Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Bukósisakok

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
2350 hozzászólás a témában

kolin

kolin

törzsvendég

• fórumtag
  • 358 hozzászólás

Szevasztok.

Nem tudjátok véletlenül, hogy honnan lehetne szerezni bukóba a tépõzáras szivacscsíkokból?
Van egy õsrégi Troy Lee Edge bukóm, tíz éve nem használtam. A múltkor a kuglimba nyomtam, és miután levettem, fekete lett a homlokom. Elöregedett a szivacson a bársony, vagy mi, és fekete port ereszt ki magából...
A neten nem láttam eddig sehol külön ilyen holmit.

Bringás boltokban érdemes próbálkozni. De szerintem kis eséllyel.

Lord_Leslie

Lord_Leslie

Házigazda

• globális moderátor
  • 17.297 hozzászólás
költöi gondolatmenetek.. Bukón ne spórolj... :)
Fekete Bárány........ Táltos Csacsi
.......+++Eladó "kacatok"+++...........:openarms: Lokálpatrióta Házigazda

Fülee

Fülee

vendég

• fórumtag
  • 112 hozzászólás

Bár LL-t kérdezted, de ha nem baj...

Nem hát. :)

Annó, még a múlt században repedt szét a kuglimon bukó, soha nem is vettem fel többet azt a példányt. Egyszer használatos holmi.

Nem vitaindítónak szánom, de ezek a habok tudtommal általában az ultraibolya-sugárzásra érzékenyek. Én inkább a héj elöregedésére gondolok normál esetben, ami az idõnkénti cserét indokolja.
(nem, nem fogom csak azért is hordani ezt a bukót, csak "hangosan" gondolkodom )

zsizsi

zsizsi

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.939 hozzászólás
Bár LL-t kérdezted, de ha nem baj...
A bukók anyaga nem az öröklétnek szól, bennük a hab szerkezete pedig idõvel összeesik. Lehet, nem veszed észre - fõleg tapogatással - de amikor teljesítenie kell, akkor összetörik, mint egy üveg pohár.
Csak hogy értsd. Tavaly az egyik bukásomnál fejjel landoltam az anyaföldön, ami nevezetesen aszfalt volt. /Ehhez egy autó segített hozzá, aszfalton toltam, vastagon 30-as tempó felett./ Nos, a bukó megvédte a búrámat, röntgenezték, de semmi baja. A bukón kívülrõl alig lehetett látni sérülést, de a külsõ héj alatt a belsõ hab réteg rommá tört, de benne maradt a héjban! És ez volt a lényeg, így megóvta a fejemet a sérüléstõl!
Hidd el, ha tévedsz, lehet már nem tudod jóvá tenni! Cseréld, azt meg tedd el emlékbe. ;)

Fülee

Fülee

vendég

• fórumtag
  • 112 hozzászólás

ott nem csak a szivacs öregedett el.
Egy bukót maximum ~5évente illik cserélni, mert elöregszik.

Oké, lehet igazad van.
De sötétben volt tárolva, meg hát aki látott már ilyen bukót, az tudja, hogy legalább háromszor olyan vastag anyagból van a héj, meg minden, mint a normál bukókon.
Ránézésre, tapintásra, stb. tökéletes egészségnek örvend.
Nem hiszem, hogy rosszabb állapotban lenne, mint amikor megvettem.
(egyáltalán nem használtam, dobozolva várta, hogy egyszer elõkapjam)

Errõl van szó egyébként:

Feltöltött kép

Van hozzá vicces állvédõ is, amire nem bíznám a fogaimat, ennek ellenére annó ezzel versenyzett majdnem mindenki...

Amúgy ha már felmerült, miért kell cserélni idõvel a bukót? Persze ha nem koppant valamin. (bocs, ha már volt ez a téma)

zsizsi

zsizsi

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.939 hozzászólás
Bukóval valóban nem éri meg játszani!!! Fogadd meg LL tanácsát! Engem tavaly kétszer mentett meg bukó!

Lord_Leslie

Lord_Leslie

Házigazda

• globális moderátor
  • 17.297 hozzászólás
ott nem csak a szivacs öregedett el.
Egy bukót maximum ~5évente illik cserélni, mert elöregszik.
Fekete Bárány........ Táltos Csacsi
.......+++Eladó "kacatok"+++...........:openarms: Lokálpatrióta Házigazda

Fülee

Fülee

vendég

• fórumtag
  • 112 hozzászólás
Szevasztok.

Nem tudjátok véletlenül, hogy honnan lehetne szerezni bukóba a tépõzáras szivacscsíkokból?
Van egy õsrégi Troy Lee Edge bukóm, tíz éve nem használtam. A múltkor a kuglimba nyomtam, és miután levettem, fekete lett a homlokom. Elöregedett a szivacson a bársony, vagy mi, és fekete port ereszt ki magából...
A neten nem láttam eddig sehol külön ilyen holmit.

deathcode

deathcode

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.220 hozzászólás
merhaba mindenkinek!
kábé egy éve vettem egy 661 full comp sityót (pirosat), akkor 20 mátyás volt. azért vettem, mert kétszer elég rusnyát takartam aszfalton. egyszer egy kocsiajtót kaptam el nagyon gyorsan (büszkeség, hogy a vállammal nem is kicsit hajlítottam meg a rover ajtaját :D), máskor meg részegen rántottam be az elsõ féket és miután gyakorlatilag visszapattant a koponyám a járdáról, még a bringa is rámesett.
persze mióta megvettem még nem taknyoltam :) egyszer-kétszer már leejtettem, de ennyi.
szívfájdalom, hogy az okulárém bonyolítja picit a fel/lehúzást.
ha zakóztam volna egy jó nagyot benne, most meggyõzõbben tudnám ajánlani. :)

You're doing what any sane man in your appalling circumstances would do. You're going mad.

peppe

peppe

törzsvendég

• fórumtag
  • 312 hozzászólás
Fullface bukót keresek. Egyre inkább szükségesnek tûnik (lassan felépülök...), de nem vagyok benne a témában.

Súly, minõség, ár számít ebben a sorrendben és lehetõleg net nélkül is megvásárolható legyen.

Egyáltalán milyen tulajdonságokra kell figyelni? Ha van korrábi részletes post linkeljétek légyszi.

Kössz.
a második p néma!

adamszeged

adamszeged

törzsvendég

• fórumtag
  • 274 hozzászólás
Én pl pont most vettem egy Giro Transfert!Elõzõ is Giro volt,nagyon meg voltam vele elégedve.A trasfert pedig imádom.Pont a fejformám,kényelmes,stb:bananadan

kela

kela

bentlakó

• fórumtag
  • 7.622 hozzászólás
nekem , ha sisak akkor eddig csakis Uvex... de ez pont olyan, mint a nyeregkérdés..

Rapax

Rapax

vendég

• fórumtag
  • 154 hozzászólás

régi jó uvex sisakok...

Igen. Most is használják a hálót, de az általam kedvelt modell lekerült a gyártott típusok palettájáról, a többi - legalábbis képek alapján - meg nem igazán üti meg az esztétikai ízlésem mércéjét.

rbalint88

rbalint88

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.387 hozzászólás
sikerült a bringa mellé egy ilyet is beszerezni. összhangban leszek:D
a kisasszonynak meg egy ilyet. Õ is összhangban lesz:) csak neki konás kellett volna

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
en speciel most az Uvexet fogom betenni a szekreny aljaba, mert rohadtul bevag homloknal a szele. rovarhalo ide vagy oda.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.275 hozzászólás

Nem tudom, más hogy van vele, de számomra elengedhetetlen tartozék egy sisaknál a rovarháló. Ezt sajnos idén kellett megtapasztalnom, mikor is hosszú idõ után megváltam eddigi kedvelt márkámtól és új gyártóhoz pártoltam. Addig nem éreztem az említett kiegészítõ elõnyeit, azóta pedig minden alkalommal "visszasírom."

régi jó uvex sisakok...
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11.904 hozzászólás
Számomra is
mivel dróthajam van, és amúgy kifigyelne a sisakból :)

Rapax

Rapax

vendég

• fórumtag
  • 154 hozzászólás
Nem tudom, más hogy van vele, de számomra elengedhetetlen tartozék egy sisaknál a rovarháló. Ezt sajnos idén kellett megtapasztalnom, mikor is hosszú idõ után megváltam eddigi kedvelt márkámtól és új gyártóhoz pártoltam. Addig nem éreztem az említett kiegészítõ elõnyeit, azóta pedig minden alkalommal "visszasírom."

Pro Bike Gear

Pro Bike Gear

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.662 hozzászólás
Nekem ilyen van... szerencsére nem kellett megvennem, mert egyesületi... nekem nagyon tetszik: kényelmes is, jól is néz ki, de szerencsére még nem bírok róla bukás-tapasztalatot írni.
http://www.bikeexpre...-matrix_294.php (fehér színû)
nekem ez a Giro, meg a Casco-k sem tetszenek igazán... de ez a Bell(ezzel a szereléssel) gyönyörû!

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
egyet kell ertsek. szerintem is a Giro Atmos a legszebb sisak ami ma kaphato.

ezek a Cascok viszont ocsmanyak :D
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F