OFF:
Nem vagyok egy adószakértő, de két adónemről beszélsz. Az egyik az ÁFA, amint mint magánszemély, az eladási lánc végén kifizetsz, új termék esetén. Ezt minden köztes kereskedő továbbhárítja, ugye.
A másik meg, mikor a használt cuccaid eladogatod, szintén megánszemélyként: ez 600 ezerig/adóév (a tételek számától függetlenül) adómentes jövedelem, e felett SZJA terheli.
Az adávételi persze jó dolog, védi a vevőt az utólag sáros ügyekben, de én arra céloztam, hogy a kereskedő is magánszemélyként értékesít, nem a pénztárgépbe üti a bevételt.
ON:
Azonon a Ronin-on elég embertelennek tűnik az áttétel. Ahhoz a nagytányérhoz jóval nagyobb végű sort szoktak passzítani gravelre. A Shimano 1x11/12 jól érzem, hogy (még) nem támogatott formátum? (Már a baloldali fékváltókaron elvérzik a dolog...)
Ebben nem ertem a logikat, ha kereskedo vagyok, es veszek 1,5m ftert vmit, es 1mert tudom eladni, akkor veszteseget termeltem, nincs miutan adozni. Ellenben, ha maganszemelykent teszem ezt, az afa befizetese utan meg bevetelkent kell elkonyvelnem az 1m osszeget, mikozben fel milliot bukok rajta? Ez nekem meredek.