Jelentkezz be Regisztrálj

Sebességmérõk
Posted 2010. December 27. - 22:53

A tapi képernyõs cuccok így túrázásra nekem nem jönnek be, ezzel +egy térképpel mindenütt jó vagyok
Telefont meg telefonálásra használom.
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!
Posted 2010. December 27. - 22:37

2010-et írunk.
Egy rendes GPS-ben van barommetrikus magasság mérés, ami akár kikapcsolt állapotban is képes mintát vételezni, kettõs üzemmódban mûködni stb.......
(Ugye a track rögzítés, és utólagos elemzésrõl nem is beszélve)
Nehogy már pontosabb legyen nála egy km óra.
gyanitom nem veletlenul raktak bele azt a barometert

az edge 800-at megnézem majd, az elég ígéretes, a 605/705 duó nem tetszik.
kesztyuben praktikus az erintokijelzo?
aktualis info leolvasasokra amugy en az orat hasznalom, elemzesre, loggolasra meg a telot, ezert nem akartam gpst a bringara. ha eltevedek, sajna joval korulmenyesebb a garmin, mint egy oruxmap az androidon.
Posted 2010. December 27. - 22:34

Ezért jó a játék óra Gps-el így pontos a marad a szint mérés és az útvonal is is megmarad.
az edge 800-at megnézem majd, az elég ígéretes, a 605/705 duó nem tetszik.
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való
Posted 2010. December 27. - 22:26

Posted 2010. December 27. - 22:21

2010-et írunk.
Egy rendes GPS-ben van barommetrikus magasság mérés, ami akár kikapcsolt állapotban is képes mintát vételezni, kettõs üzemmódban mûködni stb.......
de akkor azért a jobb gps-ekben mégsem véletlenül van barometrikus mérés is

és érdekes mód az a játék óra amikor a szokásos körömet tolom, (450 m szint van benne) 50 bõl 50 szer +-5 m re azonos szintet hoz , a gps rõl (nincs benne barometrikus) ez korántsem mondható el.
ettõl persze szeretem a gps-t, -fõleg naplózási célból - csak az órának jobban hiszek.
Posted 2010. December 27. - 20:29

a gps aktualis magassagmerese szvsz nem eri el a felszini poziciomeghatarozas pontosagat. ami lehet 10-20m kicsit rosszabb vetelnel. most par mintavetelnel ilyen differenciaval, eleg durva elterest irhat a vegere
ilyen szempontbol jobb a barometrikus.
de meg mindig a pontos magassagterkep + gps kombo a legjobb szvsz.
2010-et írunk.
Posted 2010. December 27. - 19:46

GPS, és antenna függõ.
De én még így is a GPS-nek hiszek, mint egy "játék" órának.
GPS legalább jobban saccol:D:D
a gps aktualis magassagmerese szvsz nem eri el a felszini poziciomeghatarozas pontosagat. ami lehet 10-20m kicsit rosszabb vetelnel. most par mintavetelnel ilyen differenciaval, eleg durva elterest irhat a vegere

de meg mindig a pontos magassagterkep + gps kombo a legjobb szvsz.
Posted 2010. December 27. - 19:13

engem a gps állandóan 131 méterre tesz itthon, és kell vagy 3 km (a magára találás után) mire rájön hogy 105 körül kéne lennie. de pap rétre is mutatott már vagy 6 féle értéket
GPS, és antenna függõ.
De én még így is a GPS-nek hiszek, mint egy "játék" órának.
GPS legalább jobban saccol:D:D
Posted 2010. December 27. - 18:27

Ha már ennyire tudományos alapon közelítjük meg a témát:
Fldmrsi s Tvrzkelsi Intzet (FMI)
GNSS Szolgáltató Központ
hol talalok itt magassagpontokat?
Posted 2010. December 27. - 18:13

Én speciel ezért szeretem a Garmin edge 500 at amerre járok bárhol kinevezhetek magasság pontokat pl Nagykopasz 560m ha áthaladok rajta az órával akkor korrigálja a magasságot
onnantol meg egy kopesre vagyok az utvonaltervezos gpstol

Posted 2010. December 27. - 17:42

nalam is epp igy lehet magassagokat allitani - de ezeknel a modszereknel sajna tudni kell a kiindulasi pont magassagat. tehat ha elmegyunk x helyre a bakonyba, akkor nehez kikeresni. a gps siman teved akar tobbtiz metereket az aktualis magassag kijelzesnel. persze ez a szintemelkedes merest nem befolyasolja, csak igy idegesito, hogy van egy folyamatosan kinnlevo ertek, ami hulyesegeket mutat
Ha már ennyire tudományos alapon közelítjük meg a témát:
Fldmrsi s Tvrzkelsi Intzet (FMI)
GNSS Szolgáltató Központ
Posted 2010. December 27. - 16:14

Posted 2010. December 27. - 15:13

Menj be a legközelebbi, leggyagyibb bicóboltba, vegyél egy küllõmágnest, vedd ki a mágnest a mûanyag tartójából, és azt ragaszd fel a hajtómûre a dupla oldalú ragasztóval.
Ha új helyre mész akkor keress rá a neten a szintrajzra és ott találsz megközelítõ magasságokat. Ha pedig messzire mész kocsival, vidd a GPS-t és az megmondja hány méteren vagy.
kullomagnesem van, de az joval vastagabb, szvsz elhagynam siman

Posted 2010. December 27. - 15:13

Menj be a legközelebbi, leggyagyibb bicóboltba, vegyél egy küllõmágnest, vedd ki a mágnest a mûanyag tartójából, és azt ragaszd fel a hajtómûre a dupla oldalú ragasztóval.
Ha új helyre mész akkor keress rá a neten a szintrajzra és ott találsz megközelítõ magasságokat. Ha pedig messzire mész kocsival, vidd a GPS-t és az megmondja hány méteren vagy.
engem a gps állandóan 131 méterre tesz itthon, és kell vagy 3 km (a magára találás után) mire rájön hogy 105 körül kéne lennie. de pap rétre is mutatott már vagy 6 féle értéket

Posted 2010. December 27. - 15:06

fel van ragasztva a magnes + kabelkotegelo
csak az a gond, hogy kb cm magassagu kis teglatest, ami raadasul el sem fer ott, ahova eredetileg szantak (a hajtokar fonakja), igy az oldalara rogzitettem. egy kis neodymium lapocskaval (1-2mm vastag, 1-2cm atmerovel), szvsz sokkal elegansabb lenne ragasztoval rarogzitve.
nalam is epp igy lehet magassagokat allitani - de ezeknel a modszereknel sajna tudni kell a kiindulasi pont magassagat. tehat ha elmegyunk x helyre a bakonyba, akkor nehez kikeresni. a gps siman teved akar tobbtiz metereket az aktualis magassag kijelzesnel. persze ez a szintemelkedes merest nem befolyasolja, csak igy idegesito, hogy van egy folyamatosan kinnlevo ertek, ami hulyesegeket mutat
Posted 2010. December 27. - 14:51

Szia!
Kétoldalú ragasztóval ragaszd fel a mágnest a hajtókarra és akkor nem lesz probléma.
Magasságállítás:
Nálam 3 féle képen lehet. (Sigma-nál)
1. A lakhelyem magasságát beállítom és álltalában onnan indulok. Egy mozdulattal lehet eljutni a menuben ehhez a ponthoz és mikor változik a légnyomás miatt a magasság, akkor csak ismételten aktiválom a lakásom magasságt és kész.
2. Vagy valahol aminek tudod a magasságát és erre állítod be a referenciaértéket
3. Légnyomás adatokat ísz be, ezt nem szoktam használni.
A magasságot reptér közelében lehet a legjobban beállítni, mert erre vonatkozóan találszu adatokat a neten, de a google-n is vannak olyan térképek ahol meg tudsz nézni magasságokat. Ha van GPS a kocsiban akkor szerintem az is tudja, hogy kiírja a magasságot.
fel van ragasztva a magnes + kabelkotegelo

Posted 2010. December 27. - 14:35

Posted 2010. December 27. - 14:34

az aktualisat a home alapjan lovi be, amugy setupbol kell allitani (a home alapjan itt is modositja, ha lefrissitem). hat nemtom van e ertelme allitgatni - 6h alatt kb 35 metert maszott el. egy fel napos turan, siman csal 10-20%ot.
vhol lattam amugy ilyen neodimium lapocskat... miert nem olyat lehet raragasztani a hajtomure? vhol keresek, sokkal praktikusabb, mint egy kabelkotegelovel ratakolt muagyag, amit lehet leverek vmikor.
Szia!
Kétoldalú ragasztóval ragaszd fel a mágnest a hajtókarra és akkor nem lesz probléma.
Magasságállítás:
Nálam 3 féle képen lehet. (Sigma-nál)
1. A lakhelyem magasságát beállítom és álltalában onnan indulok. Egy mozdulattal lehet eljutni a menuben ehhez a ponthoz és mikor változik a légnyomás miatt a magasság, akkor csak ismételten aktiválom a lakásom magasságt és kész.
2. Vagy valahol aminek tudod a magasságát és erre állítod be a referenciaértéket
3. Légnyomás adatokat ísz be, ezt nem szoktam használni.
A magasságot reptér közelében lehet a legjobban beállítni, mert erre vonatkozóan találszu adatokat a neten, de a google-n is vannak olyan térképek ahol meg tudsz nézni magasságokat. Ha van GPS a kocsiban akkor szerintem az is tudja, hogy kiírja a magasságot.
Posted 2010. December 27. - 14:26

Posted 2010. December 27. - 00:25

az aktualisat a home alapjan lovi be, amugy setupbol kell allitani (a home alapjan itt is modositja, ha lefrissitem). hat nemtom van e ertelme allitgatni - 6h alatt kb 35 metert maszott el. egy fel napos turan, siman csal 10-20%ot.
vhol lattam amugy ilyen neodimium lapocskat... miert nem olyat lehet raragasztani a hajtomure? vhol keresek, sokkal praktikusabb, mint egy kabelkotegelovel ratakolt muagyag, amit lehet leverek vmikor.
hajszál pontos nem lesz, de azért egy félnapos túrán nem fog 1-2 %nál többet csalni