Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Sebességmérõk

* * * * * 1 votes

• Please log in to reply
1986 replies to this topic

HEX77

HEX77

vendég

• fórumtag
  • 136 posts

indulásnál nem lehet kalibrálni ?

az induló magasság eleve nem jó , ittho ha jól tudom 76m körül van a legmélyebb pont, de miskolcnak (avatarod alattról ) bõven 100 fölött kell lennie. indulásnál az én gps-em is soxor ilyen 80 m körül érzi magát, jónéhány perc mire rájön hogy az olyan 105 a jó, de abban nincs barometrikus.

Még soha nem kalibráltam a kezdõmagasságot. Lehet menetközben õ próbál korrigálni (összezavarodik?),és ez lenne a gond? Legközelebb beállítom, hátha ez a gond.

HEX77

HEX77

vendég

• fórumtag
  • 136 posts

ez altalanos, vagy csak egy adott alkalomnal volt? ha csak egyszer, akkor lehet front is.

Nem általános...
Megnéztem egy tavaly nov. 11-ei túrát, ott pontos volt:
ImageShack® - Online Photo and Video Hosting

De pl. most március 5-én és 6-án is mentem, és ott sem volt pontos!

Sajnos a múlt évrõl nincs több adatom... lehet nem kompatibilis a Garmin a márciussal? :)

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,272 posts
indulásnál nem lehet kalibrálni ?

az induló magasság eleve nem jó , ittho ha jól tudom 76m körül van a legmélyebb pont, de miskolcnak (avatarod alattról ) bõven 100 fölött kell lennie. indulásnál az én gps-em is soxor ilyen 80 m körül érzi magát, jónéhány perc mire rájön hogy az olyan 105 a jó, de abban nincs barometrikus.
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7,205 posts
  • LocationBécs

Garmin Edge 500-ast használok, és valami gebasz van a magasságméréssel. Elvileg barometrikus magasságmérõ van benne ami a legpontosabb, mégis ha megyek egy kört hatalmas a különbség, íme:

Ugyanoda érkeztem mint ahonnan indultam...

Szerintetek ez mitõl lehet? (Persze létezik gps-koordináta alapú korrekció egy külsõ adatbázis alapján, de ha azt használom, akkor semmi értelme a barometrikus magasságmérésnek a készüléken...)

ez altalanos, vagy csak egy adott alkalomnal volt? ha csak egyszer, akkor lehet front is.

HEX77

HEX77

vendég

• fórumtag
  • 136 posts
Garmin Edge 500-ast használok, és valami gebasz van a magasságméréssel. Elvileg barometrikus magasságmérõ van benne ami a legpontosabb, mégis ha megyek egy kört hatalmas a különbség, íme:

Ugyanoda érkeztem mint ahonnan indultam...

Szerintetek ez mitõl lehet? (Persze létezik gps-koordináta alapú korrekció egy külsõ adatbázis alapján, de ha azt használom, akkor semmi értelme a barometrikus magasságmérésnek a készüléken...)

gren_tamas

gren_tamas

törzsvendég

• fórumtag
  • 696 posts

Sigma bc 2006 hez milyen pulzusmèrö megy? Analog vagy digitàlis?

Digitális.
(Van egy csomó cuccom hozzá, ilyenem volt régebben, tavaly ellopták a mérõt, maradt kb. 3 biciklire való jeladó, könyv stb.)

imi72

imi72

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,541 posts
  • Locationa Pilis
Nem adnak hozzá mellkas pántot? Az elvileg tartozéka.

Trance
"Attól még, hogy egyesek szerint kevés idõnk van hátra, nem kéne szét....ni mindent magunk körül, lásd szemetelés, erdõirtások, és a tévé maci megszüntetése..."

Rebell-78

Rebell-78

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,977 posts
Sigma bc 2006 hez milyen pulzusmèrö megy? Analog vagy digitàlis?

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,272 posts

olyan (megbizható) wireless órát keresek, ami az alap funkciókon kívül tud még magasság/emelkedés/.. mérést. pedálfordulat mindegy, hogy van-e, viszont pulzust ne mérjen (arra van külön polar)

a cateye adventure az kb. pont ilyen. használja valaki ezt? megéri a pénzét? esetleg más, jobb alternatíva? köszi

vdo z1

cateye meg általában nem szokott gagyit gyártani, az elõdje (cc at 100) legendás darab volt
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "

mayor

mayor

vendég

• fórumtag
  • 212 posts
olyan (megbizható) wireless órát keresek, ami az alap funkciókon kívül tud még magasság/emelkedés/.. mérést. pedálfordulat mindegy, hogy van-e, viszont pulzust ne mérjen (arra van külön polar)

a cateye adventure az kb. pont ilyen. használja valaki ezt? megéri a pénzét? esetleg más, jobb alternatíva? köszi

ritchey p29er custom

gren_tamas

gren_tamas

törzsvendég

• fórumtag
  • 696 posts

Következõ lenne a kérdésem: a Sigma Data Center 2.0 elérhetõ-e magyar nyelven?

Nem tudom, nem láttam magyarul; használom amúgy.

Vagy ezt a programot adják automatikusan az azzal kompatibilis órákhoz? Használ ilyet valaki?

Igen, igen. A Pulzusmérõk ... témában volt szó róla (120. oldaltól).

kipage

kipage

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,954 posts
Következõ lenne a kérdésem: a Sigma Data Center 2.0 elérhetõ-e magyar nyelven? Néztem a Sigma honlapján, de valahogy nem találtam meg a magyar nyelvû webshopot. Vagy ezt a programot adják automatikusan az azzal kompatibilis órákhoz? Használ ilyet valaki?
11:38:11 IM 2012

imi72

imi72

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,541 posts
  • Locationa Pilis
"...hanem barometrikusan is mérhetõ"
Arra azért kíváncsi vagyok, hogy a kütyü mikor és hogyan dönti el, hogy éppen melyiket használja, ill. hogy ezt hogyan lehet ellenõrizni.
Csak mert, amikor bekapcsolom és végre megtalálja a mûholdakat, akkor teljességgel fals értéket mutat (nem egyszer a tengerszint alá rak :) ). Van hogy kell egy óra is, mire beáll.
Szóval szerintem ilyenkor a GPS adatok alapján rövid idõn belül be kellene kalibrálnia magát, aztán átállhatna a barometrikus mérésre.

Trance
"Attól még, hogy egyesek szerint kevés idõnk van hátra, nem kéne szét....ni mindent magunk körül, lásd szemetelés, erdõirtások, és a tévé maci megszüntetése..."

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,272 posts

Garminom átlag 2-3méteres pontoságal mutatja a magaságot.
A bekapcsolásnál vanak 6-8 méteres diferenciák,de hamar beál.
Edge 705 öm van.
Jobban tetszik mint a polár meg a többi ilyen kütyû:D

de abban barometrikus a magasságmérés, úgyhogy nyilván pontos. :)

amúgy ez a 705 leí1rásából

"A Garmin 705 mindent tud, amit a 605-ös! Plusz tudása a vezeték nélküli adatátvitel, a pulzus mérõ funkciók és a magasságmérés nem GPS alapon, hanem barometrikusan is mérhetõ, ami sokkal pontosabb"

fabian cancellara

fabian cancellara

törzsvendég

• fórumtag
  • 501 posts
Garminom átlag 2-3méteres pontoságal mutatja a magaságot.
A bekapcsolásnál vanak 6-8 méteres diferenciák,de hamar beál.
Edge 705 öm van.
Jobban tetszik mint a polár meg a többi ilyen kütyû:D

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7,205 posts
  • LocationBécs

Én januárban teszteltem a magasság mérõket vittem 2 barometrikus magasság mérõt 1 ciclosport 1 sigma. rox 9.0
Valamint 1 db garmin edge 500 1 db garmin nüvi 205 (autós) 1 asus pda gps-ek.
Gps- ek egymáshoz képest 15.7%-on belül voltak ami 1230m (átlag magasság?) a következõk voltak edge500 -8.1% 1131m. Garmin Nüvi 205 1006m -10.1% Asus pda +5.6% 1299m.
Ciclosport hac4000 1220m, Sigma (valamilyen), 1195m, Edge 500 1237m Az edgében meglehet nézni a gps-s magásság mérést is , de a Garmin is a barometrikust ajánlja (pláne ott ahol rossz a rálátás a mûholdakra) pl: hegyek erdõk:)
A barometrikus mérések 3%-on !!! belül voltak ezek után szerintem (legalábbis nekem) egyértelmû hogy jobb a Barometrikus mérés egyenlõre biztosan.
Az edgében még az a jó hogy Gps koordináták alapján meg lehet adni magasság pontokat pl ahol lakunk vagy ahol sûrûn áthaladunk és akkor automatikusan kalibrál:)

azt azert ne felejsd el emliteni, hogy a garmin connect utolag atszamolja a magassagterkep alapjan - tehat ha vkinek utolag kell (miutan edzett), az is jo. a menetkozbeni gps magassagmeres loturot nem er :)

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,932 posts
végülis ja

de mondjuk ha nem távolodok nagyon el, akkor saccra már tudom mi milyen magas

ha meg eltávolodok, nem tudom kalibrálni

ez nem áthághatatlan probléma, de nekem nem edzeni kellett, csak érdekességnek, úgy meg már nem nagyon töltötte be a funkcióját az említett kalibrálási macera miatt

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6,068 posts
Azért ha nem távolodok el több száz kilométerrel otthonról akkor a ház elõtti magasságponti kalibrálás jól mûködik +azért ha nagyon elmegyek akkor általában tudom hogy honnét indulok és egy ottani indulási pontot is ki tudok nézni. + az edge500 3-7-9 méteres pontossággal meg mondja milyen magasan vagyok, a túrán mutatott eltérések a folyamatos több órán keresztül tartó pár méteres pontatlanságából adódik. De akár egy autós vagy telefonos Gps-el is pár méter pontossággal meg tudod határozni az aktuális magasságod.
Vissza néztem még pár útvonalat és volt olyan ahol 25-30% eltérés is volt a légnyomásos és a gps-s magasság mérés között gondolom ezek ott jöttek ki ahol rossz volt a rá látás a mûholdra.
Az idõjárás változásból adódó pontatlanságra csak azt tudom mondani amit tavaly is megtettem már "amikor ebbõl adódó pontatlanság jelentõs lesz az igen komoly hidegfrontnál alakulhat ki azaz orbitális vihar várható és akkor kisebb gondod is nagyobb lesz ennél" ezt én tavaly elõtt julius 17-18 án tapasztaltam meg a salzkammergut trophyn, de itthon is hatalmas vihar volt ahogy hallottam.
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

gren_tamas

gren_tamas

törzsvendég

• fórumtag
  • 696 posts

[...] A Sigma-val az a baj, hogy drága. Ami tud magasságot mérni a legolcsóbb 40 ezer.

Itt pl. ez 90 €, szállítással (kb 7) és 5 € hitelkártya-használati felárral is megkapod 28000 Ft alatt (mai árfolyamon): Sigma BC 2209 MHR wireless Tacho - BIKE-COMPONENTS.DE
Az online... témában gyakran vesznek innen, azaz összeállva ezen az áron valamit még csökkenteni is lehet.
A magasságmérést (2006, Rox 9) pontosnak találtam, 10 m-en belül 600-1700 m-es ismert magasságú hegycsúcsoknál.

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,932 posts
A kalibralassal nekem csak az gondom hogy pont ott korulmenyes hasznalni ahol nem jartal ezert azt sem tudod milyen magasan vagy