Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Titán bringák, vázak, alkatrészek, egyebek

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
1746 hozzászólás a témában

Moratizo

Moratizo

törzsvendég

• fórumtag
  • 516 hozzászólás
Számomra ez a cipõ újdonság:

Posted Image
" Szárnyak nélkül nem könnyû repülni." Horatius

Moratizo

Moratizo

törzsvendég

• fórumtag
  • 516 hozzászólás
Posted Image

A nem közeli jövõben szándékozom egy ilyet építeni. A hátsó agy már megvan hozzá: Posted Image

Moratizo

Moratizo

törzsvendég

• fórumtag
  • 516 hozzászólás

Posted Image

Ha még titán akkor sem tenném a biciglimre!

enté

enté

titanium freak

• fórumtag
  • 7.605 hozzászólás
Posted Image

"Some people say I'm a titanium freak - it's okay... I am."

"The titanium is the nicest way to reducing the carbon bikeprint."
[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6.068 hozzászólás
Kérdésem az én xt váltóm gagyi mûanyag görgõkéi hány grammosak lehetnek? Mert ha dupla súlyba vannak azt még eltudom cipelni :)
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

enté

enté

titanium freak

• fórumtag
  • 7.605 hozzászólás
Posted Image

[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]

enté

enté

titanium freak

• fórumtag
  • 7.605 hozzászólás
Hasonlót tudok kerámiacsapággyal, párban, 50 dollárért.
Ilyen apróságokat nem érdemes a németektõl venni, durván túláraznak mindent.

[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]

kipage

kipage

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.954 hozzászólás
Titán váltógörgõke:

EP Schaltwerkr

szuperdesignos szuperkönnyû szuperdrága.

enté

enté

titanium freak

• fórumtag
  • 7.605 hozzászólás
Ebbe egy titán Headshok kellene, ami persze nem létezik.

[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]

kipage

kipage

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.954 hozzászólás
Nekem nem jön be :) túl drabális robosztus a kialakítása, hiába könnyû meg minden, plusz spéci agy kell hozzá, ha el akarod adni megint új agy kell stbstb. és még nem is szimmetrikus. A kedvenc villám a 2007-8as Sid World Cup a vékonyka lábaival.

Moratizo

Moratizo

törzsvendég

• fórumtag
  • 516 hozzászólás
Úgy látom sokaknak mostanában bejönnek ezek az " egylábasok". Nem tudom miért agyváltót is dobnak rá.

Posted Image Posted Image Posted Image

_Alex_

_Alex_

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.086 hozzászólás
Kösz a felvilágosítást! :)
Egész pofás titán gépek vannak már, ha pl. ilyet vesz valaki feltétlen szóljon, kipróbálnám! ;)

Balance a bike right, keep the pedals turning, forget about everything except right now...
Picasa _Alex_

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6.068 hozzászólás

Titán vázamon akarták a fejcsövet a szervizben maratni/dörzsárazni (melyik a helyes?). Gondolom, az az acél marószerszám igen kemény anyagból lehet. Viszont a titán sem hagyta magát ! :-)) Egy hatalmas "sikítást" hallottunk, a marószerszám megállt, megszorult. 3an tartottuk ellen a vázat az állványban, méteres csõvel tudták csak a marót kicsavarni. Na mondom, mi lett a kis vázammal. Elmondanám, még karcolásnyom sem volt látható a vázon !
Amúgy a titán úgy tudom azért (is) drága, mert kb 3x gyorsabban kopnak a megmunkáló szerszámok.

A sprektumon is volt egy mûsor és ott is azt taglalták hogy nem az alpanyag a nehéz ha nem a megmunkálása amihez a szokványos szerszámok nem jók többek közt a brutálisan erõs titán-oxid réteg miatt

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.662 hozzászólás

Ez biztos láma kérdés ebben a topicban, de a titán nem keményebb az acélnál?

Titán vázamon akarták a fejcsövet a szervizben maratni/dörzsárazni (melyik a helyes?). Gondolom, az az acél marószerszám igen kemény anyagból lehet. Viszont a titán sem hagyta magát ! :-)) Egy hatalmas "sikítást" hallottunk, a marószerszám megállt, megszorult. 3an tartottuk ellen a vázat az állványban, méteres csõvel tudták csak a marót kicsavarni. Na mondom, mi lett a kis vázammal. Elmondanám, még karcolásnyom sem volt látható a vázon !
Amúgy a titán úgy tudom azért (is) drága, mert kb 3x gyorsabban kopnak a megmunkáló szerszámok.
Marci

retizotyo

retizotyo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.760 hozzászólás
Én nem ültem még titán vázon, majd az illetékesek esetleg részletezik, de a titán nyeregcsövembõl kiindulva valszeg sokkal másképp viselkedik alattad egy titán gép mint egy ugyanolyan geometriájú acél vagy alu bringa. A titán nyeregcsövet kényelemben össze sem lehet vetni egy aluval.
Az acél sem nagyon emlékszik a kapott sérelmekre, elméletileg ha a vázat nem éri a "megengedettnél" nagyobb erõhatás, akkor nincs tartós alakváltozás.

A titán egyik nagy elõnye acéllal szemben, hogy nem korrodál. Továbbá, egy titán alkatrész, lévén elég egzotikus, jól tartja az árát: ha nevesebb gyártótól való, akkor befektetésnek sem rossz ;). Szvsz acélnál sokkal jobban számít a gyártó presztízse, az én Colombus SLX csõszettes Mali vázam senkit sem izgat fel, viszont ha ugyanebbõl a csõszettbõl mondjuk De Rosa lenne...

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6.068 hozzászólás
Hát igen ha valami oly könnyû mint az alumínium és oly erõs mint az acél ráadásul ha még felület kezelni sem kell mert hasonlóan erõs oxid réteg védi mint az alumíniumot akkor az már csak jó lehet elég ránéznem 10 éves órámra:) kár hogy viszont nehéz megmunkálni.

kõcsirke

kõcsirke

törzsvendég

• fórumtag
  • 585 hozzászólás
meg ugye ott van a fajsúly

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás
hát azért picit keményebb, nem korrodál, nem is nagyon fárad, láttam videót mikor az inar el akarta csiszolni a varratokat, eléggé küzdött hogy tartsa a flexet, mikor vágtak szét egyet az sem ment könnyen

nem az a lényeg mekkora a szakítószilárdsága, hanem hogy milyen szívóssággal rendelkezik az anyag, és a titán szívósabb mint az acél....

_Alex_

_Alex_

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.086 hozzászólás
Ahha, valamiért abban a hitben voltam hogy egy titán vázat meg se lehet karcolni pl. lánccal. De ha nem keményebb, a szakítószilárdsága nem jobb mint a CrMo-nak, viszont legalább drága akkor mért jó belõle vázat gyártani? :-)

Balance a bike right, keep the pedals turning, forget about everything except right now...
Picasa _Alex_

Gabe84

Gabe84

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.248 hozzászólás
A Moots-ra visszatérve valószínûleg elkelt az jó áron, csak suttyomban egyezett meg a vevõ a tulajjal, aki ezután leállította a licitet. Moots nyeregcsõ esetén nekem is írt az egyik eladó, hogy nincs kinn "buy it now", de adott összegért elvihetem.
"A fordulóig nyélen, utána ing, gatya"