Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!Jelentkezz be Regisztrálj

Bukósisakok
Indította
Bikemag
, 2001. június 02. 04:29
Írta 2003. április 15. - 19:41

Írta 2003. április 15. - 13:53

Sajna nem voltam helyszínen a tett idõpontjában, így erre nem áll módomban válaszolni...
de akkor valszeg a hemüveg típusában keresendõ a porbléma...
PéeF
de akkor valszeg a hemüveg típusában keresendõ a porbléma...
PéeF
Írta 2003. április 15. - 13:43

Nekem bírják egymást (sisak+hemüveg)
Persze attól is függ, milyen szemcsit használsz (nagyképernyõs v. arcra simuló....)
NEm leht, h a haverod nagy sisakot próbált, pedig neki kicsi kell ?
Persze attól is függ, milyen szemcsit használsz (nagyképernyõs v. arcra simuló....)
NEm leht, h a haverod nagy sisakot próbált, pedig neki kicsi kell ?
Írta 2003. április 15. - 10:26

AHOY!
CASCO VIPER tulajokat kérdeznék, hogy hogy állnak a siska-szemcsi párosítással?
Mert van ösmerõsöm, aki csak azért nem vette meg a VIPERt, ami állati kényelmes volt számára amúgy, mert amikor hozzáfelvette volna aszemcsijét, azt annyira lefele nyomta az orrnyergére, hogy az egész kényelmetlenné vállt... SZal nagyon mélyre nyúlt neki az eleje... Hátra tolni meg már nem nagyon lehett...
Szal tapasztalatok?
Üdv, Para
CASCO VIPER tulajokat kérdeznék, hogy hogy állnak a siska-szemcsi párosítással?
Mert van ösmerõsöm, aki csak azért nem vette meg a VIPERt, ami állati kényelmes volt számára amúgy, mert amikor hozzáfelvette volna aszemcsijét, azt annyira lefele nyomta az orrnyergére, hogy az egész kényelmetlenné vállt... SZal nagyon mélyre nyúlt neki az eleje... Hátra tolni meg már nem nagyon lehett...
Szal tapasztalatok?
Üdv, Para
Írta 2003. április 14. - 21:02

Hali!
Pénteken vettem egy Casco Tecfire RMX-et, és sztem nagyon pipec 8)(mondjuk az összehasonlítási alapom egy 5 éves Casco Fighter sisak, amit a húgom úgy vágott gallyra gyorskoriversenyen, hogy el sem esett: a belsõ fejpántjában, vagy mi az, eltört a mûanyag, de ez most mindegy) mázlim is volt, mert a Marikoo-ban (miskolc) most volt akciós, úgyhogy 4990-ért lett az enyém a drága
(a hátsó kerékre spórolt lóvémból >
, de ez fontosabb) De sztem nagyon jól néz ki (neonzöld), és 18 szellõzõlyuk van rajta (az elõzõn 9 volt). Egyetlen hátrány talán, hogy nincs benne rovarháló. Majd meglátjuk, hogy kell-e bele "barkácsolni" egyet
Egyébként van vkinek vmi tapasztalata az ilyen sisakról?
Ja, és volt régebben arról is szó , hogy a sisak bevállalósabbá tesz. Hát nálam egy dolog van, amit sisak nélkül nem csinálnék, így meg igen: busz / kamion mögött menni...
És ez volt az év elsõ tekerése, úgyhogy most nagyon hepi vagyok + fáradt is, és "nagyon jó" érzés, hogy mehetek bioszt tanulni

na bye
Pénteken vettem egy Casco Tecfire RMX-et, és sztem nagyon pipec 8)(mondjuk az összehasonlítási alapom egy 5 éves Casco Fighter sisak, amit a húgom úgy vágott gallyra gyorskoriversenyen, hogy el sem esett: a belsõ fejpántjában, vagy mi az, eltört a mûanyag, de ez most mindegy) mázlim is volt, mert a Marikoo-ban (miskolc) most volt akciós, úgyhogy 4990-ért lett az enyém a drága

Egyébként van vkinek vmi tapasztalata az ilyen sisakról?
Ja, és volt régebben arról is szó , hogy a sisak bevállalósabbá tesz. Hát nálam egy dolog van, amit sisak nélkül nem csinálnék, így meg igen: busz / kamion mögött menni...
És ez volt az év elsõ tekerése, úgyhogy most nagyon hepi vagyok + fáradt is, és "nagyon jó" érzés, hogy mehetek bioszt tanulni

na bye
Írta 2003. április 14. - 12:40

Hát ja van benne igazság! Pont múltkor mutatta egy gyerek a bukoját a fogason, hogy mien repedt és, hogy megmentette az életét egy esésnél és, úgy használja repedten (azért a semminél jobb nem igaz?) igaz csak gurulásra nem durvulásra arra ot van neki a fullface! Fullface-t láttatok már repedten? Mert én nem max elnymodott az álvédõ meg hasonlók.
Írta 2003. április 13. - 23:13

na jó hogy egy : elsõszélvédõn be hátsón ki akció utánn cserélsz, de nem kell túlzásba esni...
persze én se azt mondtam, hogy ha egy ág megsuhintja a fejed, rohanj a boltba másikért, de ha úgy esel, hogy odavered a búrád, akkor a biztonság kedvéért valóban érdemes megfontolni a cserét.
Tudod: belül megrepedhet/elgyengülhet és ezt kintrõl nem látod.
Ez nem olyan dolog, h. "ha nem teszed, legközelebb esel=meghalsz" és mivel a TE fejed, TE döntöd el mennyire fontos NEKED

Írta 2003. április 11. - 20:38

húúúúú
mekkora szivbajt kaptam az árától ennyire drágára nem gondoltam bár tudhattam volna hogy a troy lee nem olcsó de viszont marha jól néz kis és rábízhatod az életed na azt azért nem..

Írta 2003. április 11. - 20:20

89-ert adtak (de sajna csak rendelesre hoztak) a Velvartban. Marha nagy mazlim volt, mert pont azon a heten vetodtem oda, amikor leadtak a rendelest. Egy honap volt mire megjott, de sajna csak ketszer hoznak egy evben TLD-t.
Írta 2003. április 11. - 19:39

Írta 2003. április 11. - 19:30

Azt meghiszem rohadt jól néz ki bár engem zavar a fullface azért is adtam el az én Bellem! És amúgy egy ilyet mennyibe adnak / te mennyiért vetted?
Írta 2003. április 11. - 16:06

Írta 2003. április 11. - 15:09

Basszus!
Ez gyönyörû!
Ha ez a tiéd, akkor gratula! Ezt valóban nem szabad minden apró karc után cserélni!
Megviselné a költségvetésedet!
Ez gyönyörû!
Ha ez a tiéd, akkor gratula! Ezt valóban nem szabad minden apró karc után cserélni!
Megviselné a költségvetésedet!

Írta 2003. április 11. - 10:50

Véleményem szerint csak akkor érdemes cserélni a bukót, ha valóban szerkezeti baja történt. Egy kis festékhiány miatt szerintem nem szükséges.
Én is ezt vallom.
Meg aztán vadiúj büszkeségem sem fogom minden kis karcolás után cserélgetni ;D ;D ;D
http://www.troyleede...torch_white.jpg
Írta 2003. április 11. - 06:39

CRATONI Heli. 11.900,-Huf
Most vettem, lecserélve a repedt PROWELL F-14-et.
A megkopogtatás jó módja a belsõ repedés kiszûrésének!
Véleményem szerint csak akkor érdemes cserélni a bukót, ha valóban szerkezeti baja történt. Egy kis festékhiány miatt szerintem nem szükséges.
Most vettem, lecserélve a repedt PROWELL F-14-et.
A megkopogtatás jó módja a belsõ repedés kiszûrésének!
Írta 2003. április 10. - 20:01

na jó hogy egy : elsõszélvédõn be hátsón ki akció utánn cserélsz, de nem kell túlzásba esni...
pl én ha esek elõre bukfencet ugrok és kész... ijenkor persze leér a sisak... de nem ütõdik túlzötttan... max mikor fejjel lefelé csúszók dúrja a földet...
szoval az érdekelne hogy hogy borják ezeket a kisebb ütéseket ezek a könnyû bigyók??
pl én ha esek elõre bukfencet ugrok és kész... ijenkor persze leér a sisak... de nem ütõdik túlzötttan... max mikor fejjel lefelé csúszók dúrja a földet...
szoval az érdekelne hogy hogy borják ezeket a kisebb ütéseket ezek a könnyû bigyók??
Írta 2003. április 10. - 18:03

nem feltétlenül, mert lehet, hogy olyan repedés/törés keletkezett rajta, amit nem látsz...
Egyébként én már párszor megkocogtattam a bukóm(mert jól ügyes vagyok ;D), de még bírja...mondjuk, ha lenne pénzem, biztos vennék újat, csakhát nincs.
kislust
Egyébként én már párszor megkocogtattam a bukóm(mert jól ügyes vagyok ;D), de még bírja...mondjuk, ha lenne pénzem, biztos vennék újat, csakhát nincs.
kislust
Írta 2003. április 10. - 14:57

És a bukót egy (a fejedet is érintõ)esés után TESSÉK KICSERÉLNI!!!!
Mért kellene cserélni esés után? CSak akkor ha lesz vmi baja, törés repedés ilyesmi nem?
Írta 2003. április 10. - 10:42

ppüsi
Nekem pont fordítva volt.
Én azért vettem Vipert, mer' nem volt normális színben Twister, de akkor egy árban voltak (14900)
Ja és még gondolkodtam a MET hogyishíjjákban (már elfelejtettem, de az is ugyanennyibe került, +-1000) de azt nem az én fejformámra találták ki....
A villámhárító funkcióra még nem gondoltam, de most, hogy mondon ;D esetleg antennaként is fel lehetne használni, ismerve az alumínium kitûnõ vezetési képességeit
Nekem pont fordítva volt.
Én azért vettem Vipert, mer' nem volt normális színben Twister, de akkor egy árban voltak (14900)
Ja és még gondolkodtam a MET hogyishíjjákban (már elfelejtettem, de az is ugyanennyibe került, +-1000) de azt nem az én fejformámra találták ki....
A villámhárító funkcióra még nem gondoltam, de most, hogy mondon ;D esetleg antennaként is fel lehetne használni, ismerve az alumínium kitûnõ vezetési képességeit

Írta 2003. április 10. - 08:57

Szevasztok! Akárki akármit is mondd a legjobb / legszebb "normál" bukó: MET Stradivarius. Sajna már nem gyártják, de azért külfödön biztos lehet még kapni. Mivel a Magyarországi forgalmazás elég botrányos... Kb. 22 ezer HUF