Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Sebességmérõk

* * * * * 1 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
1986 hozzászólás a témában

kipage

kipage

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.954 hozzászólás
érthetõ, a rossz mindíg beleég az emberbe. Én is így voltama Cateye Strada órámmal. Elõtte totál Cateye fun voltam, volt mity2 esem, mity 8asom, Tomo xc-m, aztán jött a Strada, amit sikeresen elvesztettem tekerés közben, mert letörött a rögzítõbigyula az óráról. (nem feszegettem kb 10szer vettem le tettem bele, nem is estem) Azóta soha Cateye.

Ellenben nem gyõzködni akarlak, de az új Sigmákon átdolgozták a teljes jelátviteli-vevõ rendszert, állítólag sokkal pontosabb és nem zavar be neki más készülék. Én Sigmára váltottam a Cateye korszak után, eddig totál elégedett vagyok vele, azért megfontolnám a Rox ot.

:)

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.272 hozzászólás
edge 500
Edge 500 HRM+GSC10 | Navi-Gate Kft.

vdo Z3-ról elég mérvadó vélemények voltak igen negatívak.
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

enté

enté

titanium freak

• fórumtag
  • 7.605 hozzászólás
VDO Z3

"Some people say I'm a titanium freak - it's okay... I am."

"The titanium is the nicest way to reducing the carbon bikeprint."
[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.821 hozzászólás

Bloke: Sigma Rox?

Az a bajom a Sigmával, hogy volt pulzusmérõm és valami botrányosan szar volt. Nézegettem a Roxot, árban is elég jó, de hát a rossz tapasztalatot nehéz elfelejteni.

kipage

kipage

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.954 hozzászólás
Bloke: Sigma Rox?

cindercone82

cindercone82

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.530 hozzászólás
Kb 1 hete szereztem be egy VDO A8-as órát, egy kis visszajelzés a tapasztalatokról:
-Az óra nagyon jól olvasható, kellõen kontrasztos kijelzõvel rendelkezik. Jó nagfy számok vannak rajta.(polarizált napszemcsiben látni egy kis foltot a kijelzõn de nem zavaró)
-A gombokat elég erõteljesen kell nyomkorászni, kesztyûben elég nehézkes.
-A konzol nagyon jól passzol a kormányra és a kormányszárra is (nem kell csavar csaj kábelkötegelõ és coki)
-A konzolból a vezeték elég érdekesen jön ki (kb derékszögben) szerintem ez a konstrukció gyenge pontja.

Minden bonyolult problémának van egy egyszerû, világos és rossz megoldása.

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.821 hozzászólás
Segítsetek választani, mert nem tudom, me volna a legjobb megoldás. Lemerült a polar pulzusmérõm jeladójában az elem, meg amúgyis a legalapabb modell, lecserélném. A kilométerórám is kezd meghalni, az is megérett a cserére, és szeretnék lábfordulat mérést is. Nekem három megoldás jutott az eszembe, az elsõ, hogy veszek egy Polar futóórát (RS 300), mivel az alap kerékpáros órákról nem sok jót hallottam, és ez mellé egy vezetékes lábfordulatmérõs Ciclosport CM 2.2-õt, mert ez egy jó vételnek tûnik. Ebbõl az összegbõl viszont már majdnem vehetnék, külföldrõl, egy Polar CS600-at, ami mindent tud egyben, 2.4 ghz-es jelátvitellel. Harmadik megoldás volna a Cateye v3, ami szintén 2.4 ghz-es, viszont butább a polárnál, de a három közül ez volna a legolcsóbb megoldás. Egyéb ötleteket is szívesen hallok.

repasibalint

repasibalint

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.627 hozzászólás
tegnap kipróbáltam a Sigma BC 1609 STS órát.nem mentem vele sokat,de eddig tetszik.egyszerûen lehet felszerelni,végre már lehet gyors kötözõvel is,a gumigyûrûs eléggé gagyi megoldás,a réginél kb havonta cseréltem a gyûrût,mert elszakadt.ja,és amit adnak hozzá teleszkóphoz nem is jó,kicsit nagyon rövid.a DTS-es óránál már megszoktam,hogy legalább egy 15 perc míg beállítom,ennél gyakorlatilag nem is kell állítás.felraktam,aztán ennyi.ami eddigi negatívum:a mágnest egy ilyen kis mûanyag cuccal lehet felrakni,ami nem néz ki valami stabil megoldásnak.a hõmérsékletet nem méri igazán pontosan,tegnap a 20 fok helyett 28-at mért,de ez legyen a legnagyobb probléma.

Big30

Big30

törzsvendég

• fórumtag
  • 522 hozzászólás
[quote name='zeezoltano']Cyclosport hajtókarmágnese 2.8 mm felrakva a helyére, lemértem.

Amit zeezoltano ajánlott jobb mint amit én javasoltam, mivel a cateye 5mm/most mértem, illetve ezt reszelni is kéne/
link:
-- Bikemarket.hu -- CICLOSPORT

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6.068 hozzászólás
Cyclosport hajtókarmágnese 2.8 mm felrakva a helyére, lemértem.
http://picasaweb.goo...oltan/20100424#
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

Big30

Big30

törzsvendég

• fórumtag
  • 522 hozzászólás

Leszedtem a magasító adaptert is. És úgy sem fér el.

Szerintem mágnesbõl bármilyet használhatsz, pl ennek levágod a hátsó részén a menetet, kicsit megreszeled, hogy sík felületû legyen, aztán felragasztod a bal hajtókarra./ha rendesek a boltban meg is csinálják neked/ Bármelyik bicajboltban kapsz ilyet./kicsit sufni tuningnak tûnhet..de a cél érdekében.../

link:
Cateye k

gandros

gandros

törzsvendég

• fórumtag
  • 305 hozzászólás
Leszedtem a magasító adaptert is. És úgy sem fér el.

Big30

Big30

törzsvendég

• fórumtag
  • 522 hozzászólás

sziasztok
Van egy kis problémám ami megoldásra szorul.
Van egy km órám amin van pedálfordulat mérés. Mikor pedálforudlat-mérõ szenzort felszerelem a váz megfelelõ helyére, akkor nincs akkor elég hely a hajtókar és a szenzor között, hogy beférjen közé a mágnes. Találkozott már valaki ilyen problémával? Hogy lehet ezt orvosolni? Lehet egyáltalán?
A km óra egy ROX9.0

A mágnesen van egy "magasító adapter" ezt leszedted róla?

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.821 hozzászólás

sziasztok
Van egy km órám amin van pedálfordulat mérés. Mikor pedálforudlat-mérõ szenzort felszerelem a váz megfelelõ helyére, akkor nincs akkor elég hely a hajtókar és a szenzor között, hogy beférjen közé a mágnes. Találkozott már valaki ilyen problémával? Hogy lehet ezt orvosolni? Lehet egyáltalán?
A km óra egy ROX9.0

Megpróbáltad több ponton is?

gandros

gandros

törzsvendég

• fórumtag
  • 305 hozzászólás
sziasztok
A km óra egy ROX9.0

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs
gpses mobil? :)

HEX77

HEX77

vendég

• fórumtag
  • 136 hozzászólás
Köszi! Sajna az ára túllépi azt a keretet amit erre szántam.
Viszont tegnap az Aldi-ban elémugrott egy Crane Duathlon sportóra (9k huf) ami tudja ezt a funkciót is, ráadásul pulzusmérõs és futáshoz is lehet használni. Meg is vettem, remélem beválik!

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.821 hozzászólás
Pl. Cateye v2c

HEX77

HEX77

vendég

• fórumtag
  • 136 hozzászólás
Tud valaki olyan sebességmérõröl amiben van részidõmérés? Szeretném tudni, hogy egy adott táv szakaszait mennyi idõ alatt teljesítettem. Voltam egy bringaboltban de ott nem tudnak olyan órárol amely ezt tudná. Ez ennyire marginális igény lenne? :(

husevotelefonfulke

husevotelefonfulke

visszatérő

• fórumtag
  • 2.368 hozzászólás
Blackburn sebességmérõkkel kapcsolatban van már valakinek tapasztalata?