A szabványoknak van egy alsó minimuma.Gondolom az olcsó sisakok ezt a minimumot érik el többnyire.Mint ahogy pl. egy olcsóbb autó is eléri a töréstesztekben a minimum biztonsági szintet,máskülönben nem árusíthatnák.De valószínû,nem csak a design és lóerõ tekintetében különbözik egy hasonló,de drágább autótól.Csak meghatározott biztonsági normáknak és szabványoknak megfelelõ kerékpáros sisak kerülhet kereskedelmi forgalomba, ami egységes az EU-ban, így nálunk is.
Jelentkezz be Regisztrálj

Bukósisakok
Írta 2009. június 03. - 08:54

Írta 2009. június 01. - 22:55

Én is most nézek sisak után rengeteg oldalt átnéztem... talán a legmegfelelõbb árban is a bikefun.hu oldalon 7990-ért merida sisak . Valaki ismeri esetleg ?Üdv.
Ez így van.
Vagyis szerintem attól hogy egy sisak 20.000 Ft helyett csak 6000 Ft ba kerül nem biztos hogy annyival rosszabb is.
A 6000 Ft-osnak is ugyan az a funciója mint a 20.000-nek csak max az egyiknek komolyabb a rõgzitõ mechanikája vagy több kényelmi funkciója van.
Én pld:6000Ft-os TREK Vapor bukót használok nagy megelégedéssel.
Az elsõ komolyabb bukás vagy a héjszerkezet komolyabb deformálódása vagy sérülése után amúgyis cserélni kell a bukót.
Írta 2009. június 01. - 12:38

Csak meghatározott biztonsági normáknak és szabványoknak megfelelõ kerékpáros sisak kerülhet kereskedelmi forgalomba, ami egységes az EU-ban, így nálunk is.
Üdv.
Ez így van.
Vagyis szerintem attól hogy egy sisak 20.000 Ft helyett csak 6000 Ft ba kerül nem biztos hogy annyival rosszabb is.
A 6000 Ft-osnak is ugyan az a funciója mint a 20.000-nek csak max az egyiknek komolyabb a rõgzitõ mechanikája vagy több kényelmi funkciója van.
Én pld:6000Ft-os TREK Vapor bukót használok nagy megelégedéssel.
Az elsõ komolyabb bukás vagy a héjszerkezet komolyabb deformálódása vagy sérülése után amúgyis cserélni kell a bukót.
Írta 2009. június 01. - 12:20

Csak meghatározott biztonsági normáknak és szabványoknak megfelelõ kerékpáros sisak kerülhet kereskedelmi forgalomba, ami egységes az EU-ban, így nálunk is.Biztos többet véd egy gagyi sisak is,mint egy svájci satyesz,de azt nem gondolnám,hogy ugyan annyit véd,mint egy bevizsgált,normális cucc.
Írta 2009. június 01. - 12:17

igy van. egy olcso sisak is jo, csak valami legyen a fejeden.
Biztos többet véd egy gagyi sisak is,mint egy svájci satyesz,de azt nem gondolnám,hogy ugyan annyit véd,mint egy bevizsgált,normális cucc.
Írta 2009. május 31. - 21:55

RAUH-Welt
B E G R I F F
Írta 2009. május 31. - 21:12

max. nem annyira kényelmes, dizájnos, szellõs.
vendég_bertaa_*
Írta 2009. május 31. - 21:01

Én Giro Indicatort használok országútin, ha ez valakit érdekel. xd
10500 forint volt asszem; nagyon kényelmes, és könnyû, szép, masszív darab. A napellenzõt leszedtem, mert nem láttam tõle; a szivacs jön szét kicsit, de igazából semmi baja. Még a héj vált el kicsit a napellenzõ lukainál, ennyi!
10e forint a minimum ár egy fejvédõért, gondolom ezzel nem mondtam újat.
Írta 2009. május 31. - 20:07

ujabb ceg kerult igy a listamra...
RAUH-Welt
B E G R I F F
Írta 2009. május 30. - 08:45

Hirtelenjében ezek jutottak eszembe azok közül, amiket itthon is kapni. Írhatnám még a Cratoni, SH+, az említett Casco, Mango, Prowell márkákat, hiszen ezek is jelen vannak hazánkban. A MET-et azért nem említettem, mert itthon nem forgalmazzák.Az ellen nem ved
:D
Koszi VV en is keresek sisakot, indokolnad roviden miert ezek a markak?
Amit felsoroltam, azok bevált márkák, ahogy MaTT is említette.
Egyébként te nem kapsz "hivatalból" sisakot? Úgy emlékszem, hogy nálatok a Selev fut.
Számtalan más, jó márkát fel lehetne még sorolni, csak azok nem kaphatok itthon
Írta 2009. május 30. - 01:53

es a BBB-nek is vannak amugy tok jo sisakjai

a Cofidis csapat a Tour de France-on pl BBB Falcon sisakokban fog szerepelni.
RAUH-Welt
B E G R I F F
Írta 2009. május 30. - 00:46

mellesleg ott a "stb." ergo VV annyit mondott amennyit arra a kérdésre lehetett válaszolni.
edit: amúgy nem nehéz. neten felkeresed a fõbb sisakgyártók honlapját, megnézed melyik az amelyik tetszik. melyik felel meg az elvárásaidnak. ami könyebb az hosszútávon kényelmesebb, amin több a lyuk jól szellõzik, amin van bogárháló nem megy bele a bogár, amin állítható a shild ott tudsz variálni stb.
aztán ha nagyjából kigondoltad mit szeretnél, elmész egy bringaboltba megpróbálod, hogy illik-e a fejedre, jól áll-e, kényelmes-e. ha igen, akkor kifizeted, hazamész és elmész biciklizni.
Írta 2009. május 29. - 23:20

Casco?
Az ellen nem ved

Koszi VV en is keresek sisakot, indokolnad roviden miert ezek a markak?
Írta 2009. május 28. - 16:05

Nem vagyok képben a bukókat illetõen,de valami nem horrordrága bukó jó lenne,15-20 ezer körül.
A Decathlonban ezt talán érdemes lenne megnézni: Bell buksi 8200 pénz, Õ az:
http://www.decathlon...et_14129947.jpg
Írta 2009. május 27. - 23:39

Írta 2009. május 27. - 17:59

Írta 2009. május 27. - 17:56

Írta 2009. május 21. - 20:35

Szuper nekem nagyon tetszik, a fejemre is jo lett

Tekeretem vele egy picit, es hat eg es fold a regihez kepest.
Vinyen lesz igazan felavatva

Koszonom mindenkinek a segitseget.
Írta 2009. május 19. - 21:53

Írta 2009. május 19. - 13:36

most lazer genesist hasznalok, az tenyleg jo. MET-bol semmit nem talaltam ami jo lett volna, meg abbol a kisebb meret nem jon a fejemre a nagyobb meg irto butan all. az tenyleg nagyon nagy.
girokat nem probaltam meg, de azt tudom hogy szinte minden jobb boltom ahova jarok azokat arulja. vagy a MET-et
RAUH-Welt
B E G R I F F