Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Sebességmérõk

* * * * * 1 votes

• Please log in to reply
1986 replies to this topic

TZoli

TZoli

fórumtag

• fórumtag
  • 133 posts

15-20ezer forint környékén milyen vezeték nélküli km-órát ajánlotok?

A lényeg, hogy megbízható legyen, volt egy VDO A8+ om, de 3x cserélték garanciában, mert mindíg megállt, 4.-ikre nem vittem vissza, tekerés közben eldobtam a francba amikor láttam hogy megint nem mér.

Tekergek

Tekergek

🚲

• fórumtag
  • 1,257 posts

Kb. azt zavarja, amit a "nagyfesz" is (villamosított közlekedési hálózat infrastruktúrája).

Blackburn Atom-mal volt ilyen problémám, a Városligetben a PeCsa melletti transzformátorház környékén nem kapott jelet, de a VDO-k közül erre semelyik sem volt érzékeny. Azt kicsit sajnálom hogy megint ki kellett egy jó marketinges saját rendszert találniuk (D3), a jól működő ANT+ helyett. Így persze újra el tudnak adni egy új pulzuspántot is az óra/sebességszenzor szett mellé (ami nem olyan jól működik mint az előző..).

Lehet hogy fel kéne dobni az apróra mert már vagy fél tucat fölösleges kütyüm van :)

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,280 posts
  • LocationTahitótfalu (ritkán Ózd)

Ha az elektronika tönkrement akkor alighanem tényleg ennyi volt. De ha csak a hőmérő és a barométer a rossz akkor lehet hogy csak elkoszolódott  az a kis rés (apró lyukacskák a hátlapon) ahol a levegővel érintkeznek a szenzorok. Esetleg belement egy csepp víz. Ha szét tudod szedni akkor esetleg megéri vetni rá egy pillantást.

Köszi, erre én is gondoltam megnézem.

Vegyipari Technikus, Biológia Tanár, Specialized Epic Marathon, Lumix G80, Golden retrievers

kornel.regent

kornel.regent

vendég

• fórumtag
  • 42 posts

HI,

Sigma 2209 STS, hőmérő és barométer marhaságokat mutat. Sigma szerint nem javítható, gari meg már lejárt. Most akkor tényleg ennyi volt?

Köszi,

K

Ha az elektronika tönkrement akkor alighanem tényleg ennyi volt. De ha csak a hőmérő és a barométer a rossz akkor lehet hogy csak elkoszolódott  az a kis rés (apró lyukacskák a hátlapon) ahol a levegővel érintkeznek a szenzorok. Esetleg belement egy csepp víz. Ha szét tudod szedni akkor esetleg megéri vetni rá egy pillantást.

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,280 posts
  • LocationTahitótfalu (ritkán Ózd)

HI,

Sigma 2209 STS, hőmérő és barométer marhaságokat mutat. Sigma szerint nem javítható, gari meg már lejárt. Most akkor tényleg ennyi volt?

Köszi,

K

Vegyipari Technikus, Biológia Tanár, Specialized Epic Marathon, Lumix G80, Golden retrievers

kasza

kasza

vendég

• fórumtag
  • 137 posts

Talán hasznos tudnivaló ami más tipusokra/kütyükre is vonatkoztatható: rájöttem hogy a LED-es lámpám zavarja a sebességmérőm jelét.

Ezzel én is szívtam, nekem a kódolatlan pulzusmérőt nyomta el, egész fura pulzusadatokat generálva. És csak csökkentett fényerőn zavar, gondolom a teljesítménycsökkentő elektronika okozza. Kb. azt zavarja, amit a "nagyfesz" is (villamosított közlekedési hálózat infrastruktúrája). 

A zavarás már azzal is megszüntethető, ha pár centivel távolabb kerül a lámpa.

Tekergek

Tekergek

🚲

• fórumtag
  • 1,257 posts

Talán hasznos tudnivaló ami más tipusokra/kütyükre is vonatkoztatható: rájöttem hogy a LED-es lámpám zavarja a sebességmérőm jelét.

A lámpa (BBB BLS-72 Strike 500) négy fényerősséggel működik, a három csökkentett üzemmódban zavar, teljes erőn nem. Ez valószínüleg azért van mert alacsonyabb fénynél a LED-et nagyon gyorsan ki-bekapcsolja az elektronika és ez gerjeszt valami kemény fogas jelet ami nem tetszik az órának. Két tipussal is: VDO M6 (pulzust is zavarja de jóval kevésbé) és VDO M4WL (kevésbé érzékeny, csak ha közvetlenül mellé rakom). Alufólia (Faraday ketrec) lámpatest körül nem sokat segít (nem teljes mert ki kell tudni vílágítania, órát meg nem lehet szigetelni mert akkor nem fog jelet :)). 5 centivel növeltem a távolságot a lámpa és óra között és most jónak tűnik.

Érdekes módon a VDO Z3-nak ilyen problémái nem voltak.. (az új óráknak olcsóbbnak kell lennie mert nagyobb a konkurrencia.. a Z3-as pulzusmérője 3 méterről is mért, az M sorozaté egy méteren túl már felejthető, a köztes modell (MC2.0 WL) meg arról lett híres hogy egy BKV frekvenciával ütközik Budapesten).

GT_Atee

GT_Atee

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,743 posts

Rox 6.0 pénteken délelött kalibrálva,utánna már nem,szombaton kékes csúcsponton 1006m kijelezve.

GT-Atee

Tekergek

Tekergek

🚲

• fórumtag
  • 1,257 posts

VDO M6-os otthon (reggel 5 körül) kalibrálva, vonat Gyöngyösig (ilyenkor kikapcsol), Kékestetőn 973 métert mutatott :)

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8,141 posts

.... most péntek este 7 méter eltérést mutat.

...vagy csak hazaérkezéskor kettővel elnézted az emeletet. :D

"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."

"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"

ultio

ultio

TARC

• fórumtag
  • 1,169 posts

Köszönöm a válaszokat!

Canyon Spectral 29 AL 5

rasti rusti

GT_Atee

GT_Atee

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,743 posts

Sigma Rox 6.0-nál meg kell adni egy napi kiinduló magasságot a beállításoknál,amit minden nap azonos helyről való indulás elött kb 2másodperc alatt lehet kalibrálni az előzőleg beállított értékre két gomb egyidejüleg való megnyomásával,ezt meg is teszem minden indulás elött,ha csak el nem felejtem.Viszont olyan még nem volt,hogy minden nap ugyanazt az értéket mutassa kalibrálás nélkül,vagy csak nagyon ritkán,ezért is kell kalibrálni indulás elött.

GT-Atee

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,688 posts

vdo mc2 drótos

cateye

valami sigma, (neki is van drótósa )

de mindnek meg kell adni induláskor az "annyit", és hosszabb túra után nem az sem fog méterre pont annyira visszaállni.

Havernak ilyen van, drótos: http://bringabutik.h...s-computer.html

Nekem meg ilyen: http://www.amazon.de...e/dp/B0063T559S  Ez elvileg drótnélküli de kiadták drótos verzióban is. Az olcsóbb volt, én olyat vettem.

Nem, nem kell induláskor megadni az "annyit". Egyszer kell megadni a lakásod magasságát és mindig onnan fog indulni a mérés.

A pontosságáról annyit, hogy hétfő reggel állítottam be, minden nap tekertem, voltak közben frontok is (ez szokta őket megzavarni leginkább) és most péntek este 7 méter eltérést mutat.

Marci

gaboca1

gaboca1

törzsvendég

• fórumtag
  • 2,348 posts

vdo mc2 drótos

cateye

de mindnek meg kell adni induláskor az "annyit", és hosszabb túra után nem az sem fog méterre pont annyira visszaállni.

Én a Polár CS500-nál egyszer állítottam be az itthoni magasságot, azóta háztól-házig 2-3 méteren belül van a szint indulás és érkezés között.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,272 posts

Milyen órát, kompjútert érdemes venni, ha a pontos magassági adatokat, szintemelkedést szeretném megtudni?

vdo mc2 drótos

cateye

Edited by Bikertigger, 2014. August 29. - 22:27.

"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

ultio

ultio

TARC

• fórumtag
  • 1,169 posts

Milyen órát, kompjútert érdemes venni, ha a pontos magassági adatokat, szintemelkedést szeretném megtudni?

Canyon Spectral 29 AL 5

rasti rusti

ridelife

ridelife

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,636 posts

uj bringammal erkezett egy atech f13 as ora.

egy ideje turom a netet de csak nem talalok hozza user manualt.

tud valaki ebben segiteni?

regi/hibas agyvaltokat veszek.

ncc1701

ncc1701

törzsvendég

• fórumtag
  • 580 posts

Vdo x1dw. Ez ugye egy rádiós sebességmérő, a jeladón be lehet állítani, h bike 1, vagy bike 2 jeladója, és elvileg a kütyü felismeri, h melyikről jön a jel. Nos, szerinte konstans bike 2, hiába állítom a jeladót 1-esre. Ezen felül hülyeséget mér, a tegnapi 60km-es etap szerinte volt 138km, és a sebesség is ennek megfelelően baromság. Lehet ezzel vmit csinálni, vagy kuka?

Havernak van hasonló vdo cucca, csak egyel újabb, még azon filózom, h keresztbe ki kellene próbálni, h hátha mondjuk csak a jeladó a hibás.

Edited by ncc1701, 2014. July 20. - 10:49.

GT_Atee

GT_Atee

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,743 posts

és működik! :)

GT-Atee

GT_Atee

GT_Atee

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,743 posts