Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Házépítés, lakásfelújítás és társai

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
965 hozzászólás a témában

Dormi

Dormi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.125 hozzászólás
Nha ma az új építésû 6 éves lakásba kijavítgattam az egyik falon a lepattogzott festést, meg repedéseket, holnap a másik oldalon is (nem nagyon van hely a pakoláshoz, meg létra sincs itt, szóval muszáj a 2 részlet). Le is gipszeltem a levert vakolatokat a repedések mentén, meg mindent. Most várok, hogy jól megszáradjon, azt mehet rá a diszperzit. Amúgy hihetetlen, hogy egy relatíve új lakáson ekkora repedések lettek.

Esetleg a gipsznél lehet gond a festékkel?

trifo

trifo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.175 hozzászólás
Dózer: persze, hogy a gáz csövezést nem én akarom csinálni. Eszembe se jutna. Csak próbálik felkészülni, hogy ne az utolsó pillanatban szopjam be, hogy pont rossz helyen van valami, aztán kezdhetek agyalni, hogy mi is legyen.

Mondjuk a fõzõlapot még csak nem is köthetem be flexi csõvel a szaki által kialakított csatlakozási pontba, mert csak akkor érvényes a gari, ha a gyár felkent embere köti be. Plusz 10 rugóért...

--Trifo

Dózer

Dózer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.361 hozzászólás

Thy: ... hová kell tetetni a gázcsatlakozást a bútorhoz viszonyítva és pontosan hogyan kell azt kivitelezni.
IKEA fiókos alsószekrény hátuljába belefér a gázcsõ elzáróval?

--Trifo

elzárót én nem tennék fiók mögé, akkor sem ha elfér. Fõleg, ha a Blum rendszerû fémoldalas fiókok lesznek, amiket nem egyszerû kivenni, ha hirtelen el kell zárni a gázt. Én valamelyik ajtós szekrénybe tenném, a pult alá. Persze ha kétoldalt csak fiókos szekrény van, akkor a fiók mögé kell tenni. Amúgy szerintem elfér, mert a szekrény mélysége 55 cm, a fiók meg 50 cm. Tehát kb 5 cm-el tudsz gazdálkodni, az meg elég kell legyen.

Gázcsatlakozás kivitelezésében nem vagyok szakember, de szerintem fém csövön kell elvinni a gázt a tûzhelyig, ott kell rá egy csap, ha jól tudom, akkor 3/4-es csatlakozású legyen a tûzhely felé. Erre meg rá kell kötni flexibilis csõvel a tûzhelyet.
De gondolom ezeket a gázos dolgokat szakember fogja csinálni, ( a csövezést mindenképp) az meg úgyis tudja ezeket.

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13.254 hozzászólás
  • LocationSvájc
kell segitség?
köv héten viszonylag jól ráérek

fuck me, i'm famous!
-- Go ahead, Droids! --->

https://www.veloinfanger.ch/

trifo

trifo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.175 hozzászólás
Thy: De hát tél van még :) Na jó, most már lassa nem annyira, de akkor is! Amúgy érzésem szerint 1 cm és kátrány. De lehet, hogy ez csak 20 évvel ezelõtt volt így.

Viszont mi meg konyhabútorozunk. Jó alaposan. Teljes konyha kicuccol, PVC padló lecserél, gáz bevezet, IKEA konyha becuccol, gépészet beszerel. Na ez vár rám. Csak abban vagyok erõsen bizonytalan, hogy hová kell tetetni a gázcsatlakozást a bútorhoz viszonyítva és pontosan hogyan kell azt kivitelezni.
IKEA fiókos alsószekrény hátuljába belefér a gázcsõ elzáróval?

--Trifo

Thy

Thy

vendég

• fórumtag
  • 31 hozzászólás
Sziasztok! Régen jártam erre:)
Betonozásnál milyen széles diletációs csíkot kell hagyni? És mivel töltsem ki utána?

MaTT

MaTT

bentlakó

• fórumtag
  • 8.649 hozzászólás
a fúvóka volt mégis. kiszedtem kitisztítottam és most jó, yeah!

MaTT

MaTT

bentlakó

• fórumtag
  • 8.649 hozzászólás
van itt valaki aki ért a gázbojlerekhez? adott egy ilyen FÉG csoda...az tipikus nagy szögletes.
nagyon halovány az õrláng és gyakran magától kialszik. utána meg nehezen lehet begyújtani. ha egyszer begyullad és túl hamar (min 5 jópár perc) engedi el az ember akkor elalszik és már csak úgy gyullad be ha hagyom "pihenni" egy darabig. mi lehet a gond? sokszor elõfordult már vele, "szerelõ" nem tud vele mit kezdeni.
a fúvókát próbáltam kitisztítani úgy hogy belefujogattam, de nem segített.
neten olvasgatva még azt írják, hogy a termoelemek kell kicserélni. ez mennyire bonyolult mûvelet?
ötlet?
köszi!

trifo

trifo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.175 hozzászólás
Egy bevált burkolóm nekem is van. Megkérdem mindjárt, hogy mit szólna hozzá...

Van viszont nálam feleslegessé vált tömítés újabb fajta Hajdú bojlerhez. Ha valaki szeretne vízkõmentesíteni és szivesen megúszná a 300Ft-os beruházást, a cucc nálam átvehetõ :) Nem tudtunk a boltban 100%-ra megegyezni, hogy az új, vagy a régi fajta kell nekem, így mindkettõt megvettem, ezért maradt meg.
Régi fajta: a bojler alján 10-12 cm mély edényke az elekrtomos rész számára.
Új fajra: a bojler alján 3-4 cm mély edényke az elektromos rész számára.

--Trifo

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.272 hozzászólás

2%.
Járólappal én +10%-al szoktam számolni, de szerintem 5 is elég lehet.

én is 10%-al számoltam meg egy kicsi, mikor csináltattam a kocsmát, (90m2)aztán annyi maradt, hogy elég lett anyáméknak a fürdõszobára meg az elõszobára és még vagy 5 m2 - t tudtam adni a vietkongoknak pótlásra, mert alakítottak a vendégtéren. :)

amúgy aki nekem csinálta a burkolásokat nagyon szépen dolgozik, õt pl merném ajánlani.
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

elbandi2

elbandi2

törzsvendég

• fórumtag
  • 442 hozzászólás
Hát nekem is majd fél évig nem volt csempe az új konyhaszekrény alsó, és felsõ része közt, mert az a burkoló srác, akire bátran rábíztam a dolgot, nem tudott jönni... annyi volt a dolga (pedig mellesleg a haverom)
Mondjuk eleve csak így válalta el, ha nem sürgõs. Legletteltem-lefestettem a csempe helyét, és egész megszoktuk :)
De sajnos ilyen lett a világ, hogy a JÓ szakmunka, az biza hiánycikk :(

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24.199 hozzászólás
vegyel pont annyit ami nem adja ki osszetorod es mozaik lesz a szelere.
ah csak poen
csak nem vicces

milyen durva bazz, hogy nem vagy alig talalni jo szakmunkast

NE ÍGY! NE ÍGY!

borzasztus falánkusz
lor-inc g-boxx designer
. . .sár. . .nem haldoklom, így élek. . .k.rva 3mm...

Paul Vitti

Paul Vitti

fróumfggüõ

• fórumtag
  • 2.025 hozzászólás
2%.
Járólappal én +10%-al szoktam számolni, de szerintem 5 is elég lehet.
Olyan nincs, hogy valami nem sörnyitó.

vendég_Charon_*

vendég_Charon_*
  • vendég
Koszi, igy mar konnyebb.

Ha idom lenne, magam is megcsinalnam, mert eddig eleg sok szakival megjartam. (egyeb teruleten). Amit az ember maganak csinal az legalabb olyan is. Azt hiszem rokonnal megoldjuk a lepcso javitasat es az aljzatkiegyenlitest, lejtesmegadast, a csempes meg majd beszabja es lerakosgatja a jarolapot.

20 nm teraszra (2.4x8) hany szazalek jarolap rahagyas kell?
Hany szazalek lejtes az idealis? (vagy centi 2.4 m-en)

Csucsu

Csucsu

törzsvendég

• fórumtag
  • 780 hozzászólás
  • LocationBudapest

Valaki csinalt mar terasz jarolapozast?

Annyi mindenre kell figyelni, hogymar zsong a fejem. Aljzatkiegyenlites, lejtesmegadas, flexibilis szigeteles, folyekony flexibilis ragaszto, jarolap, vizorrok, csuszasgatlas a lepcsokre....

Egy jo mester mennyiert csinalja szerintetek? (A jarolap es anyagok egyedi beszerzes lesz, csak munkadij.)

Poén, hogy nem nagy ördöngõsség, ennek ellenére nem sok burkolót láttam aki tényleg szépen dolgozik, pedig építõiparban melózok. Burkoló munkadíj, burkolás ár Ez segítség lehet.

Paul Vitti

Paul Vitti

fróumfggüõ

• fórumtag
  • 2.025 hozzászólás
2000/m2 alatt ha valaki elvállalja az gyanús. Kis munkára (fõleg hogy az anyagon sem húzhat le) nehéz találni embert, "jó mestert" pedig szerintem lehetetlen. Ez persze csak a burkolás, aljzat az külön téma (ha jól emlékszem olyan 1200/m2 körül???)

Persze ilyenkor alapszabály hogy csak a legvégén fizetsz, a "majd akkó szombaton meccsinájjuk a fugázást fõnök csak most kéne a lé mert lejárt a mûszakim meg a koca is ellik..." dumának nehogy bedõlj, mert otthagynak félkész terasszal. :)
Vízmértékkel meg mehet a quality control meg a saller a tarkóra ha nincs meg a lejtés ;)

Sok türelmet kívánok, burkolót többet is tudnék ajánlani, de inkább nem teszem mert fórumtárs vagy :)
Olyan nincs, hogy valami nem sörnyitó.

vendég_Charon_*

vendég_Charon_*
  • vendég
Valaki csinalt mar terasz jarolapozast?

Annyi mindenre kell figyelni, hogymar zsong a fejem. Aljzatkiegyenlites, lejtesmegadas, flexibilis szigeteles, folyekony flexibilis ragaszto, jarolap, vizorrok, csuszasgatlas a lepcsokre....

Egy jo mester mennyiert csinalja szerintetek? (A jarolap es anyagok egyedi beszerzes lesz, csak munkadij.)

pézsé

pézsé

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.333 hozzászólás

és ha csak ragasztod csemperagasztóval?

Fürdõnek a plafonja, arra gondoltam legyen masszív, mert lehet a plafon is csempézve lesz.
betonba 300 mm mély dûbelt ajánlanak Hõfék Kft. Gyakran ismételt kérdések! szóval jó lesz ahogy az itthoni cumók kiadják.

savanyugabi

savanyugabi

bentlakó

• fórumtag
  • 6.707 hozzászólás
és ha csak ragasztod csemperagasztóval?

pézsé

pézsé

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.333 hozzászólás
Na elsõ lakásfelújítós hozzászólásom. :D
Adott egy 110-115mm-es lapos betontetõ, felül üvegszálas kátránypapírral vízmentesítve kb 20mm vastagságban.
Belül 20mm kemény vakolat, kb 3-5mm ragasztó és 50-es kemény nikecell.
Mekkora dûbelt használjak? Van itthon 105mm-es amibõl lejön 55mm a szigetelésre marad 45mm a falban, ebbõl 20mm a vakolatban 15mm a vasbetonban. Jó lesz ez így? :D
Hova fúrjam sarkokra vagy a táblák közepére?