Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Sebességmérõk

* * * * * 1 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
1986 hozzászólás a témában

IAmSpecialized

IAmSpecialized

törzsvendég

• fórumtag
  • 504 hozzászólás

beszereztem egy sigma bc 401-et es annak ellenere hogy alig van rajta par funkcio eszrevettem hogy allandoan nezem.

ordogtol valo szerkezet. ha nem szokom le errol lekerul a geprol.

Lekerült már? :) Amióta visszaküldtem az Adventure-t és nincsenek számok előttem, azóta úgy tekerek, ahogy azt élvezem és nem hajtok átlagra, vagy nagyobb számokra. Szerintem ez az állapot így is marad, árából inkább hasznosabb dolgot veszek. Első pár alkalommal gyakran néztem a stucnira, de mindig üres volt, furcsa is volt. Azóta, rég óta, már oda sem nézek, nem érdekel. :)

RelakS

RelakS

vendég

• fórumtag
  • 533 hozzászólás

Sziasztok!

Egy olyan problémám lenne, hogy a kilóméterórámba elemet cseréltem mert nem mutatott semmit és nem is reagált semmire.  A helyzet az, hogy az elemcsere után sem történt semmi.
Van valami ötletetek?  Nagyon jó lenne!
Köszi!

Meg tudod mérni az elem feszültségét?
A régi elem kifolyt-e?

Ennyi infóból halott kilométerórára gyanakszom.

akosm5

akosm5

vendég

• fórumtag
  • 115 hozzászólás

Sziasztok!

Egy olyan problémám lenne, hogy a kilóméterórámba elemet cseréltem mert nem mutatott semmit és nem is reagált semmire.  A helyzet az, hogy az elemcsere után sem történt semmi.
Van valami ötletetek?  Nagyon jó lenne!

Köszi!

Tekergek

Tekergek

🚲

• fórumtag
  • 1.257 hozzászólás

Villamos, troli vagy nagyfeszültségű távvezeték lehet fölöttetek, mikor gond van. Nézzetek föl, hátha ! Haver Polar órája 170-200km/h-t és 240es pulzust mutatott néha a 6-os villamos vezetéke alatt.

Hm, ez lehet mert ott van trolivezeték, de máshol nem észleltem. Lehet hogy plusz áramot kapnak a ligetben mert ott nincs forgalom és lehet tűzni? :)

IAmSpecialized

IAmSpecialized

törzsvendég

• fórumtag
  • 504 hozzászólás

Úgy értettem hogy a társítást, ha nem társítod akkor nem is for semmit csinálni.

Felesleges. Megtalálja a szenzort az óra, mert hogy kap ID-t. Csak aztán nem működik. Mindegy, megy vissza.

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.688 hozzászólás

Villamos, troli vagy nagyfeszültségű távvezeték lehet fölöttetek, mikor gond van. Nézzetek föl, hátha ! Haver Polar órája 170-200km/h-t és 240es pulzust mutatott néha a 6-os villamos vezetéke alatt.

Marci

Tekergek

Tekergek

🚲

• fórumtag
  • 1.257 hozzászólás

Tegnap voltam vele egy 2 km-es teszt körön. Már nem ez miatt, de végig aludt ("sleep" módban volt).

Úgy értettem hogy a társítást, ha nem társítod akkor nem is for semmit csinálni. Nekem a városligeten átmenetben hagy ki rendszeresen a Blackburn Atom SL 5.0, új elemekkel, feljebb húzva a szenzort, csak arra tudok tippelni hogy ott valami adó van ami bezavar, vagy távolabbi amit épületek hiánya nem árnyékol.

Állítólag a BKV használ olyan frekvenciát ami bezavar a VDO MC2.0 WL-nek Budapesten, különben azt vettem volna meg. Tavaly azt igérték egy boltban hogy idén lesz új frekvenciás, de addig nem tudtam várni, és egy esetleges utód még nem jelent meg.

A VDO Z3-al semmi ilyen gondom nem volt, de elvesztettem mert a műanyag foglalat elkopott.. Most vettem át egy használtat, azt fogom megint használni a másik bringán.

IAmSpecialized

IAmSpecialized

törzsvendég

• fórumtag
  • 504 hozzászólás

Próbáld máshol is, hátha interferencia a baj.

Tegnap voltam vele egy 2 km-es teszt körön. Már nem ez miatt, de végig aludt ("sleep" módban volt).

nekem 3 éve a Polar CS400-am jött tőlük...szintén lemerült elemmel

Az jó nagy szívás, mert abba még cserélni sem tudod házilag.

IAmSpecialized módosította - 2014. március 26. - 08:30

Richie

Richie

törzsvendég

• fórumtag
  • 914 hozzászólás

bike-discount.de (gyári lemerült sony 2032-es elemekkel jött)

nekem 3 éve a Polar CS400-am jött tőlük...szintén lemerült elemmel :)

"õk nevetnek rajtam mert én más vagyok.én pedig azon vigyorgok mert tudom,hogy õk mind egyformák!"

Tekergek

Tekergek

🚲

• fórumtag
  • 1.257 hozzászólás

Próbáld máshol is, hátha interferencia a baj.

freddyke

freddyke

törzsvendég

• fórumtag
  • 2.261 hozzászólás

Már ezen is túl vagyok. Pld. "cateye adventure won't sync" és hasonlókra keresve. YouTube-on semmi használható nem volt. Holnap délelőtt rakják fel az új váltót és féket. Majd kérek egy óra beüzemelést is mellé. Ha ők se, akkor megy vissza. Nyilván visszafelé én ezt nem fogom 6 EUR-ért elküldeni, mint amennyiért jött a vérszívó Magyar Posta miatt.  :angry:

40 EUR felett ők fizetik a visszaküldést.

• IAmSpecialized kedveli ezt

IAmSpecialized

IAmSpecialized

törzsvendég

• fórumtag
  • 504 hozzászólás

Azt javaslom google/youtube-on utána hátha másnak is volt ez a gondja és lesz rá megoldás. Ha végképp nem, és már mindent megpróbáltál, akkor küldd vissza.

Már ezen is túl vagyok. Pld. "cateye adventure won't sync" és hasonlókra keresve. YouTube-on semmi használható nem volt. Holnap délelőtt rakják fel az új váltót és féket. Majd kérek egy óra beüzemelést is mellé. Ha ők se, akkor megy vissza. Nyilván visszafelé én ezt nem fogom 6 EUR-ért elküldeni, mint amennyiért jött a vérszívó Magyar Posta miatt.  :angry:

freddyke

freddyke

törzsvendég

• fórumtag
  • 2.261 hozzászólás

Azt javaslom google/youtube-on utána hátha másnak is volt ez a gondja és lesz rá megoldás. Ha végképp nem, és már mindent megpróbáltál, akkor küldd vissza.

IAmSpecialized

IAmSpecialized

törzsvendég

• fórumtag
  • 504 hozzászólás

Lehet, hogy hibás. Az üzlettel próbálkoztál már?

freddyke

freddyke

törzsvendég

• fórumtag
  • 2.261 hozzászólás

Lehet, hogy hibás. Az üzlettel próbálkoztál már?

freddyke módosította - 2014. március 25. - 23:29

IAmSpecialized

IAmSpecialized

törzsvendég

• fórumtag
  • 504 hozzászólás

Biztos jót nézel? Én ezt, 9-10. oldal.

"Keep the computer 30 cm (12”) away from the sensor, and press and hold the RESET button of the sensor." Ez azt jelenti, hogy pont annyira. Lent az ábra alatt: "Keep about 30 cm (12”) away." Ez azt jelenti, hogy körülbelül 30cm távolságban. "At least"-ra utalást sem látok. De gondolom nem ez a probléma ha megkapja az ID-t. A menu gombbal lehet továbblépni a következő beállításra. Tehát elvileg ha háromszor lenyomod a menüt, akkor tér vissza az alapképernyőre és fejezi be a beállítást.

Szerk.: furcsa, mert az első két beállításnál a menu-vel, az utóbbi kettőnél a mode-val lehet továbblépni, ehhez pedig nem ír semmit.

Jót persze. De azóta már néztem egy ilyet is, ebben írja, amit előbb írtam. https://www.cateye.c...200W_ENG_v4.pdf

Tök mindegy, hogy "mode" vagy "menu" gombbal megyek tovább. A menu gombbal kilép a főképernyőre, a mode gombbal megy körbe-körbe a menüben.

Megkapom az ID-t:

IMG_20140325_221357_resize_www.kepfeltol

Főképernyő és 0 km/h (már próbáltam közelebb is vinni az órát miközben forog a kerék, de nyilván hiába, mert 55-60 centire van tőle a stucnin):

IMG_20140325_221640_resize_www.kepfeltol

(sorry a sz.r képek miatt)

És ott (volna) a szenzor jel ikon:

122_img1.jpg

freddyke

freddyke

törzsvendég

• fórumtag
  • 2.261 hozzászólás

Azt írja "at least", tehát legalább. Kaptam ID számot, ha túl közel helyezem (apróba kedvéért), akkor megkaptam az error-t. Egyértelműen le van írva, hogy menü gomb a mentés. Ha beállítást követően nem nyomok menü gombot, akkor egy percen belül "kilép" és nem ment.

Elvileg nem lehet rossz a szenzor (ettől tartottam egyébként), ha kapok sensor ID-t a szenzor reset gombjának hosszan nyomásának elengedésével. Az óra is működik. Kicsit az esély, hogy valamelyik eszköz nem jó, meg aztán remélem is.

Kicsit később kipróbálom még a javaslatod, hogy ne nyomjak menü gombot sensor ID találat után, hanem tovább viszem a beállításokat. Még ha totál logikátlan is, hiszen bármi mást beállítok, akkor simán tudom azt menteni menü gombbal, nem kell végig vinni a beállításokat.

Biztos jót nézel? Én ezt, 9-10. oldal.

"Keep the computer 30 cm (12”) away from the sensor, and press and hold the RESET button of the sensor." Ez azt jelenti, hogy pont annyira. Lent az ábra alatt: "Keep about 30 cm (12”) away." Ez azt jelenti, hogy körülbelül 30cm távolságban. "At least"-ra utalást sem látok. De gondolom nem ez a probléma ha megkapja az ID-t. A menu gombbal lehet továbblépni a következő beállításra. Tehát elvileg ha háromszor lenyomod a menüt, akkor tér vissza az alapképernyőre és fejezi be a beállítást.

Szerk.: furcsa, mert az első két beállításnál a menu-vel, az utóbbi kettőnél a mode-val lehet továbblépni, ehhez pedig nem ír semmit.

freddyke módosította - 2014. március 25. - 22:53

IAmSpecialized

IAmSpecialized

törzsvendég

• fórumtag
  • 504 hozzászólás

Azt írja tedd 30cm-re a szenzortól, nyomd le és tartsd a szenzor reset gombját. (Ahogy írtad, jóval messzebb volt.) A sensor ID-t akkor küldi amikor elengeded a reset gombot miután lenyomtad és tartottad. Amikor a computer sikeresen megkapja a szenzortól a sensor ID-t, akkor az ID számot kijelzi. A keresés után folytasd a következő lépéssel, "Setting the clock display".

Ahogy látom ez a reset-elés utáni beállító folyamatnak a része. Utána még beállítod a többi dolgot és elvileg kész a beállítás. Így csináltad?

Azt írja "at least", tehát legalább. Kaptam ID számot, ha túl közel helyezem (apróba kedvéért), akkor megkaptam az error-t. Egyértelműen le van írva, hogy menü gomb a mentés. Ha beállítást követően nem nyomok menü gombot, akkor egy percen belül "kilép" és nem ment.

Elvileg nem lehet rossz a szenzor (ettől tartottam egyébként), ha kapok sensor ID-t a szenzor reset gombjának hosszan nyomásának elengedésével. Az óra is működik. Kicsit az esély, hogy valamelyik eszköz nem jó, meg aztán remélem is.

Kicsit később kipróbálom még a javaslatod, hogy ne nyomjak menü gombot sensor ID találat után, hanem tovább viszem a beállításokat. Még ha totál logikátlan is, hiszen bármi mást beállítok, akkor simán tudom azt menteni menü gombbal, nem kell végig vinni a beállításokat.

freddyke

freddyke

törzsvendég

• fórumtag
  • 2.261 hozzászólás

Azt írja tedd 30cm-re a szenzortól, nyomd le és tartsd a szenzor reset gombját. (Ahogy írtad, jóval messzebb volt.) A sensor ID-t akkor küldi amikor elengeded a reset gombot miután lenyomtad és tartottad. Amikor a computer sikeresen megkapja a szenzortól a sensor ID-t, akkor az ID számot kijelzi. A keresés után folytasd a következő lépéssel, "Setting the clock display".

Ahogy látom ez a reset-elés utáni beállító folyamatnak a része. Utána még beállítod a többi dolgot és elvileg kész a beállítás. Így csináltad?

IAmSpecialized

IAmSpecialized

törzsvendég

• fórumtag
  • 504 hozzászólás

Nekem nincs ilyen órám, de azt írod megtalálja és ahogy kilépsz a menüből elfelejti. Szerintem ott lesz a gond. Le kellene menteni, biztos megvan a módja.

Minden mas beallitast ilyen modon kell menteni (menu gomb). Csak tegnap este ota foglalkozok vele. Volt egy olcsobb Cateye oram, soha bele sem kellett nezni a kezikonyvbe.