Jelentkezz be Regisztrálj
Hol készült a kerékpárom; ki a tulajdonosa a márkának?
Írta 2009. március 12. - 22:54
Írta 2009. március 12. - 22:24
- Acetrikes (Tajvan és Kína)
- Ideal (Tajvan és Kína)
- Willing (Tajvan és Kína)
- Southern Cross (Tajvan)
- Taioku (Kína)
A Pacific Cycle birtokolja a Schwinn, Mongoose, GT és Pacific márkákat, de ide vehetjük a Cannondale-t is.
Írta 2009. március 12. - 22:11
Köszönöm.
Írta 2009. március 11. - 21:07
Akkor nem adom el a 2008-as gravity-met, pedig mostanában erõsen gondolkoztam rajta, hogy átépítem egy tomac cortezre :-)
A német forumokon egy olyan "monda" született, hogy " .. ha karbon, akkor Simplon.."
Haverom a Gravity masinájába tett tegnap egy 09-es SID et.
Lehet nyomok majd róla képet is.
Lapierre, készit Taiwan, szerel France (Dijon)
Cégcsoport 2008 tól
http://www.accell-gr...ccell-group.asp
Írta 2009. március 11. - 20:51
ilyen szálak adatairól még sose hallottam, csak azért szóltam mert a mértékegység az nem stimmelt
Írta 2009. március 11. - 20:49
valami pedig 650ez nem szakítószilárdság mértékegység!
a 650 MPa-t meg kicsit sokallom személy szerint, de lehetséges...
"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan
"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.
Írta 2009. március 11. - 20:36
...van egy E650 nevû karbon alapanyag (a szálak a szövetben 650nm szakitószilárdságúak)....
ez nem szakítószilárdság mértékegység!
a 650 MPa-t meg kicsit sokallom személy szerint, de lehetséges...
Írta 2009. március 11. - 12:20
Írta 2009. március 11. - 12:18
Írta 2009. március 10. - 22:06
ahogy irva vagyon, a hodaka fõleg aluminiumban jó.Hodaka? Több helyen is azt olvastam, hogy õk a csúcs.
Egyébként nem fordul meg a fejükben, hogy õk maguk (a gyártók) értékesítsék saját hálózatban, saját márkaként a vázaikat, bringáikat? Pont lesz@rnám, ha nem lenne egy ilyen hightech vázra, h Scott vagy Specialized, ha cserébe reális áron vesztegetnék õket...
(ha jól tippelem, valahogy így nõtte ki/be magát a Merida is a nagyok közé...)
amugy a legjobb karbonvázakat a földön tényleg a simplon készíti: full monocoque, azaz a papucstól a fejcsõig egy mintában készül. ez segít a legkönyebb és legmerevebb vázak elõállításában, cserébe minden vázmérethez és vázformához külön sablon kell, ami extrém módon költségessé teszi.
"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan
"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.
Írta 2009. március 10. - 21:22
itt vannak a saját márkás cuccaikHodaka? Több helyen is azt olvastam, hogy õk a csúcs.
Egyébként nem fordul meg a fejükben, hogy õk maguk (a gyártók) értékesítsék saját hálózatban, saját márkaként a vázaikat, bringáikat? Pont lesz@rnám, ha nem lenne egy ilyen hightech vázra, h Scott vagy Specialized, ha cserébe reális áron vesztegetnék õket...
http://www.hodaka.co...fr_offroad.html
de sztem inkább szkandiumban erõsek mint mûanyagban
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való
Írta 2009. március 10. - 20:48
Többen futtatják termékeiket saját- vagy fantázia név alatt (a Hodaka például Fastrax néven), de nem feltétlenül Európában, mert az kicsi piac a többihez képest.Hodaka? Több helyen is azt olvastam, hogy õk a csúcs.
Saját márkát bevezetni fogós dolog:
1., piackutatás
2., kellõ gyártókapacitás
3., megfelelõen képzett tervezõi (mérnöki) háttér
4., (saját) "kemény" minõségbiztosítási rendszer
5., erõs marketing csapat
6., idõ
7., és nem utolsó sorban igen komoly tõke
Írta 2009. március 10. - 16:36
...illetve PDA gyártók közül a HTC is ezt tette...Hodaka? Több helyen is azt olvastam, hogy õk a csúcs.
Írta 2009. március 10. - 15:35
két gyártó van a távolkeleten, aki a mai szemlélet szerint a legmodernebb karbon vázak gyártására képes, a martec és a topkey. szóval ha 1100g alatt látsz karbon merev vázat, az vagy a kettõ közül az egyikben készül, vagy hulladék, és törik mint a ropi.
van egy E650 nevû karbon alapanyag (a szálak a szövetben 650nm szakitószilárdságúak) ami jóval kevesebb epoxi használatát teszi szükségessé, ezáltal lehet merevebb és könyebb vázakat késziteni.
pillanatnyilag a cervelo és a specialized használja ezt az anyagot egyedül, egy-egy váztipusnál.
Hodaka? Több helyen is azt olvastam, hogy õk a csúcs.
Írta 2009. március 10. - 12:42
Köszi az infót, bekerül a naaagy áttekintésbe!Amit a Simplonrol tudok:
Írta 2009. március 10. - 12:38
Ausztriaban a vorarlbergi Hard faluban gyartjak. A gyar 1961-ben alakult minösegi kerekparok gyartasara. A kinalatban szinte minden megtalalhato, viszont csak a nemet, az osztrak es a svajci piacra gyartanak bringat, nem akarjak, hogy a minöseg felhiguljon. Egy-egy tipust többfajta felszereltseggel (meghajtas, valto, telo) kinalnak, amit a vevö tud kivalasztani. Altalaban a kert brignat 3-4 nap alatt legyartjak, de legrosszabb esetben ket het alatt elkeszül a kert kerekpar. Az utobbi evekben az aluvazak gyartasa is atkerült Taiwanra. A Simplon karbonvazai az egyik legjobbak a vilagon. A Razorblade ket evvel ezelüött a legkönnyebb karbonvaz volt a vilagon, a Bike magazin merevsegi tsztjeiet sorra a Siplon nyeri.
Tenyek:
Eves bevetel: 22,3 Mill. Euro
Evente atlagban 15 ezer kerekpart gyartanak, ebböl 63 szazalek export.
57 dolgozot foglalkoztatnak a gyarban, akik szerelik a bringakat. Sajat maguk küllözik a felniket.
Írta 2009. március 07. - 20:05
Írta 2009. március 07. - 19:53
van egy E650 nevû karbon alapanyag (a szálak a szövetben 650nm szakitószilárdságúak) ami jóval kevesebb epoxi használatát teszi szükségessé, ezáltal lehet merevebb és könyebb vázakat késziteni.
pillanatnyilag a cervelo és a specialized használja ezt az anyagot egyedül, egy-egy váztipusnál.