Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Házépítés, lakásfelújítás és társai

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
965 hozzászólás a témában

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24.199 hozzászólás
az elv ugyanaz
bazi sokat er
arban nemtudom mit jelent.

de ahogy itt korabban irtak szepen minden nyilaszaro keretehez berakni a szigetelest.
fasza ablak ajto /en fa parti vagyok/
nemtom utcafrontos-e vagy nem az aljzat korul van-e termesko vagy hasonlo
de en telenyomnam ha lehet es a padlast is megneznem /szuloknel volt fodem is szigetelve perlit betonnal/

NE ÍGY! NE ÍGY!

borzasztus falánkusz
lor-inc g-boxx designer
. . .sár. . .nem haldoklom, így élek. . .k.rva 3mm...

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13.254 hozzászólás
  • LocationSvájc
Itt Battán már minden ház lassan kész, ablak+ szigetelés+ undoritó rikító színek....

fuck me, i'm famous!
-- Go ahead, Droids! --->

https://www.veloinfanger.ch/

tom_mirra

tom_mirra

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.889 hozzászólás
családi házhoz nem panelhez.
2010.09.22. CM

néha kerékpáros.

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24.199 hozzászólás
panel program ha jol emlekszem 50mm-es nikecel vagy mi
uj ablak
bazi jo dolog

egesz telen alig ment a futes.

NE ÍGY! NE ÍGY!

borzasztus falánkusz
lor-inc g-boxx designer

tom_mirra

tom_mirra

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.889 hozzászólás
ha valakinek van, volt tapasztalata homlokzatszigeteléssel kapcsolatban pár mondatban kérem írja le a tapasztalatait.
mik a "trendek" esetleg árak stb.
2010.09.22. CM

néha kerékpáros.

TripleB

TripleB

bentlakó

• fórumtag
  • 9.190 hozzászólás
Szerintem jól jártál vele, mert nekem csak 1 akku van hozzá. Inkább én is ilyet vehettem volna:mad:

-=B.B.B.=-
"Aki nevet,azzal együtt nevet a világ.Aki sír,az egyedül sír..." Oldboy

tom_mirra

tom_mirra

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.889 hozzászólás
végül ilyen lett:
Skil m
15e-ért.
eddig ami nem tetszik.
az aksi töltés nem megy át csepptöltésbe és semmi nem jelöli, ha feltöltött.
amúgy nem rossz.
2010.09.22. CM

néha kerékpáros.

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24.199 hozzászólás
ugyanakkor orom, hogy a folyo hordalekos foldje jo taptalaj

NE ÍGY! NE ÍGY!

borzasztus falánkusz
lor-inc g-boxx designer

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6.068 hozzászólás

A hordalékos talaj az tele van kaviccsal és az ásót nehezen tudod csak lenyomni. Gyakorlatilag a folyó lépett ki a medrébõl sokszor, de mióta szabályozva van már nincs ilyen, viszont a hordalék ott maradt. Kövek,kissebb-nagyobb kavicsok, kb olyan mintha salak lenne.
Az egyengetés megvolt hernyótalpas buldózerrel :) Nah nem az a nagyméretû inkább olyan bobcattõl kicsit nagyobb.
Köszönöm az infót Trifo.

Ugyanaz mint amit Trifó irt csak rotációs kapa mellõzése, azaz humán módszer kavicsok kövek egyenkénti kiszedése vagy 10 cm fekete földel való betakarása a mostaninak .
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

TripleB

TripleB

bentlakó

• fórumtag
  • 9.190 hozzászólás

Hétvégi szórakozványunk:
Készül a csillaghegyi bulitanya, füvesedik a kert - reményeim szerint legalábbis - és elkészült tegnap a porfír és gránit kövekbõl készült kerti út is. Ha megerõsödött a fû, akkor folytatódhat a szalonnapörgetõs széria.
Ellenben dirt pálya már nem lesz a kertben.

--Trifo

Fajin! Fûmagot tudtam volna intézni ;)

-=B.B.B.=-
"Aki nevet,azzal együtt nevet a világ.Aki sír,az egyedül sír..." Oldboy

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13.254 hozzászólás
  • LocationSvájc

Sala: medencérõl nem is volt szó. Már csak azért se, mert részegen úgyis belehugyoznál :)

--Trifo

áá dehogyis :D

fuck me, i'm famous!

Mester14

Mester14

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.353 hozzászólás
A hordalékos talaj az tele van kaviccsal és az ásót nehezen tudod csak lenyomni. Gyakorlatilag a folyó lépett ki a medrébõl sokszor, de mióta szabályozva van már nincs ilyen, viszont a hordalék ott maradt. Kövek,kissebb-nagyobb kavicsok, kb olyan mintha salak lenne.
Az egyengetés megvolt hernyótalpas buldózerrel :) Nah nem az a nagyméretû inkább olyan bobcattõl kicsit nagyobb.
Köszönöm az infót Trifo.

trifo

trifo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.175 hozzászólás
A hordalékos az mit jelent?
Füvesítés menete: felásás kézzel/rotakapával - egyengetés gereblyével, gyomok kiszedése - egyenletes lépésállóra hengerlés - indítótrágya kiszórása és belocsolása (opcionális, de állítólag sokat segít) - fûmag vetés (25-30g / m2) - fûmag bekaparása a földbe vasvilla/gereblye segítségével (opcionális) - még egy hengerlés.

Innentõl pedig öntözés úgy, hogy soha ne száradjon ki a föld, amíg a magok kikelnek. Esetleg be lehet szúrni a folyamatba egy totális gyomírtást szerrel, vagy feketefóliával. Mi gyomírtózni nem akartunk, a fóliás írtásra meg nem volt idõ.

Amikor megnõ a fû 10cm-re, akkor kell elõször nyírni, 5-6 cm magasra, aztán késõbb lejjebb. Közben pedig a megjelenõ gyomokat ki kell piszkálni belõle kézzel.

Sala: medencérõl nem is volt szó. Már csak azért se, mert részegen úgyis belehugyoznál :)

--Trifo

Mester14

Mester14

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.353 hozzászólás
Trifó: Tetszetõs eddig...:)
Másrészt:
A mamámnál szeretnénk füvesíteni, csak kissé hordalékos a föld hogyan lehet ezt füvesíteni? Összefüggõ fû lenne a cél.

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13.254 hozzászólás
  • LocationSvájc
picsbe pedig arra szavaztam...
de a medencét sem látom :(

fuck me, i'm famous!

trifo

trifo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.175 hozzászólás
Hétvégi szórakozványunk:
Feltöltött kép

Készül a csillaghegyi bulitanya, füvesedik a kert - reményeim szerint legalábbis - és elkészült tegnap a porfír és gránit kövekbõl készült kerti út is. Ha megerõsödött a fû, akkor folytatódhat a szalonnapörgetõs széria.
Ellenben dirt pálya már nem lesz a kertben.

--Trifo

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24.199 hozzászólás
hehe

a terasz utolag kerulne oda, meg ala a garazs is.
sot a kulso szigeteles is lehet, mert valoszinu ha mar tervezeskor rajta lenne akkor azzal csokenne a hasznos terulet.

sajna csak 3% beepitheto es ha jol emlekszem 4,5 max homlokfelulet van megengedve.
/tegnap csak unatkoztam, epitesig valoszinu van meg 5-10 evunk/
en ugy se irhatom ala a tervet

NE ÍGY! NE ÍGY!

borzasztus falánkusz
lor-inc g-boxx designer

trifo

trifo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.175 hozzászólás
Lor: a terasz nem számít. Sõt - itt BP-n a III.kerben legalábbis a háztól független tetõszerkezettel fedett rész sem számít annak. Mondjuk, ha építesz egy szaletlit, vagy ilyesmi. De akkor is érvényes ez, ha az a szaletli - véletlenül - pont olyan profilú, mint a ház maga, és pont a hát mellett áll. Csak szobát nem szabad csinálni belõle.

Háztervvel meg szerintem azért beszélj egy építésszel, mert ennél sokkal szebbeket is összehoz a szakember az adott korlátok között.

...és még mellesleg: teraszt akkor is lehet építeni, amikor már kiadták a lakhatási engedélyt a házra, és nem várható, hogy még egyszer odadugja a képét ellenõr csóka.

--Trifo

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24.199 hozzászólás
esti kerti
http://img22.imagesh...panonight1m.jpg

a lefedett terulet beepitettnek szamit?
http://img408.images...7971/20101z.jpg
mert untakoztam es egy ilyen teraszt kepzeltem el
de a haz mar elfoglalja a 3%-ot

NE ÍGY! NE ÍGY!

borzasztus falánkusz
lor-inc g-boxx designer

Dózer

Dózer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.361 hozzászólás
Akksis fúróból kék Bosch,Makita,Festool volt ,van eddig.Ezek elég jól bírták az évek alatt,a Bosch-ok akksijai most kezdik megadni magukat,több mint 10 év után.A festool meg bika erõs,hatos csavart simán eltépi.Meg jó kanyar-,és sarok adapterek vannak hozzá,tokmány egy mozdulattal levehetõ,így rövíteni lehet a gépet.De összességében talán mégsem érte meg a horrorisztikus árát.Na de már úgyis megvetted.:)Alkalmi használatra tényleg nem érdemes profi cuccot venni,de hipergagyit sem.Skil régebben elég jó márka volt,mostanra állítólag sikerült egy kissé lecsúsznia a márkának.