Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Sebességmérõk

* * * * * 1 votes

• Please log in to reply
1986 replies to this topic

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,821 posts

Mi köze van ennek a kerületi sebességhez? Teljesen mindegy hova rakja, mert fordulatszámot mér, az pedig a kerék bármely pontján ugyanaz.

Annyi, hogy minél közelebb van a középponthoz, annál lassabban halad el a mágnes a szenzor elött, és kisebb az esélye, hogy kihagy.

freddyke

freddyke

törzsvendég

• fórumtag
  • 2,261 posts

nem lehet a kerületi sebesség a baj forrása?
talán tedd közelebb az érzékelõt az agyhoz.......

Mi köze van ennek a kerületi sebességhez? Teljesen mindegy hova rakja, mert fordulatszámot mér, az pedig a kerék bármely pontján ugyanaz.

Az a tippem, hogy a mágnes túl messze van az érzékelõtõl vagy nem pont az érzékelõ szenzorának a középvonalába esik, merült az elem a jeladóban (új elem is lehet merült, ha sokáig állt) vagy szimplán ennyit tud a készülék, esetleg hibás darabot fogtál ki.

Andris_savaria

Andris_savaria

read only

• fórumtag
  • 2,189 posts

Tiszteletem a sporiknak!

Egy gyors kérdésem lenne.
Járt-e már úgy valaki, hogy a Sigma Rox 9.0 órához adott eredeti szoftver nem fogadta el regisztrálásnál a kódot ?
Gondolom írok a gyártónak és valószínüleg orvosolják, de hátha van már valakinek ebben a témában személyes tapasztalata.

Köszi elõre is!

nekem is 9.0 van, de nem tapasztaltam hasonlót a regisztrálásnál..

Hali!

Tegnap vettem egy ciclosport cm 4.2 vezeték nélküli kilométerórát, de akadt egy problémám ami a következõ: ha nagyobb sebességgel megyek (pl. 30 kmh) akkor sokszor több másodpercig nem a valós sebességet írja,pl hogy csak 14-15 kmh és nem tudom miért. Ha valakinek van valami tippje akkor ossza meg velem légyszíves.

Íme néhány kép:
http://noob.hu/2011/07/22/IMG006.jpg
http://noob.hu/2011/07/22/IMG004.jpg
http://noob.hu/2011/07/22/IMG005.jpg
http://noob.hu/2011/07/22/IMG007.jpg

Köszi!

nem lehet a kerületi sebesség a baj forrása?
talán tedd közelebb az érzékelõt az agyhoz.......
SOHA TÖBBET magyar országon!

Flickr

VoGRoN

VoGRoN

vendég

• fórumtag
  • 81 posts
Hali!

Tegnap vettem egy ciclosport cm 4.2 vezeték nélküli kilométerórát, de akadt egy problémám ami a következõ: ha nagyobb sebességgel megyek (pl. 30 kmh) akkor sokszor több másodpercig nem a valós sebességet írja,pl hogy csak 14-15 kmh és nem tudom miért. Ha valakinek van valami tippje akkor ossza meg velem légyszíves.

Íme néhány kép:
http://noob.hu/2011/07/22/IMG006.jpg
http://noob.hu/2011/07/22/IMG004.jpg
http://noob.hu/2011/07/22/IMG005.jpg
http://noob.hu/2011/07/22/IMG007.jpg

Köszi!

Merida-harcos

Merida-harcos

törzsvendég

• fórumtag
  • 334 posts
Tiszteletem a sporiknak!

Egy gyors kérdésem lenne.
Járt-e már úgy valaki, hogy a Sigma Rox 9.0 órához adott eredeti szoftver nem fogadta el regisztrálásnál a kódot ?
Gondolom írok a gyártónak és valószínüleg orvosolják, de hátha van már valakinek ebben a témában személyes tapasztalata.

Köszi elõre is!

Bati95

Bati95

vendég

• fórumtag
  • 84 posts
Lehet,h jó,meg hogy nem csak azt mutatja,h mennyivel mész(és a többit),hanem azt is,h hol,de ahogy látom ennek meg is van a szép nagy forintban kifejezett ára.Képek alapján úgy tûnik,h kocsiban nem is lehet használni,úgy sztem ez nem éri meg.Legalábbis nekem nem.

SokadikX

SokadikX

törzsvendég

• fórumtag
  • 695 posts

Az mit jelent hogy kihagy? Több Garmin kütyüm is van ilyet még nem tapasztaltam.

Pl. a József körúton tekerve közölte, hogy nincs mûhold jel, ettõl kezdve mérni sem tudott.

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6,068 posts
Az mit jelent hogy kihagy? Több Garmin kütyüm is van ilyet még nem tapasztaltam.
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

SokadikX

SokadikX

törzsvendég

• fórumtag
  • 695 posts

Nekem meg Garmin edge 205 van. Felrakod és kész. Nincs állítgatás, mágnes, szenzor. GPS és kész.

Ennek megfelelõen, itt-ott kihagy... :(
Igaz, nekem valami Vista HCx van belõle, de pl. a körút környékén volt már rá példa, hogy elvesztette a jelet. :(

sisqo

sisqo

törzsvendég

• fórumtag
  • 884 posts
Nekem meg Garmin edge 205 van. Felrakod és kész. Nincs állítgatás, mágnes, szenzor. GPS és kész.

Bati95

Bati95

vendég

• fórumtag
  • 84 posts
Ennek a 1609-nek nem olyan baromi hosszú a vezetéke,h olyan nehéz legyen valahogy feltekerni a villára/teleszkópra.
Amúgy emiatt én is izgultam,h hogy is lehet rögzíteni,de szerencsére csak szépen rátekertem és azóta ott.Tehát azokat a csúnya szorító vmiket se kellett használni,mint amiket néhány bringám látni.
Ha ezt választod,akkor tudok egy boltot,ahol pár százassal olcsóbban meg lehet venni,mint a legtöbb helyen.B@zdki,most ahogy nézem még olcsóbb lett.:D
Szóval ha érdekel,küldöm is a linket,sztem a tulaj se fog megharagudni a reklámért.:')

Sleek

Sleek

törzsvendég

• fórumtag
  • 299 posts
Néztem ezt a típust is tetszik is . Eddig vezeték nélkülit néztem de sokan írtátok hogy a vezetékes nagyon jó. Olcsóbb is sokkal ,meg pontosabb ahogy olvastam. Már csak a rögzítés járkál a fejemben hogy teleszkópcsõre megoldható e valahogy mert akkor már rendelem netrõl a vezetékes órát :)

freddyke

freddyke

törzsvendég

• fórumtag
  • 2,261 posts

Miért akadnál el vele??? :confused:
Viszont tavaly kicsit körbejártam a témát és arra jutottam, hogy a vezeték nélküli nem túl nyerõ, ha sokat jár az ember távvezetékek környékén. Valamint azért sem, mert a jeladóba is kell elem. Meg drágább is...
Nekem egy VDO X2-m van, a tudása OK (pedálfordulat és pulzus mérésre egyelõre nincs szükségem), de valami hihetetlenül gagyi mûanyag érzést kelt...

Nekem még tudtommal nem zavarta meg semmi, jeladóban 2 év után cseréltem az elemet biztonsági okokból, de még mûködött.

A Cateye-al vigyázni kell, mert az új cuccok közel sem nem olyan masszívak mint a régiek (nem tudom ez csak lámpára igaz vagy sebességmérõre is).

Bati95

Bati95

vendég

• fórumtag
  • 84 posts

Nem tudom mire gondolt én is csodálkozok rajta. Igazából nekem tetszik a vezeték nélküli ,de élõben nem láttam még hogy viselkedik. Székesfehérváron meg csak a cateye az ismert. Meg max még Veloman van. Tudom jók a cateye órák de nekem nem tetszenek.

Mondjuk Sigma?Nekem 1609 van,és eddig szuper.Egyszerûen felrakod,megmondod neki a kerék méretét és ennyi.Még kikapcsolni se kell,mert nem is lehet.:P:D Igaz vezetékes,de ha fontos,h ne vezetékes legyen,ebbõl is van wireless,ha jól emlékszek 16-17e környékén.

Sleek

Sleek

törzsvendég

• fórumtag
  • 299 posts
Nem tudom mire gondolt én is csodálkozok rajta. Igazából nekem tetszik a vezeték nélküli ,de élõben nem láttam még hogy viselkedik. Székesfehérváron meg csak a cateye az ismert. Meg max még Veloman van. Tudom jók a cateye órák de nekem nem tetszenek.

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,932 posts

Mitõl akadna el mej vissza az eladóhoz és küld melegebb éghajlatra.

fõleg, hogy a vezeték nem is szabadon fut, hanem rá van csavarva a bovdenházra és a villa szárra :D

de lehet arra gondolt az eladó, hogy ha 70-el fának rohansz és leszakad a bringa eleje, akkor a vezeték nélkülit esetleg az örökösök egy kis szerencsével még fogják tudni használni

SokadikX

SokadikX

törzsvendég

• fórumtag
  • 695 posts

Sziasztok olvastam a fórumot de sok dolgot nem találtam az alábbi szerkezetrõl.
Kinéztem magamnak egy VDO X1DW órát. Esetleg valakinek van ilyen? Mik a tapasztalatok mennyire zavarják be más dolgok pl?
Valamint esetleg ebben az árkategóriában ki mint venne?
Vezetékest több boltos nem ajánlott mert hátha pl elakadok erõdben vele. Nem tudom ezzel kapcsolatban mik a tapasztalatok.
Segítségeteket köszi

Miért akadnál el vele??? :confused:
Viszont tavaly kicsit körbejártam a témát és arra jutottam, hogy a vezeték nélküli nem túl nyerõ, ha sokat jár az ember távvezetékek környékén. Valamint azért sem, mert a jeladóba is kell elem. Meg drágább is...
Nekem egy VDO X2-m van, a tudása OK (pedálfordulat és pulzus mérésre egyelõre nincs szükségem), de valami hihetetlenül gagyi mûanyag érzést kelt...

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6,068 posts
Mitõl akadna el mej vissza az eladóhoz és küld melegebb éghajlatra.
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,932 posts

Sziasztok olvastam a fórumot de sok dolgot nem találtam az alábbi szerkezetrõl.
Kinéztem magamnak egy VDO X1DW órát. Esetleg valakinek van ilyen? Mik a tapasztalatok mennyire zavarják be más dolgok pl?
Valamint esetleg ebben az árkategóriában ki mint venne?
Vezetékest több boltos nem ajánlott mert hátha pl elakadok erõdben vele. Nem tudom ezzel kapcsolatban mik a tapasztalatok.
Segítségeteket köszi

én még a büdös életben nem akadtam el a vezetékessel, és nem is nagyon tudom azt elképzelni, ill. ilyen erõvel a féket is vezeték nélkülivé kéne tenni....

a vezetékes olcsó és megbízható, plusz nincs vele macera, felszereled és évekig használod, anélkül, hogy bármit kéne vele foglalkozni

Sleek

Sleek

törzsvendég

• fórumtag
  • 299 posts
ki mit venne, pl elakadok erdõben vele.