Jelentkezz be Regisztrálj

Sebességmérõk
Posted 2011. January 15. - 10:58

Posted 2011. January 15. - 10:37

Posted 2011. January 13. - 18:07

Vegyipari Technikus, Biológia Tanár, Specialized Epic Marathon, Lumix G80, Golden retrievers
Posted 2011. January 13. - 17:59

Posted 2011. January 13. - 17:43

most egy vezetékes sigmát használok, de nem tudok belekötni, jól megtervezett óra
sziasztok!
most készülök venni valami vezeték nélküli órát, olyan 10-12 e környékén. olvasgattam a fórumot, de nem igazán tudok dönteni, talán a legszimpatikusabbnak a ciclosport 4.2 tûnik eddig, esetleg vdo x1dw, vagy sigma 1609sts. melyiket ajánlanátok? valakinek van tapasztalata esetleg ezekkel az órákkal:
Echowell eon 13 - BringaBoard kerékpár, snowboard kereskedés, kölcsönzõ és szerviz
Pro COMPUTER SCIO W-3.3 VEZETÉK NÉLKÜLI - BringaBoard kerékpár, snowboard kereskedés, kölcsönzõ és szerviz
volt már egy vélemény az intersportban kapható cytec climberról is, valaki esetleg használ még ilyet?
elõre is köszönöm a válaszokat!
üdv!
d
Posted 2011. January 13. - 14:41

most készülök venni valami vezeték nélküli órát, olyan 10-12 e környékén. olvasgattam a fórumot, de nem igazán tudok dönteni, talán a legszimpatikusabbnak a ciclosport 4.2 tûnik eddig, esetleg vdo x1dw, vagy sigma 1609sts. melyiket ajánlanátok? valakinek van tapasztalata esetleg ezekkel az órákkal:
Echowell eon 13 - BringaBoard kerékpár, snowboard kereskedés, kölcsönzõ és szerviz
Pro COMPUTER SCIO W-3.3 VEZETÉK NÉLKÜLI - BringaBoard kerékpár, snowboard kereskedés, kölcsönzõ és szerviz
volt már egy vélemény az intersportban kapható cytec climberról is, valaki esetleg használ még ilyet?
elõre is köszönöm a válaszokat!
üdv!
d
Posted 2011. January 07. - 18:11

Posted 2010. December 29. - 20:29

(megnéztem az órámnál a sebesség jeladóra hangolást, itt biztos azért van rá külön fejezett mert a 8.3A-ban kódolt a jelátvitel)
Posted 2010. December 29. - 14:19

Sajna mindent kipróbáltam de semmi nem történt.
1. Kicseréltem minden elemet.
2. Levettem a dokkolót de azzal sem mér semmit pedig odatartottam közelre, de olyan mintha nem kapna jelet.
Ronin - Megnéztem a te 8.3-as használati útmutatódat és abban írja hogy hogyan kell ráhangolni a jeladót, de nekem semmi sincsen errõl a használatiban.
A pulzusmérõ jeladóját viszont egybõl érzékeli, szóval már nem tudom tényleg mi lehet a baja.
Már egy csomó kerékméretet kipróbáltam egyik sem jó. (az enyém 54-559 - 2089 mm papír szerint, 26 x 2.1 gumi).
Szóval marad a szervíz, nincs több ötletem.
Köszi a segítségeket.
Üdv
Posted 2010. December 29. - 10:25

cateye ccat 100 (a jó öreg legendás altimeter
)
vdo mc 1,0
sigma (nem tudom már a 2209 és a roxok elõtti csúcsmodell)
meg egy rox 9 dobozban -szal arról nem nyilatkoznék-
gps
garmin e trex venture cx
meg volt nálam egy tapis egy ideig (nem tudpm a nevét)
ja igen Arn, nekem bejön a tapiképernyõs, menet közben úgysem piszkálom, ha megállok úõgyis le szoktam a kesztyût is venni
Így már elhiszem, hogy nem tudsz rendes magasságot mérni.
Amúgy azon kívül kb mindenre jó az a GPS.
Én már egy éve eldobtam a Sigma MHR2006-omat,(GPS-es telefonnal 1ütt) és inkább GPS-t(túra) használok helyette, mivel én általában csak túrázni szoktam, és esetleg közben pár geoládát is keresünk.
Az biztos hogy az óra kisebb helyet foglal stb....
Mindegyiknek van elõnye, hátránya.
Mondjuk én csak az elõnyet látom a GPS-nek

Posted 2010. December 28. - 23:36

Én meg a GPS-emnek,és a track-nak amit utána átnézek, és térképbõl számolja a szintet.
A különbség jelentéktelen szokott lenni.
Amúgy igen nem véletlen van barommetrikus mérés a GPS-ekben.
Mivel rájöttek, hogy kettõs üzemmódban tudnak pontosan mérni.
De van amelyik készülék térképbõl is tud számolni, diagramot csinál ha a térképben van hozzá adat.
Nem mondom, hogy ne higgy az órádnak, de tényleg nem hiszem el hogy szerintetek az pontosabb:D
(miként is korrigál az órád, ha épp elromlik az idõ?)
No de igazából mind1 melyik a jobb, mindenki azt használja, ami neki tetszi/van.
Milyen GPS-ed, órád van ha nem titok?
cateye ccat 100 (a jó öreg legendás altimeter

vdo mc 1,0
sigma (nem tudom már a 2209 és a roxok elõtti csúcsmodell)
meg egy rox 9 dobozban -szal arról nem nyilatkoznék-
gps
garmin e trex venture cx
meg volt nálam egy tapis egy ideig (nem tudpm a nevét)
ja igen Arn, nekem bejön a tapiképernyõs, menet közben úgysem piszkálom, ha megállok úõgyis le szoktam a kesztyût is venni
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való
Posted 2010. December 28. - 21:48

Posted 2010. December 28. - 21:19

Sziasztok!
Kaptam Karácsonyra egy Ciclosport 4.2 HR wireless sebességmérõt.
Felszereltem a cuccot a bringára de sajna nem méri a sebességet.
Az órában be van állítva a kerék kerülete, a jeladó és a mágnes közt jó a távolság, meg csippan is amikor elhalad elõtte, de nem mér sajna semmit.
Elempróbléma lehet?
Ugyanazon az oldalon van felszerelve is, nem tudom mi lehet a problémája.
Kérlek ha tud valaki segítsen!
Elõre is köszi
Nekem 8.3A van. A gyárilag csomagolt elem rögtön ment a levesbe mert le volt merülve, a kijelzõ semmit nem mutatott. Miután vadonat új elemeket tettem az órába és a jeladóba is -és tudtommal mindent beállítottam- a sebességet mégsem mérte. Alaposabban áttanulmányozva a használati utasítást jöttem rá, hogy az órát külön rá kell hangolni a jeladóra, hogy érzékelje a jeleket. Már meg nem mondom hogyan kell csinálni, olvasd át aprólékosan saját órádhoz való utasításokat és ezzel remélhetõleg megoldódik a problémád.
Posted 2010. December 28. - 16:31

Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!
Posted 2010. December 28. - 14:53

Posted 2010. December 28. - 14:23

Sziasztok!
Az órában be van állítva a kerék kerülete, a jeladó és a mágnes közt jó a távolság, meg csippan is amikor elhalad elõtte, de nem mér sajna semmit.
Elempróbléma lehet?
Elõre is köszi
nem kell a radiojelre az orat szinkronizalni?
Posted 2010. December 28. - 13:03

Elempróbléma lehet?
Elõre is köszi
Posted 2010. December 28. - 07:49

Hõmérséklet alapján ha meg leszakad az ég és annyit esik a légnyomás akkor a legkisebb bajom is 100x nagyobb lesz annál hogy 60m szintet tévedett az órám ha ezt nem hiszed akkor nem kapott még el vihar az itthoni hegyekben vagy az Alpokban. Egyébiránt ha nekünk nem hiszel akkor kérdezd meg Zergét neki azért van rá látása a dolgokra.
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!
Posted 2010. December 27. - 23:08

Posted 2010. December 27. - 22:56

de akkor azért a jobb gps-ekben mégsem véletlenül van barometrikus mérés is
és érdekes mód az a játék óra amikor a szokásos körömet tolom, (450 m szint van benne) 50 bõl 50 szer +-5 m re azonos szintet hoz , a gps rõl (nincs benne barometrikus) ez korántsem mondható el.
ettõl persze szeretem a gps-t, -fõleg naplózási célból - csak az órának jobban hiszek.
Én meg a GPS-emnek,és a track-nak amit utána átnézek, és térképbõl számolja a szintet.
A különbség jelentéktelen szokott lenni.
Amúgy igen nem véletlen van barommetrikus mérés a GPS-ekben.
Mivel rájöttek, hogy kettõs üzemmódban tudnak pontosan mérni.
De van amelyik készülék térképbõl is tud számolni, diagramot csinál ha a térképben van hozzá adat.
Nem mondom, hogy ne higgy az órádnak, de tényleg nem hiszem el hogy szerintetek az pontosabb

(miként is korrigál az órád, ha épp elromlik az idõ?

No de igazából mind1 melyik a jobb, mindenki azt használja, ami neki tetszi/van.
Milyen GPS-ed, órád van ha nem titok?