Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Titán bringák, vázak, alkatrészek, egyebek

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
1746 hozzászólás a témában

enté

enté

titanium freak

• fórumtag
  • 7.605 hozzászólás

Azt mondjátok meg nekem, hogy párszor már hallottam/olvastam azt, hogy Mrozek (kalapos z-vel), és úgy rémlik, mintha valami köze lenne a Morati-hoz. Jól rémlik? Cruxos, te biztos tod.

A Mrazek titán hajtókarral szerelte a gépeit. Másról nem tudok.

"Some people say I'm a titanium freak - it's okay... I am."

"The titanium is the nicest way to reducing the carbon bikeprint."
[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]

tocsa

tocsa

vendég

• fórumtag
  • 206 hozzászólás
Azt mondjátok meg nekem, hogy párszor már hallottam/olvastam azt, hogy Mrozek (kalapos z-vel), és úgy rémlik, mintha valami köze lenne a Morati-hoz. Jól rémlik? Cruxos, te biztos tod.
--
tocsa

tocsa

tocsa

vendég

• fórumtag
  • 206 hozzászólás
http://cgi.ebay.com/...1QQcmdZViewItem

Kiváncsi vagyok mennyire szállnak el az árak
--
tocsa

tocsa

tocsa

vendég

• fórumtag
  • 206 hozzászólás

Az orvosi acél legutóbbi tapasztalatom szerint nem mágnesezhetõ......

OFF

Amúgy alapvetõen nem történik baj, ha acéllal tûzdelt embert MRI-znek. Ugyanis ha rendesen benne vannak a csavarok, nem lazák, akkor nincs az MRI-nek olyan ereje, hogy kitépné. Húzni azért húzza, illetve melegedhet (mivel a 2 Teslás konstans mágneses teret nagy frekvenciával modulálják, ez a változás áramot indukál), annyira, hogy a vizsgálatot nem lehet végig csinálni. De alapvetõen nem szakítja ki.

ON
--
tocsa

tittyman

tittyman

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.950 hozzászólás
Az orvosi acél legutóbbi tapasztalatom szerint nem mágnesezhetõ......
:) Tittyman kongashow!! :bananadan:cheers:

tocsa

tocsa

vendég

• fórumtag
  • 206 hozzászólás

A srácnak kicsit a fejébe szállt a titán-mánia... ;)
http://si6.mtb-news....Schaedel_kl.jpg

Tesom azt mondja valodinak nez ki a kep, valszeg nem fake. Gyakran hasznalt elemek lathatok rajta, mint a lukacsos hajlithato lemez. Azt mondja, hogy mostanaban mar titanbol szoktak altalaban lenni, de ranezesre nem lehet megmondani. Csunyan osszetorhetett az arca a pofanak.

Amugy nem tudja, hogy az orvosi titan es acelok pontosan milyen otvozetek. Acelbol legelterjedtebb a 319L, de nem tudja mit jelol a 319, az L az valami alacsony szen tartalaom, vagy mas otvozo anyagnak az alacsony aranyat jelenti.

csumi
--
tocsa

dave862

dave862

törzsvendég

• fórumtag
  • 383 hozzászólás

Azert nincs kizarva, hogy otvozo femkent is hasznaljak a titant!!! Viszont a 3/2.5 es a 6/4-es titan otvozetek titanok.

az én tudásomat egy elõzõ félévbeli választható tantárgy tankönyvének ( amit nagyon sokat forgattam :D ) ötvözõfémek címû fejezetébõl merítettem. ott mindegyik fémrõl kb. 10 sor volt írva, körvonalasan. ennyit tudtam én, ami édes-kevés, szakértõkkel nem vitatkozok, mert azt se tudom, mi az a karbid, meg porkohászat meg mittudomén :D.

tocsa

tocsa

vendég

• fórumtag
  • 206 hozzászólás

vídia az vmi kemény acélötvözet ( a "wie diamant" német kifejezésbõl származik ) . ennyi ragadt meg a gazdaságföldrajz nevû tantárgy "ötvözõfémek" fejezétébõl :). mint mondtam : amatõr vagyok a témában, de legalább megtudtam, a titán nem ötvözõfém :).

Azert nincs kizarva, hogy otvozo femkent is hasznaljak a titant!!! Viszont a 3/2.5 es a 6/4-es titan otvozetek titanok.
--
tocsa

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás

Ha a kapu megfogja a réz vagy az alu tárgyakat akkor a titánt is észlelnie kell, mert elektromos és mágneses jellemzõi jelentõsen nem térnek el egymástól.

titán nitrid bevonatú fogsor:
http://www.pinkbike.com/photo/105472/
ez is szép:
http://www.pinkbike.com/photo/297571/

jó ez a nitridált sor, tetszik, kár hogy valószinû a bevonat többszörösébe kerülne, mint amennzit nyerne az ember a hosszabb életttartammal....

vídia az vmi kemény acélötvözet ( a "wie diamant" német kifejezésbõl származik ) . ennyi ragadt meg a gazdaságföldrajz nevû tantárgy "ötvözõfémek" fejezétébõl . mint mondtam : amatõr vagyok a témában, de legalább megtudtam, a titán nem ötvözõfém .

Dave, fentebb leirtam mi a vidia, a neve valóban onnan van, de még mindig semmi köze az acélhoz
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

dave862

dave862

törzsvendég

• fórumtag
  • 383 hozzászólás

huu kissé asszem el vagy tévedve....
a volfram mint ötvözö elem az acélnál pl tán szerszámacéloknál fordulhat elõ....de ha belegondolsz hogy a villanykörte izzószála mibõl van, akkor máris van felhasználása...
olyan hogy vidia meg nincsen, de amire gondolsz, azok a "keményfém" szerszámlapkák, amik porkohászati úton készülnek, különféle fémkarbidokból, acélhoz nem sok közük van....

de majd Lor elmeséli pontosabban az erre való topikban
és bocs az offért

vídia az vmi kemény acélötvözet ( a "wie diamant" német kifejezésbõl származik ) . ennyi ragadt meg a gazdaságföldrajz nevû tantárgy "ötvözõfémek" fejezétébõl :). mint mondtam : amatõr vagyok a témában, de legalább megtudtam, a titán nem ötvözõfém :).

szaBike

szaBike

törzsvendég

• fórumtag
  • 302 hozzászólás

a titanra es egyebekre nem erzekeny a femkereso kapu?
nem ez hulyeseg akkor mindenki titan fegyvereket cigolna magaval.

azert vki valaszolhat

Ha a kapu megfogja a réz vagy az alu tárgyakat akkor a titánt is észlelnie kell, mert elektromos és mágneses jellemzõi jelentõsen nem térnek el egymástól.

titán nitrid bevonatú fogsor:
http://www.pinkbike.com/photo/105472/
ez is szép:
http://www.pinkbike.com/photo/297571/

tocsa

tocsa

vendég

• fórumtag
  • 206 hozzászólás

a volfram mint ötvözö elem az acélnál pl szerszámacéloknál fordulhat elõ....de ha belegondolsz hogy a villanykörte izzószála mibõl van, akkor máris van felhasználása...
olyan hogy vidia meg nincsen, de amire gondolsz, azok a "keményfém" szerszámlapkák, amik porkohászati úton készülnek, különféle fémkarbidokból, acélhoz nem sok közük van....

és bocs az offért

Addig is meselek en. A Wolfram az ugye "W", legalabbis a jele. Aztan az viszonylag tisztan elofordulva eleg csunyan tud viselkedni adott korulmenyek kozott. Egyreszt ha feszultseget kap, es nem legritkitott terben van, pillanatok alatt eloxidalodik, betolt egy teljes termet a Wolfram permet. Aztan ezt belelegezni nem tanacsos, mert a Wolfram elegge nehez fem. Nem egeszseges.

Otvozo anyagnek kerekpar iparban nem hallottam meg. Mg, Si, Cr, Mo otvozok szoktak lenni.
--
tocsa

tocsa

tocsa

vendég

• fórumtag
  • 206 hozzászólás

bár amatõr vagyok ezen a területen, de én úgy tudom, a titán ötvözõfém, mint pl. volfram, ami magában nem túl sokra jó, viszont acél ötvözõanyagaként lesz belõle a vídia ( asszem ) .

A 3Al/2.5V aerospace grade titanium azt jelenti, hogy titanium van otvozve 3% Al-al es 2.5% vanadiummal. Otvozo femkent fel lenne tuntetve (Ti). Meg akkor mit otvoznenek? Mivel Al fel van tuntetve, kizarasos alapon a vas marad. De az elegge fonak lenne.

A masik igen elterjedt otvozetnel a 6Al/4V szinten titant otvoznek a fenti femekkel a szamok aranyaban.

Hogy az orvosi titanium milyen otvozet azt nem tom, majd megkerdezem tesomtol. O MRI radiologus. :). A "betoljuk az MRI-be aztan meglatjuk" szolasom csak nagyon morbid poen volt, csak mar nem tudtam visszaszerkeszteni. Mivel valszeg vassal csavaroztak az idezett RTG-n lathato pfa fejet, ezert elege horror lehetne adott esetben az arca utana.
--
tocsa

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás

bár amatõr vagyok ezen a területen, de én úgy tudom, a titán ötvözõfém, mint pl. volfram, ami magában nem túl sokra jó, viszont acél ötvözõanyagaként lesz belõle a vídia ( asszem ) .

a volfram mint ötvözö elem az acélnál pl tán szerszámacéloknál fordulhat elõ....de ha belegondolsz hogy a villanykörte izzószála mibõl van, akkor máris van felhasználása...

és bocs az offért
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

dave862

dave862

törzsvendég

• fórumtag
  • 383 hozzászólás

ha titán csavar van a testben, az is olyan titán, mint a bringás alkatrészek, tehát ilyen ötvözet (aluval is nem?) vagy az tiszta titán?

most ha nekünk elvetemültebb bringásoknak van pénzünk titán alkatrészekre, akkor ha valakinek az élete múlik rajta, csak ki tud fizetni ~10db titán csavart

ggx

ggx

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.613 hozzászólás
ha titán csavar van a testben, az is olyan titán, mint a bringás alkatrészek, tehát ilyen ötvözet (aluval is nem?) vagy az tiszta titán?

most ha nekünk elvetemültebb bringásoknak van pénzünk titán alkatrészekre, akkor ha valakinek az élete múlik rajta, csak ki tud fizetni ~10db titán csavart

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24.199 hozzászólás
a titanra es egyebekre nem erzekeny a femkereso kapu?
nem ez hulyeseg akkor mindenki titan fegyvereket cigolna magaval.

azert vki valaszolhat

NE ÍGY! NE ÍGY!

borzasztus falánkusz
lor-inc g-boxx designer
. . .sár. . .nem haldoklom, így élek. . .k.rva 3mm...

tom_mirra

tom_mirra

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.889 hozzászólás
és besípol az összes reptéren...
2010.09.22. CM

néha kerékpáros.

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24.199 hozzászólás
sima acel korrrodalodik az emberi testben. ezert kukas
titan jo csak draga
orvosi acel meg ilyen nagyon durvan otvozott rozsda es savallo akarmi.
azert nem olcso mulattsag az sem.

NE ÍGY! NE ÍGY!

borzasztus falánkusz
lor-inc g-boxx designer
. . .sár. . .nem haldoklom, így élek. . .k.rva 3mm...

LóFarkas

LóFarkas

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.721 hozzászólás
A srác nyilvánvalóan csúnyán összetörte a fejét, és csavarokkal rakták össze... nem is kevéssel.

Durva lenne betolni egy MRI-be, ha mágnesezhetõek a csavarok. Tutira lenne egy pár, ami kiszakadna a helyérõl, de legalábbis rángatná a csávó fejét belülrõl. Az MRI extradurva... fater munkahelyén van. Mikor javították és nem figyeltek a szakik, akkor röpködtek a csavarhúzók. Meg a neten is van videó egy ottfelejtett oxigépnpalackról, ami átrepül a szobán mikor bekapcsolják a gépet.