Sziasztok!
Köszönöm a válaszaitokat! Bocs hogy csak ilyen késõn reagálok...
Nézegettem a sárvédõket, voltam bent az egyik helyi bicikli boltban megkérdezni, hogy esetleg náluk van e ilyen kacsafarkas sárvédõ, de sajnos nincs. Megnéztem viszont a mostani schwinn cruisereket, amik a következõ sárvédõvel gurulnak ki a gyárból:Fehérvárkerékpár :: Termék adatlap - 101304000006 Sárvédõ cruiser 70mm széles krómozott (pálcákkal)
Ez a fajta sárvédõ simán rámenne az enyémre is (de nem ilyet szeretnék), de látszik rajta, hogy az elsõ villánál is van egy horpasztás, hogy beférjen közé. Méregettem a villa közötti távot és nem vagyok róla teljesen meggyõzõdve, hogy beférne a kacsafarkas. Átalakításhoz van ötletetek? Valami karosszériás megcsinálná? Vagy kihez fordulhatok ilyen esetben?
Hogy tetézzem a problémát, lecseréltem a country fékeket (mert gyárilag azok voltak rajta) V fékre, és azzal szembesültem, hogy nem fér el a fék alatt a sárvédõ, ugyanis belelóg a tetején a bovden. Ezt a problémát is felvetettem a bringaboltba, most keresnek olyan V féket, aminek a fékteste (a rögzítõ lyuktól a bovden befogatóig) legalább 12 cm hosszú, hogy elférjen alatta a sárvédõ. Horpasztgatással persze meg lehetne oldani, de hát az nem szép. Na erre mondjatok valamit! Elég komplex a probléma.
Valaki nem tud nekem javasolni egy olyan V féket, aminek extra hosszú a fékteste? Általában mindegyik 10,5-11,5 között mozog. Nekem pedig nyernem kellene még egy fél centit.
Köszönöm a segítséget elõre is!
Zoli
nekem többek közt egy nedaom is van, '06os - az alá bement a kacsafarkas, hátul kicsit tolni kellett, de meg lehet oldani,
nem látszik semmi belõle, hogy kicsit erõltetve lett, és már összeszoktak azóta...
úgyhogy szerintem bemenne az alá a vékony Schwinn alá is, ne görcsölj.
fék:
agy/dobfék, én is azt mondom...
(nekem egy kisebb Sturmey van rajta, ami kicsit gyengén fog, de elmegy; a súly úgyis hátul van, az cruisernél a fontosabb kerék...)
15-16ért már van jól fogó agyfék a fehérvárkerékpáron; a Sturmeyt ajánlom, mert azzal jön az egész szerelék, míg a Shimano, hát... nehezen összeszedhetõ, és nehezen beszerezhetõ (áll még nálam egy Sh. agyfék is, de még kell pár cucc hozzá).