Jelentkezz be Regisztrálj

Bukósisakok
Írta 2007. szeptember 16. - 12:57

Írta 2007. szeptember 16. - 11:32

Írta 2007. szeptember 16. - 11:23

azrét a végére mindenki rájön hogy a drágább nem mindig jobb.....
de azért egy Cratoni Ramp nem egy kategória egy csúcs bukóval szemben, meg mondjuk a bili-mûanyag sem mindig egyforma a karbon héjjal
Hát... igen, de minél nagyobb az ár, annál kisebbek a különbségek. Ezért írtam, hogy 10 és 30 ezer forintos között, mert a 3-4 ezer ft-os teszkós sisak sokkal kevésbé konfortos, ottmég drámai a különbség egy 8-10 ezres, márkáshoz képest.
Vagy vegyük a szellõzõ témá, csak mert vágtak rá 4 plussz lukat nem kerül valamit 20 ezer forinttal többe legyártani. Karbon héj az inmold rendszer esetében mit csinál? AZ nemvéd semmitõl, max örülhetsz, hogy neked karbonból van valami a fejeden, mert az olyan jobb érzés.Ez a marketing. Tudják, hogy így gondolkodik mindenki majdnem.AMi drágább jobb is vélhetõen. Lehet ez csak 50-100 forintnyi luk, lakk és szivacs, de ettõl érezhetõen jobb egy picit és ezért adsz monjuk 20-30 ezer forintal többet egy sisakért. Egyébbiránt nemrég egy jó drága trekk sisakot vissza is hívtak mert nem felelt meg az eu-s biztonsági szabványnak
Írta 2007. szeptember 16. - 08:36

de azért egy Cratoni Ramp nem egy kategória egy csúcs bukóval szemben, meg mondjuk a bili-mûanyag sem mindig egyforma a karbon héjjal

Írta 2007. szeptember 16. - 08:27

Írta 2007. szeptember 15. - 22:53

hat multkor kint ausztriaban nezegettem a TLD-t es nem masszivabb semmivel a fox rampageemnel... es negyed annyi volt a fox
Szerintem azt mindenki elfelejti, hogy a bukósisak nem gyerekjáték, és ezt tudják a törvényi szabályozók is. Tehát van egy biztonsági szabvány aminek az ÖSSZES forgalomba kerülõ sisaknak meg kell felelnie, Ha jól megnézitek mindegyik UGYANABBÓL az anyagból is készül.
Szóval amit az árkülönbség takar: komfort, szellõzés, design, kidogozás finomsága, név, ilyesmi
És amúgy egy tíz és harmincezres sisak között már alig van különbség, még a rögzítõ rendszere is ugyanaz általában. Még súlyban is tök egyformák (formától függõen +- 20 gramm). Csak hát ha valahol lehet pénzt húzni, akkor ott húznak is

Írta 2007. szeptember 13. - 23:28

mert pont a betonmerev alváz öl meg...
a gyürödési zóna nem poénból gyürödési zóna.
az a cél, hogy minél jobban összetörjön az autó (így felfogva a mozgási energiát) így megóvva az életed.
akkor oké, csak kinek magyarázod?

Írta 2007. szeptember 13. - 18:57

én azt értem, hogy ne legyen papírból, de ez is olyasmi, mint az autókon a gyûrõdési zóna, nem? régen betonmerev alvázakat csináltak, ma valahogy nem ez dívik...
mert pont a betonmerev alváz öl meg...
a gyürödési zóna nem poénból gyürödési zóna.
az a cél, hogy minél jobban összetörjön az autó (így felfogva a mozgási energiát) így megóvva az életed.
.......+++Eladó "kacatok"+++...........:openarms: Lokálpatrióta Házigazda
Írta 2007. szeptember 13. - 08:19

hat multkor kint ausztriaban nezegettem a TLD-t es nem masszivabb semmivel a fox rampageemnel... es negyed annyi volt a fox
én azt értem, hogy ne legyen papírból, de ez is olyasmi, mint az autókon a gyûrõdési zóna, nem? régen betonmerev alvázakat csináltak, ma valahogy nem ez dívik...
Írta 2007. szeptember 12. - 23:01

Csak annyi h inkább veszek 20-ért bukót mint 100ezerért TLD-t ami ugyanaz csak rajta van vmi szép design... Ennyi
"You want touch the sky? Fuck a duck and try to fly!"
Írta 2007. szeptember 12. - 20:55

jajj nekem is meglat a zetyosz
eddig tetszik...olyan jól simogatja a szél a kobakomat...meg szép is
és nem eladók belõle a szivacsok?

Írta 2007. szeptember 12. - 19:40

amúgy valószínûleg az a bukó nem vadonat új volt, szóval párszor már biztos oda lett ütve, és már volt benne egy pár mikrorepedés, és ettõl lényegesen gyengébb lett a sisak anyagi szerkezete, mint alapállapotban -> egy kis ütés is elég, és törik...
én védõfelszerelésekre (meg amúgyis, megfelelõ minõségû felszerelésekre!) nem sajnálom a pénzt, és szerencsére a szüleim is így vannak ezzel...
Írta 2007. szeptember 12. - 19:30

Írta 2007. szeptember 12. - 11:15

tegnap elhagytam belõle mégegyet .( már nagyon odavan szegény, de városi közlekedésre azért még jó lenne, nem szeretnék újat venni.
köszi!
Írta 2007. szeptember 02. - 20:50

Írta 2007. szeptember 02. - 20:48

nézz meg egy Ramp-et.....kézzel llehet tutujgatni az állvédõt, hajlik mint a kisangyal
nekem senkise nem segít ?

Írta 2007. szeptember 02. - 18:29

Csak annyi h inkább veszek 20-ért bukót mint 100ezerért TLD-t ami ugyanaz csak rajta van vmi szép design... Ennyi
Tudod, kinek a pap, kinek nem.
Másrészt a postodból azt vettem ki, hogy annak a bukónak nem kellett volna eltörnie. Ezt nem értettem.
Nothing is impossible. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Cipõ!!!

Írta 2007. szeptember 02. - 18:26

Akkor nem értem, mi ez a meglepõdés?
Attól mert valami 3-4-szer annyiba kerül...

Írta 2007. szeptember 02. - 18:19

Attól mert valami 3-4-szer annyiba kerül...
Nothing is impossible. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Cipõ!!!

Írta 2007. szeptember 02. - 18:10

A bukósisaknak ez a dolga. Különben betont is tehetsz a fejed köré, az nem törik el.
Nemmondod...

De azért nem esett akkorát, h huha... hanem kicsit csöröst és épphogy beverte a fejét a földbe...