Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Sebességmérõk

* * * * * 1 votes

• Please log in to reply
1986 replies to this topic

kela

kela

bentlakó

• fórumtag
  • 7,622 posts

ennyié nincs az tény

de melyik márka/típus használható?

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,272 posts

alternatíva?

ennyié nincs az tény
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

kela

kela

bentlakó

• fórumtag
  • 7,622 posts

nem fog hiányozni magasságmérés. ha már beruházol ?

alternatíva?

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,272 posts

http://www.speed-way...D=119&katID=167

vélemény?

nem fog hiányozni magasságmérés. ha már beruházol ?
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,821 posts
Ha most állnék kompúter vásárlás elõtt, tuti ezt választanám.

kela

kela

bentlakó

• fórumtag
  • 7,622 posts
http://www.speed-way...D=119&katID=167

vélemény?

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,272 posts

igazából engem se izgat a pillanatnyi táv, max a végén megnézem, csak ha épp ránézek az órára agybajt kapok az ugráló számoktól. ezért is használom a bc 401-est, drótosban. ha azon elromlik valami...
ezek szerint nem csak nálam van ez a jelenség. akkor nem veszek drótnélkülit, inkább vezetem a madzagot, fizetek kevesebbet több tudásért. ezek a magasságmérõs órák mennyire mûködnek jól?

cateye (az mondjuk már nem gyártott tipus) vdo és sigma (az meg a madzagtalan) teljesen...többit nem ismerem
ha full pontosan vagy kiváncsi a pillanatnyi magasságra akkor kb minden nap állítgatniu kell az indulómagasságot, hacsak a megtett szint érdekel akkor lényegtelen, olyan szempontból mindegy hogy 100 m-rõl indul vagy 150-rõl, -nyilván akkor dobogókõn is 750-et fog mutatni - de az össz emelkedés pontos lesz.
az mc sorozatú (1,0) vdo-ból viszont az újakból csak a drótost szabad venni. -sorry Epinefrin a múltkori "tanácsért" de érdekes móson a 2-3 évvel ezelõtt (fritzektõl) beszerzettek (amikre a véleményt alapoztam) teljesen jól mûködnek az új (magyar forgalmazótól, bár nem hinném hogy van jelentõsége) viszont teljesen használhatatlanok-

pali kj

pali kj

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,505 posts
igazából engem se izgat a pillanatnyi táv, max a végén megnézem, csak ha épp ránézek az órára agybajt kapok az ugráló számoktól. ezért is használom a bc 401-est, drótosban. ha azon elromlik valami...
ezek szerint nem csak nálam van ez a jelenség. akkor nem veszek drótnélkülit, inkább vezetem a madzagot, fizetek kevesebbet több tudásért. ezek a magasságmérõs órák mennyire mûködnek jól?

:chin: Két kéz, és csak egy száj... ez a probléma az ivással!

http://tiszatavitekerok.hu/:bell:

kipage

kipage

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,954 posts

nekem a drótnélküli néha csinál olyat hogy egyszercsak nem mér semmit (közben megyek, és az óra a tartóban van) aztán tovább mér, és a megtett km-t és idõt hozzáadja az elõzõhöz (tehát ha mi sem történt volna). sigma bc 1106-os készülékrõl van szó. ez általános jelenség?

Szerintem valami ilyesmi a következménye a Sigma Chipes rendszerének. Valamint az is, hogy az összkilométert nem tudja folyamatosan mérni. Nekem is szokott ilyesmi lenni, hogy kis ideig semmi, aztán meg 30 méter hirtelen hozzáadódik a távhoz. Szerintem nem zavaró, mert az össztáv a végén ugyanannyi lesz mint más órával mérve (barátnõm bringáján Cateye van) . A pillanatnyi táv meg nem igazán érdekel.

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,821 posts
A Mity 8-al annyi a problémám, hogy a dist 2 mutathatná az ahhoz a távhoz való átlagot, maxot, meg az idõt. Szerintem nem lett volna túl nagy kihívás így megcsinálni.

Trek3900

Trek3900

törzsvendég

• fórumtag
  • 305 posts
Számtalan teszt, fórum hozzászólás alapján nekem a vezetékes mellett esett a választás. Sigma BC 1606L van, megvannak azok a sajátosságok amiket itt is megemlitettek páran. De ezen felül semmi gond sincs vele. Bátran ajánlom mindenkinek, most néhány helyen akcióban van.

pali kj

pali kj

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,505 posts
nekem a drótnélküli néha csinál olyat hogy egyszercsak nem mér semmit (közben megyek, és az óra a tartóban van) aztán tovább mér, és a megtett km-t és idõt hozzáadja az elõzõhöz (tehát ha mi sem történt volna). sigma bc 1106-os készülékrõl van szó. ez általános jelenség?

:chin: Két kéz, és csak egy száj... ez a probléma az ivással!

http://tiszatavitekerok.hu/:bell:

retizotyo

retizotyo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,760 posts
A Mity8 jó, (ua. mint az Enduro8, csak vékonyabb a madzag), a Vectrahoz képest bonyolult kezelni. Ezt a gombot nyomom azzal X másodpercig... a Vectra kezesebb és gyak ua. funkciók.
Használok drótosat és -nélkülit is, én nem vettem eddig észre, hogy a wireless félre mérne, mert nem biztonságos az adatátvitel.

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,821 posts
csc, bouygues telecom, ag2r, barloworld: ezek sigma szponzorált csapatok. Polart a Saunier Duvalnál és Quickstepnél láttam.

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6,811 posts
érdekes, a Touron a mezõny nagy részének Polarja vagy pedig bringás GPS-e (Garmin Team ugye..) volt.

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,821 posts
Lehet, hogy egy sznob vagyok, de én most vettem egy Cateye Mity 8-at, azért mert a cyclingnews-on többek között Peter van Petegem, Cadel Evans és Tom Boonen kerékpárján is ezt láttam. Mondjuk ennyi erõvel vehettem volna Sigma BC 1106-ot is, mert a fél profi mezõnynek olyan van. Egyébként a legtöbb profi kerékpárján vezetékes km óra van.

kipage

kipage

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,954 posts
Van már valakinek tapasztalata a VDO Z széria valamelyik darabjával? Igencsak szemezek velük, de elõtte jó lenne némi infot begyûjteni róla.

retizotyo

retizotyo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,760 posts
Ezt már asszem 1x kiveséztük itt, sztem egy 4-5e Ft-os órához 2,5e Ft egy darab drótért...nemnagyonolcsó.
Meg ha összehasonlítod a konkurencia áraival. Amúgy béke van, órában király a macskaszem, csak ne kelljen hozzá semmit venni.
Amúgy a fenti példa is mutatja: inkább veszel új órát, mint kieg. szart.
Részemrõl vége!!

TREKs Atesz

TREKs Atesz

törzsvendég

• fórumtag
  • 789 posts

ja igen, azt nem mondtam, hogy aránytalanul drága a cateye kiegészítõ/pótalkatrész...

Már akinek drága.:)
TREK bike-on szebb az élet!!:cool2:

retizotyo

retizotyo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,760 posts
ja igen, azt nem mondtam, hogy aránytalanul drága a cateye kiegészítõ/pótalkatrész...