Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Sebességmérõk

* * * * * 1 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
1986 hozzászólás a témában

Montifan

Montifan

törzsvendég

• fórumtag
  • 277 hozzászólás

Rövid leírás
DELPHI 5.0 (vezeték nélküli + pulzusmérõ + pedálfordulatszámmérõ vezetékes). Háttér világítás.
Ezt az általad linkelt oldalról másoltam be

Azt olvastam én is, hogy a computer maga képes mérni ezt a kettõt pluszba, csak azt nem tudom, hogy adnak-e hozzá kelléket is (pl. pedálhoz szenzort, pulzusmérõhöz mellpántot).

Ugyanezt néztem ki. Mennyire tudsz angolul? Mert pulzusmérõs topicban linkeltek nekem, amiben nem sok jót írnak róla.
Blackburn Delphi 6.0 Reviews | 5 reviews | Buzzillions.com

Szerintem gyûjts te is egy picit még (nem tudom mennyid van) és vegyél Polar CS100N-t. Az már bizonyított.
POLAR CS100N | POLAR | www.zerge.info

De az a 6.0 én meg az 5.0-t néztem ki:) de köszi, ez a polar is jól néz ki, csak ennyit nem szeretnék kiadni érte.

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6.068 hozzászólás
Rövid leírás
DELPHI 5.0 (vezeték nélküli + pulzusmérõ + pedálfordulatszámmérõ vezetékes). Háttér világítás.
Ezt az általad linkelt oldalról másoltam be
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

Dormi

Dormi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.125 hozzászólás

Szerintetek ez az óra milyen? Adnak hozzá pulzusmérõt és pedálfordulatszámmérõt vagy azt külön kell venni?

Ugyanezt néztem ki. Mennyire tudsz angolul? Mert pulzusmérõs topicban linkeltek nekem, amiben nem sok jót írnak róla.
Blackburn Delphi 6.0 Reviews | 5 reviews | Buzzillions.com

Szerintem gyûjts te is egy picit még (nem tudom mennyid van) és vegyél Polar CS100N-t. Az már bizonyított.
POLAR CS100N | POLAR | www.zerge.info

Montifan

Montifan

törzsvendég

• fórumtag
  • 277 hozzászólás
Szerintetek ez az óra milyen? Adnak hozzá pulzusmérõt és pedálfordulatszámmérõt vagy azt külön kell venni?

Ronin

Ronin

törzsvendég

• fórumtag
  • 844 hozzászólás

Ronin mivel garanciális vidd vissza!

Megvárom a legközelebbi rosszalkodást amikor kimerevedik a pillanatnyi magasság és úgy viszem vissza a boltba, hogy lássák mi a bajom. Garancia érvényesítésétõl csak amiatt tartok, hogy már a legelsõ napon kiejtettem a kezembõl, minek nyoma picit látszik is az óra szélén ahol földet ért. Utána gond nélkül mûködött egészen az utóbbi hetekig. Eleinte azt hittem, hogy gyenge az elem, de ezt mára már kizártam, attól tartok kifogtam egy selejtes darabot.

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6.068 hozzászólás
Ronin mivel garanciális vidd vissza!
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

Ronin

Ronin

törzsvendég

• fórumtag
  • 844 hozzászólás
Sporttársak!
Van egy alig 3 hónapos Ciclosport 8.3A órám. A problémám vele az, hogy ma már harmadszor fordult elõ vele az a jelenség, hogy a magasságmérés egész egyszerûen "lefagy" és ilyenkor lejtés/emelkedést sem mér. Volt hogy menet közben vettem észre, hogy nem méri sem a pillanatnyi magasságot sem a szintet, pedig addig mûködött, hiszen induláskor nulláztam. A kijelzõ ma reggel is mutatott egy bizonyos magasságot, de ahogy elindultam felfelé semmit nem mért, ugyanazt az értéket mutatta végig. A problémát az oldotta meg, hogy kivettem az elemet majd vissza is tettem, innen elindult a mérés, viszont minden addigi érték le is nullázódott, hogy a franc vigye el már az egészet. Szóval, ez már harmadszor fordult elõ alig 3 hónap alatt.

Akinek hasonló órája van produkálta már az enyémhez hasonló lefagyást? Mi a búbánatot lehet ez ellen tenni? Marhára bosszant, mert pont az altimeter miatt vettem ezt a típust, de hogy állandóan az elemet rakosgassam ki meg be, ettõl már kezd felforrni az agyvizem. A sebességmérés viszont ettõl függetlenül mûködik.

savanyugabi

savanyugabi

bentlakó

• fórumtag
  • 6.707 hozzászólás
vdo jócska!
lehet, megtojatom asszonnyal a nyulat szülinapomra!
ez a digitális kódolásnemzavarás mennyire mûxik?

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.272 hozzászólás
-- Bikemarket.hu -- Cateye

BikeFun - SIGMA - Computer - - Computer SIGMA 2010 BC 1009 STS

»» boneshaker ««

»» boneshaker ««

én ezekbõl a márkákból válogatnék
van egyszerûbb/olcsóbb a vdonak, de analog, és azok tudnak érdekes produkálni (pl szobában állva 120-al mész :))
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

savanyugabi

savanyugabi

bentlakó

• fórumtag
  • 6.707 hozzászólás
üdv
tippet kérnék a lehetõ legegyszerûbb, strapabíróbb kábelmentes órára
nem kell 1000 funkció, csak mérjen tisztesen

pauly

pauly

vendég

• fórumtag
  • 90 hozzászólás
Hm,lehet hogy tényleg jobb lett volna ha inkább veszek egy ilyet 1 ezresért,mint cateye-t 5 ezerért,ráadásul ez még többet is tud :) Lehet hogy tényleg semmivel se jobb a cateye pl...

Ðani

Ðani

újonc

• fórumtag
  • 4 hozzászólás
Én Crivit Sports seb. mérõt használok, rengeteg funkciója van. A hõmérõje kicsit pontatlan ugyan, 3°C -al többet mutat, viszont a többi funkciója, ha pontosan be van lõve tökéletes, és csak 990Ft -volt. =) Egy oldalon hasonlítás képpen vett egy srác egy Crivit -et, és egy Cateye Microm -t, semmivel sem volt különb, és 10ed annyi pénzért.

Így néz ki: Feltöltött kép

Funkciók:

Sebesség (pillanatnyi/átlagos/maximális)
Sebesség összehasonlítás
Automatikus Start/Stop
Napi megtett kilóméter (állítható)
Összes megtett kilóméter (2bringához is használható)
Menetidõ

Hõmérséklet (pillanatnyi/min./max.)
Óra (12/24)
Kalóriafogyasztás
Zsírégetés
Idõzítõ

Én azt mondom, ennyi pénzért bõven jó, és tényleg semmivel sem rosszabb mint a neves gyártók, milliós órái.. Azoknál csak a márkanevet, meg talán azt az 1-2 különleges funkciót fizeted meg, ami az olcsóbbakban nincs..
Ez a kis cucc napelemmel is fel van szerelve, szóval az elemet sem eszi annyira, egyetlen hátránya talán hogy vezetékes, többet igazából nem nagyon tudok. Stabil, nem repül le fékezésnél, ugra-bugránál, hegymenetnél stb. Jól bírja az esõt, meg a vizet is.. Ettõl függetlenül nem búvárkodásra van kitalálva.. :D Egyszóval, szerintem megéri. Ár/érték aránya verhetetlen. =)

trindem

trindem

vendég

• fórumtag
  • 29 hozzászólás
Kösz, ez még nem jutott eszembe!
TRINDEM World Traveller

DaniKing

DaniKing

törzsvendég

• fórumtag
  • 622 hozzászólás

Igen, én is így gondoltam valahogy, de azért nem adom fel....
Hátha találok még majd valamilyen alkatrészt... Vagy csináltatok, mert ehez egy speciális négyszöges végû bovden kell, de olyat sajnos még nem találtam :(
Ja, és ha valaki tud a mechanikus sebességmérõrõl valami infót, akkor megköszönném ha írnátok (akár privátba is)!

Pl én megpróbálnék egy Simsonhoz(vagy valami hasonló régi motorhoz) való kilóméteróra-spirált, hátha jó bele.

trindem

trindem

vendég

• fórumtag
  • 29 hozzászólás

ezek kb ilyen 80-as évek végéig voltak divatba utána jóttek a "qwartz órák". nálunk valami ndk csodát lehetett kapni.
szal sztem valami isten háta mögötti kis település vegyesboltjában elképzelhetõ hogy porsodik a polcon 20 éve, de amúgy sztem kizárt hogy beszerezhetõ lenne.

Igen, én is így gondoltam valahogy, de azért nem adom fel....
Hátha találok még majd valamilyen alkatrészt... Vagy csináltatok, mert ehez egy speciális négyszöges végû bovden kell, de olyat sajnos még nem találtam :(
Ja, és ha valaki tud a mechanikus sebességmérõrõl valami infót, akkor megköszönném ha írnátok (akár privátba is)!
TRINDEM World Traveller

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.272 hozzászólás

Sziasztok!

Nagyapámnál, egy dobozban találtam egy csomó bringás cuccot, köztük sebességmérõt is! Csakhogy ez bovdennel lenne összekötve az aggyal, a sebességet egy mutató mutatja, a megtett utat pedig egy számláló. Márkája/típusa (?) Pit 80, és 28"-as kerékre jó. Kérdésem az lenne, hogy tud-e valaki ilyen vagy ehez hasonló mechanikus sebességmérõkrõl? Árulnak ma még ilyeneket? Se a mérete, se a tömege nem kicsi, de nekem nagyon bejött...:)

ezek kb ilyen 80-as évek végéig voltak divatba utána jóttek a "qwartz órák". nálunk valami ndk csodát lehetett kapni.
szal sztem valami isten háta mögötti kis település vegyesboltjában elképzelhetõ hogy porsodik a polcon 20 éve, de amúgy sztem kizárt hogy beszerezhetõ lenne.
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "

trindem

trindem

vendég

• fórumtag
  • 29 hozzászólás
Sziasztok!

Nagyapámnál, egy dobozban találtam egy csomó bringás cuccot, köztük sebességmérõt is! Csakhogy ez bovdennel lenne összekötve az aggyal, a sebességet egy mutató mutatja, a megtett utat pedig egy számláló. Márkája/típusa (?) Pit 80, és 28"-as kerékre jó. Kérdésem az lenne, hogy tud-e valaki ilyen vagy ehez hasonló mechanikus sebességmérõkrõl? Árulnak ma még ilyeneket? Se a mérete, se a tömege nem kicsi, de nekem nagyon bejött...:)
TRINDEM World Traveller

blueshark

blueshark

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.190 hozzászólás

Elem feszültsége? Az én 2006-osom 2,8 voltnál viselkedett így, elemcsere (új 2032, névlegesen 3, mérve 3,2 volt) helyrehozta.

kipróbálom, köszi
Team Heavy Pedal - Szeged

A tehetség az, amikor többet tudsz, mint amennyit tanultál.

gren_tamas

gren_tamas

törzsvendég

• fórumtag
  • 696 hozzászólás

Olyan problémával küzdök, hogy van egy Sigma Dts 1106-os órám, és az óra nem kapja meg a jelet és amikor forog a kerék ill. berakom a tartójába akkor a kijelzörõl eltûnik minden, majd késõbb visszajön. Van valamilyen ötlet mi lehet a hiba?

Elem feszültsége? Az én 2006-osom 2,8 voltnál viselkedett így, elemcsere (új 2032, névlegesen 3, mérve 3,2 volt) helyrehozta.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.272 hozzászólás
Elvtársak !

aki itthon vett sigma rox -ot (8-9 mindegy) magyar nyelvû leírás csak az a vázlatos van benne amit a bikefun oldalról is le lehet tölteni, vagy van bõvebb ?

köszi