Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Sebességmérõk

* * * * * 1 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
1986 hozzászólás a témában

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.821 hozzászólás
Most akkor melyik, ha wireless is meg vezetékes is? :)

hatalma

hatalma

vendég

• fórumtag
  • 19 hozzászólás
Köszi a tippeket, végül csak vezetékesre esett a választás, egy cateye velo wireless + lett a nyerõ. Ha valakit érdekel a dolog, akkor írok még róla a késõbbiekben. Üdv!

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.280 hozzászólás
  • LocationTahitótfalu (ritkán Ózd)
Én is ezt ajánlom. Vagy vezetékes (kb. semmi hátránya nincs a vezeték nélküliekhez képest, hacsak nem kell cadence meg pulzusmérés is), vagy egy minõségi, kódolt, megbízható wireless ami nem 10k.

Vegyipari Technikus, Biológia Tanár, Specialized Epic Marathon, Lumix G80, Golden retrievers

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs
vezetekes 1609... ebayen vmi 20 euro.

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.932 hozzászólás
nekem ezekkel a típusokkal konkrét tapasztalatom ugyan nincsen, de az echowell, a pro és a cytec az tuti nem valami elektronikai céget takar, szóval tõlük ilyesmit nem vennék

most egy vezetékes sigmát használok, de nem tudok belekötni, jól megtervezett óra

sziasztok!
most készülök venni valami vezeték nélküli órát, olyan 10-12 e környékén. olvasgattam a fórumot, de nem igazán tudok dönteni, talán a legszimpatikusabbnak a ciclosport 4.2 tûnik eddig, esetleg vdo x1dw, vagy sigma 1609sts. melyiket ajánlanátok? valakinek van tapasztalata esetleg ezekkel az órákkal:
Echowell eon 13 - BringaBoard kerékpár, snowboard kereskedés, kölcsönzõ és szerviz
Pro COMPUTER SCIO W-3.3 VEZETÉK NÉLKÜLI - BringaBoard kerékpár, snowboard kereskedés, kölcsönzõ és szerviz
volt már egy vélemény az intersportban kapható cytec climberról is, valaki esetleg használ még ilyet?
elõre is köszönöm a válaszokat!
üdv!
d

hatalma

hatalma

vendég

• fórumtag
  • 19 hozzászólás
sziasztok!
most készülök venni valami vezeték nélküli órát, olyan 10-12 e környékén. olvasgattam a fórumot, de nem igazán tudok dönteni, talán a legszimpatikusabbnak a ciclosport 4.2 tûnik eddig, esetleg vdo x1dw, vagy sigma 1609sts. melyiket ajánlanátok? valakinek van tapasztalata esetleg ezekkel az órákkal:
Echowell eon 13 - BringaBoard kerékpár, snowboard kereskedés, kölcsönzõ és szerviz
Pro COMPUTER SCIO W-3.3 VEZETÉK NÉLKÜLI - BringaBoard kerékpár, snowboard kereskedés, kölcsönzõ és szerviz
volt már egy vélemény az intersportban kapható cytec climberról is, valaki esetleg használ még ilyet?
elõre is köszönöm a válaszokat!
üdv!
d

DaniKing

DaniKing

törzsvendég

• fórumtag
  • 622 hozzászólás
Ha valakinek lenne feleslegesen Sigma órája dokkoló nélkül és nem használja és olcsón megválna tõle írjon már egy privátot pls:) Enyém nem nagyon akar reagálni a gombnyomásokra.

Ronin

Ronin

törzsvendég

• fórumtag
  • 844 hozzászólás
Egy tippem még van a "hiba" kiderítését illetõen. Amikor elõször felszereltem a jeladót bagatell módon fordítva rögzítettem a villaszáron, vagyis az elemtartó fedél nem kifelé hanem a kerék felé nézett és úgy rémlik akkor sem mûködött a cucc. Próbáld ki a kezedben, hogy a mágnest mozgatod a jeladó megfelelõ része elõtt az óra közvetlen közelében, és ha akkor sem jelez semmit az óra, akkor szerintem maga az adó lehet rossz.

(megnéztem az órámnál a sebesség jeladóra hangolást, itt biztos azért van rá külön fejezett mert a 8.3A-ban kódolt a jelátvitel)

dolb39

dolb39

újonc

• fórumtag
  • 3 hozzászólás
Sziasztok ismét!

Sajna mindent kipróbáltam de semmi nem történt.
1. Kicseréltem minden elemet.
2. Levettem a dokkolót de azzal sem mér semmit pedig odatartottam közelre, de olyan mintha nem kapna jelet.
Ronin - Megnéztem a te 8.3-as használati útmutatódat és abban írja hogy hogyan kell ráhangolni a jeladót, de nekem semmi sincsen errõl a használatiban.
A pulzusmérõ jeladóját viszont egybõl érzékeli, szóval már nem tudom tényleg mi lehet a baja.
Már egy csomó kerékméretet kipróbáltam egyik sem jó. (az enyém 54-559 - 2089 mm papír szerint, 26 x 2.1 gumi).
Szóval marad a szervíz, nincs több ötletem.
Köszi a segítségeket.
Üdv

Ati46

Ati46

törzsvendég

• fórumtag
  • 627 hozzászólás

cateye ccat 100 (a jó öreg legendás altimeter :))
vdo mc 1,0
sigma (nem tudom már a 2209 és a roxok elõtti csúcsmodell)

meg egy rox 9 dobozban -szal arról nem nyilatkoznék-

gps
garmin e trex venture cx
meg volt nálam egy tapis egy ideig (nem tudpm a nevét)
ja igen Arn, nekem bejön a tapiképernyõs, menet közben úgysem piszkálom, ha megállok úõgyis le szoktam a kesztyût is venni

Így már elhiszem, hogy nem tudsz rendes magasságot mérni.
Amúgy azon kívül kb mindenre jó az a GPS.

Én már egy éve eldobtam a Sigma MHR2006-omat,(GPS-es telefonnal 1ütt) és inkább GPS-t(túra) használok helyette, mivel én általában csak túrázni szoktam, és esetleg közben pár geoládát is keresünk.

Az biztos hogy az óra kisebb helyet foglal stb....
Mindegyiknek van elõnye, hátránya.
Mondjuk én csak az elõnyet látom a GPS-nek :D:D

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.272 hozzászólás

Én meg a GPS-emnek,és a track-nak amit utána átnézek, és térképbõl számolja a szintet.
A különbség jelentéktelen szokott lenni.
Amúgy igen nem véletlen van barommetrikus mérés a GPS-ekben.
Mivel rájöttek, hogy kettõs üzemmódban tudnak pontosan mérni.

De van amelyik készülék térképbõl is tud számolni, diagramot csinál ha a térképben van hozzá adat.

Nem mondom, hogy ne higgy az órádnak, de tényleg nem hiszem el hogy szerintetek az pontosabb :D:D
(miként is korrigál az órád, ha épp elromlik az idõ? :D)
No de igazából mind1 melyik a jobb, mindenki azt használja, ami neki tetszi/van.

Milyen GPS-ed, órád van ha nem titok?

cateye ccat 100 (a jó öreg legendás altimeter :))
vdo mc 1,0
sigma (nem tudom már a 2209 és a roxok elõtti csúcsmodell)

meg egy rox 9 dobozban -szal arról nem nyilatkoznék-

gps
garmin e trex venture cx
meg volt nálam egy tapis egy ideig (nem tudpm a nevét)
ja igen Arn, nekem bejön a tapiképernyõs, menet közben úgysem piszkálom, ha megállok úõgyis le szoktam a kesztyût is venni
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

Lui750

Lui750

vendég

• fórumtag
  • 58 hozzászólás
Nekem a bekapcsolt mobil telefon is blokkolta a mûködést. (sigma1606L)

Ronin

Ronin

törzsvendég

• fórumtag
  • 844 hozzászólás

Sziasztok!

Kaptam Karácsonyra egy Ciclosport 4.2 HR wireless sebességmérõt.
Felszereltem a cuccot a bringára de sajna nem méri a sebességet.
Az órában be van állítva a kerék kerülete, a jeladó és a mágnes közt jó a távolság, meg csippan is amikor elhalad elõtte, de nem mér sajna semmit.
Elempróbléma lehet?
Ugyanazon az oldalon van felszerelve is, nem tudom mi lehet a problémája.
Kérlek ha tud valaki segítsen!
Elõre is köszi

Nekem 8.3A van. A gyárilag csomagolt elem rögtön ment a levesbe mert le volt merülve, a kijelzõ semmit nem mutatott. Miután vadonat új elemeket tettem az órába és a jeladóba is -és tudtommal mindent beállítottam- a sebességet mégsem mérte. Alaposabban áttanulmányozva a használati utasítást jöttem rá, hogy az órát külön rá kell hangolni a jeladóra, hogy érzékelje a jeleket. Már meg nem mondom hogyan kell csinálni, olvasd át aprólékosan saját órádhoz való utasításokat és ezzel remélhetõleg megoldódik a problémád.

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6.068 hozzászólás
Lehet hogy alacsony a feszültség a jeladóban nekem is volt hasonló bajom van egy kis jel is az órán amikor veszi a jelet ha jól emlékszem 60cm-nél nagyobb távot nem igazán szerette.
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

kipage

kipage

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.954 hozzászólás
Dolb: elõször próbáld meg úgy hogy a jeladó közvetlen közelébe teszed az órát, dokkolóstól (amivel a kormányra rakod) együtt. :) Lehet Arn is ugyanezt írta.
11:38:11 IM 2012

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs

Sziasztok!

Az órában be van állítva a kerék kerülete, a jeladó és a mágnes közt jó a távolság, meg csippan is amikor elhalad elõtte, de nem mér sajna semmit.
Elempróbléma lehet?
Elõre is köszi

nem kell a radiojelre az orat szinkronizalni?

dolb39

dolb39

újonc

• fórumtag
  • 3 hozzászólás
Sziasztok!

Elempróbléma lehet?
Elõre is köszi

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6.068 hozzászólás
miként is korrigál az órád, ha épp elromlik az idõ? )

Hõmérséklet alapján ha meg leszakad az ég és annyit esik a légnyomás akkor a legkisebb bajom is 100x nagyobb lesz annál hogy 60m szintet tévedett az órám ha ezt nem hiszed akkor nem kapott még el vihar az itthoni hegyekben vagy az Alpokban. Egyébiránt ha nekünk nem hiszel akkor kérdezd meg Zergét neki azért van rá látása a dolgokra.
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs
a 705nel mast mutat menet kozben, mint utolag :) a turistautas mappal. a connecthez meg egy szimpla log is eleg a telobol, az alapjan is korrekt magassagloggolas lesz.

Ati46

Ati46

törzsvendég

• fórumtag
  • 627 hozzászólás

de akkor azért a jobb gps-ekben mégsem véletlenül van barometrikus mérés is :)

és érdekes mód az a játék óra amikor a szokásos körömet tolom, (450 m szint van benne) 50 bõl 50 szer +-5 m re azonos szintet hoz , a gps rõl (nincs benne barometrikus) ez korántsem mondható el.

ettõl persze szeretem a gps-t, -fõleg naplózási célból - csak az órának jobban hiszek.

Én meg a GPS-emnek,és a track-nak amit utána átnézek, és térképbõl számolja a szintet.
A különbség jelentéktelen szokott lenni.
Amúgy igen nem véletlen van barommetrikus mérés a GPS-ekben.
Mivel rájöttek, hogy kettõs üzemmódban tudnak pontosan mérni.

De van amelyik készülék térképbõl is tud számolni, diagramot csinál ha a térképben van hozzá adat.

Nem mondom, hogy ne higgy az órádnak, de tényleg nem hiszem el hogy szerintetek az pontosabb :D:D
(miként is korrigál az órád, ha épp elromlik az idõ? :D)
No de igazából mind1 melyik a jobb, mindenki azt használja, ami neki tetszi/van.

Milyen GPS-ed, órád van ha nem titok?