Jelentkezz be Regisztrálj

Sebességmérõk
Írta 2009. július 17. - 13:19

Elõre is köszi.
Írta 2009. július 14. - 05:40

Hmm... úgy látszik ilyen senkinek sincs...
Csak egy oldalt kéne visszaolvasnod...
"Embernek lenni nagy betegség. És gyógyíthatatlan is" (Rejtõ Jenõ)
Írta 2009. július 13. - 21:53

Addig is errõl mi a vélemény?
http://www.bikemarke...eszlet&tid=4100
Nagyon szimpatikusnak tûnik, de egy mukkot sem tudok róla...
Hmm... úgy látszik ilyen senkinek sincs...
Írta 2009. július 12. - 00:02

Köszi elõre is.
Addig is errõl mi a vélemény?
http://www.bikemarke...eszlet&tid=4100
Nagyon szimpatikusnak tûnik, de egy mukkot sem tudok róla...
Írta 2009. július 09. - 12:12

Írta 2009. július 09. - 10:31

Írta 2009. július 09. - 09:24

Írta 2009. július 07. - 13:08

Írta 2009. július 07. - 12:46

Segítséget kérnék. Van nekem egy STP wireless 13 órám. Elemet cseréltem benne és ez nem tárolja az adatokat. Nem találom a papírját amin megnézném a 4 jegyû kódot amit be kellene ütnöm:mybad:. Felhívtam az üzletet ahol vettem / Récsei Ridebike / nagyon készségesen elhajtottak a p.....ba,hogy keressem meg a papírt!:kissmyass
Kéne nekem a 4 jegyû kód SEGÍTSETEK!!:help:
Írta 2009. július 01. - 15:49

Írta 2009. július 01. - 15:32

Hol a papírja?Próbált már valaki az új Cateye Strada órasorozatban elemet cserélni?
http://www.cateye.co...StradaRD100.pdf
"Some people say I'm a titanium freak - it's okay... I am."
"The titanium is the nicest way to reducing the carbon bikeprint."
[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]
Írta 2009. július 01. - 15:31

Próbált már valaki az új Cateye Strada órasorozatban elemet cserélni? HA igen hogy kellett? Nincs semmi nyílás, vagy jel az elemfedõn, hogy ha csavarjam, akkor merre stb stb. Nem bírtam finom eszközökkel szétszedni.
Köszi
Az elemfedõ kör alakú, közepén van egy bevágás nem?
Írta 2009. július 01. - 15:12

Köszi
Írta 2009. július 01. - 12:35

Kellene csinálnom egy jelfogót de nemtudom, hogy mi kell bele.
Próbálkoztam reed-relés megoldással, de ezek rendre behaltak, a gyári jelfogókban valami spéci kütyü van, vagy elektronikai boltban is kapható cucc?
Írta 2009. június 30. - 21:03

na csak ennyit akartam.
ezzel az elõzõ hozzászólásra reagáltam.

Írta 2009. június 30. - 14:49

Most láttam az Intersport katalógusában egy Cytec Climber nevezetû készüléket 8700 Ft körüli áron. Amiért érdekelne, az a magasságmérõ funkció, ami ugyan luxus számomra, de ennyit hajlandó lennék rászánni. Látott/használt már valaki ilyen ketyerét?
Helló,
nekem egy-két napja van egy ilyen Cytek Climber órám így csak az elsõ kilométerek tapasztalatát tudom Veled megosztani. Igazából nem sokat filóztam meg hasonlítgattam, volt egy halom utalványom az Intersportba, és annyit tudtam hogy ennyi pénzért egyébként nem lehet magasságmérõs órát venni, hát leakasztottam.
Külsõ megjelenésre amúgy nem olyan igényes mint mondjuk egy jobb Cateye vagy egy Sigma.
A mûanyag kidolgozása (talán az anyaga is) nem ad annyira igényes képet.
A mágnes ugyanolyan rendszerû mint a Cateye-nál. Az érzékelõ kb 2x3cm nagyságú és fél cm vastag, elsõre nagynak tûnt de nem tudom a konkurenciájé kissebb-e hiszen bele kell férni egy 2032-es gombelemnek meg elektronikának a rádiójel küldésére. Így teleszkópra hátrafelé állítva szereltem fel hogy nagyjából védve legyen. Az érzékelõ és az óra kábelkötegelõvel rögzíthetõ. Bár mostanában azt hiszem legtöbben ezzel adják az órákat, nincs is baj vele jól tart és könnyen pótolható.
Az alap funkciók mellett a következõket tudja:
- aktuális magasság (beállítható)
- nullázás óta megmászott emelkedõk összmagassága (ez is adott értékre beállítható ha úgy látod korrigálni kell)
- adott idõpontban aktuális emelkedés % (+ és -)
- hõmérséklet
- becsült kalória (meg kell adni súlyt meg életkort aztán gondolom a többi adatot is beszámítva valamit saccol- szerintem ez így nagyon-nagyon közelítõleges, de nem is igazán érdekel)
- égetett zsír g (l. elõzõ fejezet) ez sem érdekel különösebben.
A magasságmérõrõl:
kicsit utána néztem ennek. Ugye természetesen légynomás alapján számol. A légnyomás persze nem csak a tengerszint feletti magasságtól függ hanem egyéb idõjárásbeli tényezõktõl is. A magasságtól való függés sem lineáris hanem egy logaritmikus függvénnyel írható le (lásd wikipédia) Ez csak annyit jelent hogy 100 és 200 m között jóval nagyobbat esik mint pl 2000 és 2100 m között. 100 és 200 m között kb 15 mbar a különbség. Magyarországi idõjárási méréseket néztem, itt azt vettem észre, hogy kb 25mbar különbség volt megfigyelhetõ egy héten belül (ez az órán akár 150m ingadozást jelenthet anélkült hogy megmozdulnánk). de pl egy napon belül csak max 3-4 mbar ingadozást láttam, ami azt jelenti hogy durván 40-50 métert is csalhat. De szerintem ha az ember elmegy egy napos túrára és elõtte beállítja a szintet és lenullázza az összmagasságot akkor nagyon jó közelítõ értéket kap. Hétvégén kipróbálom egy csúcson amirõl tudom hogy mekkora.
Természetesen a fent leírtak mindegyik légnyomás alapján mérõ órára vonatkoznak.
A nagyobb kérdés inkább az hogy hosszabbtávon hogyan mûködik az óra, engem ezek érdekelnek még legjobban:
- milyen gyakran kell elemet cserélni az érzékelõben
- hogyan viselkedik az érzékelõ és óra majd esõben sárban
- és egyáltalán hosszabbtávon hogyan fog viselkedni
Bocs ha kicsit hosszúra húztam.
Üdv,
Gab#
Írta 2009. június 13. - 11:23

FireBlade, ahogy TREKs Atesz írta, a külõmágnes ne legyen közel a jeladóhoz, máskülönben esetleg nem kapcsol ki automatikusan. Nekem szintén Ciclosportom van és fordult már ez elõ, még ha csak egyetlen alkalommal is. Akkor is már csak erre tudtam visszavezetni a probléma forrását; szóval, erre érdemes ügyelned.
Köszi az infót, bár erre Én is gondoltam és figyeltem is rá!
De közben meg is javult!
Csináltam egy elemkivételes resetet is és a beállítás után már kikapcsolt! Azóta már többször teszteltem és mûködik!
Igaz a használatiban egy percet írnak az enyém 5 per után vált energiatakarékos módra! Lehet elírták??? Na mind1 lényeg hogy nem zabálja az elemet ha áll a bicó!
Írta 2009. június 13. - 10:53

Írta 2009. június 13. - 09:16

Sziasztok!
Vettem egy Ciclosport CM4.2 típusú kilométer órát!
Egyetlen problémám az vele, hogy a használati utasításban leírt automatikus kikapcsolás, azaz az utolsó kerékfordulat után egy perccel (egyetlen gombnyomás nélkül) a kijelzõ energiatakarékos üzemmódba vált nem történik meg!
Az órát már reseteltem, többször beállítottam, de a probléma még mindig fennáll!
Ha valaki tudja a megoldást, ne tartsa magában!
Üdv.
Arra mindig figyelj oda hogy amikor megálsz vagy lerakod a bringát a küllõmágnes ne legyen a jeladó elõtt mert akkor nem kapcsol ki automatikusan.
Én csak ennyit tudtam segíteni mert ezt a márkát nem ismerem.
Írta 2009. június 13. - 09:03

Vettem egy Ciclosport CM4.2 típusú kilométer órát!
Egyetlen problémám az vele, hogy a használati utasításban leírt automatikus kikapcsolás, azaz az utolsó kerékfordulat után egy perccel (egyetlen gombnyomás nélkül) a kijelzõ energiatakarékos üzemmódba vált nem történik meg!
Az órát már reseteltem, többször beállítottam, de a probléma még mindig fennáll!
Ha valaki tudja a megoldást, ne tartsa magában!