Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Bukósisakok

- - - - -

• Please log in to reply
2350 replies to this topic

nzoli

nzoli

vendég

• fórumtag
  • 147 posts

Akkor milyen fullface sisakot vegyek? Nem vagyok DH-s inkább enduro, de elég sokat megyek sváb hegyen katlan mellett, eddig egyet estem de az pont elég volt a döntéshez, kb 2 centire állt meg a szemem egy nagyobb gyökértõl... Szemüveg fontos? Vagy ezt a kérdést tegyem fel máshol?

Hasonló cipõben járunk, én sem vagyok kifejezetten DH-s, de azért nem ártana a fullface. Ezért nézegetem a Deviantot, ami állitólag a legjobban szellõzõ, és elég könnyû ff., még durva CC-hez is ajánlják. Valszeg neked is jó lenne. Csak hát nem a legolcsóbb...
Úgy érted, DH-s szemcsi kell-e hozzá?

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9,274 posts

Köszi! Szóval nem rohad bele az ember, ha egy kicsit teker is benne?
Neked a karbon van? Úgy tudom, sok buksinál sérül könnyen a külsõ (pl 661ek), ez annyira nem zavarna.
Tényleg 350$, ami kb 77e, azaz a karbon itt olcsóbb, a mûanyag viszont ~30e (130$) kéne legyen, és úgy nem is lenne nagyon drága...

Nem a karbon, hanem a standard van. Ez se volt olcsó, bár hála Vizdinek, jutányos áron kaptam. A karbonnak horror az ára. Nem kicsit vagyok hülye néha, amikor vásárolok, de ennyit azért nem adok érte.

k.ender

k.ender

vendég

• fórumtag
  • 35 posts

viper mx meg fogja védeni az arcodat a horzsolásoktól meg ilyesmi, de többet nagyon ne várj tõle.. mármint az állvédõ részétõl.

Akkor milyen fullface sisakot vegyek? Nem vagyok DH-s inkább enduro, de elég sokat megyek sváb hegyen katlan mellett, eddig egyet estem de az pont elég volt a döntéshez, kb 2 centire állt meg a szemem egy nagyobb gyökértõl... Szemüveg fontos? Vagy ezt a kérdést tegyem fel máshol?

nzoli

nzoli

vendég

• fórumtag
  • 147 posts
Az már egy kicsit jobb :)

sOnar

sOnar

vendég

• fórumtag
  • 161 posts
talán itt a legolcsóbb:
http://www.bikediscount.hu/ 36900,00 Ft

nzoli

nzoli

vendég

• fórumtag
  • 147 posts

Bár ez az elsõ fullface bukóm, viszont többet is kipróbáltam ezen kívül, így elmondhatom, hogy a szellõzése kíváló. Könnyû. Tetszetõs. Mivel a technológiát a standard bukóktól vették át, így a rögzítést is. Tehát hátul is van, mint a CC bukóknál + elöl az állcsat. Egy hátránya van, hogy könnyen sérül a külsõ festés/borítás.

A "gyári" honlapon 350 USD a carbon.

Köszi! Szóval nem rohad bele az ember, ha egy kicsit teker is benne?
Neked a karbon van? Úgy tudom, sok buksinál sérül könnyen a külsõ (pl 661ek), ez annyira nem zavarna.
Tényleg 350$, ami kb 77e, azaz a karbon itt olcsóbb, a mûanyag viszont ~30e (130$) kéne legyen, és úgy nem is lenne nagyon drága...

MaTT

MaTT

bentlakó

• fórumtag
  • 8,649 posts

Nyugi, ha valaki lehülyéz, általában igazat adok neki... :D
Aszondod Casco-ék környékén nézzek körül? Hopp megvan Casco Viper MX!!! Valaki nem tudna segítene hol merre mennyiért? :)

viper mx meg fogja védeni az arcodat a horzsolásoktól meg ilyesmi, de többet nagyon ne várj tõle.. mármint az állvédõ részétõl.

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9,274 posts
Bár ez az elsõ fullface bukóm, viszont többet is kipróbáltam ezen kívül, így elmondhatom, hogy a szellõzése kíváló. Könnyû. Tetszetõs. Mivel a technológiát a standard bukóktól vették át, így a rögzítést is. Tehát hátul is van, mint a CC bukóknál + elöl az állcsat. Egy hátránya van, hogy könnyen sérül a külsõ festés/borítás.

A "gyári" honlapon 350 USD a carbon.

nzoli

nzoli

vendég

• fórumtag
  • 147 posts
Leginkább az érdekelne, hogy tényleg olyan jól szellõzik-e, illetve bármilyen konkrét tapasztalat/benyomás, ha valakinek van ilyen (akármi, mondjuk nem jó a rögzitési rendszere, inkább csak laza FR-re való stb).
Az áron meg azért csodálkozok, mert a karbon változat meg asszem 270$ ugyanott, az nagyjából megegyezik az itthoni árral, szal csak a sima drágább.

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9,274 posts

Speckó Deviant-ot valaki nem próbálta még? Miért ilyen drága a sima változat itthon, mikor az USA-ban elvileg csak 130$ (a honlap szerint)?

Mire vagy kíváncsi?
Egyébként meg ne felejtsd el, hogy +Vám+ÁFA+szállítási költség!

nzoli

nzoli

vendég

• fórumtag
  • 147 posts
Speckó Deviant-ot valaki nem próbálta még? Miért ilyen drága a sima változat itthon, mikor az USA-ban elvileg csak 130$ (a honlap szerint)?

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,275 posts

Aszondod Casco-ék környékén nézzek körül? Hopp megvan Casco Viper MX!!! Valaki nem tudna segítene hol merre mennyiért? :)

multkor láttam vmi ilyen "szétszedhetõ" fullf. giro sisakot 20 körül, probikeban...
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

k.ender

k.ender

vendég

• fórumtag
  • 35 posts

Igen...!:D amugy nem, nehogy megsértõdj... Szerintem a Casco Viperben volt valami ilyesmi, mert emlékszek rá, hogy maga a bukó része teljesen a sima ViperMountain-é volt, és volt rajta állvédõ...
De hátha megerõsít valaki... -vagy megcáfol...

Bálna

Bálna

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,708 posts

Olyan sisakot keresek, ami akkor is jó amikor kimegyek hegyre, meg akkor is amikor elmegyek túrázni, ugyanis hegyen nekem para állvédõ nélkül. Szal nincs olyan bukó aminek levehetõ az állvédõ része vagy ilyen hülyeségek csak nekem jutnak eszembe?

Igen...!:D amugy nem, nehogy megsértõdj... Szerintem a Casco Viperben volt valami ilyesmi, mert emlékszek rá, hogy maga a bukó része teljesen a sima ViperMountain-é volt, és volt rajta állvédõ...
De hátha megerõsít valaki... -vagy megcáfol...

k.ender

k.ender

vendég

• fórumtag
  • 35 posts
Olyan sisakot keresek, ami akkor is jó amikor kimegyek hegyre, meg akkor is amikor elmegyek túrázni, ugyanis hegyen nekem para állvédõ nélkül. Szal nincs olyan bukó aminek levehetõ az állvédõ része vagy ilyen hülyeségek csak nekem jutnak eszembe?

MaTT

MaTT

bentlakó

• fórumtag
  • 8,649 posts
mindenképpen probáld meg mielõtt rendelsz.
nem tom mien számozása van a casconal, lehet h jo az elles is neked.. szal probálgass, mer ha nem illik a fejedre akko hiába jo buko, nem fogod szeretni, ill védeni se fog annyira.
prowellrõl kontrét tapasztalatom nincs :\

.vackor.

.vackor.

vendég

• fórumtag
  • 139 posts
találtam prowell sisakokat számomra elérhetõ árban: prowell f38 lightning, prowell f35 nox, ezekhez mit szóltok?
casco alpen már nincs M-es méretben L-es meg gondolom extra nagy lenne :(

Bálna

Bálna

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,708 posts

kicsit analógia, de olvastam egy tesztet, fekete vs. fehér autó a napon. nagyon kevés %-kal volt melegebb a feketében. szóval a szín nem nagyon számít.

Jaja... Mondjuk ez a példa a siskra nem a legkobb, de tudtátok-e hogy pl az arabok miért vannak feketében, az eszkimók meg fehérben??? -mikor a fekete magába szívja a meleget, az 50°C-ban, a fehér meg visszaveri azt a kicsit is a -10°C-ban... Hát azért, mert a fekete a testfelületrõl is "átveszi" a hõt, a fehér, meg visszaveri a test hõjét... Érdekes... Én is csodálkoztam rajta, erre így nem gondoltam volna...

Endroo

Endroo

bentlakó

• fórumtag
  • 7,030 posts
kicsit analógia, de olvastam egy tesztet, fekete vs. fehér autó a napon. nagyon kevés %-kal volt melegebb a feketében. szóval a szín nem nagyon számít.

Bálna

Bálna

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,708 posts

persze, valamennyit számít, de ha mész, úgyis hül.

Ja, szerintem érezhetõen nem melegedik jobban át... De elgondolkodtató dolog... attól függ hogy a külsõ borítástól mennyire veszi át a héj... Erre viszont nemtok választ adni... :D