Jelentkezz be Regisztrálj

Bukósisakok
Írta 2010. július 24. - 21:09

Üdv.
Írta 2010. július 17. - 09:06

És ezzel jól példázzátok, hogy tök mindegy, hogy kinek melyik jó, fel kell próbálni a sisakot. SokadikX, mi a gusztustalan marketing trükk, ha azt mondták, hogy kivehetõ a bélés és tényleg úgy is van?
Gusztustalan=egyedi tulajdonságként hirdetik, holott az összes modellben megvan ugyanaz, csak a formája más. Jó, tán kissé eltúlzom a dolgot, de felbaszta az agyam, hogy hetek óta keresek olyan sisakot, amibõl az összes mosható alkatrészt le lehet szerelni, végre úgy tûnik (a leírásából), hogy találtam egy megfelelõt, hosszas telefonálgatás után végre egy bolt, ahol van is belõle, erre kiderül, hogy max. kényelmesebb a többinél, de nem lehet jobban szétbontani... ááááááá... (az már csak hab a tortán, hogy a forradalmi újításként tálalt megoldás már tíz éve is létezett

Írta 2010. július 16. - 23:36

ettõl függetlenül pl a cratonik nagy része szimplán kényelmetlen.
szerintem még mindig a specialized sworks 2d a legkényelmesebb a világon
Az elsõ sisakom egy Cratoni volt, az volt eddig tán a legkényelmesebb. Utána Uvex, de azt az elsõt egyik sem éri utol. Most meg ez az fp1... végre megnéztem egyet közelrõl: amire oly büszke a t. gyártó, ez a kivehetõ belsõ... Nyolc éve a Cratonim pontosan ezt tudta. Ugyanennyi szivacs volt benne és ugyanígy kivehetõ volt. Pedig egy középkategóriás darab volt. Ráadásul ilyen alapon az összes uvex "kivehetõ belsõ"-vel rendelkezik, csak az alsóbb kategóriában nem egyben kell kivenni a bélést, hanem három kisebb darabban. Szóval ez most tipikus, gusztustalan marketing trükk volt.
És ezzel jól példázzátok, hogy tök mindegy, hogy kinek melyik jó, fel kell próbálni a sisakot. SokadikX, mi a gusztustalan marketing trükk, ha azt mondták, hogy kivehetõ a bélés és tényleg úgy is van?
Írta 2010. július 16. - 23:23

Írta 2010. július 16. - 23:15

ettõl függetlenül pl a cratonik nagy része szimplán kényelmetlen.
Az elsõ sisakom egy Cratoni volt, az volt eddig tán a legkényelmesebb. Utána Uvex, de azt az elsõt egyik sem éri utol. Most meg ez az fp1... végre megnéztem egyet közelrõl: amire oly büszke a t. gyártó, ez a kivehetõ belsõ... Nyolc éve a Cratonim pontosan ezt tudta. Ugyanennyi szivacs volt benne és ugyanígy kivehetõ volt. Pedig egy középkategóriás darab volt. Ráadásul ilyen alapon az összes uvex "kivehetõ belsõ"-vel rendelkezik, csak az alsóbb kategóriában nem egyben kell kivenni a bélést, hanem három kisebb darabban. Szóval ez most tipikus, gusztustalan marketing trükk volt.
Írta 2010. július 16. - 22:35

A többi gyártóhoz képest a Speckó közép és felsõ kategóriája között nagyon nagy a különbség.Nem tudom,ez politika e,vagy csak így sikerült...
Írta 2010. július 15. - 22:24

ettõl függetlenül pl a cratonik nagy része szimplán kényelmetlen.Lehet, ettõl függetlenül idén hallottam róluk elõször.
Egyébként a linked alapján megszemlélve a kínálatukat, nem is tetszenek igazán (kép alapján mondom)
Én Cratonin, Uvex-en nõttem fel.
"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan
"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.
Írta 2010. július 14. - 20:53

én is fp1 en gondolkodom,mi az össz véleményed róla?hol vetted,mennyibe fájt?
Egyetlen bajom van vele, az pedig a rögzítõ rendszer. Elég könnyen kilazul, mert a tarkón elhelyezkedõ recés szélû kis koronggal kell meghúzni, és ez ki tud tekeredni, ahogy érintkezik a bõrömmel. De egyébként szeretem, állítható elõre-hátra, meg fel-le is, úgyhogy valószínû, hogy több fejformára is jobban beállítható, mint más sisak.
Írta 2010. július 14. - 18:08

Én igen (FP1)
én is fp1 en gondolkodom,mi az össz véleményed róla?hol vetted,mennyibe fájt?
Írta 2010. július 14. - 14:39

szép ez a Lazer bukó,és most még olcsóbb is.Van valakinek ilyen?
http://www.excelcycl...helm-det-02.jpg
nekem van, nagyon baba sisak, eddigi kedvencem.
RAUH-Welt
B E G R I F F
Írta 2010. július 14. - 12:25

Lazer 1919-óta gyárt sisakot
![]()
Lazer Sport - Helmets
Lehet, ettõl függetlenül idén hallottam róluk elõször.
Egyébként a linked alapján megszemlélve a kínálatukat, nem is tetszenek igazán (kép alapján mondom)
Én Cratonin, Uvex-en nõttem fel.

Írta 2010. július 14. - 12:07

A tehetség az, amikor többet tudsz, mint amennyit tanultál.
Írta 2010. július 14. - 09:04

Köszi, megnézem. Ilyet láttam pár helyen, de számomra ismeretlen márka, így nem foglalkoztam velük.aránylag olcsó lazer 2x3m és ennek kivehetõ a pántja
Írta 2010. július 14. - 08:48

olyan sisakot keresek, aminél minden olyan alkatrészt ki tudok szedni, amit esetleg mosni kell, mert a jelenlegibõl csak három szivacsot lehet kivenni, de pl. a pántokat egyáltalán nem. Ennek következtében kimosni sem tudom rendesen
aránylag olcsó lazer 2x3m és ennek kivehetõ a pántja

A tehetség az, amikor többet tudsz, mint amennyit tanultál.
Írta 2010. július 13. - 21:57

Szivacsok kivehetõek, jár hozzá tartalék is. Pántok nem hiszem, de valahol megvan a leírása, majd megnézem. Azért szerintem így is ki lehet mosni.
Köszi, szerintem ennél többet nem ér a téma.
A szivacsokat a jelenlegibõl is ki tudom venni, egyéb téren meg ez is megfelel. Legfeljebb még párszor megpróbálom kimosni, hátha...
Írta 2010. július 13. - 21:43

itt kiskunhalason nem lehet kapni
keress a környezõ városokban boltot, és rendeltess velük.
vagy ha bátor vagy rendelj fejkörméret alapján a netrõl. (bukónál nem ajánlott)
Asszem, már írtam korábban: olyan sisakot keresek, aminél minden olyan alkatrészt ki tudok szedni, amit esetleg mosni kell, mert a jelenlegibõl csak három szivacsot lehet kivenni, de pl. a pántokat egyáltalán nem. Ennek következtében kimosni sem tudom rendesen és már szégyellek elindulni benne
áztasd be az egészet, semmi baja nem lesz.
Írta 2010. július 13. - 21:35

Mondd, a kivehetõ/cserélhetõ bélés ennél mit jelent? Valóban kivehetõ az összes mosható alkatrésze? Tehát nincs olyan szivacs, pánt, egyéb bigyó, ami fixen rögzítve van a sisakhoz?
Asszem, már írtam korábban: olyan sisakot keresek, aminél minden olyan alkatrészt ki tudok szedni, amit esetleg mosni kell, mert a jelenlegibõl csak három szivacsot lehet kivenni, de pl. a pántokat egyáltalán nem. Ennek következtében kimosni sem tudom rendesen és már szégyellek elindulni benne
Szivacsok kivehetõek, jár hozzá tartalék is. Pántok nem hiszem, de valahol megvan a leírása, majd megnézem. Azért szerintem így is ki lehet mosni.
Írta 2010. július 13. - 21:10

Írta 2010. július 13. - 21:00

Én igen (FP1)
Mondd, a kivehetõ/cserélhetõ bélés ennél mit jelent? Valóban kivehetõ az összes mosható alkatrésze? Tehát nincs olyan szivacs, pánt, egyéb bigyó, ami fixen rögzítve van a sisakhoz?

Írta 2010. július 13. - 20:26

Használ közületek valaki olyat, hogy Uvex fp1 (esetleg fp1 cc)?
Én igen (FP1)