Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Titán bringák, vázak, alkatrészek, egyebek

- - - - -

• Please log in to reply
1746 replies to this topic

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6,068 posts
Hát nekem egy kicsit vastagabb anyag kellene:)
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,662 posts

Akkor fel sem tûnne ha levágnál a tetejébõl egy 10 cm-es csíkot :) aztán reszelgetnék belõle ezt azt :)

Nekem van 1,5 kg titánom, lehet belõle csinálni "ezt-azt" ! :-))
Igaz, repedt váz formájában van. De ez nem lehet gond, ugye ?
Marci

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6,068 posts
kiskubai fékváltó karral hogy állsz?

kiskubai

kiskubai

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,925 posts

felsõ 10 centi? akkor minden karima ill karima bekötés ugrana :D az nagyon is feltûnne :D

Akkor jó lesz a közepébõl! :)

koca

koca

bentlakó

• fórumtag
  • 5,107 posts
felsõ 10 centi? akkor minden karima ill karima bekötés ugrana :D az nagyon is feltûnne :D

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6,068 posts
Akkor fel sem tûnne ha levágnál a tetejébõl egy 10 cm-es csíkot :) aztán reszelgetnék belõle ezt azt :)

koca

koca

bentlakó

• fórumtag
  • 5,107 posts
jól van kicsi kubai, de azért montin egy hajtókarba lelazuló csavar nem éppen életbiztosítás ebbe sztem kiegyezhetünk ;)

zee: még nekem sincs róla képem, de majd fogok róla csinálni. egyébként egy vegyipari készülék, szóval annyira nem érdekes látvány. úgy kell elképzelni mint egy bazi nagy (2-3 m3) edény :)

kiskubai

kiskubai

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,925 posts

így van ahogy maggi is szólt elõttem, ezt még véletlenül sem nevezném én se számottevõ súlynak, de értem a "ha már lúd legyen kövér elvet na" :)
csak vhogy én kicsit esetleg azon paráznék, hogy ki tudja milyen gyártósorról jött le az a titán csavar, aztán ha egy ilyen jelentõs helyen mint pl hajtókar leszakad a csavar feje az nem lenne éppen jó dolog... nem túl elterjedt dolog ez még, nem hinném hogy sok helyen gyártanak titán csavart.
egyébként gyárba ahol húzom az igát nemrég érkezett egy több mint 2 tonnás titán készülék :)

Mondjuk szerintem abból pont nincs nagy baj szerintem ha az a csavar ott meglazul, leesni nem fog a hajtókar az oldalról tartó csavar miatt. Mikor elõször lett összerakva a shimano integrált hajtókarom, nem lett rendesen meghúzva az a csavar, és egy 100km-es tekerés végén vettem észre hogy szószerint lötyög a kar a tengelyen, csak az oldalsó csavar tartotta. Nem lett semmi baja, tengely-minden sértetlen, csak meg kellett húzni a csavarokat.

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6,068 posts
Én inkább attól paráznék hogy pont egyel több helyen gyártanak titán csavart az olcsósitás jegyében mint kéne és az én csavarom errõl a gyártósorról jön le .
Azt a gépet megnézném egy fotón már mintha lehet.

koca

koca

bentlakó

• fórumtag
  • 5,107 posts

2d M6-osnál 6-7g különbség is van :) .

így van ahogy maggi is szólt elõttem, ezt még véletlenül sem nevezném én se számottevõ súlynak, de értem a "ha már lúd legyen kövér elvet na" :)
csak vhogy én kicsit esetleg azon paráznék, hogy ki tudja milyen gyártósorról jött le az a titán csavar, aztán ha egy ilyen jelentõs helyen mint pl hajtókar leszakad a csavar feje az nem lenne éppen jó dolog... nem túl elterjedt dolog ez még, nem hinném hogy sok helyen gyártanak titán csavart.
egyébként gyárba ahol húzom az igát nemrég érkezett egy több mint 2 tonnás titán készülék :)

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,662 posts

Minden kónuszos agy összemegy és lazábbra kell hagyni õket.
.

Az igaz, mindegyiknél kell ezzel számolni de az új Shimano 14mm-es alu tengelyes már nem nagyon megy össze. Vagy csak mikronokat. Legalábbis én így tapasztaltam.
A titán tengely viszont nagyon összemegy, azért említettem meg külön.
Marci

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13,648 posts

Nekem még ez sem ésszerû:)
Mondjuk nem is vagyok 65kg, furán is néznék ki :P

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6,068 posts

Na, híztál? :)
Én is gondolkozom rajta, hogy pár csavart lecserélek.

Apropó, tengelyt "szoktak" titánból csinálni? Ha igen, milyen ötvözetbõl? Van egy régi menetes dura-ace agyam amit pályán használnék de új tengely kell bele a láncvonal miatt, aztán ha már csinálok, akkor legyen olyan... :)

A ZZYZX-nek van Isises komplet monoblokja valamelyik karbon hajtómûvéhez és még illene is Rékám bringájára :)

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár

Néhány éve az XTR és talán a DuraAce agyak titán tengelyesek voltak. Kónusz beállításánál figyelni kellett, mert a gyorszár szorító hatására a tengely kicsit összement, a kónuszt ennyivel lazábbra kellett állítani.

Minden kónuszos agy összemegy és lazábbra kell hagyni õket.

2 db M6-os acél csavart lecserélni titán csavarra komolyan van vagy 1.5 g súlykülönbség?
ésszerûbb magyarázata akkor nincs ? :D

A sebesség mindent megold.

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,662 posts
Néhány éve az XTR és talán a DuraAce agyak titán tengelyesek voltak. Kónusz beállításánál figyelni kellett, mert a gyorszár szorító hatására a tengely kicsit összement, a kónuszt ennyivel lazábbra kellett állítani.
Marci

kiskubai

kiskubai

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,925 posts

Úgy meg hogy egyre közelebb vagyok a 65kg-hoz, szerintem bírnia kéne. :)

Na, híztál? :)
Én is gondolkozom rajta, hogy pár csavart lecserélek.

Apropó, tengelyt "szoktak" titánból csinálni? Ha igen, milyen ötvözetbõl? Van egy régi menetes dura-ace agyam amit pályán használnék de új tengely kell bele a láncvonal miatt, aztán ha már csinálok, akkor legyen olyan... :)

McGywer

McGywer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,854 posts

igen tud.

McGywer: csak kíváncsiságból kérdem, hogy mi értelme van a hajtókarba titán csavarokat tenni? mit nyersz vele?

Megnyugvást. :D

Van idénre pár tervem, ha a gépen minden csavart lecserélek titánra vagy alura, akkor ez sem maradhat acél, ha egy titáncsavar is elbírja a terhelést. Úgy meg hogy egyre közelebb vagyok a 65kg-hoz, szerintem bírnia kéne. :)

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6,068 posts

A Corratec vázakat melyik cég gyártja ?

Megkérdeztem, az importõr sem tudja biztosra a titán vázakat hozták már Made in Italy és Made in Taiwan felirattal is, de nem elképzelhetetlen a Német váz sem

Moratizo

Moratizo

törzsvendég

• fórumtag
  • 516 posts

ösztelõs gépnek nem mindegy, hogy titán vagy alu? a váz rugalmassága nem oszt, nem szoroz

Szerintem a titán a durva behatásokat nem " jegyzi meg" vagyis tartósabb.
" Szárnyak nélkül nem könnyû repülni." Horatius

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,932 posts
ösztelõs gépnek nem mindegy, hogy titán vagy alu? a váz rugalmassága nem oszt, nem szoroz