Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Titán bringák, vázak, alkatrészek, egyebek

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
1753 hozzászólás a témában

tocsa

tocsa

vendég

• fórumtag
  • 206 hozzászólás

Tesom azt mondja valodinak nez ki a kep, valszeg nem fake. Gyakran hasznalt elemek lathatok rajta, mint a lukacsos hajlithato lemez. Azt mondja, hogy mostanaban mar titanbol szoktak altalaban lenni, de ranezesre nem lehet megmondani. Csunyan osszetorhetett az arca a pofanak.

Amugy nem tudja, hogy az orvosi titan es acelok pontosan milyen otvozetek. Acelbol legelterjedtebb a 319L, de nem tudja mit jelol a 319, az L az valami alacsony szen tartalaom, vagy mas otvozo anyagnak az alacsony aranyat jelenti.

csumi

Na, eztet használják sokszor orvosi acélként:
316L
--
tocsa

nexus8

nexus8

vendég

• fórumtag
  • 31 hozzászólás
Olitól vették vagy az FTWrõl?
Én csak elégedett külföldieket ismerek, a törõs magyarokat nem.

vendég_unit_*

vendég_unit_*
  • vendég

Végigböngésztem a netet és 1-2 repedt falú villán kívül nem találtam több utalást minõségi kifogásokra a Xian Changda termékeivel kapcsolatban, ellenben tízezres nagyságrendben hegesztenek vázakat és megszámlálhatatlan mennyiségben egyéb kiegészítõket.

Nem kell a netet böngészni, csak meg kell kérdezni pl. a két hazai XACD váz tulajdonost. Mindkettõjüknek eltört a váza (khmmm...nem is egyszer).
De az "örökgari" él, s gyorsan cserélik, ez tényként leszögezhetõ!

tocsa

tocsa

vendég

• fórumtag
  • 206 hozzászólás
nexus8: engem valószínûleg érdekelne!
--
tocsa

nexus8

nexus8

vendég

• fórumtag
  • 31 hozzászólás
Nem szándékom a szívfájdítás, de évek óta nyálazok egy titángépre, s ez a kategória már aláesett a fájdalomküszöbömnek, szeretném megvenni életem biciklijét a sok kisérletezés után. Az EBB nem jött össze, nagyon magas az árkülönbség, marad a pályapapucs.
Háromsebességes agyváltót pakolok rá, nem lesz tõle sokkal csúnyább a gép, mint egy SS, viszont használhatóbb a gyenge térdeimmel.
Persze, hogy meg lehet kukkolni, ha kész lesz. Kipróbálni is, ha addig otthagyod a veséd biztosítéknak:-)

Ne fájdítsd a szívem... Nekem is egy pályapapucsos titán országúti a vágyam. Az meg megfizethetõ áron csak náluk van. De nincs lé:( Pedig 100-130 rugó korrekt ár elvileg.
Te agyváltósnak építed? Megnézhetem, ha megjön?

LóFarkas

LóFarkas

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.721 hozzászólás
Ne fájdítsd a szívem... Nekem is egy pályapapucsos titán országúti a vágyam. Az meg megfizethetõ áron csak náluk van. De nincs lé:( Pedig 100-130 rugó korrekt ár elvileg.
Te agyváltósnak építed? Megnézhetem, ha megjön?

nexus8

nexus8

vendég

• fórumtag
  • 31 hozzászólás
Végigböngésztem a netet és 1-2 repedt falú villán kívül nem találtam több utalást minõségi kifogásokra a Xian Changda termékeivel kapcsolatban, ellenben tízezres nagyságrendben hegesztenek vázakat és megszámlálhatatlan mennyiségben egyéb kiegészítõket.
Én egy pályapapucsos r'mszabott outi gépet akarok behozni, mindenféle titán apróságokkal, de a dobozba ugyanazzal a szállítási költségen befér még egy váz is.
Ha valakit érdekel, betársulhat a dobozba.
Az utolsó árak szerint (de kérek aktualizáltat rendelés elõtt) max. 470 USD a váz, apróságok: kormány 15-40, nyeregcsõ 35, stucni 32, csavarok 1-2 USD.
Szállítás az egészre 140 USD, vám+áfa kérdéses, max. 35%, de lehet, hogy semmit nem kell fizetni, attól függ, milyen a kedve a vámhivatalnak.

enté

enté

titanium freak

• fórumtag
  • 7.608 hozzászólás

Azt mondjátok meg nekem, hogy párszor már hallottam/olvastam azt, hogy Mrozek (kalapos z-vel), és úgy rémlik, mintha valami köze lenne a Morati-hoz. Jól rémlik? Cruxos, te biztos tod.

A Mrazek titán hajtókarral szerelte a gépeit. Másról nem tudok.

"Some people say I'm a titanium freak - it's okay... I am."

"The titanium is the nicest way to reducing the carbon bikeprint."
[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]

tocsa

tocsa

vendég

• fórumtag
  • 206 hozzászólás
Azt mondjátok meg nekem, hogy párszor már hallottam/olvastam azt, hogy Mrozek (kalapos z-vel), és úgy rémlik, mintha valami köze lenne a Morati-hoz. Jól rémlik? Cruxos, te biztos tod.
--
tocsa

tocsa

tocsa

vendég

• fórumtag
  • 206 hozzászólás
http://cgi.ebay.com/...1QQcmdZViewItem

Kiváncsi vagyok mennyire szállnak el az árak
--
tocsa

tocsa

tocsa

vendég

• fórumtag
  • 206 hozzászólás

Az orvosi acél legutóbbi tapasztalatom szerint nem mágnesezhetõ......

OFF

Amúgy alapvetõen nem történik baj, ha acéllal tûzdelt embert MRI-znek. Ugyanis ha rendesen benne vannak a csavarok, nem lazák, akkor nincs az MRI-nek olyan ereje, hogy kitépné. Húzni azért húzza, illetve melegedhet (mivel a 2 Teslás konstans mágneses teret nagy frekvenciával modulálják, ez a változás áramot indukál), annyira, hogy a vizsgálatot nem lehet végig csinálni. De alapvetõen nem szakítja ki.

ON
--
tocsa

tittyman

tittyman

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.950 hozzászólás
Az orvosi acél legutóbbi tapasztalatom szerint nem mágnesezhetõ......
:) Tittyman kongashow!! :bananadan:cheers:

tocsa

tocsa

vendég

• fórumtag
  • 206 hozzászólás

A srácnak kicsit a fejébe szállt a titán-mánia... ;)
http://si6.mtb-news....Schaedel_kl.jpg

Tesom azt mondja valodinak nez ki a kep, valszeg nem fake. Gyakran hasznalt elemek lathatok rajta, mint a lukacsos hajlithato lemez. Azt mondja, hogy mostanaban mar titanbol szoktak altalaban lenni, de ranezesre nem lehet megmondani. Csunyan osszetorhetett az arca a pofanak.

Amugy nem tudja, hogy az orvosi titan es acelok pontosan milyen otvozetek. Acelbol legelterjedtebb a 319L, de nem tudja mit jelol a 319, az L az valami alacsony szen tartalaom, vagy mas otvozo anyagnak az alacsony aranyat jelenti.

csumi
--
tocsa

dave862

dave862

törzsvendég

• fórumtag
  • 383 hozzászólás

Azert nincs kizarva, hogy otvozo femkent is hasznaljak a titant!!! Viszont a 3/2.5 es a 6/4-es titan otvozetek titanok.

az én tudásomat egy elõzõ félévbeli választható tantárgy tankönyvének ( amit nagyon sokat forgattam :D ) ötvözõfémek címû fejezetébõl merítettem. ott mindegyik fémrõl kb. 10 sor volt írva, körvonalasan. ennyit tudtam én, ami édes-kevés, szakértõkkel nem vitatkozok, mert azt se tudom, mi az a karbid, meg porkohászat meg mittudomén :D.

tocsa

tocsa

vendég

• fórumtag
  • 206 hozzászólás

vídia az vmi kemény acélötvözet ( a "wie diamant" német kifejezésbõl származik ) . ennyi ragadt meg a gazdaságföldrajz nevû tantárgy "ötvözõfémek" fejezétébõl :). mint mondtam : amatõr vagyok a témában, de legalább megtudtam, a titán nem ötvözõfém :).

Azert nincs kizarva, hogy otvozo femkent is hasznaljak a titant!!! Viszont a 3/2.5 es a 6/4-es titan otvozetek titanok.
--
tocsa

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.278 hozzászólás

Ha a kapu megfogja a réz vagy az alu tárgyakat akkor a titánt is észlelnie kell, mert elektromos és mágneses jellemzõi jelentõsen nem térnek el egymástól.

titán nitrid bevonatú fogsor:
http://www.pinkbike.com/photo/105472/
ez is szép:
http://www.pinkbike.com/photo/297571/

jó ez a nitridált sor, tetszik, kár hogy valószinû a bevonat többszörösébe kerülne, mint amennzit nyerne az ember a hosszabb életttartammal....

vídia az vmi kemény acélötvözet ( a "wie diamant" német kifejezésbõl származik ) . ennyi ragadt meg a gazdaságföldrajz nevû tantárgy "ötvözõfémek" fejezétébõl . mint mondtam : amatõr vagyok a témában, de legalább megtudtam, a titán nem ötvözõfém .

Dave, fentebb leirtam mi a vidia, a neve valóban onnan van, de még mindig semmi köze az acélhoz
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

dave862

dave862

törzsvendég

• fórumtag
  • 383 hozzászólás

huu kissé asszem el vagy tévedve....
a volfram mint ötvözö elem az acélnál pl tán szerszámacéloknál fordulhat elõ....de ha belegondolsz hogy a villanykörte izzószála mibõl van, akkor máris van felhasználása...
olyan hogy vidia meg nincsen, de amire gondolsz, azok a "keményfém" szerszámlapkák, amik porkohászati úton készülnek, különféle fémkarbidokból, acélhoz nem sok közük van....

de majd Lor elmeséli pontosabban az erre való topikban
és bocs az offért

vídia az vmi kemény acélötvözet ( a "wie diamant" német kifejezésbõl származik ) . ennyi ragadt meg a gazdaságföldrajz nevû tantárgy "ötvözõfémek" fejezétébõl :). mint mondtam : amatõr vagyok a témában, de legalább megtudtam, a titán nem ötvözõfém :).

szaBike

szaBike

törzsvendég

• fórumtag
  • 302 hozzászólás

a titanra es egyebekre nem erzekeny a femkereso kapu?
nem ez hulyeseg akkor mindenki titan fegyvereket cigolna magaval.

azert vki valaszolhat

Ha a kapu megfogja a réz vagy az alu tárgyakat akkor a titánt is észlelnie kell, mert elektromos és mágneses jellemzõi jelentõsen nem térnek el egymástól.

titán nitrid bevonatú fogsor:
http://www.pinkbike.com/photo/105472/
ez is szép:
http://www.pinkbike.com/photo/297571/

tocsa

tocsa

vendég

• fórumtag
  • 206 hozzászólás

huu kissé asszem el vagy tévedve....
a volfram mint ötvözö elem az acélnál pl szerszámacéloknál fordulhat elõ....de ha belegondolsz hogy a villanykörte izzószála mibõl van, akkor máris van felhasználása...
olyan hogy vidia meg nincsen, de amire gondolsz, azok a "keményfém" szerszámlapkák, amik porkohászati úton készülnek, különféle fémkarbidokból, acélhoz nem sok közük van....

de majd Lor elmeséli pontosabban az erre való topikban
és bocs az offért

Addig is meselek en. A Wolfram az ugye "W", legalabbis a jele. Aztan az viszonylag tisztan elofordulva eleg csunyan tud viselkedni adott korulmenyek kozott. Egyreszt ha feszultseget kap, es nem legritkitott terben van, pillanatok alatt eloxidalodik, betolt egy teljes termet a Wolfram permet. Aztan ezt belelegezni nem tanacsos, mert a Wolfram elegge nehez fem. Nem egeszseges.

Otvozo anyagnek kerekpar iparban nem hallottam meg. Mg, Si, Cr, Mo otvozok szoktak lenni.
--
tocsa

tocsa

tocsa

vendég

• fórumtag
  • 206 hozzászólás

bár amatõr vagyok ezen a területen, de én úgy tudom, a titán ötvözõfém, mint pl. volfram, ami magában nem túl sokra jó, viszont acél ötvözõanyagaként lesz belõle a vídia ( asszem ) .

A 3Al/2.5V aerospace grade titanium azt jelenti, hogy titanium van otvozve 3% Al-al es 2.5% vanadiummal. Otvozo femkent fel lenne tuntetve (Ti). Meg akkor mit otvoznenek? Mivel Al fel van tuntetve, kizarasos alapon a vas marad. De az elegge fonak lenne.

A masik igen elterjedt otvozetnel a 6Al/4V szinten titant otvoznek a fenti femekkel a szamok aranyaban.

Hogy az orvosi titanium milyen otvozet azt nem tom, majd megkerdezem tesomtol. O MRI radiologus. :). A "betoljuk az MRI-be aztan meglatjuk" szolasom csak nagyon morbid poen volt, csak mar nem tudtam visszaszerkeszteni. Mivel valszeg vassal csavaroztak az idezett RTG-n lathato pfa fejet, ezert elege horror lehetne adott esetben az arca utana.
--
tocsa