sigmánál elõfordul, hogy nem mér folyamatosan, (a napi km számlálón látszik) ha nem fontos, hogy mindíg hajszálpontosan tudd, hogy mennyivel mész, nem zavaró.
-az aktuális sebességet a Sigma csak felekben, a CatEye viszont tizedekben jelzi (ettõl tartottam, de abszolút nem zavaró) összességében mindkettõ pontos.

Miben csalódtál?
Jó értem, olvashatóbb, számodra jobb mágnes stb, világít a Sigma. Viszont a fenti hozzászólás alapján a Cateye pontosabb?

Bocs, nem kötekedek, csak nem értem...(nekem a pontosság az elsõdleges, mert saccolni megtudom a sebességemet is és a távolságot is)

kipage

kipage

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.954 hozzászólás
Én is most váltottam típust kb 10év CatEye használat után nagyot csalódtam az új STRADA sorozatban, így vettem egy Sigmát, pulzusmérõs vezetéknélülit 1706 HR a típuszsáma. Rengeteg minden külnbözik a Cateye modellektõl. Kis összehasonlítás, hátha valaki most akar órát venni
-a Cateye pillanatnyi mérése pontos, a Sigmánál elõfordul, hogy nem mér folyamatosan, (a napi km számlálón látszik) ha nem fontos, hogy mindíg hajszálpontosan tudd, hogy mennyivel mész, nem zavaró.
-az aktuális sebességet a Sigma csak felekben, a CatEye viszont tizedekben jelzi (ettõl tartottam, de abszolút nem zavaró) összességében mindkettõ pontos.
-országúton abszolút nem probléma a Sigma gumigyûrûs rögzítése (terepen még nem probáltam)
-a Sigma küllõmágnese bár nagyobb, mint a konkurrensé, viszont a rögzíthetõsége nekem jobban tetszik. (a cateye mágnes esõben hóban feloldódott, legalábbis a felsõ bevonata lepattogzott!!)
-sigmán van háttérvilágítás nem csak a top modelleken, ráadásul illuminátoros, nem LEDes. nagyszerû ötlet.
-a Sigmán mindent lehet külön külön, vagy akár egyben is nullázni.
-van stopper, századmásodperces pontossággal, külön indítható.
-a max sebességet viszont század pontossággal mutatja.
-a Sigma kijelzõje sokkal olvashatóbb, nagyobb.

Összességében véve sokkal jobb a német márka, nem értem eddig, hogy tudtam CatEye-t használni. Ezentúl csak Sigmát veszek.
Hosszútávú tapasztalatokat késõbb írok

TREKs Atesz

TREKs Atesz

törzsvendég

• fórumtag
  • 789 hozzászólás

azert - anelkul, hogy a technikai reszletekbe belemennenk - jegyezzuk meg, hogy a hangatvitelhez rendes savszel, meg zavarmentesseg kell(ene), az 1-1 db impulzusok atvitele 60 cm-t azert nem rocket science.

Na pont a zavarmentesség ami engem igazán boldogá tesz a drótos megoldásban.:)
Amúgy én nem akartam belemenni semilyen technikai hókusz pókuszba csak mint egy fajta példaként vázoltam az aggályaimat a drótnélküli megoldással szemben.
Megasztán az ember hall mindenféle dolgokról a drótnéküli sebességmérõkkel kapcsolatban hogy ilyen olyan dolgok bezavarnak pld:magas feszûltségü vezeték alatt való áthaladás stb és hamis értéket mutat az müszer meg stb.:wtf:

itx

itx

törzsvendég

• fórumtag
  • 583 hozzászólás
azert - anelkul, hogy a technikai reszletekbe belemennenk - jegyezzuk meg, hogy a hangatvitelhez rendes savszel, meg zavarmentesseg kell(ene), az 1-1 db impulzusok atvitele 60 cm-t azert nem rocket science.
"keep the rubber side down."
- If you tell the truth you don't have to remember anything. - Mark Twain

TREKs Atesz

TREKs Atesz

törzsvendég

• fórumtag
  • 789 hozzászólás

Õõõ, miért is?
A Polar is madzag-mentes, továbbá sokan (a fórumon is) nagy megelégedéssel használnak drótnélkülit.

A "Japan" azért lepett meg, mert az a jellemzõ, hogy max a csúcsmodelt készíti egy cég "otthon", a többit meg kihelyezi Tajvanba vagy Kínai Népköztársaságba, mert az ugye occsó.

A Polart nem ismerem,biztos jó meg stb de a drótosba én is jobban megbízok szerintem ami a dróton átjön az mindig tutibb mint a légbõl kapott.:chin:
Csak egy példa,a hi-fi elektronikában is létezik vezeték nélküli(rádió hullámu) hangátvitel(az erõsítõ és a hangfalak között) de én nem adnám oda érte a vezetékest.:P

Jó valószínü hogy a drót nélküli is pontos meg mittudom én de ami már nagyon jó annak az ára is majd 3x annyi mint egy drótosé,de kinek a pap kinek a pap...:wtf:

retizotyo

retizotyo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.760 hozzászólás
Õõõ, miért is?
A Polar is madzag-mentes, továbbá sokan (a fórumon is) nagy megelégedéssel használnak drótnélkülit.

A "Japan" azért lepett meg, mert az a jellemzõ, hogy max a csúcsmodelt készíti egy cég "otthon", a többit meg kihelyezi Tajvanba vagy Kínai Népköztársaságba, mert az ugye occsó.

Trek3900

Trek3900

törzsvendég

• fórumtag
  • 305 hozzászólás
Csak drótosat szabad venni, bármibõl.

Cateye lett :), pofás darab nagyon rendesen letesztelni csak 7végén fogom.
A Sigmák sosem voltak szimpatikusak, a drótmenteseknek meg volt némi konfliktusuk a BKV adókkal, és nekem olyan boltban szem ajánlották, ahol egyszerre forgalmazzák a Sigma, VDO és Cateye órákat...

Nagyon meglepett, amit az aljára láttam írva: Made in Japan... :P

TREKs Atesz

TREKs Atesz

törzsvendég

• fórumtag
  • 789 hozzászólás

Cateye lett :), Nagyon meglepett, amit az aljára láttam írva: Made in Japan... :P

Mi ebben olyan meglepõ?? :wtf:
Én mióta az eszemet tudom sebességmérõbe csak Cateye-t veszek.

retizotyo

retizotyo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.760 hozzászólás
Cateye lett :), pofás darab nagyon rendesen letesztelni csak 7végén fogom.
A Sigmák sosem voltak szimpatikusak, a drótmenteseknek meg volt némi konfliktusuk a BKV adókkal, és nekem olyan boltban szem ajánlották, ahol egyszerre forgalmazzák a Sigma, VDO és Cateye órákat...

Nagyon meglepett, amit az aljára láttam írva: Made in Japan... :P

Muma

Muma

vendég

• fórumtag
  • 12 hozzászólás
sziasztok!
esetleg, valaki ismeri a PRO Scio W-4.1 ALTI-HR Wireless márkájú computert?
Tapasztalatokat szivesen venném. A magasságot hogyan mérik ezek a kütyük?
köszönöm!

SINTESI´93

SINTESI´93

törzsvendég

• fórumtag
  • 349 hozzászólás
Nem tudom,én kim órákban elfogult vagyok,én a Cateye-t választanám.
Volt abból nekem Velo 8-as (azt eladtam) meg Enduro 8 az nagyon zsír óra.
www.sintesibikes.com

Trek3900

Trek3900

törzsvendég

• fórumtag
  • 305 hozzászólás
Én egyiket sem választanám. Sigma ár és értékarányban, nemeg tudásban szerintem verhetetlen!

TREKs Atesz

TREKs Atesz

törzsvendég

• fórumtag
  • 789 hozzászólás

Nem tudok dönteni:
Cateye Starda Wireless vagy VDO C2DS?

Az elõbbi jobban tetszik...országúti gépre lesz.
A VDO mellett szól az 5 év gari és az, hogy VDO, viszont nem olyan kecses.

Szerintetek?

Szerintem mind kettõvel jól jársz.A 5 év az a VDO-nál elõnyös dolog(azt nem mondom amit mások mondanak a vázak élettartam garanciáról hogy marketingfogás lenne? :P) de csak pld:nekem a Cateye OS1.0-ám már több mint 6 éves és még sosem hagyott cserben.:)
Sajnos már nem is forgalmazzák legalábbis én nem láttam sehol,de ha még lenne akkor megint ezt venném.:)

retizotyo

retizotyo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.760 hozzászólás
Nem tudok dönteni:
Cateye Starda Wireless vagy VDO C2DS?

Az elõbbi jobban tetszik...országúti gépre lesz.
A VDO mellett szól az 5 év gari és az, hogy VDO, viszont nem olyan kecses.

Szerintetek?

csimpok

csimpok

vendég

• fórumtag
  • 22 hozzászólás
Valakinek van tapasztalata a KELLY'S KCC-16WL 16 funkciós wireless sebességmérõvel? Ilyet néztem, azonos árban van, mint a 8 funkciós, vezetékes Cateye Mity 8...

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5.592 hozzászólás
Easy Fit talán. Tegnap néztem valamilyen katalógusban.

'A gépjármûvezetõ nem ellenség, a közúti közlekedés nem háború, ebbõl következõen a helyváltoztatás nem túlélési gyakorlat!'

ELADÓ! http://forum.bikemag.../hirdetes-12960

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.272 hozzászólás

milyen árban kezdõdik 1 <használható> pulzusmérõ óra?használható 1 4ezerért hirdetett vadi új óra?22 funkciós,pulzusos kilóméteróra, hõmérsékletet mér.

sigma pc akármennyi ami már kodolt jelátvitelû, teljesen jó....
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

carbon-dani

carbon-dani

vendég

• fórumtag
  • 186 hozzászólás
milyen árban kezdõdik 1 <használható> pulzusmérõ óra?használható 1 4ezerért hirdetett vadi új óra?22 funkciós,pulzusos kilóméteróra, hõmérsékletet mér.