Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Kelly's Bakonyerdõ Maraton | Bakonybél

- - - - -

 • Lépj be és szólj hozzá
873 hozzászólás a témában

#61
Uluwatu

Uluwatu

  vendég

 • fórumtag
 • 180 hozzászólás
 • LocationBudapest

És a piros vonattal találkoztatok? Ilyen szörnyet még soha nem láttam a hegyen. Ha egy beláthatatlan kanyarban valaki belerongyol...

Nekem mondjuk pont elég volt hogy nem tudtam hogy lent az aszfalton a forgalom ugyanúgy megy. Volt ott bolyozás rendesen meg előzgetés, nem mindig láttuk időben a szembeforgalmat. Ezt sem ártana jobban bemondani az aszfalton, sajnos nem hallottam semmit. Lehet hogy az Ádám az elején bemondta, de nem lehet mindenre odafigyelni, ezt a pályán kellene.#62
Sengakov

Sengakov

  törzsvendég

 • fórumtag
 • 476 hozzászólás

Szerintem volt az előtt a vízmosás előt egy hármas nyíl, meg egy rokkantkocsi is, csak nem nagyon látszott, mert rosz helyre rakták, fehér alapon. Én pont egy pillanatra kaptam el, és feltünt, hogy ez úgy hogy 200m.rel korábban is volt, finoman szólva is gyanus!

 

A kaja érdekes volt, maradjunk ennyiben, valami nem stimmelt vele, de sztem volt ennél sokkal rosszabb kaja is már versenyen! (Van ahol meg nincs semmi másfélszer ennyi nevezési díjért, az engem jobban felháborít (mondjuk ezt az állításomat, ha kapok ettől a kajától egy gyomormérgezést, visszavonom))

 

Ami engem ellenben nagyon zavart, hogy a honlapon egy rohadt utalás nem volt arról hogy megváltozik a pálya, hülyegyerek ne reflexből menj. Ádám a végét említette a rajtban, de a többit ő sem, valszeg nem is tudott róla. Felfele a Kőrishegyre még OK volt, mert hát az ember ott nem megy gyorsan, csak hát gyiilok volt, és eső után járhatatlan. Lefele, ellenben fehér alappal kirakni, olyan helyre, ahol 40-50-el rongyolsz lefele, egy hírtelen balost, ember nélkül, háát finoman felelőtlen.

És hát, hogy a friísítő után a rövid is a meredeknek megy, és erről egy szó sem esett korábban sehol, ez meg végkép nem jó. Persze lehet mondani hogy mindenkinek ugyanaz a pálya, de pl ha én tudom, máshol veszem be a zselét, mert így pont ott fogytam ki az energyíből, ahol kellett volna, a Király kapu tetején a gusztustalan kövesen!

Az utolsó DH ellenben nekem tetszett, csak hát a vízmosáshoz ember kellett volna, mert az brutál veszélyes volt!

 

Egyébként nekem tetszett az új pálya, csak erről azért jó lenne előtte infókat közölni!#63
szak

szak

  vendég

 • fórumtag
 • 291 hozzászólás

És a piros vonattal találkoztatok? Ilyen szörnyet még soha nem láttam a hegyen. Ha egy beláthatatlan kanyarban valaki belerongyol...#64
Uluwatu

Uluwatu

  vendég

 • fórumtag
 • 180 hozzászólás
 • LocationBudapest

Jó kis verseny volt, a pálya se nem túl száraz se nem túl saras, jó volt a hangulat, és minden aktuális magyar TV-komédiánsnál jobb volt megint hallgatni Ádám szpíkerünk utánozhatatlan ökörségeit, szóval jövőre ismét itt!

 

Egy pár építő jellegű kritika:

- Az utolsó szakasznál a nyaktörő nyomvályat szó szerint az volt, azon csodálkozom hogy (tudtommal) senki sem került e miatt kórházba, pedig kb minden ötödik ember ott elesett. Ezt hogy gondoltátok hogy semmi figyelmeztetés az alja felé?? 40 feletti sebességgel belerogyni majdnem kórház, szerintem a vérző karok egy része ott történhetett. A legtetéjén a három nyíl semit nem ér, ha a legalján van a veszély. Tessék erre figyelni, a versenyzők testi épsége mindennél fontosabb.

- a jelölés itt-ott hagyott maga után kivánni valót. Lehet hogy az idei pályaátrakás miatt, de nem volt mindig egyértelmű.

- a kaja kritikán aluli volt. De mivel már este van és még élek, spongyát rá.

 

Amúgy tényleg mindenért köszönet és ismét nagyon kedves volt minden segítő, nagyon jól éreztem magam és úgy láttam szinte mindenki akit ismerek! :)#65
Macikutya

Macikutya

  vendég

 • fórumtag
 • 73 hozzászólás

Sziasztok!

Képeket hol lehet találni a versenyről?


Vigyázz magadra, mert mások sokan vannak, Te pedig csak egyedül!

#66
paarv

paarv

  fórumtag

 • fórumtag
 • 46 hozzászólás

A cuhánál még okés volt minden, szándékosan nem került bele a teljes szakasz a vidoba, hiszen számtalanszor megtekinthetó a youtube-on. A lemerülést az okozta, hogy nem számoltam a készenléti idővel pedig az is meríti az aksit, mint kiderült. Nem kapcsoltam ki a kamerát és féltávra szépen lemerült, így már nincs meg a második Kőris utáni zúzás és sajnos a befutó sem. Ott még reménykedtem, hogy talán két perc van még benne, de nem volt.

Igen mi végig egymást kerülgettük, ha nem tévedek fekete mezben voltál (Mesterbike?), Contour kamerával a sisakodon.

A Rock Garden eléggé halál volt, pedig a verseny előtt egy héttel kiszórtam belőle az összes olyan szikladarabot ami nem volt beülve, de visszamentek a szemétládák :)

Utána az az agyagos vízmosásos rész meg eléggé lutri, hemperegtem már benne én is korábban :)#67
Tekergek

Tekergek

  🚲

 • fórumtag
 • 1.235 hozzászólás

Elkészült a saját video is. Sajnos az aksi féltávnál lemerült így meglehetősen hiányos.

 

Ilyenkor ki be kapcsol vagy visszaéled egy idő után és te kapcsolod be? Az megmagyarázná hogy miért hiányzik 7x Cuha átkelés :)

 

Érdekes így összehasonlítani, végig közel voltunk egymáshoz, ugyanazokkal a túristákkal, teherautóval stb. találkoztunk :) A hajrázó gyerekrajt is lekaptam de sajnos a kamera csak a menet végére kapcsolt be, úgy tűnik (néha?) van benne egy pár mp késés.

 

A Kőris-hegyről lefelé a kezdeti meredek szakaszon 3 mp-el gyorsabb voltam, egészen az elágazásig amit elcsesztem mert még a láncomra koncentráltam (nem esett le, vagy tekerésre visszaugrott, ha van olyan :)), ott otthagytam 5 mp-et, a többi részen viszont gyakorlatilag ugyanolyan gyorsanan mentünk; kivéve a +5 mp-et amikor becsúsztam a kátyúba a "rock garden" mögötti sáros részen. A későbbi nagyon sáros részen viszont elcsúszással együtt is 4 mp-el gyorsabb voltam :)#68
paarv

paarv

  fórumtag

 • fórumtag
 • 46 hozzászólás

Ez nagyon egyszerű, mindenki aki nálam erősebb/gyorsabb az csak hosszútávos lehet :lol:

Elkészült a saját video is. Sajnos az aksi féltávnál lemerült így meglehetősen hiányos.

 #69
Tekergek

Tekergek

  🚲

 • fórumtag
 • 1.235 hozzászólás

én voltam az egyik tévesen hosszútávosnak beazonosított versenyző  :)

 

Ez nagyon egyszerű, mindenki aki nálam erősebb/gyorsabb az csak hosszútávos lehet :lol:


 • paarv kedveli ezt

#70
paarv

paarv

  fórumtag

 • fórumtag
 • 46 hozzászólás

A szombati verseny (középtáv):

 

 

Érdekesség: rajta van az elején a "peloton"-ban történt esés is.

Jó lett és többször is megtaláltam benne magam. Az aszfaltos részen én voltam az egyik tévesen hosszútávosnak beazonosított versenyző :) És szerintem veled beszélgettem a célba érkezés után a büfénél, a különböző kamerákról. #71
Tekergek

Tekergek

  🚲

 • fórumtag
 • 1.235 hozzászólás

csak én bénáztam. (Még többet, mint Te.)

 

Kösz  :P  :lol:#72
mephisoft

mephisoft

  törzsvendég

 • fórumtag
 • 439 hozzászólás

Köszi a mozit  jó volt még 1x végignézni, kicsit újra átélni. (És vígasztalódni, hogy nem csak én nem tudtam lemenni a "kerekesszékes" szakaszon (16 percnél) - ugyanis a környékemen mindenki simán lement, csak én bénáztam. (Még többet, mint Te.) Végtelenül frusztráló volt:( )#73
Tekergek

Tekergek

  🚲

 • fórumtag
 • 1.235 hozzászólás

A bal oldali srác [..]. Nem egyértelmű hogy őmiatta ment e beljebb a peches eleső vagy nem

 

Végignéztem lassított felvételben és őmiatta megy jobbra a középső, a jobb oldali viszont előre figyel és nem látja hogy közeled, a középső neki megy a kormányával az ő kormányának, ezt érezve ő automatikusan előrerántja a kezét és ezzel eltolja a középső kormányfogó kezét - kész az esés. A bal oldali srác pedig ahelyett hogy kitérne balra fékezik, a már elkezdett befelé íve miatt nem nagyon tud manőverezni és akad a középső alul balra kitolt kerekébe.

 

Szóval mindenkinek oda kell figyelni :) Semmi értelme itt nagyon előzgetni, ha a dobogóért mész akkor már régen ellőtted a pozicionálást, ha nem akkor meg úgy is kiderül a maradék 69 km-en ki az erősebb. Az elején a fékhullám is hasonló, ott a másik srác az elöttem direkt hagyott biztonsági lyukba próbál beférkőzni. (nem mintha én soha nem előznék az elején ;))#74
Uluwatu

Uluwatu

  vendég

 • fórumtag
 • 180 hozzászólás
 • LocationBudapest

Megnéztem 5x az esést, és nem értem, mi történt. Szándékosan fellökte a csapattársát? Vagy le akart söpörni egy lódarazsat a hátáról? Vagy...?
 
(Aztán este majd megnézem végig, most csak erre voltam kíváncsi, merthogy közvetlenül mellettem zuhantak el, még éreztem is az eleső bringás szelét a combomon, nagyon megijedtem.)


Nekem egyértelműnek tűnik: a jobb oldali srác előzékenységből int a mögötte haladóknak hogy balra megy a haladás. Közben a kormánya szabad és nem veszi észre hogy a csapattársa olyan közel van hogy az véletlenül beleakad a kéz nélküli kormányba. (első hiba: ilyen sűrű bolyban nem hagyjuk ennyi ideig szabadon a kormányt. Második hiba: ne lefele a kézzel hanem fel, különben senki sem látja. Harmadik hiba: teljesen fölösleges a boly közepén fejszint alatt bármit inteni, mert hátul úgysem látják. Negyedik hiba: nem figyel a társára hogy az milyen messze van tőle és hogy bármikor ha kileng, neki annyi) Az ilyenkor ugye könnyen billen, el is veszíti a jobboldali az egyensúlyát egy pillanatra, de mivel a bal keze még mindig a társa háta mögött van, a hirtelen reakciója (hogy kezet a kormányra és korrigáljon) egy sajnálatos előre-rántásba torkoll, mellyel beleakad a társa kezébe, evvel azonnal megrántva azt és mivel az erősen fogja a kormányt, azonnal a földre rántja evvel a mozdulattal.
A bal oldali srác meg úgy tűnik nem tud eléggé kerülni, így még az is rájuk farol. Nem egyértelmű hogy őmiatta ment e beljebb a peches eleső vagy nem, de ott is lehetett egy kis nyomás kívülről befelé, hogy az betonon maradjon (hibája: ha a szélén előzök és nem férek el, saját pechem ha a fűre kell hajtanom, nem szabad az előzendőt akadályoznom. Nekem úgy tűnik hogy ezért kavarodott bele ő is, mert bal oldalon már nem volt helye az elesőt kikerülnie.)

Ez mutatja hogy mennyivel veszélyesebb ha montisok állnak így össze, pld országútisokkal szemben: hirtelen ideges mozdulatok, előzgetések, túlzott fékezések, nem szabad ilyenkor. Az erdőben más, ott folyamatos az akadály, lehet cikázni, persze ott is ésszel. Lásd korábban a fékező előzgetőt, ilyenkor ha be van ragadva a pakk nem nagyon értem mit kell ennyit ficánkolni, elég veszélyes.

Még talán annyit hogy elkerülhetetlen időnként hogy ilyenkor valami miatt hirtelen valaki ránt, fékez, dől, stb, mert nem mindenkinek ugyanolyan az egyensúlyérzéke. Én ilyenkor az esés ellen úgy védekezem, hogy bikaszilárdan fogom a kormányt két kézzel, a karjaim meg kicsit kifelé hajlítom: így ha netán valaki nekemjön oldalról, nem sodor mindkettőnket ki vagy a kormányt ki a kezemből, hanem neki olyan mintha egy képzeletbeli, puha falnak dőlne neki, ami felfogja de nem engedi eldőlni. Általában ilyenkor tudnak még korrigálni és nincs esés.
Erre lehet persze azt mondani hogy a befeszítés veszélye hogy nem enged egy lazább dőlésnek ami esetleg nem lenne esés, de mivel úgy tapasztalom hogy ha nem feszítek, könnyebben kidöntenek engem is az egyensúlyomból és beindul a dominó effektus, mivel én is oldalra kényszerülök és előbb utóbb így valaki elesik. Ráadásul szerintem mindenkinek elsődleges szempont hogy ő maga ne essen el egy ilyen helyzetben, mivel evidens hogy ez mögötte is esésbe torkollhat.

Uluwatu módosította - 2015. május 18. - 15:54


#75
mephisoft

mephisoft

  törzsvendég

 • fórumtag
 • 439 hozzászólás

Megnéztem 5x az esést, és nem értem, mi történt. Szándékosan fellökte a csapattársát? Vagy le akart söpörni egy lódarazsat a hátáról? Vagy...?

 

(Aztán este majd megnézem végig, most csak erre voltam kíváncsi, merthogy közvetlenül mellettem zuhantak el, még éreztem is az eleső bringás szelét a combomon, nagyon megijedtem.)#76
Tekergek

Tekergek

  🚲

 • fórumtag
 • 1.235 hozzászólás

A szombati verseny (középtáv):

 

 

Érdekesség: rajta van az elején a "peloton"-ban történt esés is.


 • _Alex_ és Kisherceg kedveli ezt

#77
tete007

tete007

  vendég

 • fórumtag
 • 144 hozzászólás

Pár kép:

https://www.facebook...42397612&type=1


 • _Alex_ kedveli ezt

#78
Tekergek

Tekergek

  🚲

 • fórumtag
 • 1.235 hozzászólás

Aki az idő/előző eső miatt nem jött az bánhatja, tökéletes volt az idő, a nap végére strandidő lett (24 fok, napsütés), a pálya meg egy egy sárfolton kívül szintén teljesen rendben volt, nagyon gyors volt idén (hogy ne arra kenjem hogy nagyot fejlődtem ;)).#79
Uluwatu

Uluwatu

  vendég

 • fórumtag
 • 180 hozzászólás
 • LocationBudapest

Igen, azt kerestem, köszi!
 
És akkor még egy kérdés: Budapestről Veszprémen át érdemes menni, vagy Hajmáskér felé rövidítve? Sokkal rövidebb arra - de nem tudom, milyen az út?


Nem vészes, mi is úgy jöttünk az előbb. De azért csak óvatosan, ilyen későn már mozognak a vadak.

#80
fero969

fero969

  fórumtag

 • fórumtag
 • 31 hozzászólás

Én Győrből  megyek....

Budapestről Veszprém felé jobb az út! M7 - 8- 82 - Zirc -BBél. Az kis rövidítés Hajmáskérnél semmit nem hoz a konyhára, bár azon az úton soha nem mentem.