Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Házépítés, lakásfelújítás és társai

- - - - -

• Please log in to reply
965 replies to this topic

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,272 posts

Rakott már le valaki PVC padlót (a.k.a linóleum) házilag, egy szem sniccerrel felszerelkezve?

--Trifo

igen. többször is
esetleg egy síkra gyalult keményfa léc meg egy alkoholos filc még hasznos lehet
ja meg egy mérõszalag
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

trifo

trifo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,175 posts
Rakott már le valaki PVC padlót (a.k.a linóleum) házilag, egy szem sniccerrel felszerelkezve?

--Trifo

Dózer

Dózer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,361 posts

Dózer: a WD40 nem hozza le a festéket... A sniccer igen.

Charon: nájsz wörk!

Olyat láttam a hétvégén, amilyet még sohadesoha az életben. Centi vastag húgykövet kapartam ki egy WC csészébõl. Vááááááá! Kevés ennél gusztustalanabb dolgot cselekedtem eddigi életemben. Van olyan vegyszer ami ezt a cuccot ilyen mennyiségben képes feloldani, hogy ne kelljen még egyszer kézzel nekiessek? (Van még egy WC ugyanolyan állapotban)

--Trifo

Ja úgy értettem hogy festékkaparás után átmosni wd 40-el.
Szerintem próbáld meg sósavval beáztatni a wc-t.

vendég_Charon_*

vendég_Charon_*
  • vendég
kalapácsoldat
praktikerben kapható és adnak hozzá ajándék wc-csészét

trifo

trifo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,175 posts
Dózer: a WD40 nem hozza le a festéket... A sniccer igen.

Charon: nájsz wörk!

Olyat láttam a hétvégén, amilyet még sohadesoha az életben. Centi vastag húgykövet kapartam ki egy WC csészébõl. Vááááááá! Kevés ennél gusztustalanabb dolgot cselekedtem eddigi életemben. Van olyan vegyszer ami ezt a cuccot ilyen mennyiségben képes feloldani, hogy ne kelljen még egyszer kézzel nekiessek? (Van még egy WC ugyanolyan állapotban)

--Trifo

vendég_Charon_*

vendég_Charon_*
  • vendég
Hja, restaurátor meló. :)

Íme a hintánk üzempróba alatt.
http://img0.tar.hu/n.../38672955.jpg#3
http://img0.tar.hu/n.../38672956.jpg#3
http://img0.tar.hu/n.../38672957.jpg#3

Dózer

Dózer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,361 posts
[QUOTE=trifo;896193
Mostanság inkább azzal szórakozom, hogy az ajtók telefestett zárszerkezeteit próbálom visszahozni az életbe, több-kevesebb sikerrel.
--Trifo[/QUOTE]

ilyen esetre jó a wd 40,másra úgysem jó.

trifo

trifo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,175 posts
Szintúgy. Kb 30 éve nem nyúltak hozzá asszem. Bár az elõzõ háznál sokkal rosszabb volt a helyzet még ennél is, ott konkrétan bejött a gyík az ablaktokon keresztül (!).

Mostanság inkább azzal szórakozom, hogy az ajtók telefestett zárszerkezeteit próbálom visszahozni az életbe, több-kevesebb sikerrel. Dremel picicsiszoló megint rulez!

--Trifo

vendég_Charon_*

vendég_Charon_*
  • vendég
gondolom elég rossz a felület és ha mégsem jön össze a csere akkor...

nálunk konkrétan mm-es repedések is vannak a faanyagban és ezek körül csupaszon is áll festék nélkül az anyag
itt nem kérdés, hogy õszre (esõk) készen kell lennem

Dózer

Dózer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,361 posts
éN "flex"-re felfogatható lamellás csiszolót szoktam használni ha brutál gyorsan kell csiszolni,és nem számít a felületi minõség.
Trifo,ha két éven belül csere lesz,akkor én nem nyúlnék már hozzá semmivel.Minek?

trifo

trifo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,175 posts
Ablakokkal hasonló cipõben járunk. Két éven belül csere lesz, és úgy döntöttem, hogy leszarom a nagyonszép felületet, annyi munkát nem vagyok hajlandó beleõlni. Csiszol - tapaszol, fest, fest, oszt olyan lesz, amilyen.

Keskeny felületek csiszolásához remek találmány a fúróba fogható lamellás csiszoló, csak hát ára is van a lelkemnek, szépen. Egy 60-as BOSCH bigyó (5 centi széles asszem) olyan 2000HUF volt, de amit lecsiszoltam már vele, azért az se csekély mennyiség.

--Trifo

Dózer

Dózer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,361 posts

Mit tegyek a (felrepedt festék, alatta szétszáradt-repedt fa) repedésekkel?
csiszolás-alapozás-fapapasz-csiszolás-festés
vagy csiszolás-fatapasz-csiszolás-alapozás-festés
A festõ egybént valami 2K-t emlegetett, hogy õ azt jobban szereti a tapasz helyett.

a 2K alatt kétkomponensû tapaszt értett a festõ.Festékboltban kapsz olyat.De a Trinát Mestertapasz (1K-s) is jó.
Elõször csiszolás,pórustömítés pl.lenolajjal,száradás után jöhet a tapasz,majd a csiszolás,alapozás,fedõfestés.Ha szép felületet akarsz,az alapozót is csiszold át 240-320 körüli csiszolópapírral,vagy szivaccsal.

vendég_Charon_*

vendég_Charon_*
  • vendég
trifo: köszönöm, elfogadom. Hol és mekkora szalagot vegyek hozzá?

Torpedo: a gyalulatlan az kerítés lesz és xylamon alapozó plusz lazúr rá oszt' annyi
Az ablakokat végülis kibírom ha kézzel kell, nem óriási a felület annyira. Mit tegyek a (felrepedt festék, alatta szétszáradt-repedt fa) repedésekkel?
csiszolás-alapozás-fapapasz-csiszolás-festés
vagy csiszolás-fatapasz-csiszolás-alapozás-festés
A festõ egybént valami 2K-t emlegetett, hogy õ azt jobban szereti a tapasz helyett.

(De kiszámolva a festõ munkadíját inkább megcsinálom én lassan apránként és pár év múlva fullos nyílászárócsere)

Torpedo

Torpedo

vendég

• fórumtag
  • 61 posts

szalagcsiszoló versus rezgõcsiszoló

melyiket érdemes használni:
- kerítésléchez (gyalulatlan)
- nyílászárók újrafestése elõtt

Milyen fa amúgy?
Gyalulatlant úgy is lehet hagyni és olajozni (pl.:lenolaj kence), ha fested, elõtte: gyalulás, csiszolás (60/120) és utána az olaj.

Nyílászárók újrafestésénél a régi réteget tisztítani, érdesíteni kell csiszolással. Ezt kézzel (csiszolófán) lehet a legprecízebben, de a rezgõtalpas is jó segítség lehet. Ha durva papírt használsz, a régi rétegen csúnya (késõbb is látszó) karcok lesznek. Ha finomat, azt egybõl eltömíti a festék.

Jó munkát, és türelmet hozzá!

trifo

trifo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,175 posts
Charon: szalagost tudok adni neked, ha gondolod. Durva vászonnal majdnem olyan hatékony, mint egy kézi motorosgyalu, csak nehezebb csúnya hibát csinálni vele. Mondjuk olyan hangos, hogy "MIIIT MOOOND???" :)

--Trifo

Dózer

Dózer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,361 posts

szalagcsiszoló versus rezgõcsiszoló

melyiket érdemes használni:
- kerítésléchez (gyalulatlan)
- nyílászárók újrafestése elõtt

gyalulatlan faanyagot csakis szalaggal,de igazából gyalulatlan anyagot nemszokás (nem érdemes) csiszolni,azt gyalulni kell elõbb.

Újrafestéshez, ha nem kell fáig lecsiszolni,elég lehet a rezgõ.De ha van rá lehetõség,inkább excentercsiszolót használj.Jobb a hatásfoka,és szebb felületet is ad.

vendég_Charon_*

vendég_Charon_*
  • vendég
köszönömamérnökúrnak

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24,199 posts
rezgovel jobban odafersz kis sarkokhoz
szalaggal meg inkabb nagy feluletet lehet tamadni

NE ÍGY! NE ÍGY!

borzasztus falánkusz
lor-inc g-boxx designer
. . .sár. . .nem haldoklom, így élek. . .k.rva 3mm...

vendég_Charon_*

vendég_Charon_*
  • vendég

Charon, mi van a terasszal?

függõben

mármint nem függõterasz lesz, hanem még el sem kezdtük idõ hiányában

közben kerítéselemeket szabtam, fúrtam és már csak betonozni kell az oszlopokat, meg csiszolni-festeni a fát

meg egy rönkhinta is elkészültFeltöltött kép

TripleB

TripleB

bentlakó

• fórumtag
  • 9,190 posts
Charon, mi van a terasszal?

-=B.B.B.=-
"Aki nevet,azzal együtt nevet a világ.Aki sír,az egyedül sír..." Oldboy