drágabringa: bringát autóhoz hasonlítani bármilyen kontextusban hülyeség. Egy 2 millás bringa autóban kb.a Veyron szintje, az meg ugyanannyira elterjedt tömegcikk, mint a 2 milkás kerékpár. Amúgy a privát véleményem, hogy _nincs_ kerékpár, amelyik megér 2 milliót, mint ahogy a Veyron sem a benne lévõ technika miatt annyi amennyi, hanem a köré szõtt marketing miatt.
A "drágabringán tekerek, csapatmezben nyomom vasárnaponként" stílusú üzletemberi találkozók, ill. a résztvevõk dölyfössége legalább annyira idegesítõ, mint, mint a menetrendszerûen tilosban parkoló, indexet nem használó X5 BMW. Nem a közlekedési (sport) eszköz fogja eldönteni, hogy az illetõ milyen ember.
Nem mondom, hogy OFF, mert ennek a topiknak a tartalma némileg átfedést mutat a drága bringákkal, szóval nyugodtan tárgyalhatóak itt ezek a dolgok...
Szerintem a kerékpároknál élesen szétválaszthatóak azok, akik valamilyen értelemben sportolnak, és azok, akik közlekednek, még ha van is olyan (sajnos elég kevés ember) aki mindkettõt végzi, mert a kerékpározást életmódnak látja. A közlekedõknél ugye homlokegyenest ellenkezõ elvek szerint történik a gépválasztás általában; a legolcsóbb-leggagyibb, ami még praktikusan használható. Nagyszüleink nem is nagyon törik a fejüket ezen...
A sportra meg valamennyire igaz az, amit bringavarázs szokott írni, hogy sajnos, mint technikai sport, vmennyire luxus kategóriába tartozik. Csakhogy õ ezzel igazolni látja az abszolút indokolatlan drágaságot is, amit persze a legtöbb ember fogyasztóként nehezen fogad el. De úgy vagyok vele, hogy attól, hogy én valamit már nem akarok kifizetni, de másnak még futja rá, és meg is veszi, annak ellenére, hogy kihasználni nem tudja, lelke rajta, én nem sajnálom tõle. Maximum megmosolyogtat, amikor azt látom, hogy a vásárlása mögött nem maximalizmus vagy akár csak a puszta birtoklási vágy, hanem esetleg a rongyrázási szándék vagy egyszerûen a butaság állt.
Ha valamivel párhuzamba kellene állítanom, akkor az a Körúton este, -10 fokban a limuzinból a tetõablakon mint vmi csatornafedélen át magukat épp csak kipréselõ, koktélruhában sikoltozó diszkópicsák esete lenne - hogy miért jó nekik ezért még fizetni is?!