Jelentkezz be Regisztrálj
Bukósisakok
Írta 2009. április 03. - 12:19
Would you, Quintus? Would I?
Írta 2009. március 13. - 02:07
Szevasztok.
Nem tudjátok véletlenül, hogy honnan lehetne szerezni bukóba a tépõzáras szivacscsíkokból?
Van egy õsrégi Troy Lee Edge bukóm, tíz éve nem használtam. A múltkor a kuglimba nyomtam, és miután levettem, fekete lett a homlokom. Elöregedett a szivacson a bársony, vagy mi, és fekete port ereszt ki magából...
A neten nem láttam eddig sehol külön ilyen holmit.
Bringás boltokban érdemes próbálkozni. De szerintem kis eséllyel.
Írta 2009. március 04. - 19:28
.......+++Eladó "kacatok"+++...........:openarms: Lokálpatrióta Házigazda
Írta 2009. március 04. - 18:17
Bár LL-t kérdezted, de ha nem baj...
Nem hát.
Annó, még a múlt században repedt szét a kuglimon bukó, soha nem is vettem fel többet azt a példányt. Egyszer használatos holmi.
Nem vitaindítónak szánom, de ezek a habok tudtommal általában az ultraibolya-sugárzásra érzékenyek. Én inkább a héj elöregedésére gondolok normál esetben, ami az idõnkénti cserét indokolja.
(nem, nem fogom csak azért is hordani ezt a bukót, csak "hangosan" gondolkodom )
Írta 2009. március 03. - 22:24
A bukók anyaga nem az öröklétnek szól, bennük a hab szerkezete pedig idõvel összeesik. Lehet, nem veszed észre - fõleg tapogatással - de amikor teljesítenie kell, akkor összetörik, mint egy üveg pohár.
Csak hogy értsd. Tavaly az egyik bukásomnál fejjel landoltam az anyaföldön, ami nevezetesen aszfalt volt. /Ehhez egy autó segített hozzá, aszfalton toltam, vastagon 30-as tempó felett./ Nos, a bukó megvédte a búrámat, röntgenezték, de semmi baja. A bukón kívülrõl alig lehetett látni sérülést, de a külsõ héj alatt a belsõ hab réteg rommá tört, de benne maradt a héjban! És ez volt a lényeg, így megóvta a fejemet a sérüléstõl!
Hidd el, ha tévedsz, lehet már nem tudod jóvá tenni! Cseréld, azt meg tedd el emlékbe.
Írta 2009. március 03. - 22:16
ott nem csak a szivacs öregedett el.
Egy bukót maximum ~5évente illik cserélni, mert elöregszik.
Oké, lehet igazad van.
De sötétben volt tárolva, meg hát aki látott már ilyen bukót, az tudja, hogy legalább háromszor olyan vastag anyagból van a héj, meg minden, mint a normál bukókon.
Ránézésre, tapintásra, stb. tökéletes egészségnek örvend.
Nem hiszem, hogy rosszabb állapotban lenne, mint amikor megvettem.
(egyáltalán nem használtam, dobozolva várta, hogy egyszer elõkapjam)
Errõl van szó egyébként:

Van hozzá vicces állvédõ is, amire nem bíznám a fogaimat, ennek ellenére annó ezzel versenyzett majdnem mindenki...
Amúgy ha már felmerült, miért kell cserélni idõvel a bukót? Persze ha nem koppant valamin. (bocs, ha már volt ez a téma)
Írta 2009. március 03. - 21:57
Írta 2009. március 03. - 20:44
Egy bukót maximum ~5évente illik cserélni, mert elöregszik.
.......+++Eladó "kacatok"+++...........:openarms: Lokálpatrióta Házigazda
Írta 2009. március 03. - 19:02
Nem tudjátok véletlenül, hogy honnan lehetne szerezni bukóba a tépõzáras szivacscsíkokból?
Van egy õsrégi Troy Lee Edge bukóm, tíz éve nem használtam. A múltkor a kuglimba nyomtam, és miután levettem, fekete lett a homlokom. Elöregedett a szivacson a bársony, vagy mi, és fekete port ereszt ki magából...
A neten nem láttam eddig sehol külön ilyen holmit.
Írta 2009. március 03. - 14:39
kábé egy éve vettem egy 661 full comp sityót (pirosat), akkor 20 mátyás volt. azért vettem, mert kétszer elég rusnyát takartam aszfalton. egyszer egy kocsiajtót kaptam el nagyon gyorsan (büszkeség, hogy a vállammal nem is kicsit hajlítottam meg a rover ajtaját
persze mióta megvettem még nem taknyoltam
szívfájdalom, hogy az okulárém bonyolítja picit a fel/lehúzást.
ha zakóztam volna egy jó nagyot benne, most meggyõzõbben tudnám ajánlani.
You're doing what any sane man in your appalling circumstances would do. You're going mad.
Írta 2009. január 23. - 14:41
Súly, minõség, ár számít ebben a sorrendben és lehetõleg net nélkül is megvásárolható legyen.
Egyáltalán milyen tulajdonságokra kell figyelni? Ha van korrábi részletes post linkeljétek légyszi.
Kössz.
Írta 2008. december 21. - 15:08
Írta 2008. december 20. - 21:00
Írta 2008. december 20. - 19:10
Igen. Most is használják a hálót, de az általam kedvelt modell lekerült a gyártott típusok palettájáról, a többi - legalábbis képek alapján - meg nem igazán üti meg az esztétikai ízlésem mércéjét.régi jó uvex sisakok...
Írta 2008. december 20. - 19:03
RAUH-Welt
B E G R I F F
Írta 2008. december 20. - 18:59
régi jó uvex sisakok...Nem tudom, más hogy van vele, de számomra elengedhetetlen tartozék egy sisaknál a rovarháló. Ezt sajnos idén kellett megtapasztalnom, mikor is hosszú idõ után megváltam eddigi kedvelt márkámtól és új gyártóhoz pártoltam. Addig nem éreztem az említett kiegészítõ elõnyeit, azóta pedig minden alkalommal "visszasírom."
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való
Írta 2008. december 20. - 18:51
mivel dróthajam van, és amúgy kifigyelne a sisakból
Írta 2008. december 20. - 18:49
Írta 2008. december 20. - 18:44
http://www.bikeexpre...-matrix_294.php (fehér színû)
nekem ez a Giro, meg a Casco-k sem tetszenek igazán... de ez a Bell(ezzel a szereléssel) gyönyörû!

Belépés
Felhasználó létrehozása

Ugrás az oldal tetejére