Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Bukósisakok

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
2350 hozzászólás a témában

Valor

Valor

vendég

• fórumtag
  • 14 hozzászólás
Sziasztok! Érdeklõdnék, hogy van-e valakinek Merida MG-1 -es vagy Merida MG-2 -es bukósisakja, és ha igen, akkor mi a véleménye róla? Valamint tudja valaki, hogy mi a lényegi különbség a kettõ változat között? (kb 1000 forint árban az eltérés)
Üdv.

SokadikX

SokadikX

törzsvendég

• fórumtag
  • 695 hozzászólás

És ezzel jól példázzátok, hogy tök mindegy, hogy kinek melyik jó, fel kell próbálni a sisakot. SokadikX, mi a gusztustalan marketing trükk, ha azt mondták, hogy kivehetõ a bélés és tényleg úgy is van?

Gusztustalan=egyedi tulajdonságként hirdetik, holott az összes modellben megvan ugyanaz, csak a formája más. Jó, tán kissé eltúlzom a dolgot, de felbaszta az agyam, hogy hetek óta keresek olyan sisakot, amibõl az összes mosható alkatrészt le lehet szerelni, végre úgy tûnik (a leírásából), hogy találtam egy megfelelõt, hosszas telefonálgatás után végre egy bolt, ahol van is belõle, erre kiderül, hogy max. kényelmesebb a többinél, de nem lehet jobban szétbontani... ááááááá... (az már csak hab a tortán, hogy a forradalmi újításként tálalt megoldás már tíz éve is létezett :) )

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.821 hozzászólás

ettõl függetlenül pl a cratonik nagy része szimplán kényelmetlen.
szerintem még mindig a specialized sworks 2d a legkényelmesebb a világon

Az elsõ sisakom egy Cratoni volt, az volt eddig tán a legkényelmesebb. Utána Uvex, de azt az elsõt egyik sem éri utol. Most meg ez az fp1... végre megnéztem egyet közelrõl: amire oly büszke a t. gyártó, ez a kivehetõ belsõ... Nyolc éve a Cratonim pontosan ezt tudta. Ugyanennyi szivacs volt benne és ugyanígy kivehetõ volt. Pedig egy középkategóriás darab volt. Ráadásul ilyen alapon az összes uvex "kivehetõ belsõ"-vel rendelkezik, csak az alsóbb kategóriában nem egyben kell kivenni a bélést, hanem három kisebb darabban. Szóval ez most tipikus, gusztustalan marketing trükk volt.

És ezzel jól példázzátok, hogy tök mindegy, hogy kinek melyik jó, fel kell próbálni a sisakot. SokadikX, mi a gusztustalan marketing trükk, ha azt mondták, hogy kivehetõ a bélés és tényleg úgy is van?

Dózer

Dózer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.361 hozzászólás
Bell Nemesis Pro sisakom tavaly sajnos összetörött,azt 2002-ben vettem,annak is kivehetõ a bele.Ez volt életem elsõ sisakja,azt hittem,minden sisakban kivehetõsre csinálják a szivacsot.Persze mindig fel lehet újra találni a spanyol viaszt is.

SokadikX

SokadikX

törzsvendég

• fórumtag
  • 695 hozzászólás

Az elsõ sisakom egy Cratoni volt, az volt eddig tán a legkényelmesebb. Utána Uvex, de azt az elsõt egyik sem éri utol. Most meg ez az fp1... végre megnéztem egyet közelrõl: amire oly büszke a t. gyártó, ez a kivehetõ belsõ... Nyolc éve a Cratonim pontosan ezt tudta. Ugyanennyi szivacs volt benne és ugyanígy kivehetõ volt. Pedig egy középkategóriás darab volt. Ráadásul ilyen alapon az összes uvex "kivehetõ belsõ"-vel rendelkezik, csak az alsóbb kategóriában nem egyben kell kivenni a bélést, hanem három kisebb darabban. Szóval ez most tipikus, gusztustalan marketing trükk volt.

Dózer

Dózer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.361 hozzászólás
középkategóriás Specialized sisakokkal az a bajom,hogy (szerintem) valami hihetetlenül igénytelenül néznek ki.Így a felpróbálásukig már el sem jutottam,mert lehetnek bármilyen kényelmesek,nem venném meg.A felsõ kategóriás sisakjaik (de inkább csak az S works) azok szépek,de azokat meg az áruk miatt nem próbálom fel:)
A többi gyártóhoz képest a Speckó közép és felsõ kategóriája között nagyon nagy a különbség.Nem tudom,ez politika e,vagy csak így sikerült...

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás

Lehet, ettõl függetlenül idén hallottam róluk elõször.
Egyébként a linked alapján megszemlélve a kínálatukat, nem is tetszenek igazán (kép alapján mondom)
Én Cratonin, Uvex-en nõttem fel. :)

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.821 hozzászólás

én is fp1 en gondolkodom,mi az össz véleményed róla?hol vetted,mennyibe fájt?

Egyetlen bajom van vele, az pedig a rögzítõ rendszer. Elég könnyen kilazul, mert a tarkón elhelyezkedõ recés szélû kis koronggal kell meghúzni, és ez ki tud tekeredni, ahogy érintkezik a bõrömmel. De egyébként szeretem, állítható elõre-hátra, meg fel-le is, úgyhogy valószínû, hogy több fejformára is jobban beállítható, mint más sisak.

robko66

robko66

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.317 hozzászólás

Én igen (FP1)

én is fp1 en gondolkodom,mi az össz véleményed róla?hol vetted,mennyibe fájt?

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás

szép ez a Lazer bukó,és most még olcsóbb is.Van valakinek ilyen?

http://www.excelcycl...helm-det-02.jpg

nekem van, nagyon baba sisak, eddigi kedvencem.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

SokadikX

SokadikX

törzsvendég

• fórumtag
  • 695 hozzászólás

Lazer 1919-óta gyárt sisakot ;)
Lazer Sport - Helmets

Lehet, ettõl függetlenül idén hallottam róluk elõször.
Egyébként a linked alapján megszemlélve a kínálatukat, nem is tetszenek igazán (kép alapján mondom)
Én Cratonin, Uvex-en nõttem fel. :)

blueshark

blueshark

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.190 hozzászólás
Lazer 1919-óta gyárt sisakot ;)
Lazer Sport - Helmets
Team Heavy Pedal - Szeged

A tehetség az, amikor többet tudsz, mint amennyit tanultál.

SokadikX

SokadikX

törzsvendég

• fórumtag
  • 695 hozzászólás

aránylag olcsó lazer 2x3m és ennek kivehetõ a pántja

Köszi, megnézem. Ilyet láttam pár helyen, de számomra ismeretlen márka, így nem foglalkoztam velük.

blueshark

blueshark

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.190 hozzászólás

olyan sisakot keresek, aminél minden olyan alkatrészt ki tudok szedni, amit esetleg mosni kell, mert a jelenlegibõl csak három szivacsot lehet kivenni, de pl. a pántokat egyáltalán nem. Ennek következtében kimosni sem tudom rendesen

aránylag olcsó lazer 2x3m és ennek kivehetõ a pántja
Feltöltött kép
Team Heavy Pedal - Szeged

A tehetség az, amikor többet tudsz, mint amennyit tanultál.

SokadikX

SokadikX

törzsvendég

• fórumtag
  • 695 hozzászólás

Szivacsok kivehetõek, jár hozzá tartalék is. Pántok nem hiszem, de valahol megvan a leírása, majd megnézem. Azért szerintem így is ki lehet mosni.

Köszi, szerintem ennél többet nem ér a téma.
A szivacsokat a jelenlegibõl is ki tudom venni, egyéb téren meg ez is megfelel. Legfeljebb még párszor megpróbálom kimosni, hátha...

stp1

stp1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.283 hozzászólás

itt kiskunhalason nem lehet kapni

keress a környezõ városokban boltot, és rendeltess velük.
vagy ha bátor vagy rendelj fejkörméret alapján a netrõl. (bukónál nem ajánlott)

Asszem, már írtam korábban: olyan sisakot keresek, aminél minden olyan alkatrészt ki tudok szedni, amit esetleg mosni kell, mert a jelenlegibõl csak három szivacsot lehet kivenni, de pl. a pántokat egyáltalán nem. Ennek következtében kimosni sem tudom rendesen és már szégyellek elindulni benne :(

áztasd be az egészet, semmi baja nem lesz.

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.821 hozzászólás

Mondd, a kivehetõ/cserélhetõ bélés ennél mit jelent? Valóban kivehetõ az összes mosható alkatrésze? Tehát nincs olyan szivacs, pánt, egyéb bigyó, ami fixen rögzítve van a sisakhoz?
Asszem, már írtam korábban: olyan sisakot keresek, aminél minden olyan alkatrészt ki tudok szedni, amit esetleg mosni kell, mert a jelenlegibõl csak három szivacsot lehet kivenni, de pl. a pántokat egyáltalán nem. Ennek következtében kimosni sem tudom rendesen és már szégyellek elindulni benne :(

Szivacsok kivehetõek, jár hozzá tartalék is. Pántok nem hiszem, de valahol megvan a leírása, majd megnézem. Azért szerintem így is ki lehet mosni.

tigerboot

tigerboot

vendég

• fórumtag
  • 16 hozzászólás
itt kiskunhalason nem lehet kapni

SokadikX

SokadikX

törzsvendég

• fórumtag
  • 695 hozzászólás

Én igen (FP1)

Mondd, a kivehetõ/cserélhetõ bélés ennél mit jelent? Valóban kivehetõ az összes mosható alkatrésze? Tehát nincs olyan szivacs, pánt, egyéb bigyó, ami fixen rögzítve van a sisakhoz?

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.821 hozzászólás

Használ közületek valaki olyat, hogy Uvex fp1 (esetleg fp1 cc)?

Én igen (FP1)