Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Sebességmérõk

* * * * * 1 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
1986 hozzászólás a témában

Merida-harcos

Merida-harcos

törzsvendég

• fórumtag
  • 334 hozzászólás

Nekem úgy rémlik, hogy a wireles SIGMA óráknál a jeladón kell egy kis nyomógombnak lennie, amit a szinkronizációhoz elõbb meg kell nyomni, aztán jöhet a mehet.
Nézd meg, mielõtt reklamálnál, nehogy felsülj, vagy még jobb, ha elõbb átnyálazod a User Manual-t.

Nagyon köszi a segítségedet, de sajna még mindig nem vagyok elõrébb.
A jeladón lévõ kis gombra azt írja a kézikönyv, hogy ezzel lehet leellenõrizni a benne lévõ elem töltöttségi szintjét. Nekem zöld, vagyis jó.
Viszont a hiba nem igazán itt van. Hanem a beállítások után, mikor a helyére teszem az órát (és csak itt , a helyén) el kellene kezdeni villogni két nullának a kijelzõn, és ezzel egyidõben szinkronizálnia magát az adóval. Nos kb kettõt villan, és az óra magától belép a beállításokhoz. Ja, és még valami, ilyenkor az elötte beállított idõt nullázza.
Egyszerûen fogalmam sincs, hogy mi lehet a hiba oka...
Esetleg más ötlet ?

zsizsi

zsizsi

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.939 hozzászólás

Sziasztok !

A segítségetekre lenne szükségem!

Egy gyenge pillanatomban pár hete vásároltam egy Sigma BC 2006 MHR DTS órát. Persze nem tuti, hogy rossz, de egyelõre nem akar mûxxeni....
Az órán elvégeztem a beállításokat (kerékméret, idõ, stb...). Felhelyeztem a tartójára, és akkor pár másodperc múlva magától belép a beállítsok menübe (mintha újraindulna). Ha kilépek, akkor megint ugyan az... Elvileg villognia kéne a 2db nullának és várni az adóval való szinkronizációt. Rettenetesen idegesít.
Mi lehet a baj ?
Az adója tuti jó, elem töltöttség is tuti. Egyszerûen nem értem. Ha mozgatom a mágnest az adó elõtt, van hangja, szal az jó.
Esetleg ha valaki használ ilyen órát, légyszi segítsen !

Elõre is köszi!

Nekem úgy rémlik, hogy a wireles SIGMA óráknál a jeladón kell egy kis nyomógombnak lennie, amit a szinkronizációhoz elõbb meg kell nyomni, aztán jöhet a mehet.
Nézd meg, mielõtt reklamálnál, nehogy felsülj, vagy még jobb, ha elõbb átnyálazod a User Manual-t.

hargitab

hargitab

újonc

• fórumtag
  • 3 hozzászólás
Sziasztok!
Ebike-on nézelõdve láttam ezt az STP '08 Alti 25 sebességmérõt.
http://http://ebike....stp 08 alti 25/
Pulzusmérésen kívül sokat tud, és ahhoz képest elég olcsónak tûnik. Érdemes ilyet venni, vagy ez csak vmi gagyi?
Valakinek van róla tapasztalata, véleménye?

B

Merida-harcos

Merida-harcos

törzsvendég

• fórumtag
  • 334 hozzászólás
Sziasztok !

A segítségetekre lenne szükségem!

Egy gyenge pillanatomban pár hete vásároltam egy Sigma BC 2006 MHR DTS órát. Persze nem tuti, hogy rossz, de egyelõre nem akar mûxxeni....
Az órán elvégeztem a beállításokat (kerékméret, idõ, stb...). Felhelyeztem a tartójára, és akkor pár másodperc múlva magától belép a beállítsok menübe (mintha újraindulna). Ha kilépek, akkor megint ugyan az... Elvileg villognia kéne a 2db nullának és várni az adóval való szinkronizációt. Rettenetesen idegesít.
Mi lehet a baj ?
Az adója tuti jó, elem töltöttség is tuti. Egyszerûen nem értem. Ha mozgatom a mágnest az adó elõtt, van hangja, szal az jó.
Esetleg ha valaki használ ilyen órát, légyszi segítsen !

Elõre is köszi!

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.280 hozzászólás
  • LocationTahitótfalu (ritkán Ózd)
Azt a régifajta cateye mágnest igenis hogy fel lehet rakni 2 küllõ találkozásához és akkor nem fordul el.

Vegyipari Technikus, Biológia Tanár, Specialized Epic Marathon, Lumix G80, Golden retrievers

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.272 hozzászólás

Üdv !
Talán laikus a kérdés ,de lehet /és ha igen milyet / olyan sebességmérõt venni ,ami a sebesség adatok mellett egyéb adatokat is,például szintet mér ?:chin:

ja

http://boneshaker.hu...827/vdo_z1.html

ebbõl csak a drótos ajánlott :

http://boneshaker.hu...9/vdo_mc10.html

http://www.bikefun.h...209mhr_sts.html

ezek pulzust is (meg némelyik minden szart a horoszkóptól az véralkoholig)

http://www.bikefun.h...computerek.html

http://boneshaker.hu...830/vdo_z3.html

jövõre lesz megint a cateyenak is
meg a mavicnak

meg van még vagy 3-4 márka
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

zsiráf

zsiráf

vendég

• fórumtag
  • 139 hozzászólás
Üdv !
Talán laikus a kérdés ,de lehet /és ha igen milyet / olyan sebességmérõt venni ,ami a sebesség adatok mellett egyéb adatokat is,például szintet mér ?:chin:

adamszeged

adamszeged

törzsvendég

• fórumtag
  • 274 hozzászólás
Régi cateye velo5-ömhöz is ilyen volt,és ha nem piszkálod,nem fordul el. :)

lwebber

lwebber

újonc

• fórumtag
  • 2 hozzászólás

Ha lenne 1 fotó, az segítene. Úgy jobban látnánk, mi is a gond.
Esetleg ilyen mágnesed van és elfordul ? Próbálj egy rossz gumibelsõbõl 1 kis darabot alá rakni.
Posted Image

Lehet ilyen mágnest is venni, ezt 2 küllõre kell felrakni. Ez nem mozdul el. Kb. 350Ft

• Posted Image

Igen ez az elsõ képen látható mágnes van rajta, a sigma-nak a mágnesét próbáltam mindenhogy, de érzésre is jóval gyengébb mágnes szerintem ezért is nem tud áramot indukálni. Lehet aztán nem fog elmozdulni de nekem eléggé instabil érzést kelt a felfogatás.
FEEL THE MUSIC

TREKs Atesz

TREKs Atesz

törzsvendég

• fórumtag
  • 789 hozzászólás

Esetleg ilyen mágnesed van és elfordul ? Próbálj egy rossz gumibelsõbõl 1 kis darabot alá rakni.
Posted Image

Lehet ilyen mágnest is venni, ezt 2 küllõre kell felrakni. Ez nem mozdul el. Kb. 350Ft

• Posted Image

Üdv.

-Nekem annó pont a felsõ képen látható tipust adták a 8 éves Cateye órámhoz és a mai napig ezt használom,én nem raktam alá semmit és igy is atom biztosan tart és nem mozog el a helyérõl,szerintem a legjobb szerkezet amit eddig kitaláltak.
-Az alsó képen látható tipushoz hasonlót adtak a Trek órámhoz,ebben pont a mûanyag csavar ami nem igazán tetszik,el is raktam tartaláékba.
TREK bike-on szebb az élet!!:cool2:

TREKs Atesz

TREKs Atesz

törzsvendég

• fórumtag
  • 789 hozzászólás

Sziasztok.
Olyan jellegõ kérdésem lenne, hogy megvettem ezt a cateye enduro 8 as vezetékes mérõt, tök jó is pontos, klasszisokkal profibb mint a Sigma wirelesses szégyene, ami egy kis vízet kapott és többé nem mért. Viszont ennek a cateye-nek a jeladó mágnesének a felfüggesztése annyira hülye módon van kitalálva, tök nagy és egy küllõre szerelhetõ, és nem lehet annyira meghúzni a küllõn, hogy az ne forduljon el, pedig ott van az a kis gumi is benne. Van valami okosság vagy trükk amivel ezt profin fel lehet tenni? A sigma mágnesét is kipróbáltam mert annak profi a felfogatása, de azzal nem mûködött sajnos ez az óra.
Ha van valami ötletetek megírhatnátok.
Köszi

Üdv.

-Ez kicsit érdekes mert a jeladómágnes nem tartalmaz elektronikát csak egy sima mágnes,én is pont ezért használom a Cateye OS1.0 küllõmágnesét a Trek Incite 9i vezetéknélküli órámhoz és profin müködik.:wtf:
-Probáltad már közelebb rakni a mágnet a jeladóhoz?

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.688 hozzászólás
Posted Image

• Posted Image

Marci

lwebber

lwebber

újonc

• fórumtag
  • 2 hozzászólás
Sziasztok.
Olyan jellegõ kérdésem lenne, hogy megvettem ezt a cateye enduro 8 as vezetékes mérõt, tök jó is pontos, klasszisokkal profibb mint a Sigma wirelesses szégyene, ami egy kis vízet kapott és többé nem mért. Viszont ennek a cateye-nek a jeladó mágnesének a felfüggesztése annyira hülye módon van kitalálva, tök nagy és egy küllõre szerelhetõ, és nem lehet annyira meghúzni a küllõn, hogy az ne forduljon el, pedig ott van az a kis gumi is benne. Van valami okosság vagy trükk amivel ezt profin fel lehet tenni? A sigma mágnesét is kipróbáltam mert annak profi a felfogatása, de azzal nem mûködött sajnos ez az óra.
Ha van valami ötletetek megírhatnátok.
Köszi

TREKs Atesz

TREKs Atesz

törzsvendég

• fórumtag
  • 789 hozzászólás

Sziasztok!

Vettem egy Ciclomaster 4.2-est, pulzusmérõvel. Felraktam a bal telóra, az érzékelõt + mágnes kb. a kerék sugarának a feléhez. Beállítottam a kerékméretet, de kijelzõ nem mér, folyamatosan 0km/h-t mutat. Az adóvevõjét kicsit ferdén be kellett forgatnom, a leírás szerinti max. 3cm miatt. Igaz, hogy még nem mentem vele, csak forgattam a kereket, de gondolom így is kéne vmit mutatnia. Mi lehet a gond? Rosszul állítottam be valamit?

Üdv.

-Nekem is vezeték nélküli sebességmérõm van.
-Igaz nem az általad használt márka,de nekem max 54cm-t írnak az óra és a jeladó között,én középre a stucnira raktam az órát(már csak ott van hely) és kiválóan mûködik.
-Az a 3cm meg szerintem inkább 3mm lesz,de a lényeg hogy próbálkozni kell a távolságokkal(jeladó+mágnes és jeladó+óra).
-Nálam pld a küllõmágnes 7cm-re van a küllõanyától nézve.
-Én úgy végeztem a beállítást hogy lementem tekerni és addig variáltam a beállításokat amig nem lett jó ez kb 20 perc.

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10.714 hozzászólás

Sziasztok!

Vettem egy Ciclomaster 4.2-est, pulzusmérõvel. Felraktam a bal telóra, az érzékelõt + mágnes kb. a kerék sugarának a feléhez. Beállítottam a kerékméretet, de kijelzõ nem mér, folyamatosan 0km/h-t mutat. Az adóvevõjét kicsit ferdén be kellett forgatnom, a leírás szerinti max. 3cm miatt. Igaz, hogy még nem mentem vele, csak forgattam a kereket, de gondolom így is kéne vmit mutatnia. Mi lehet a gond? Rosszul állítottam be valamit?

ha rádiós a jeladó és az óra közti kapcsolat, akkor: a kormányon is bal oldalon kell lennie az órának és a jeladónak is.
vagy
próbáld meg még közelebb tenni az érzékelõt a mágneshez.

Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu

N3gro

N3gro

vendég

• fórumtag
  • 51 hozzászólás
Sziasztok!

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.272 hozzászólás

i.olyanom van, és ha nem kell pulzus, akkor kb a legjobb a magasságot is mérõ órák közül.

ez természetesen a drótosra vonatkozott
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.821 hozzászólás

CM 2.2 van a melóba járós bringámon. Lábfordulatot nem méri, ellenben tényleg jó a háromsoros kijelzõ. A jeladó viszont katasztrófa, jóformán használhatatlan (a rögzítõje olyan vacak, hogy szétforgácsolódik a kezedben...). Nekem egy õsrégi cateye mágnessel sikerült kompenzálni a dolgot, azóta vígan mûködik.
Bringa Butikban vettem, ott kedvedre kipróbálhatod, nyomogathatod :)

Külön kell megvenni a lábfordulat mérõ készletet hozzá.

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.280 hozzászólás
  • LocationTahitótfalu (ritkán Ózd)
Eccer aszonta valaki, hogy kb. Polar-VDO-Sigma a top3. Többi ezután. Bár butikosok Cateye-ra esküsznek. Állítólag kb. tetszõleges szériából 0 db hibás / romlik el.

Vegyipari Technikus, Biológia Tanár, Specialized Epic Marathon, Lumix G80, Golden retrievers

epinefrin

epinefrin

vendég

• fórumtag
  • 224 hozzászólás

Én CM2.2-õt néztem ki. Vezetékes, én mást nem is vennék, de az is szempont nálam, hogy olyan órát szeretnék, ami úgy tud lábfordulatot mutatni, hogy közben más adatot is láthassak, és ezt más óra ebben a kategóriában, tudomásom szerint nem tudja.

CM 2.2 van a melóba járós bringámon. Lábfordulatot nem méri, ellenben tényleg jó a háromsoros kijelzõ. A jeladó viszont katasztrófa, jóformán használhatatlan (a rögzítõje olyan vacak, hogy szétforgácsolódik a kezedben...). Nekem egy õsrégi cateye mágnessel sikerült kompenzálni a dolgot, azóta vígan mûködik.
Bringa Butikban vettem, ott kedvedre kipróbálhatod, nyomogathatod :)

"Embernek lenni nagy betegség. És gyógyíthatatlan is" (Rejtõ Jenõ)

- - -> LOVAK <- - -