Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Sebességmérõk

* * * * * 1 votes

• Please log in to reply
1986 replies to this topic

erre

erre

vendég

• fórumtag
  • 28 posts

Akkor egy rövid bezsámoló a ROX 9.0-ról.
Felszerelése egyszerû, adnak hozzá gyorskötözõt és gumigyûrûket is. Nekem csak a pedálfordulat méréssel volt bajom, mert a gyári mágnes túl nagy volt és hozzáért a szenzorhoz, ezért vettem egy sima mágnest és azt ragasztottam fel kétoldalú ragasztóval a hajtókarra.
Használata pofon egyszerû. Felsõ gombok a fõmenûben való lépésekre valók, az alsó gombok a menün belüli navigációra jók és van egy külön gomb ami a mentést indítja, állítja le, vagy egy way-point -ot jelölsz meg.
A kijelzõje sokat mondó: pillanatnyi pulzus, pillantnyi magasság, pedálfordulat, emelkedés/lejtés szöge, sebesség, + 10 egyénileg beállítható információ jelentíhatõ meg az alsó sorban (pl, napi km, tekerés ideje, átl pulzus és millió más funció közül állíthatod be mi legyen az a 10 amit ilyenkor látni akarsz.)
A kiértékelõ része nagyon jó! Maximálisan igényes. Komplett elemzésre megfelelõ. Az órán be lehet állítani, hogy hány mp-es legyen a mintavételezés gyakorisága (5mp, 10mp...) Nekem 5mp-re van beállítva és így 13 órát tud menti. A megjelentítés 1 diagrammon látható, amire Te választhatod ki, hogy mit akarsz látni. (sebesség, szintmagasság, pulzus, hõmérséklet stb). A kiértékelés részt nem részeletezem jobban, mert nagyon sok lehetõséget nyújt.
Ami biztos, az óra nagyszerû! nem bántam meg, hogy ezt vettem, rengeteg infót mutat ki egyszerre, úgy hogy nem kell hozzá gombokat nyomkodni.

Szia!

Köszönöm szépen, hogy megosztottad a tapasztalataidat. Igaz én csak Rox 8.0 -án gondolkodtam, de a te beszámolód után erõsen gondolkodom, hogy inkább Rox 9.0 -ra nevezzek e be.
Még egyszer köszönöm

gandros

gandros

törzsvendég

• fórumtag
  • 305 posts
Akkor egy rövid bezsámoló a ROX 9.0-ról.
Felszerelése egyszerû, adnak hozzá gyorskötözõt és gumigyûrûket is. Nekem csak a pedálfordulat méréssel volt bajom, mert a gyári mágnes túl nagy volt és hozzáért a szenzorhoz, ezért vettem egy sima mágnest és azt ragasztottam fel kétoldalú ragasztóval a hajtókarra.
Használata pofon egyszerû. Felsõ gombok a fõmenûben való lépésekre valók, az alsó gombok a menün belüli navigációra jók és van egy külön gomb ami a mentést indítja, állítja le, vagy egy way-point -ot jelölsz meg.
A kijelzõje sokat mondó: pillanatnyi pulzus, pillantnyi magasság, pedálfordulat, emelkedés/lejtés szöge, sebesség, + 10 egyénileg beállítható információ jelentíhatõ meg az alsó sorban (pl, napi km, tekerés ideje, átl pulzus és millió más funció közül állíthatod be mi legyen az a 10 amit ilyenkor látni akarsz.)
A kiértékelõ része nagyon jó! Maximálisan igényes. Komplett elemzésre megfelelõ. Az órán be lehet állítani, hogy hány mp-es legyen a mintavételezés gyakorisága (5mp, 10mp...) Nekem 5mp-re van beállítva és így 13 órát tud menti. A megjelentítés 1 diagrammon látható, amire Te választhatod ki, hogy mit akarsz látni. (sebesség, szintmagasság, pulzus, hõmérséklet stb). A kiértékelés részt nem részeletezem jobban, mert nagyon sok lehetõséget nyújt.
Ami biztos, az óra nagyszerû! nem bántam meg, hogy ezt vettem, rengeteg infót mutat ki egyszerre, úgy hogy nem kell hozzá gombokat nyomkodni.

erre

erre

vendég

• fórumtag
  • 28 posts
köszi

boti

boti

vendég

• fórumtag
  • 111 posts

VDO Z3 + vagy Rox 9.0 van valakinek?
Az érdekelne, hogy a Pc -s softwear mennyire használható és mennyire szemléletesek?

Nincs egyik sem de az software nem softwear.

erre

erre

vendég

• fórumtag
  • 28 posts
VDO Z3 + vagy Rox 9.0 van valakinek?
Az érdekelne, hogy a Pc -s softwear mennyire használható és mennyire szemléletesek?

erre

erre

vendég

• fórumtag
  • 28 posts

számomra mértékadó vélemények alapján azt mondanám a z3-at inkább ne.

a rox9 rõl nem tudok se + se -

Na ez jól alakul :) Eddig azt hittem, hogy a Sigma az inkább nem.
Valaki tapasztalatokkal? 2-t nem veszek ! :)

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,272 posts

Sziasztok!

Segítségetkre lenne szükségem, mert sebességmérõ vásárlás elött állok és nem tudom melyiket vegyem. Vonatkoztassunk el az ártól elsõ lépésben.
A két készülék amik között vergödöm: Sigma Rox 8.0 vagy VDO Z3
Sigma van valakinek? Errõl még véleményt nem hallottam senkitõl.

számomra mértékadó vélemények alapján azt mondanám a z3-at inkább ne.

a rox9 rõl nem tudok se + se -
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

erre

erre

vendég

• fórumtag
  • 28 posts
Szia!

Mik a tapasztalatok a készülékkel? Én most készülök venni egy rox 8.0 -at, de az ua. mint a 9.0.

sziasztok
Van egy kis problémám ami megoldásra szorul.
Van egy km órám amin van pedálfordulat mérés. Mikor pedálforudlat-mérõ szenzort felszerelem a váz megfelelõ helyére, akkor nincs akkor elég hely a hajtókar és a szenzor között, hogy beférjen közé a mágnes. Találkozott már valaki ilyen problémával? Hogy lehet ezt orvosolni? Lehet egyáltalán?
A km óra egy ROX9.0

erre

erre

vendég

• fórumtag
  • 28 posts
Sziasztok!

Segítségetkre lenne szükségem, mert sebességmérõ vásárlás elött állok és nem tudom melyiket vegyem. Vonatkoztassunk el az ártól elsõ lépésben.
A két készülék amik között vergödöm: Sigma Rox 8.0 vagy VDO Z3
Sigma van valakinek? Errõl még véleményt nem hallottam senkitõl.

Tamoo

Tamoo

vendég

• fórumtag
  • 191 posts
Akkor a ciclosport az esélyes, az a legolcsóbb + elég sok mindent tud. 4.4A-t néztem ki. Akkor ezek szerint nem érdemes alább adni.
Most van egy 4.2, ahogy nézem ugyan az a tartókonzolja, használhatnám két bringán, csak maradna egy fölös órám amit nemigen vesz meg senki érzékelõ nélkül. (érzékelõt meg kb. ugyan annyi venni mint amennyiért max eladhatnám órával)

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13,648 posts
Ciclosport, Cateye, VDO....ezek vannak emberi árban kb....ebbõl a Ciclo 16, a másik kettõ 24 körül mozog onlány

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,272 posts

10e környékén tud valaki olyan órát, ami mér magasságot/szintemelkedést ? Vagy felejtsem el.
(16 alatt nemigazán találtam)

ha normális cuccot akarsz akkor felejtsd el
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6,068 posts
talán az aldiban és társai
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

Tamoo

Tamoo

vendég

• fórumtag
  • 191 posts
10e környékén tud valaki olyan órát, ami mér magasságot/szintemelkedést ? Vagy felejtsem el.
(16 alatt nemigazán találtam)

SokadikX

SokadikX

törzsvendég

• fórumtag
  • 695 posts

Sziasztok.

Gondolom páran rendelkeznek VDO X1-essel. Nos, a kérdésem az lenne, hogy tapasztaltatok e olyat, hogy az óra feltéve a konzolra nem teljesen merõleges a kormányra? Kormányra igazából nem is kell felszerelni, látszik magától, hogy "eláll". Másik, hogy szerintetek melyik jobb/használhatóbb stb? Egy cyclo CM 2.2, vagy a VDO X1?

Nekem X2-esem van, de csak akkor tapasztaltam ilyet, amikor a kormányon a stucni mellé szerelve kicsit lecsúszott a kormány vastag részérõl az egyik rögzítõje. :)

czanga

czanga

törzsvendég

• fórumtag
  • 563 posts
Sziasztok.

Gondolom páran rendelkeznek VDO X1-essel. Nos, a kérdésem az lenne, hogy tapasztaltatok e olyat, hogy az óra feltéve a konzolra nem teljesen merõleges a kormányra? Kormányra igazából nem is kell felszerelni, látszik magától, hogy "eláll". Másik, hogy szerintetek melyik jobb/használhatóbb stb? Egy cyclo CM 2.2, vagy a VDO X1?

jdg

jdg

újonc

• fórumtag
  • 5 posts
Huh, 4200 Ft.. majdnem egy új óra ára :) Asszem marad a sufni, köszi.

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,821 posts

Sziasztok,
Nekem most egy Cateye mity8-am van (száz éves) amit nagyon szeretek, egyetlen gondom van vele... nem tudom felrakni a stucnira, csak a kormányra. Létezik ehhez az órához olyan konzol amivel "elfordítva" is fel lehet rakni? Vagy más órában kell gondolkodnom?

Létezik
Cateye vezet
de ha nem zavar a sufnituning kinézet, a mostanit is fel tudod tenni két kábelkötegelõvel (én legalábbis így csináltam amatõr kupa idõfutamon, mert a kormányon nem volt hely)

jdg

jdg

újonc

• fórumtag
  • 5 posts
Sziasztok,
Nekem most egy Cateye mity8-am van (száz éves) amit nagyon szeretek, egyetlen gondom van vele... nem tudom felrakni a stucnira, csak a kormányra. Létezik ehhez az órához olyan konzol amivel "elfordítva" is fel lehet rakni? Vagy más órában kell gondolkodnom?

kipage

kipage

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,954 posts
Jah meg ittvan ez a Sigma, ez mindent tud végül is. Errõl van menettapasztalata egy barátomnak, ha érdekel kifaggatom milyen az óra.

BikeFun - SIGMA - Computer - - Computer SIGMA 2010 BC 1909 HR