A Mrazek titán hajtókarral szerelte a gépeit. Másról nem tudok.Azt mondjátok meg nekem, hogy párszor már hallottam/olvastam azt, hogy Mrozek (kalapos z-vel), és úgy rémlik, mintha valami köze lenne a Morati-hoz. Jól rémlik? Cruxos, te biztos tod.
Jelentkezz be Regisztrálj
Titán bringák, vázak, alkatrészek, egyebek
Írta 2006. június 12. - 17:16
"Some people say I'm a titanium freak - it's okay... I am."
"The titanium is the nicest way to reducing the carbon bikeprint."
[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]
Írta 2006. június 12. - 17:07
tocsa
Írta 2006. június 12. - 17:05
tocsa
Írta 2006. június 07. - 22:09
Az orvosi acél legutóbbi tapasztalatom szerint nem mágnesezhetõ......
OFF
Amúgy alapvetõen nem történik baj, ha acéllal tûzdelt embert MRI-znek. Ugyanis ha rendesen benne vannak a csavarok, nem lazák, akkor nincs az MRI-nek olyan ereje, hogy kitépné. Húzni azért húzza, illetve melegedhet (mivel a 2 Teslás konstans mágneses teret nagy frekvenciával modulálják, ez a változás áramot indukál), annyira, hogy a vizsgálatot nem lehet végig csinálni. De alapvetõen nem szakítja ki.
ON
tocsa
Írta 2006. június 06. - 22:25
Írta 2006. június 06. - 19:55
A srácnak kicsit a fejébe szállt a titán-mánia...
http://si6.mtb-news....Schaedel_kl.jpg
Tesom azt mondja valodinak nez ki a kep, valszeg nem fake. Gyakran hasznalt elemek lathatok rajta, mint a lukacsos hajlithato lemez. Azt mondja, hogy mostanaban mar titanbol szoktak altalaban lenni, de ranezesre nem lehet megmondani. Csunyan osszetorhetett az arca a pofanak.
Amugy nem tudja, hogy az orvosi titan es acelok pontosan milyen otvozetek. Acelbol legelterjedtebb a 319L, de nem tudja mit jelol a 319, az L az valami alacsony szen tartalaom, vagy mas otvozo anyagnak az alacsony aranyat jelenti.
csumi
tocsa
Írta 2006. június 06. - 18:50
Azert nincs kizarva, hogy otvozo femkent is hasznaljak a titant!!! Viszont a 3/2.5 es a 6/4-es titan otvozetek titanok.
az én tudásomat egy elõzõ félévbeli választható tantárgy tankönyvének ( amit nagyon sokat forgattam ) ötvözõfémek címû fejezetébõl merítettem. ott mindegyik fémrõl kb. 10 sor volt írva, körvonalasan. ennyit tudtam én, ami édes-kevés, szakértõkkel nem vitatkozok, mert azt se tudom, mi az a karbid, meg porkohászat meg mittudomén .
Írta 2006. június 06. - 18:44
vídia az vmi kemény acélötvözet ( a "wie diamant" német kifejezésbõl származik ) . ennyi ragadt meg a gazdaságföldrajz nevû tantárgy "ötvözõfémek" fejezétébõl . mint mondtam : amatõr vagyok a témában, de legalább megtudtam, a titán nem ötvözõfém .
Azert nincs kizarva, hogy otvozo femkent is hasznaljak a titant!!! Viszont a 3/2.5 es a 6/4-es titan otvozetek titanok.
tocsa
Írta 2006. június 06. - 18:31
jó ez a nitridált sor, tetszik, kár hogy valószinû a bevonat többszörösébe kerülne, mint amennzit nyerne az ember a hosszabb életttartammal....Ha a kapu megfogja a réz vagy az alu tárgyakat akkor a titánt is észlelnie kell, mert elektromos és mágneses jellemzõi jelentõsen nem térnek el egymástól.
titán nitrid bevonatú fogsor:
http://www.pinkbike.com/photo/105472/
ez is szép:
http://www.pinkbike.com/photo/297571/
vídia az vmi kemény acélötvözet ( a "wie diamant" német kifejezésbõl származik ) . ennyi ragadt meg a gazdaságföldrajz nevû tantárgy "ötvözõfémek" fejezétébõl . mint mondtam : amatõr vagyok a témában, de legalább megtudtam, a titán nem ötvözõfém .
Dave, fentebb leirtam mi a vidia, a neve valóban onnan van, de még mindig semmi köze az acélhoz
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való
Írta 2006. június 06. - 18:24
huu kissé asszem el vagy tévedve....
a volfram mint ötvözö elem az acélnál pl tán szerszámacéloknál fordulhat elõ....de ha belegondolsz hogy a villanykörte izzószála mibõl van, akkor máris van felhasználása...
olyan hogy vidia meg nincsen, de amire gondolsz, azok a "keményfém" szerszámlapkák, amik porkohászati úton készülnek, különféle fémkarbidokból, acélhoz nem sok közük van....
de majd Lor elmeséli pontosabban az erre való topikban
és bocs az offért
Írta 2006. június 06. - 18:15
Ha a kapu megfogja a réz vagy az alu tárgyakat akkor a titánt is észlelnie kell, mert elektromos és mágneses jellemzõi jelentõsen nem térnek el egymástól.a titanra es egyebekre nem erzekeny a femkereso kapu?
nem ez hulyeseg akkor mindenki titan fegyvereket cigolna magaval.
azert vki valaszolhat
titán nitrid bevonatú fogsor:
http://www.pinkbike.com/photo/105472/
ez is szép:
http://www.pinkbike.com/photo/297571/
Írta 2006. június 06. - 17:23
huu kissé asszem el vagy tévedve....
a volfram mint ötvözö elem az acélnál pl szerszámacéloknál fordulhat elõ....de ha belegondolsz hogy a villanykörte izzószála mibõl van, akkor máris van felhasználása...
olyan hogy vidia meg nincsen, de amire gondolsz, azok a "keményfém" szerszámlapkák, amik porkohászati úton készülnek, különféle fémkarbidokból, acélhoz nem sok közük van....
és bocs az offért
Addig is meselek en. A Wolfram az ugye "W", legalabbis a jele. Aztan az viszonylag tisztan elofordulva eleg csunyan tud viselkedni adott korulmenyek kozott. Egyreszt ha feszultseget kap, es nem legritkitott terben van, pillanatok alatt eloxidalodik, betolt egy teljes termet a Wolfram permet. Aztan ezt belelegezni nem tanacsos, mert a Wolfram elegge nehez fem. Nem egeszseges.
Otvozo anyagnek kerekpar iparban nem hallottam meg. Mg, Si, Cr, Mo otvozok szoktak lenni.
tocsa
Írta 2006. június 06. - 17:19
bár amatõr vagyok ezen a területen, de én úgy tudom, a titán ötvözõfém, mint pl. volfram, ami magában nem túl sokra jó, viszont acél ötvözõanyagaként lesz belõle a vídia ( asszem ) .
A 3Al/2.5V aerospace grade titanium azt jelenti, hogy titanium van otvozve 3% Al-al es 2.5% vanadiummal. Otvozo femkent fel lenne tuntetve (Ti). Meg akkor mit otvoznenek? Mivel Al fel van tuntetve, kizarasos alapon a vas marad. De az elegge fonak lenne.
A masik igen elterjedt otvozetnel a 6Al/4V szinten titant otvoznek a fenti femekkel a szamok aranyaban.
Hogy az orvosi titanium milyen otvozet azt nem tom, majd megkerdezem tesomtol. O MRI radiologus. . A "betoljuk az MRI-be aztan meglatjuk" szolasom csak nagyon morbid poen volt, csak mar nem tudtam visszaszerkeszteni. Mivel valszeg vassal csavaroztak az idezett RTG-n lathato pfa fejet, ezert elege horror lehetne adott esetben az arca utana.
tocsa
Írta 2006. június 06. - 17:15
huu kissé asszem el vagy tévedve....bár amatõr vagyok ezen a területen, de én úgy tudom, a titán ötvözõfém, mint pl. volfram, ami magában nem túl sokra jó, viszont acél ötvözõanyagaként lesz belõle a vídia ( asszem ) .
a volfram mint ötvözö elem az acélnál pl tán szerszámacéloknál fordulhat elõ....de ha belegondolsz hogy a villanykörte izzószála mibõl van, akkor máris van felhasználása...
és bocs az offért
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való
Írta 2006. június 06. - 16:53
ha titán csavar van a testben, az is olyan titán, mint a bringás alkatrészek, tehát ilyen ötvözet (aluval is nem?) vagy az tiszta titán?
most ha nekünk elvetemültebb bringásoknak van pénzünk titán alkatrészekre, akkor ha valakinek az élete múlik rajta, csak ki tud fizetni ~10db titán csavart
bár amatõr vagyok ezen a területen, de én úgy tudom, a titán ötvözõfém, mint pl. volfram, ami magában nem túl sokra jó, viszont acél ötvözõanyagaként lesz belõle a vídia ( asszem ) .
Írta 2006. június 06. - 16:40
most ha nekünk elvetemültebb bringásoknak van pénzünk titán alkatrészekre, akkor ha valakinek az élete múlik rajta, csak ki tud fizetni ~10db titán csavart
Írta 2006. június 06. - 14:38
nem ez hulyeseg akkor mindenki titan fegyvereket cigolna magaval.
azert vki valaszolhat
NE ÍGY! NE ÍGY!
lor-inc g-boxx designer. . .sár. . .nem haldoklom, így élek. . .k.rva 3mm...
Írta 2006. június 06. - 14:28
Írta 2006. június 06. - 14:03
titan jo csak draga
orvosi acel meg ilyen nagyon durvan otvozott rozsda es savallo akarmi.
azert nem olcso mulattsag az sem.
NE ÍGY! NE ÍGY!
lor-inc g-boxx designer. . .sár. . .nem haldoklom, így élek. . .k.rva 3mm...
Írta 2006. június 06. - 13:53
Durva lenne betolni egy MRI-be, ha mágnesezhetõek a csavarok. Tutira lenne egy pár, ami kiszakadna a helyérõl, de legalábbis rángatná a csávó fejét belülrõl. Az MRI extradurva... fater munkahelyén van. Mikor javították és nem figyeltek a szakik, akkor röpködtek a csavarhúzók. Meg a neten is van videó egy ottfelejtett oxigépnpalackról, ami átrepül a szobán mikor bekapcsolják a gépet.