Jelentkezz be Regisztrálj

Házépítés, lakásfelújítás és társai
Írta 2011. március 06. - 16:42

LG-t néztek most.
konkrétan ezt: LG F1068LD elöltöltõs mosógép :: Elöltöltõs mosógép
véleményt, tapasztalatot szívesen elfogadnék. úgy zusammen LG-rõl mint mosógép is...
Írta 2011. március 05. - 23:42

A fõzõ lapoknál meg otthon olyan van azon a tûzhelyen, hogy 2 elektromos, 2 gázos, de az elektromost én még pl az életben nem használtam, pedig fõztem sokszor otthon, max melegen tartásra. A gázosat sokkal jobban tudom hangolni és szebben tudok azon sütni, meg jobban tudom használni, takarítása egyszerûbb. Ami itt van fent ugye 1 lappal borított 4-es elektromos sütõ (mint említettem gáz nincs a lakásban), ez se rossz, de nem az igazi nekem, nagyon nem. A takarítás meg.. Kifröccsen egyszer valami rá, akkor olyan is marad, nincs az a CIF, ami levigye. De még a WD40 se ért semmit rajta, a kör alakú lapok körül ott van a ráégett cucc, nem lehet vele mit kezdeni. Ezért is mondom azt, hogy ha gáz fõzõlapra van lehetõség, akkor mindenképpen olyan kell.
De sütõbõl csak az elektromos.
Írta 2011. március 05. - 22:24

Írta 2011. március 05. - 21:31

erdekes, hogy dozer is azon a velemenyen van, mint en
igaz ezert regebben itt fel akartak akasztani
NE ÍGY! NE ÍGY!
lor-inc g-boxx designer. . .sár. . .nem haldoklom, így élek. . .k.rva 3mm...
Írta 2011. március 05. - 13:45

Na ki találja ki a szerzõ állampolgárságát?All of life’s problems can be solved with two things—duct tape and WD40. If it moves and it shouldn’t, you need duct tape. And if it doesn’t move and it should, you need WD40.

Írta 2011. március 05. - 11:09

Nekem is az a tapasztalatom, hogy a legkedveltebb a gáz fõzõlap/ villanysütõ. Legalábbis ezt építek be a legtöbbet. Nekünk is ez van itthon, de épp tegnap kezdett behalni a sütõ kapcsolója, pedig csak 3 éves. A gázzal ilyen nem volt.
Az, hogy használni milyen a villany fõzõlapot, és sütõt, abban nincs tapasztalatom.
Jó ez a WD 40. Mindenre jó, csak arra nem, amire kitalálták.

Írta 2011. március 03. - 14:22

Én a magam részérõl indukciósat szerettem volna, merthogy ott a meleg nem a fõzõlapban, hanem az edényben keletkezik, nem is annyira melegszik fel, mint a sima kerámialapos. Cserébe nem kell hozzá légbevezetõ cuccot felszerelni a falon/ablakkereten át és nem kötelezõ a páraelszívó se. Tisztítható is, mert egy egybefüggõ sima felület. Meg a bútorba is szabadabban helyezhetõ akárhová. De most már mindegy, nem olyan lesz, hanem gáz.
Hangyaügyben nekem az jött be, hogy WD40-et fújtam a résekbe, ahonnan elõjöttek, Aztán többet nem jöttek. Amikor elõször olvastam ezt, akkor nagyot röhögtem rajta, de aztán minden más után csak kipróbáltam ezt is.
--Trifo
Itt is indukciós van amúgy, csak nem jutott eszembe a neve. A takarítást meg már mondtam. lófittyet könnyen takarítható, ha egyszer valami ráég, azt az életbe nem szeded le és minden meglátszik rajta.
Írta 2011. március 03. - 13:56

szu-ra is hasznalatos ha nem tevedek
NE ÍGY! NE ÍGY!
Írta 2011. március 03. - 12:52

Hangyaügyben nekem az jött be, hogy WD40-et fújtam a résekbe, ahonnan elõjöttek, Aztán többet nem jöttek. Amikor elõször olvastam ezt, akkor nagyot röhögtem rajta, de aztán minden más után csak kipróbáltam ezt is.
--Trifo
Gyermekeink képekben. Régebbi képek: ITT , pici Hanka itt és pici Ignác itt
Írta 2011. március 02. - 23:44

edesanyam is addig nem nyugodott meg amig nem olyanja lett
eladta azt par hetes sutot is amit fater vett.
sugarozni sugaroz de a falban levo vezetek is sugaroz
es tobbet ul a vezetek mellett, mint a tuzhely mellett az ember/asszony
NE ÍGY! NE ÍGY!
Írta 2011. március 02. - 23:30

Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való
Írta 2011. március 02. - 23:09

hangya ügyi kérdés:
mit lehet kezdeni az olyan hangyákkal (kb ilyen 8-10mm nagyok), amik idõrõl-idõre elõbújnak, majd nem mennek vissza oda, ahonnan elõjöttek, hanem a lakás különbözõ pontjain (kb két-három fix pont) egyszerûen megdöglenek? kb. tudom, hogy honnan jönnek elõ, de hiába fújom be raiddel, valahogy mindig elõkerülnek, aztán szedhetem össze a dögöket. ha nem fújok semmit, akkor is kijön-döglik-összeszed a forgatókönyv. ötlet, tanács, tipp?
Ezek kirágják a gipszet, betont, akármit, legalább is mi ezt tapasztaltuk, szóval ha a rést betömíted, nem érsz vele semmit. Nálunk a megoldás az lett, hogy Raid hangya csapdák, az a kis boly alakú mûanyag cucc, de CSAK! a Raid vált be nálunk, a többit elkerülték... Monjuk erõsen mérgezõ tud lenni, szóval ne legyen olyan helyen ahol gyakran bele tudsz rúgni, vagy hozzáérni. Tedd mondjuk szekrény alá. A másik megoldás az volt, hogy rovarölõ méregbe áztatott vattadarabokat tömködtünk az elõre áttisztított résekben, jó szorosan bele és úgy szilikonoztuk le a csempe tövét. Ott egy ideje nem jöttek már elõ, ameddig tart a méreg hatása, addig valószínûleg nem is fognak. A szilikon meg azért jó, mert nem oldja ki a felmosó víz meg lényegében semmi.
Ez lehet egy megoldás.
Írta 2011. március 02. - 22:38

mit lehet kezdeni az olyan hangyákkal (kb ilyen 8-10mm nagyok), amik idõrõl-idõre elõbújnak, majd nem mennek vissza oda, ahonnan elõjöttek, hanem a lakás különbözõ pontjain (kb két-három fix pont) egyszerûen megdöglenek? kb. tudom, hogy honnan jönnek elõ, de hiába fújom be raiddel, valahogy mindig elõkerülnek, aztán szedhetem össze a dögöket. ha nem fújok semmit, akkor is kijön-döglik-összeszed a forgatókönyv. ötlet, tanács, tipp?
"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."
"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"
Írta 2011. március 02. - 22:32

Írta 2011. március 02. - 22:07

Én is a gáz fõzõ villany sütõ kombóra esküszöm, Sajna kerámia lapos van most:(
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!
Írta 2011. március 02. - 21:27

Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való
Írta 2011. március 02. - 18:14

Ha lehetne sem használnék gázt. Sem fûtésre, sem más formában.

Írta 2011. március 02. - 16:19

Mert Jenõ szerint csak a gáz az egyetlen igazi jó dolog. Meg az indukciós fõzõlap sugároz, meg egészségtelen. Állítólag. Én meg már leszarom. Pedig drágább se lenne és vond is sokkal kevesebb lenne vele.
--Trifo
Én mint olyan ember, aki szeret fõzni mondom azt, hogy az elektromos tûzhelyet rühellem, ami itt van a lakásban az valami szörnyû, pedig nem egy olcsóbb darab volt (gáz mondjuk nem is lehet alapból a kis légtér miatt, meg a házban a lakásokba nincs külön sehol gáz vezetve). De sokkal jobb és könnyebben tisztán tartható a gázos és használat szempontjából is sokkal jobb. Ha van lehetõség inkább az. Csak a sütõ legyen elektromos, abban viszont csak az a jó.
Írta 2011. március 02. - 15:02

Mert Jenõ szerint csak a gáz az egyetlen igazi jó dolog. Meg az indukciós fõzõlap sugároz, meg egészségtelen. Állítólag. Én meg már leszarom. Pedig drágább se lenne és vond is sokkal kevesebb lenne vele.trifo:miert nem villany tuzhely/suto?
--Trifo
Gyermekeink képekben. Régebbi képek: ITT , pici Hanka itt és pici Ignác itt
Írta 2011. március 01. - 21:36

NE ÍGY! NE ÍGY!