Jelentkezz be Regisztrálj

Házépítés, lakásfelújítás és társai
Írta 2011. március 01. - 16:57

Esetleg a gipsznél lehet gond a festékkel?
Írta 2011. március 01. - 14:42

Mondjuk a fõzõlapot még csak nem is köthetem be flexi csõvel a szaki által kialakított csatlakozási pontba, mert csak akkor érvényes a gari, ha a gyár felkent embere köti be. Plusz 10 rugóért...
--Trifo
Gyermekeink képekben. Régebbi képek: ITT , pici Hanka itt és pici Ignác itt
Írta 2011. március 01. - 11:43

Thy: ... hová kell tetetni a gázcsatlakozást a bútorhoz viszonyítva és pontosan hogyan kell azt kivitelezni.
IKEA fiókos alsószekrény hátuljába belefér a gázcsõ elzáróval?
--Trifo
elzárót én nem tennék fiók mögé, akkor sem ha elfér. Fõleg, ha a Blum rendszerû fémoldalas fiókok lesznek, amiket nem egyszerû kivenni, ha hirtelen el kell zárni a gázt. Én valamelyik ajtós szekrénybe tenném, a pult alá. Persze ha kétoldalt csak fiókos szekrény van, akkor a fiók mögé kell tenni. Amúgy szerintem elfér, mert a szekrény mélysége 55 cm, a fiók meg 50 cm. Tehát kb 5 cm-el tudsz gazdálkodni, az meg elég kell legyen.
Gázcsatlakozás kivitelezésében nem vagyok szakember, de szerintem fém csövön kell elvinni a gázt a tûzhelyig, ott kell rá egy csap, ha jól tudom, akkor 3/4-es csatlakozású legyen a tûzhely felé. Erre meg rá kell kötni flexibilis csõvel a tûzhelyet.
De gondolom ezeket a gázos dolgokat szakember fogja csinálni, ( a csövezést mindenképp) az meg úgyis tudja ezeket.
Írta 2011. február 28. - 18:03

köv héten viszonylag jól ráérek
fuck me, i'm famous!
-- Go ahead, Droids! --->
Írta 2011. február 28. - 17:38

Viszont mi meg konyhabútorozunk. Jó alaposan. Teljes konyha kicuccol, PVC padló lecserél, gáz bevezet, IKEA konyha becuccol, gépészet beszerel. Na ez vár rám. Csak abban vagyok erõsen bizonytalan, hogy hová kell tetetni a gázcsatlakozást a bútorhoz viszonyítva és pontosan hogyan kell azt kivitelezni.
IKEA fiókos alsószekrény hátuljába belefér a gázcsõ elzáróval?
--Trifo
Írta 2011. február 26. - 22:56

Betonozásnál milyen széles diletációs csíkot kell hagyni? És mivel töltsem ki utána?
Írta 2011. február 02. - 14:15

Írta 2011. február 02. - 12:59

nagyon halovány az õrláng és gyakran magától kialszik. utána meg nehezen lehet begyújtani. ha egyszer begyullad és túl hamar (min 5 jópár perc) engedi el az ember akkor elalszik és már csak úgy gyullad be ha hagyom "pihenni" egy darabig. mi lehet a gond? sokszor elõfordult már vele, "szerelõ" nem tud vele mit kezdeni.
a fúvókát próbáltam kitisztítani úgy hogy belefujogattam, de nem segített.
neten olvasgatva még azt írják, hogy a termoelemek kell kicserélni. ez mennyire bonyolult mûvelet?
ötlet?
köszi!
Írta 2011. január 27. - 12:22

Van viszont nálam feleslegessé vált tömítés újabb fajta Hajdú bojlerhez. Ha valaki szeretne vízkõmentesíteni és szivesen megúszná a 300Ft-os beruházást, a cucc nálam átvehetõ

Régi fajta: a bojler alján 10-12 cm mély edényke az elekrtomos rész számára.
Új fajra: a bojler alján 3-4 cm mély edényke az elektromos rész számára.
--Trifo
Írta 2011. január 18. - 21:56

2%.
Járólappal én +10%-al szoktam számolni, de szerintem 5 is elég lehet.
én is 10%-al számoltam meg egy kicsi, mikor csináltattam a kocsmát, (90m2)aztán annyi maradt, hogy elég lett anyáméknak a fürdõszobára meg az elõszobára és még vagy 5 m2 - t tudtam adni a vietkongoknak pótlásra, mert alakítottak a vendégtéren.

amúgy aki nekem csinálta a burkolásokat nagyon szépen dolgozik, õt pl merném ajánlani.
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való
Írta 2011. január 18. - 20:19

Mondjuk eleve csak így válalta el, ha nem sürgõs. Legletteltem-lefestettem a csempe helyét, és egész megszoktuk

De sajnos ilyen lett a világ, hogy a JÓ szakmunka, az biza hiánycikk

Írta 2011. január 18. - 19:33

ah csak poen
csak nem vicces
milyen durva bazz, hogy nem vagy alig talalni jo szakmunkast
NE ÍGY! NE ÍGY!
lor-inc g-boxx designer. . .sár. . .nem haldoklom, így élek. . .k.rva 3mm...
Írta 2011. január 18. - 11:41

Járólappal én +10%-al szoktam számolni, de szerintem 5 is elég lehet.
vendég_Charon_*
Írta 2011. január 18. - 08:32

Ha idom lenne, magam is megcsinalnam, mert eddig eleg sok szakival megjartam. (egyeb teruleten). Amit az ember maganak csinal az legalabb olyan is. Azt hiszem rokonnal megoldjuk a lepcso javitasat es az aljzatkiegyenlitest, lejtesmegadast, a csempes meg majd beszabja es lerakosgatja a jarolapot.
20 nm teraszra (2.4x8) hany szazalek jarolap rahagyas kell?
Hany szazalek lejtes az idealis? (vagy centi 2.4 m-en)
Írta 2011. január 17. - 20:48

Valaki csinalt mar terasz jarolapozast?
Annyi mindenre kell figyelni, hogymar zsong a fejem. Aljzatkiegyenlites, lejtesmegadas, flexibilis szigeteles, folyekony flexibilis ragaszto, jarolap, vizorrok, csuszasgatlas a lepcsokre....
Egy jo mester mennyiert csinalja szerintetek? (A jarolap es anyagok egyedi beszerzes lesz, csak munkadij.)
Poén, hogy nem nagy ördöngõsség, ennek ellenére nem sok burkolót láttam aki tényleg szépen dolgozik, pedig építõiparban melózok. Burkoló munkadíj, burkolás ár Ez segítség lehet.
Írta 2011. január 17. - 20:14

Persze ilyenkor alapszabály hogy csak a legvégén fizetsz, a "majd akkó szombaton meccsinájjuk a fugázást fõnök csak most kéne a lé mert lejárt a mûszakim meg a koca is ellik..." dumának nehogy bedõlj, mert otthagynak félkész terasszal.

Vízmértékkel meg mehet a quality control meg a saller a tarkóra ha nincs meg a lejtés

Sok türelmet kívánok, burkolót többet is tudnék ajánlani, de inkább nem teszem mert fórumtárs vagy

vendég_Charon_*
Írta 2011. január 17. - 12:51

Annyi mindenre kell figyelni, hogymar zsong a fejem. Aljzatkiegyenlites, lejtesmegadas, flexibilis szigeteles, folyekony flexibilis ragaszto, jarolap, vizorrok, csuszasgatlas a lepcsokre....
Egy jo mester mennyiert csinalja szerintetek? (A jarolap es anyagok egyedi beszerzes lesz, csak munkadij.)
Írta 2010. december 31. - 15:17

és ha csak ragasztod csemperagasztóval?
Fürdõnek a plafonja, arra gondoltam legyen masszív, mert lehet a plafon is csempézve lesz.
betonba 300 mm mély dûbelt ajánlanak Hõfék Kft. Gyakran ismételt kérdések! szóval jó lesz ahogy az itthoni cumók kiadják.
Írta 2010. december 31. - 14:30

Írta 2010. december 30. - 11:46

Adott egy 110-115mm-es lapos betontetõ, felül üvegszálas kátránypapírral vízmentesítve kb 20mm vastagságban.
Belül 20mm kemény vakolat, kb 3-5mm ragasztó és 50-es kemény nikecell.
Mekkora dûbelt használjak? Van itthon 105mm-es amibõl lejön 55mm a szigetelésre marad 45mm a falban, ebbõl 20mm a vakolatban 15mm a vasbetonban. Jó lesz ez így?

Hova fúrjam sarkokra vagy a táblák közepére?