Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Bukósisakok

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
2350 hozzászólás a témában

Dózer

Dózer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.361 hozzászólás

Csak meghatározott biztonsági normáknak és szabványoknak megfelelõ kerékpáros sisak kerülhet kereskedelmi forgalomba, ami egységes az EU-ban, így nálunk is.

A szabványoknak van egy alsó minimuma.Gondolom az olcsó sisakok ezt a minimumot érik el többnyire.Mint ahogy pl. egy olcsóbb autó is eléri a töréstesztekben a minimum biztonsági szintet,máskülönben nem árusíthatnák.De valószínû,nem csak a design és lóerõ tekintetében különbözik egy hasonló,de drágább autótól.

csaba8

csaba8

törzsvendég

• fórumtag
  • 955 hozzászólás

Üdv.

Ez így van.
Vagyis szerintem attól hogy egy sisak 20.000 Ft helyett csak 6000 Ft ba kerül nem biztos hogy annyival rosszabb is.
A 6000 Ft-osnak is ugyan az a funciója mint a 20.000-nek csak max az egyiknek komolyabb a rõgzitõ mechanikája vagy több kényelmi funkciója van.
Én pld:6000Ft-os TREK Vapor bukót használok nagy megelégedéssel.
Az elsõ komolyabb bukás vagy a héjszerkezet komolyabb deformálódása vagy sérülése után amúgyis cserélni kell a bukót.

Én is most nézek sisak után rengeteg oldalt átnéztem... talán a legmegfelelõbb árban is a bikefun.hu oldalon 7990-ért merida sisak . Valaki ismeri esetleg ?

TREKs Atesz

TREKs Atesz

törzsvendég

• fórumtag
  • 789 hozzászólás

Csak meghatározott biztonsági normáknak és szabványoknak megfelelõ kerékpáros sisak kerülhet kereskedelmi forgalomba, ami egységes az EU-ban, így nálunk is.

Üdv.

Ez így van.
Vagyis szerintem attól hogy egy sisak 20.000 Ft helyett csak 6000 Ft ba kerül nem biztos hogy annyival rosszabb is.
A 6000 Ft-osnak is ugyan az a funciója mint a 20.000-nek csak max az egyiknek komolyabb a rõgzitõ mechanikája vagy több kényelmi funkciója van.
Én pld:6000Ft-os TREK Vapor bukót használok nagy megelégedéssel.
Az elsõ komolyabb bukás vagy a héjszerkezet komolyabb deformálódása vagy sérülése után amúgyis cserélni kell a bukót.
TREK bike-on szebb az élet!!:cool2:

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás

Biztos többet véd egy gagyi sisak is,mint egy svájci satyesz,de azt nem gondolnám,hogy ugyan annyit véd,mint egy bevizsgált,normális cucc.

Dózer

Dózer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.361 hozzászólás

igy van. egy olcso sisak is jo, csak valami legyen a fejeden.

Biztos többet véd egy gagyi sisak is,mint egy svájci satyesz,de azt nem gondolnám,hogy ugyan annyit véd,mint egy bevizsgált,normális cucc.

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
igy van. egy olcso sisak is jo, csak valami legyen a fejeden.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

MaTT

MaTT

bentlakó

• fórumtag
  • 8.649 hozzászólás
ez hülyeség már bocs. a legszarabb pennymarketes bukósisak is életet menthet.
max. nem annyira kényelmes, dizájnos, szellõs.

vendég_bertaa_*

vendég_bertaa_*
  • vendég
Sziasztok!

Én Giro Indicatort használok országútin, ha ez valakit érdekel. xd
10500 forint volt asszem; nagyon kényelmes, és könnyû, szép, masszív darab. A napellenzõt leszedtem, mert nem láttam tõle; a szivacs jön szét kicsit, de igazából semmi baja. Még a héj vált el kicsit a napellenzõ lukainál, ennyi!

10e forint a minimum ár egy fejvédõért, gondolom ezzel nem mondtam újat.

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
nem tudtam hogy nincs otthon MET forgalmazas

ujabb ceg kerult igy a listamra...
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás

Az ellen nem ved :D:D

Koszi VV en is keresek sisakot, indokolnad roviden miert ezek a markak?

Hirtelenjében ezek jutottak eszembe azok közül, amiket itthon is kapni. Írhatnám még a Cratoni, SH+, az említett Casco, Mango, Prowell márkákat, hiszen ezek is jelen vannak hazánkban. A MET-et azért nem említettem, mert itthon nem forgalmazzák.
Amit felsoroltam, azok bevált márkák, ahogy MaTT is említette.
Egyébként te nem kapsz "hivatalból" sisakot? Úgy emlékszem, hogy nálatok a Selev fut.

Számtalan más, jó márkát fel lehetne még sorolni, csak azok nem kaphatok itthon

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
en meg odatennem a MET-et is. szerintem europai szinten ott van a top2-ben eladott sisakok tekinteteben

es a BBB-nek is vannak amugy tok jo sisakjai :) iden jottek ki, 4 felnott, 2 gyerek es 1 bmx modell van a kinalatban. http://www.bbbparts.com/helmets.php

a Cofidis csapat a Tour de France-on pl BBB Falcon sisakokban fog szerepelni.

RAUH-Welt
B E G R I F F

MaTT

MaTT

bentlakó

• fórumtag
  • 8.649 hozzászólás
mert ezek azok amik bevált márkák? :o
mellesleg ott a "stb." ergo VV annyit mondott amennyit arra a kérdésre lehetett válaszolni.

edit: amúgy nem nehéz. neten felkeresed a fõbb sisakgyártók honlapját, megnézed melyik az amelyik tetszik. melyik felel meg az elvárásaidnak. ami könyebb az hosszútávon kényelmesebb, amin több a lyuk jól szellõzik, amin van bogárháló nem megy bele a bogár, amin állítható a shild ott tudsz variálni stb.
aztán ha nagyjából kigondoltad mit szeretnél, elmész egy bringaboltba megpróbálod, hogy illik-e a fejedre, jól áll-e, kényelmes-e. ha igen, akkor kifizeted, hazamész és elmész biciklizni.

ProPedalGreg

ProPedalGreg

törzsvendég

• fórumtag
  • 946 hozzászólás

Casco?

Az ellen nem ved :D:D

Koszi VV en is keresek sisakot, indokolnad roviden miert ezek a markak?

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.690 hozzászólás

Nem vagyok képben a bukókat illetõen,de valami nem horrordrága bukó jó lenne,15-20 ezer körül.

A Decathlonban ezt talán érdemes lenne megnézni: Bell buksi 8200 pénz, Õ az:
http://www.decathlon...et_14129947.jpg
Marci

Szepy2884

Szepy2884

törzsvendég

• fórumtag
  • 300 hozzászólás
Casco?

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás
Uvex, Lazer, LAS, Giro, Speci, stb.

Dózer

Dózer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.361 hozzászólás
2002 óta használtam egy Bell Nemesis Pro bukót,aztán vasárnap Vinyén (Kõris hegyen)elrepedt oldalt, valószínûleg megmentve ezzel az életem.Sajnos az egyéb csonttörés ellen nem védett,így most van idõm új bukót keresni.Nem vagyok képben a bukókat illetõen,de valami nem horrordrága bukó jó lenne,15-20 ezer körül.

York

York

vendég

• fórumtag
  • 137 hozzászólás
Ma megjott a buko :).
Szuper nekem nagyon tetszik, a fejemre is jo lett :).
Tekeretem vele egy picit, es hat eg es fold a regihez kepest.
Vinyen lesz igazan felavatva :).
Koszonom mindenkinek a segitseget.

kela

kela

bentlakó

• fórumtag
  • 7.622 hozzászólás
Wing RS-t imádtam, de méretprobléma miatt eladtam, most átmenetileg egy olcsóbb Uvex van, mit ajánlanátok 20ki-g?

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
nekem is van otthon egy uvex, de nem kenyelmes. boss rs vagy mi a rak. tudom nem a csucsmodell, de az alapabb verziok is lehetnenek kenyelmesek

most lazer genesist hasznalok, az tenyleg jo. MET-bol semmit nem talaltam ami jo lett volna, meg abbol a kisebb meret nem jon a fejemre a nagyobb meg irto butan all. az tenyleg nagyon nagy.

girokat nem probaltam meg, de azt tudom hogy szinte minden jobb boltom ahova jarok azokat arulja. vagy a MET-et

RAUH-Welt
B E G R I F F