Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Bukósisakok

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
2350 hozzászólás a témában

Vidra581

Vidra581

törzsvendég

• fórumtag
  • 977 hozzászólás

ígyvan. a legalapabb áruházi bukó is ugyanúgy megvéd. egyszer. mint az összes többi drága sisak. utána meg illik cserélni. szóval akinek van pénze a kényelemre szellõzésre az vegyen drágábbat, de érdemes beleszámolni, hogy ha esel egy szépet és odavered a fejedet, akkor bármilyen drága is volt, illik lecserélni egy újra a bukót.
így történt hogy az elsõ sisakom 18ezrest cratoni zethos volt, a második meg egy 5ezres decathlonos bilibukó.
igaz mellette van még egy giro remedy is...

Végigjártam az összes gyõri boltot. peppe, paro, stb... Aztán bementem az aldiba a koli mellett és harmadáron megvettem egy bikemate bukót, ami kidolgozásra szebb mint a casco viper amit 10ért akartad adni. Jó, nem mondom, a merida, a giro, meg a specialized szebb volt, sanszosan kényelmesebb is, de 10-12ezer forintért voltak. Ez meg 3500. Szellõzés nekem meg aztán tök mindegy, mert rólam sisak nélkül is szakad a víz, úgy hogy már nem is láttam a szemembe csorgó verejtéktõl hegyen felfelé, szóval én +10 szellõzõnyílásért nem fizetek ki 3szoros árat.

mi ez az "in-mold" technológia? közben megtaláltam
Feltöltött kép

õ az
http://src.discounto...ssional_xxl.jpg

Bati95

Bati95

vendég

• fórumtag
  • 84 hozzászólás
Köszi,a jó pár névért.:D

MaTT

MaTT

bentlakó

• fórumtag
  • 8.649 hozzászólás
ígyvan. a legalapabb áruházi bukó is ugyanúgy megvéd. egyszer. mint az összes többi drága sisak. utána meg illik cserélni. szóval akinek van pénze a kényelemre szellõzésre az vegyen drágábbat, de érdemes beleszámolni, hogy ha esel egy szépet és odavered a fejedet, akkor bármilyen drága is volt, illik lecserélni egy újra a bukót.
így történt hogy az elsõ sisakom 18ezrest cratoni zethos volt, a második meg egy 5ezres decathlonos bilibukó.
igaz mellette van még egy giro remedy is...

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
amikor van az aldiban (vagy lidl-ben?), akkor kell venni ott bukót, a cratoni c-daily mold-ja egy-az-egyben (azaz igen, semmiben nem különböznek, csak a szinben!!) és 2990-ért árulják.
mondjuk nekem a cratoni-k mindig mocskosul kényelmetlenek voltak, de ez egyéni kérdés.
ha kényelem, akkor speci...

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
ki tud tobb sisakmarkat felsorolni jatek? :)

...Carrera, Limar, Selev, SH+, Alpina...
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.821 hozzászólás

Specialized, Cratoni, Casco.....

...Catlike, Las, BBB, Abus...

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás

Tudom hogy nem centinként méretezik, nem is akarom hogy szoruljon. De hordtál már munkavédelmi kobakot? (bánya, építkezés) vagy esetleg hegesztõmaszkot? Na most az olyan hogy hátul van egy tekerõ amivel rászorítja az ember a fejére a belsõ keretet és a külsõ héj az arra a keretre aránylag lazán van rögzítve. Na most én ilyet nem akarok. Régen gyerekkoromban volt olyan sisakom, hogy belül csak szivacsbetétek voltak, meg egy állpánt. Na valami olyasmit szeretnék most is.

altalaban igy mukodnek pedig a sisakok. az a keret egyaltalan nem lazan van rogzitve, es az csak arra van hogy korben biztonsagosan rogzitse a fejeden. De ettol meg vannak szivacsok is benne hogy kenyelmes legyen.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás
Specialized, Cratoni, Casco.....

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.821 hozzászólás
Giro, Bell, Uvex, Lazer, MET

Bati95

Bati95

vendég

• fórumtag
  • 84 hozzászólás
Neveket tudnátok mondani,amik már jók?

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.821 hozzászólás

Tudom hogy nem centinként méretezik, nem is akarom hogy szoruljon. De hordtál már munkavédelmi kobakot? (bánya, építkezés) vagy esetleg hegesztõmaszkot? Na most az olyan hogy hátul van egy tekerõ amivel rászorítja az ember a fejére a belsõ keretet és a külsõ héj az arra a keretre aránylag lazán van rögzítve. Na most én ilyet nem akarok. Régen gyerekkoromban volt olyan sisakom, hogy belül csak szivacsbetétek voltak, meg egy állpánt. Na valami olyasmit szeretnék most is.

A kerékpáros sisak kb. ennek a kettõnek a keveréke. A fejed tetején, meg az elsõ részén szivacsokkal érintkezik, de van benne egy tekerõs állító szerkezet.

Vidra581

Vidra581

törzsvendég

• fórumtag
  • 977 hozzászólás

Nem centinkénti méretezéssel gyártják a bukókat. 4-5 centis határon belül van a méretezésük és magadnak állítod be a kényelmes méretet a fejedre az állító pántokkal.
A logikádat sem értem, miért védene sokkal jobban az a bukó, ami rászorul a fejedre.
De lehet kapni kb. 80 féle bukót, az egyik csak passzentos lesz a fejedre.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
A kifutó modelleket általában meg lehet szerezni féláron, így egy jó sisakot lehet szerezni egész olcsón.

A sebesség mindent megold.

Bati95

Bati95

vendég

• fórumtag
  • 84 hozzászólás
OK.Köszi.:D

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás
hát szerintem egy 10-esért már jókat lehet kifogni, akár akciósan.

Bati95

Bati95

vendég

• fórumtag
  • 84 hozzászólás
Sziasztok.
Lehet,h hülye-furcsa kérdés,de sztetek mennyi az az összeg,amit rá kell fordítani egy bukóra?Mert nekem nincs nagy bizalmam egy 2-3e-s sisakban(tudom,h ez a pár ezres kat. nagyon low-end kat.,de akkor is látni ilyeneket..).És sztem pont azokon a dolgokon nem érdemes spórolni,ami ha ne add Isten,de olyan dolog történik,akkor az életedet mentheti meg.És a bukósisak egyértelmûen ide tartozik.
Tehát mennyit kell egy értelmes(biztonságos,tartós,jól szellõzõ,szép:)) bukósisakra áldozni?
Ha lehet,akkor konkrét darabokat is mondjatok.:')

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.690 hozzászólás
Nem centinkénti méretezéssel gyártják a bukókat. 4-5 centis határon belül van a méretezésük és magadnak állítod be a kényelmes méretet a fejedre az állító pántokkal.
A logikádat sem értem, miért védene sokkal jobban az a bukó, ami rászorul a fejedre.
De lehet kapni kb. 80 féle bukót, az egyik csak passzentos lesz a fejedre.
Marci

Vidra581

Vidra581

törzsvendég

• fórumtag
  • 977 hozzászólás

Nem, a méretnek semmi köze nincs a biztonsághoz. A kisebb méretû is ugyanazt tudja mint a nagyobb tesója, csak ha kisebb a fejed akkor nem biztos hogy jó lesz rád.

Úgy értettem, hogy ha direkt olyan sisakot veszek ami illeszkedik a fejemre akkor az egy esetleges borulásnál jobban véd, mint az amit egy pánttal szûkítek. mert ott a pánt és maga a sisakhéj között van egy hézag, ami szerintem nem túl jó dolog.

blueshark

blueshark

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.190 hozzászólás
Nem, a méretnek semmi köze nincs a biztonsághoz. A kisebb méretû is ugyanazt tudja mint a nagyobb tesója, csak ha kisebb a fejed akkor nem biztos hogy jó lesz rád.
Team Heavy Pedal - Szeged

A tehetség az, amikor többet tudsz, mint amennyit tanultál.

Vidra581

Vidra581

törzsvendég

• fórumtag
  • 977 hozzászólás
Vannak ezek az univerzális, méretre állítható sisakok. ezekben gondolom valami olyasmi pánt lehet, mint a hegesztõmaszkoknál, meg a munkavédelmi sisakoknál, hogy hátul egy tekerõvel lehet állítani. Ezek gondolom egyszerû megoldások, de az ami direkt 1 méret az biztonságosabb. jól sejtem?