Jelentkezz be Regisztrálj

Házépítés, lakásfelújítás és társai
Írta 2010. január 31. - 09:03

Írta 2010. január 31. - 01:21

kartonplast, ilyesmi
az a gebasz ezekkel, hogy nem túlzottan szeretik a szét-össze szerelgetést...
nekem volt ilyen gondom, én is leszórtam a kitisztított szõnyegre, plusz szivacs
aztán nyekergett itt-ott az egyik ajtónál
kartonplastból vágtam alá egy csíkot, vmit javult a helyzet
Írta 2010. január 31. - 01:14

gondolom a tul jol zaro muanyag nyilaszarok miatt.
gabi?
akkor szedjem fel es ugy hezagoljak?
vagy csak toljak ala vmit hezagolaskent.
apam ugy osztotta esz, hogy ki lett egyenlitve a padlo
NE ÍGY! NE ÍGY!
lor-inc g-boxx designer. . .sár. . .nem haldoklom, így élek. . .k.rva 3mm...
Írta 2010. január 31. - 00:21

Ha tényleg így volt, akkor valóban higroszkopikus. Tartsd nyitva - elvileg típustól függõen, lehet egy auto-állása is - ilyenkor fog automatikusan nyílni. (Mondjuk, tudni kéne milyen típusú. AERECO, HELIOS, stb...) Ártani nem árt.
Nem tudok típust mondani, de belül van valami alufólia szerû borítása és van rajta egy leginkább Shimano Rapidfire lefeléváltó karhoz hasonlító kapcsoló, ami a nyitásnál kevesebb, zárásnál nagyobb erõt igényel (ezért is gondolom, hogy olyan lehet, ami magától nyílik)
Írta 2010. január 31. - 00:15

Írta 2010. január 31. - 00:04

Pontosabban, ez egy légbeeresztõ.
Valószínûleg nem véletlenül került oda. Párásodhatott a ház, avagy nyílt égésterû - kéményes - gázkészülék van beszerelve a házban, a lakótérben.û
Használata attól függ, hogy ún. higroszkopikus, azaz a levegõ vízpára tartalmára nyit ki, avagy nincs benne ilkyen funkció és akkor viszont nyitva kell tartanod állandóan, de a fûtési szezonban mindenképpen.
Röviden ennyi.
Esküdni mernék, hogy egyszer kinyílt magától, mert mostam, nagy volt a pára és mikor az ablakra néztem, feltûnt, hogy máshogy áll. Viszont utána visszacsuktam és máskor nem nyílt ki, pedig az ablak alatt már tócsában állt a víz, úgyhogy nem tudom, hogy mûködik. Azóta mindenesetre nyitva tartom.
Írta 2010. január 30. - 23:53

Ha van az ablakon egy ilyen páramentesítõ akármi, azt hogy kell használni, mindig nyitva kell lennie (nem egészen olyan, mint a képen látható, van rajta egy nyitható/zárható fedél)? Ha odateszem a kezem érzem, hogy jön be a hideg.
Pontosabban, ez egy légbeeresztõ.
Valószínûleg nem véletlenül került oda. Párásodhatott a ház, avagy nyílt égésterû - kéményes - gázkészülék van beszerelve a házban, a lakótérben.û
Használata attól függ, hogy ún. higroszkopikus, azaz a levegõ vízpára tartalmára nyit ki, avagy nincs benne ilkyen funkció és akkor viszont nyitva kell tartanod állandóan, de a fûtési szezonban mindenképpen.
Röviden ennyi.
Írta 2010. január 30. - 23:09

Írta 2010. január 30. - 16:50

Írta 2010. január 30. - 13:37

nem lett faszan kiegyenlitve a padlo mert apam azt mondta o megcsinalta anno.
igy csak ratoltam a padloszonyegre a szivaccsal es most hullamzik a godrok felett
meg lehet kicsit ossze is szaradt.
felszedjem vagy csak toljak ala ahol tudok muanyag lapot? kb3mm vastag kell
NE ÍGY! NE ÍGY!
Írta 2010. január 28. - 09:20

Írta 2010. január 25. - 23:16

Szia Hosi!Sziasztok!
Azt kérdezném, hogy egy kazánnál egy nem túlságosan jól szigetelt házban a gázfelhasználás szempontjából mi a legideálisabb megoldás. Most úgy csináljuk, ha elmegyünk otthonról, akkor kikapcsoljuk. Persze mire hazaérünk a ház 17-18 fokra hûl és mire felmelegszik 20 fokra az kb.4óra (ilyen hidegben). Van egy un. fûtési görbe, ami tudom, hogy a kinti meg benti kívánt hõmérséklet szerint szabályozza a melegvíz hõfokát. De mi a legtakarékosabb:
nem engedni ennyire kihûlni a lakást? Vagy nagyobb görbét kell beállítani, hogy hamarabb felmelegedjen? Elsõsorban a gázfogyasztás a lényeg, mert attól tartok horribilis lesz így a számla. Zsizsi vagy valaki help!
Bocsi! Mostanság nem néztem be ide.
Dózer jól írta, de ehhez nem kell kísérletezni, puszta fizika. Hõn tartani valamit, a legkevesebb energia igénnyel lehet. Ha lehet, tartsátok állandó hõmérsékleten a lakásotokat, fõleg, mivel több szintes a kecó, ugye.
Nálatok, amíg komoly hidegek vannak, nem érdemes játszani a nappali/éjszakai hõmérséklet változásokkal, csak úgy -5 fok felett, akkor is max 3 fok legyen a különbség a nappali és az éjszakai hõmérséklet között. 1 fok hõmérséklet emelkedést kb. 6-7% plusz gázfogyasztás növekedéssel lehet elérni, eszerint számoljál.
Üdv Bácsi!!!
vendég_Charon_*
Írta 2010. január 25. - 17:04

Írta 2010. január 24. - 23:04

Úgy alakult, hogy szükségem lenne 800-1000db bontott kisméretû téglára. Ha esetleg van valakinek elfekvõ, amitõl megválna, ne kíméljen...
--Trifo
Gyermekeink képekben. Régebbi képek: ITT , pici Hanka itt és pici Ignác itt
Írta 2009. december 21. - 11:09

--Trifo
Gyermekeink képekben. Régebbi képek: ITT , pici Hanka itt és pici Ignác itt
Írta 2009. december 20. - 09:16

Apropó gázfûtés:nincs valakinek egy felesleges parapetes gázkonvektora eladó?
Írta 2009. december 18. - 21:52

Azt kérdezném, hogy egy kazánnál egy nem túlságosan jól szigetelt házban a gázfelhasználás szempontjából mi a legideálisabb megoldás. Most úgy csináljuk, ha elmegyünk otthonról, akkor kikapcsoljuk. Persze mire hazaérünk a ház 17-18 fokra hûl és mire felmelegszik 20 fokra az kb.4óra (ilyen hidegben). Van egy un. fûtési görbe, ami tudom, hogy a kinti meg benti kívánt hõmérséklet szerint szabályozza a melegvíz hõfokát. De mi a legtakarékosabb:
nem engedni ennyire kihûlni a lakást? Vagy nagyobb görbét kell beállítani, hogy hamarabb felmelegedjen? Elsõsorban a gázfogyasztás a lényeg, mert attól tartok horribilis lesz így a számla. Zsizsi vagy valaki help!
Írta 2009. december 06. - 10:15

egyebkent jah kornyezet barat a dolog
kezoblitessel egyutt a mozsdo is tiszta
NE ÍGY! NE ÍGY!
Írta 2009. december 05. - 19:45

...és milyen mélységekig juttott eme beszélgetés.

(Amúgy én mindig szégyelltem magam, amikor a csabba hogyoztam, asszittem ilyet már senki nem csinál. De most már nyugodt vagyok, egy frusztrációval kevesebb.)
Írta 2009. december 05. - 19:45